Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sti10p
senior tag
Nekem egy olcsó Hohner Rockwood Pro-m van, egy kissé zajos Boss MT-2-vel, erősítőm az persze nincs hozzá, úgyhogy a magnóba dugom .
Álmom egy 8 húros ESP V modell, amit persze nem gyártanak, úgyhogy teljesen custom lenne, bár nem tudom eggyáltalán hogyan lehetne megoldani innen magyaroszrágról egy ilyen rendelést...
A 8 húros gityókról amúgy mi a vélemény? 2 álltalam ismert gyártó csinál ilyet szériába: az ESP és az Ibanez, meg még van valami Newborn is asszem...
8 húrost használó bandák/gitárosok: Devin Townsend, Steve Vai, Dino Casarez (Divine Heresy), Stephen Carpenter (Deftones), Fredrik Thordendal és Márten Hangström (Meshuggah).XY
-
sti10p
senior tag
Szaisztok!
Én most tervezek venni egy normális akusztikus gitárt, már volt 2 de azokkal nem volt szerencsém... Mindeggyiknek túl magas bunt-jai voltak, a húrokat lefogni kissebb erőművészet volt, olyat akarok amin csak úgy siklik a kezem. Ezt nézem ki : Cort Grand OP, ami nem western stílusu hanem inkább classikus és világos színe van ami szintén feltétel nálam. Kipróbálni még nem tudtam. Szerintetek?
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #4580 üzenetére
Nem tudom a márkájukat, nem volt rajtuk feltüntetve, de mind 2-őt ajándékba kaptam, úgyhogy valami nagyon olcsók lehettek.
De van egy Hohner Rockwood Pro elektromos is, na annak is nagyon magasan fekszenek a húrjai, de ez is a legolcsóbb kategória.A Cort-nál én arra értettem hogy classikus, hogy nincs rajta picup védő mint a westerneknél, ezért tetszik jobban. Kacsingatok egyébként egy western Fender felé is ebben az árban, aminek lehet a hangja jobb lenne egy picit, de külsőre nem tetszik a védő miatt.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
-
sti10p
senior tag
Ti melyiket ajánlanátok inkább:
Aria FET-SPT N
vagy
Cort Earth Grand OP ?A Cort-ról már hallottam, hogy ezért az árért elég jó minőség, de mi a helyzet az Aria-val?
Nem az első gitárom lessz, de az előzőhöz képest nagy szinvonal beli ugrás és olyat szeretnék ami biztos megéri.
Válaszokat köszi!
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #5630 üzenetére
Külsőre a Grand OP tetszik ma legjobban, mert nincs rajta védő, bár már ránézésre is nagyobbnak tűnik mint a többi gitár, a scale-je is nagyobb ha jól látom, kérdés, hogy ez mennyire lesz jó nekem (bár elég nagy kezem van, szóval direkt jó is lehet). A klasszikus westerngitárok mint pl a 70-es is a fekete védő miatt nem tetszik. De szemezek még a Jade2NS-el is ez sem tipikus western, erről mi a vélemény? (Nem az ilyen asszimetrikus formájú gitárokra szokták azt mondani gúnyosan, hogy "beteg" vagy hasonló? )
Tudom ez csak ízlés kérdése, de valahogy nekem azok jönnek be amik letisztultak külsőre, ez előző gitárom már nem tudom milyen volt, mert rég nincs már meg (ha volt rajta márkajelzés egyáltalán), de az is ilyen világos, egyszínű darab volt (mellesleg elég kemény, kényelmetlen húrfogással amit viszont kerülnék). De ezekkel bizos nem egy kategória.[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #5635 üzenetére
És ez: SFX-L NAT ?
Mintha ennek szebb lenne a lakkozása, bár lehet a fénykép csal és ua. mint a többi.Vagy ha még spórolok egy kicsit: SFX-1F AW ez ha jól látom elektro akusztikus (nekem csak az akusztikus minősége érdekel, nincs ennek hátulütője?!), de ezt nem látom sehol a cort honlapján ebben a színben.
Amúgy nem vagyok jártas mennyire jó ötlet netről, pl. a mezzoforte-től rendelni gitárt (a szállítás meg miegyébb, kicsit félek)?!
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #5642 üzenetére
Akkor te sem nagyon ajánlod a netes rendelést, ha jól értem, mert Pesttől 2:30-vonatidőre lakom, de lehet megéri inkább felutazni, bár sok fajta gitárt ki tudok próbálni itt is úgy ahogy mondtad (pl. Az Earth-öket, meg az SFX-1F-et is), de pl a SFX-1F csak más színben van itt, nekem meg pont az tetszik ami itt nincs, helyileg [innen] tudnék próbálgatni, de a bolt lista jöhet, köszi!
Amúgy még nem volt a kezemben cuttaway, lehet ezek nem annyira kényelmesek "térdrevevősen" és inkább "nyakbaakasztos" tipusok?!
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #5646 üzenetére
Az LTD-ről ilyen árkategóriában és akusztikusban mi a vélemény (az elektromosaik elég jók úgy tudom), például ezek amik szóbajöhetnek: (na ilyenek pl. nincsnek nállunk)
[D-5 Natural Gloss]
[D-5E Natural Gloss]Vagy ami a Cort SFX-1F AW-re hasonlít és a legjobban tetszik:
[AC-10E Pearl White]Bár ezeknél egyiknél sem írják hogy tömör fa, szerinted se az vagy van rá esély(mert akkor inkább marad a Cort, bár kicsit beleborzongok a gondolatba milyen lehet egy igazi ESP/LTD-n játszani )?!
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #5649 üzenetére
Azért egy jó Epiphone-on is szivesen játszanék, mert lehet, hogy nem a csúcs de nagyon jó kis gitárok akár csak az LTD-k, arrol nem is beszélve hogy megfizethetőbbek. (Egyenlőre nem vagyok gityárkámpöni szponzorált rocksztár )
De olvastam egy pár tesztet az AC-10E-ről és habár jókat írnak, de azt is hogy akusztikusan kicsit vékony hangja van és hogy a teste is kissebb egy picit mint a szokásos. (Bár szerintem akkor sem csak egy promó gitár). Meg mint mondtad is valószínű, hogy rétegelt, úgyhogy maradok a Cort-oknál egyenlőre!
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Persze ezt csak "fülelés" alapú tapasztalatbol mondom, mert van egy néhány kedvenc aki eppen Epiphone-on vagy LTD-n nyomja/nyomta, de kezemben még 1 se volt.
Szerk.: A CORT SFX1F AW-re azt írják egy helyen, hogy "speciálisan domborított hátlap" ez meg mit jelenthet?
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
A Cort Earth Grand-ra azt írják: •Menzúra: 579mm (22 13/16"), gondolom azért van feltüntetve mert ez eltérő mint az átlag?!
Illetve a Jade-ről meg egy helyen azt olvastam, hogy "Lady" gitár, meg a Cort honlapján is ilyen lányos színekben pompáznak a nem natúr veziók, úgyhogy ez lehet direkt csak nőknek való.
A Netes rendelést meg kizárom, ha valami baja esik netalán akkor nem akarok szívni vele...
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #5667 üzenetére
Ezt a menzúrát akkor nem értem, miért emelték ki (elírták volna, vagy ez nem az a verzió?)
[link]Szerk.: most látom, hogy ez valami "custom R", jól kifogtam ezt is...
Nekem amúgy tetszik a Jade, meg a levél formájú berakás is a nyakon meg a kulcsoknál, a natúrt egyáltalán nem tartom Lady gitárnak, inkább csak szépnek, csak ugye a Cort honlápján azok a képek kicsit megzavartak, főleg az a babykék meg a gugli is kidobott egy olyat rá, hogy aszongya "Lady"...
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
-
sti10p
senior tag
Egyelőre csak érdeklődés szintjén kérdem: melyikbe érdemesebb beruházni. egy Line 6 Spider III 74 combo vagy egy Spder III 75HD fej? Esetleg valami jobb ebben az árkategóriában? Nem túl "mű" egyébként ezeknek a Spiderreknek a hagja egy picit?
XY
-
sti10p
senior tag
A Spider IV-et még nem lehet kapni a helyi boltban és gondoltam ha ettöl még lejjebb megy az ára jó ötlet lenne egy III-as. Te próbáltad már, össze tudod hasonlítani, hogy tényleg jobban szól, mert akkor inkább várok amíg lessz IV-es is?!
Bár tudom, hogy ez egy belépő szintű erősítő és hogy a Line 6 komolyabb cuccai biztos jobbak, de ami youtube-os teszteket néztem, meg ami a honlapjukon vannak hangminták abbol nekem kicsit amolyan gépiesnek, műnek jött le a soundja, bár nincs nagy tapasztalatom e téren, lehet minden ilyen árú erősítő így szól vagy ez Line 6 sajátosság és ez direkt ilyen?
Pl. lehet hogy csak az amp modelljei ilyenek és ha clean-ben kötök elé egy jobb pedált, akkor azért máshogy szól?Amúgy elég vegyes palettán játszanék és inkább a kisérletezős, egyedi hangzás érdekel sok méllyel, ugyanis a hozzá kiszemelt gitár egy 7 vagy egy 8 húros Schecter vagy LTD lesz.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz sanyi0321 #5781 üzenetére
Nekem volt egy pedálom, amire egy "óccsó" adaptert dugtam és alaposan bekavart neki, elvileg csak azzal szabadott volna amit hozzá csomagolnak gyárilag (az ugyanis nem volt meg), de gyakorlatban ez lehet másképp van, majd valaki tapasztaltabb megmondja, de én új pedál + budget AC-vel csak akkor kísérleteznék ha egy szaki is azt mondja hogy jó az a típus.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Én újrakezdő leszek és már sok mindenre nem emlékszem, akusztikus gitárra milyen típusu, vastagságú DR húrokat ajánlanátok ami olyan "pont jó"?
A DR amúgy mennyire ajánlott, vagy van jobb is?
XY
-
sti10p
senior tag
Mostmár nagyon érik a vásárlás, úgyhogy rákérdeznék, hogy ti mennyire tartjátok jó ötletnek a netes rendelést?! Egy 80e-es akusztikus gitárról lenne szó és a Mezzofortétól rendelném Debrecenbe.
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6385 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
Elméletben a Cort SFX-1F jönne szóba netes rendelésnél, ez nincs a helyi webshop kínálatában olyan színben, de erősen gondolkozok, hogy most újrakezdéshez nem lenne e elég egy olcsóbb, pl. Earth Grand OP vagy Earth 70, ezekre hamarabb jönne össze a pénz és lehet kapni helyben is valószínű (elvileg a Fejes hagszernél van mindkettő, legalábbis remélem). A Grand OP-nál egyedül a menzúra még a kétséges (rövidebb a Fejeshangszer, normál a Cort honlap szerint), meg ez valahogy kicsit másabbnak (nagyobbnak) tűnik mint a többi Western, kérdés hogy ez hogyan hat a hangra. Amúgy ha nem lenne rajta koptató simán az Earth 70-est venném, de így annyira nem tetszik.
Vagy várok karácsonyig és akkor SFX-1F (de már nagyon szeretnék újra játszani, megvonási tüneteim vannak ).[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Már lassan 2 hete hogy írtam a fejeshangszernek a Cort Earth Grand menzúrahossza miatt, de válasz még nem érkezett, ezek után meggondolom hogy hol vezsem a gitárt...
XY
-
sti10p
senior tag
Bár nincs sok tapasztalatom e téren, de szerintem az Ibanez-ek között érdemes nézegetned, mert az alapján amit leírtál, hogy tetszett (LTD meg Schecter) inkább metálosabb hangzást keresel és az Ibanezek köztudottan jók ebben, már csak hallás alapján is.
Ja és mielőtt vita lenne: nem azt mondtam, hogy CSAK metálra jók, vagy hogy a metálosabb az csak metálos, remélem érteni tetszik.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
No holnap vagy kedden megyek gitárt nézni, egyelőre Cort Eath Grand és 70 van betervezve kipróbálásra, remélem lesznek a helyi boltban, mert így ránézésre nem tudnék dönteni. Esetleg még valami ajánlat a max 50e-es kategóriában, hogy mit lenne érdemes kipróbálni innen?:[link] bár van vagy 3 boltjuk és nem tudom a helyiben mi lessz kipróbálható...
Egyúttal állványt és puha tokot is néznék hozzá.
Ja és hot vétel lenne, tehát ha tetszik a hangja akkor meg is veszem egyből, ezért lenne jó ha ajánlgatnátok.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Akuszikus gitár behangolásához mit javasoltok? Emlékszem régen amíg nem ment fejből az A hang, addig a telefonnal hangoltam be (a Muszty és Dobay gitársuli ajánlásával anno ), de most hogy újrakezdeném komolyabban lehet jó lenne valami profibb, de egyszerű hangoló cucc. Síp, csiptetős mi lenne a jobb? (Ja és a lényeg hogy olcsó legyen. )
XY
-
sti10p
senior tag
-
sti10p
senior tag
No, bementem ma a boltba hogy megvegyem a Cort Earth Grand-ot, de ezt nem tudtak volna csak rendelésre és jött az, hogy miért Cort miért nem inkább a Fender, mutattak is C60 CE-t, meg sima C60-ast, hogy ez mennyivel jobb mint a Cort, meg milyen szép hangja van és sokkal jobban járok vele, meg hogy ez később is jó áron el lehet adni, mert ugye Fender, meg hogy honnan jött az hogy épp Cort, meg miért éppen Cort, amikor itt a Fender.
A fura az a dologban, hogy kérdeztem többször is, hogy a Fender C60-as (amit konkrétan muatott) az tömör fedlapos-e, erre mindíg azt válaszolták, hogy igen, ez egy picit gyanús volt, mivel már nézegettem Fendereket 50e-körül a neten és egy sem volt tömör fedlapos. Erre miután hazajöttem ráguglizok és láss csodát, tényleg nem az!
Ezek után ténlyeg nem tudom mit gondoljak, az eladók szavahihetőségéről, vagy hozzáértéséről, mert ugye a boltban nagyon meggyőzőek voltak és ha nem lettem volna észnél kishílyán eladják nekem azt a Fender-t, mert ugye annak hű de szép hagja van, stb., több mint fura és eléggé -vagyok most.Persze az is lehet, hogy tényleg jót akarnak, mert szerintük meg a Fender annyival jobb (abba a vitába, hogy miért akarok Cort-ot nem mentünk bele, de annyit mondtak, hogy nem akarnak nekem se sz@@-t eladni).
Ja és amit először muatattak a C60CE ráadásul electro-akusztikus és így, elektronikával eggyütt van olyan árban mint a Cort sima akusztikus (egy szóval nem mondtam nekik, hogy elektro-akusztikust akarok), a sima C60 20e-el olcsóbb, így én is tűnődök, hogy
egy jóval kevésbé neves gyártó gitárja mint a Cort-é miért kerül annyival drágábba, ha a Fender meg egy árkategóriával lentebb is jobb nála (legalábbis ahogy ők ezt beállították).Szivesen lennék én is Fender tulaj, ha nem tudnám, hogy ebben az ár kategóriában mire kell figyelni, de most még van egy napom amíg gondolkozok egy picit mert ez elég mellbevágó volt, nem nagyon tudom hova tenni ezt az eseményt...
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Ja igen és akkor (a gyanítom már csak költői) kérdés: megéri e nekem a 29.000 Ft-os Fender CD-60-as a 49000 Ft-os Cort Earth Grand-al szemben, ha csak a hangját nézem?!
Ennyit számítana a tömör fedlap?(Ja igen, és még azt is mondták hogy a Fender olcsóbb gitárjai is lekörözik a más gyártók 100e-es kategóriájú gitárjait is.)
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6760 üzenetére
Hát igen, elég nehéz eldönteni, hogy most mi is volt valójában. Mindenesetre teljesen úgy éreztem magam az eladók között mintha egy Apple store-ban akarntam volna Samsung Galaxy Tab-ot vásárolni ... Lehetett ez elfogultságból, márka hype-ból vagy hűségből kifolyólag is, kitudja miért nyomatták a Fender-t, messze menő következtetéseket inkább nem vonok le belölle (ezért sem árulom el a bolt nevét, de talán sokak megnyugtatásául közlöm, hogy nem pesti), mindenesetre azt én sem értem ezért miért kellett a CD-60-ra azt mondani, hogy tömör fedlapos, 2x is...
Ha lenne rá keret én is egy tömör fedlapos Fender-t vennék inkább, de sajna az legalább 20e híjján van, bár azon is gondolkodok egyelőre, hogy kell e nekem mindjárt egy 50e-es gitár, vagy újrakezdéshez nem e elég az a 30e-es CD-60-as, azért annak sincs rossz hangja, meg azért márkát is választ az ember nem csak gitárt, és tudjátok, hogy van ez...
(Jujj így visszaolvasva úgy tűnhet mintha letettem volna a Cort-ról, nyugi azért nem húzom magam csőbe, de azért még gondolkodni lehet... )
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6783 üzenetére
Mindent össze vetve jobban belegondoltam és tovább nézegettem a neten, most ott tartok, hogy ha még várok egy "kicsit", ezek a tömör fedlapos Fenderek is szóba jöhetnek: CD-140S vagy akár CD-280S Natural. Alapból a CD-140S lenne az én pénztárcámhoz közelebbi gitár, de ami képeket láttam róla azon a színe elég furán fest: ilyen foltosnak tűnik ez a natúr, ez nem tudom mitől lehet és hogy "élőben" ez mennyire látszik, remélem azért lakkozott, mert a matt-ok nem annyira jönnek be külsőre. Ezekről a gitárokról van valami vélemény/tapasztalat esetleg, pl. mit jelenthet a típusban az "S" jelölés?
Amúgy a Mezzo-nál néztem, mert mostmár azt is tervezem, hogy esetleg felutazok érte, lehet megéri azt a plussz 6e Ft-ot, végszügség esetén a netes rendelés, de ettől még most is óckodok.
Ma voltam egy másik boltban amúgy, de ott csak rétegelt fedlapos Marris-ok, meg egy Cort volt 50e-es árban. Holnap még hátra van 1 bolt, aztán kifújtak a helyi lehetőségek.
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6786 üzenetére
Kössz hogy felhívtad rá a figyelmet, valóban számít a húrtáv nekem is, mivel elég vastag újjaim vannak , úgyhogy maradok a CD140S-nél, ha Fender. De ha mégsem, akkor ezeket nézegettem még: Yamaha FG-700MS, Ibanez AW-30 NT, Epiphone DR220S Natural. Mind tömör fedlapos. Főleg a Yamaha érdekelne.
Amúgy a Mezzoforte boltjában ezek közül szerinted vannak kipróbálható darabok?!
Mert ha csak foglalózva rendelik akkor ez kb. ugyanúgy zsákbamacska nekem mintha netről rendelném...XY
-
sti10p
senior tag
seraph16:-kössz az összegzést!
Más: Egy kicsit furának tűnhet, de hallottatok már olyan matricárol amit az akusztikus gitár koptatójára lehet ragasztani (és esetleg még le is lehet szedni )?
Csakmert ez a tortoise shell szín amit kinéztem elég fura nem?! Erre raknék egy más színűt, vagy kicserélném fehérre, itt találtam pl. :[link], fel van sorolva hogy van fehér is, de a menüből már csak feketét és tortoise-t lehet választani ...
Nem tudjátok hol lehet ilyesmit kapni, nomeg, hogy hogyan is lehetne ezt leragasztani/lecserélni? Bár egyelőre csak érdeklődésből kérdem, nem biztos hogy meglépem, megvárom amíg a kezemben lessz a gitár, hogy milyen élőben...[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz atidzsiforc #6806 üzenetére
"Pedig a tortoise shellnel nincs szebb!"
Én sem gondoltam, hogy csúnya, hanem csak hogy fura, de lehet azért mert még nem láttam élőben. Meg hogy fehér koptatóval milyen jol nézne ki, olyat még egy akusztikuson se láttam, bár lehet élőben meg az lenne még furább.
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Végül a Fender CD-140S-t vettem meg. Élőben szebb mint képeken, sikerült egy normális példányt kifognom ilyen szempontból, mert amiket a neten láttam azok néha elég furák voltak, vagy csak a fotó róluk, de ennek szépen fénylik a fedlapja.
De van egy dolog amit így 1 órányi játék után még nem tudok hova tenni:
Ha sikerül egy-egy akkordot normálisan lefognom akkor teljesen szép hangja van, de ehez eléggé erőlködnöm kell. Nem tudom, hogy csak én vagyok elszokva az akusztikus gitártól vagy csak az elekromoshoz vagyok túl hozzászokva, de elég nagy erőt kell kifelytenem, hogy normálisan le tudjam fogni a felső húrokat (E-A, de főleg az E), úgy hogy ne érjenek hozzá a lefogottnál lentebb lévő buntokhoz (ekkor rezonál, meg "klaffog", úgy mint az elekromos gitáron, de ott ugye eleve közelebb van a húr a buntokhoz, meg az erősítve nem hallatszik), szóval így elég furcsa. Persze nem akarom azt mondani, hogy ez rossz, mert nagyon régen volt már a kezemben akusztikus gitár (azokat az olcsókat amiket eddig boltban pengetgettem nem számolom ide, bár a jelenség ott is hasonló volt). Leginjkább ha az E-húrt az alsó 1/3-ban fogom le valahol, akkor még az erős nyomás sem segít. Azt hittem sokkal könnyebb lessz lefogni a húrokat, de ez eléggé megdolgoztatja a kezem. Vagy minden akusztikus gitáron előfordul, mármint ez a bunt magasságból adódik, vagy nem általános az oka? Szóval ez a rezonáló klaffogás normál jelenség?!...Konkrét vélemény csak akkor fog kialakulni bennem, ha megtudom, hogy ezt a dolgot hova számítsam, egyelőre...
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6827 üzenetére
Eastman-é a helyes megfelytés: a lefogott húr hozzáér és így berezeg a lentebb lévő bundoknál, de csak a két legvastagabb húr.
Amúgy most egy kicsit megílyedtem...
Megnézem mindjárt ez a pénzérmés próbát...
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Hogy nézzem hogy egyenes e a nyak? Mert most oldalról néztem és mintha lenne benne egy kis horpadó ív a közepén (vagyis a két végén mintha feljebb lenne, főleg a feji végen). Előről nézve teljesen egyenes.
Pénzérmés próba: kombinálva a ma forgalomba lévő pénzérmék közül 2 egyszerre nem fér be a 12-ik bund alá, hogy ne feszítené kicsit fel a húrt, de egyesével mind befér.
Lemértem amennyire tudtam vonalzóval és 3mm-t mértem.Kezdek komolyan ilyedezni...
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Eastman #6840 üzenetére
Ezt a szemöldök és a nyak alsó vége közötti ívet én oldalról látom, szemből nem annyira, de nem túl szembeötlő, viszont nem is teljesen szabályos ív, a fejnél picit fentebb hajlik.
A csavarodást meg gondolom csak szemből lehet nézni és így is csak egy ici-picit tűnik úgy mintha a mély E húr felől mélyebb lenne (tehát hogy a bundok íve ott távolabb van a húroktól), így a híd felől nézve.Amúgy a belinkelt videó egy kicsit megyugtatott!
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
Sten Mars és Eastman és mindenki aki eddig hozzászolt: köszönöm az eddigi véleményeket/felvilágosítást.
Mivel a YouTube-os videók hanganyaga alapján nem egyértelmű egyelőre, hogy ez a "klaffogás" , vagy rezonálás egyedi jelenség e a gitárnál, ezért a legegyszerűbb módját választottam a kiderítésnek: holnap bemegyek egy boltba és kipróbálok pár forma-forma kategóriás gitárt, hogy produkál e hasonlót (bár az elég sanszos most is, hogy az alsó 1/3-nál tapasztalt E-húr rezonálás kicsit sok), hogy ha bejön utánna egyszerűbb csak a "túl kifinomult" hallásomra fogni a kételyemet. Ha nem jön be, akkor marad a hangszerész. Egyébként a Fender szervíz fórumán olvastam hasonló dolgokat, de ez még a jövő kérdése...
Úgyhogy folyt köv...
XY
-
sti10p
senior tag
Szerettem volna kideríteni, hogy melyik gyárban csinálták a CD-140-esemet, de tegnapra levették a Fender oldaláról ezt az információt :[link]- (azt hiszem ez volt az). Csak annyit tudok hogy Kínai a gyár (a Serial number amúgy CSJ-vel kezdődik). Az is kiderült, hogy valószínüleg nekem még az egyet megelőző szériás gitárom van, így az a sok finomság amit a Fender CD-140S oldalán az "update" résznél olvasható erre még nem került rá sajna, pedig a mezzoforte oldalán is már az újról volt a kép, úgyhogy egy elég rég elfekvő darabot sikerült kifognom úgy látszik. De az oldal hiányában a gyártási időpontot sem tudom kideríteni, pedig gugliztam egy csomót az ügyben. És még annak az is kérdéses ebben az esetben, hogy milyen anyagú a fedlap (bár hogy tömör az biztos), mert ezt is 2 félében gyártották anno.
Most amúgy nézelődök hangszerész ügyben itt helyileg, megnyugtatóbb lesz ha elviszem és rábólint a gityóra
[ Szerkesztve ]
XY
-
sti10p
senior tag
válasz Szten Márs #6883 üzenetére
Bocs én írtam el egy kicsit az "Upgrade includes"-sor után írják a fejlesztéseket, no ami ott fel van sorolva az az enyémen mind nincs...
A fedlap anyaga felől nem vagyok biztos, de mintha láttam volna egy korábbi táblázatban, hogy két félével gyártották, de már annyit gugliztam emiatt hogy nem tudom hol láttam, vagy nem e keverem valmivel, de már jo-józik tölle szemem.
Azt a táblázatot sem találom amin a gyárat meg az évszámot be lehetne nézni.
A gitárboltba meg holnap fogok menni, amikor akartam pl. akkor zárva volt.
Amúgy csak érdekesség képpen, hátha valakinek újdonság: [link]
[ Szerkesztve ]
XY
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest