Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Volt a kezemben Fender C60 és Fender C60 CE is. Ugyanazt tudja, mint bármelyik gitár ebben az árkategóriában, akár egy Epiphone AJ-100, akár egy Cort AD-810. Igen, ez a három (négy lenne, de a CE-hez máskor volt szerencsém) gitár egyszerre (pontosabban értelemszerűen egymás után) volt a kezembe, szóval nem az idő homályosította el az érzékeimet Nincs igazán egetverő, vagy akár úgy legalább valamennyire kihallható különbség köztük, teljesen egy szinten vannak. Nem csoda, mindegyik full rétegelt lemezből készült (igen, a Fender is, jól emlékeztél és jó, hogy utánanéztél), ugyanazon anyagokból, valószínűleg ugyanolyan merevítéssel, ugyanolyan formára. Ebben a kategóriában a kidolgozá minősége, lekiismeretessége is kb. tökegyforma, a betanított munkások ugyanúgy robotolnak mindegyik előtt...
És kb 20 másodperccel ezek után, mintegy referenciaként belepengettem azért egy Cort Earth 70-be is. Igen, itt már van különbség, jól hallható, egyszerűen komplexebb hang jön belőle. A tömör fedlap egyértelműen egy kategórialépés felfelé (bár fontos megjegyezni: nem mindig! Vannak tömör fedlapos gitárok, amiknél bőven jobbak a fent felsorolt lamináltak...). Ami azt illeti, utána kb 100 ezres kategóriáig megint nem hallani (legalábbis én nem hallottam) markáns fejlődést, épp ezért az említett Cortok a maguk 40k körüli árával elképesztően jó ár/érték arányt képviselnek. Plusz a tömör fedlapos gitárok hangja az idővel alakul, nyílik, javul, egy full rétegeltnél ilyen nincs. Szóval idővel még markánsabbá válik a különbség.
Egy történet: amikor én vettem a saját Cortomat, akkor egy Fender CD60-ast akartam eredetileg. Bementem a Mezzoforte üzletbe (ami egyébként azóta is az egyik kedvenc hangszerüzletem, rendkívül korrektek és jófejek, bár ez nem a reklám helye ), vázoltam a szituációt (ennyiért és ennyiért szeretnék gitárt, ezt néztem ki előzőleg), az eladó meghallgatott, majd azt mondta, hoy oké, szívesen adja a Fendert, de előbb itt van ez a Cort (egy AD akárhanyas full laminált volt, már nem emlékszem melyik modell), nézzem meg, mert szerinte jobb vétel. Mondtam neki, hoyg erről a márkáról még életemben nem hallottam, mit kell róla tudni. Azt válaszolta, hogy nagyon jók, még mindenki elégedett volt velük. Hümmögtem egy sort, azért a Fender mégiscsak jól hangzik, ez meg... nem is tudom, hazamentem, majd erőteljesebben ráfeküdtem a google-ra, és végül úgy döntöttem, hogy inkább szánok erre az egészre még egy kis pénzt és veszek egy tömör fedlaposat, méghozzá egy Cort Earth 70-et. Szeritnem jobb döntést nem tudtam volna hozni, de ez az én egyedi meggyőződésem, ezzel a történettel inkább azt szerettem volna példázni, hogy bolti eladók mennyire máshogy vélekednek. Téged a Cortról beszéltek le és egy Fenderre akartak rábeszélni (aminek még a specifikációival sincsenek tisztában ehhe..), én egy Fenderért mentem és egy Cortra akartak rábeszélni helyette
Egyébként Lee DeWyze-nak pl megfelel a márka akusztikus kínálata, szóval annyira szar nem lehet a márka, hogy egy Cort akusztikus eladása a szar eladásával legyen egyenértékű
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- GTA V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest