Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Na álljon már meg a nászmenet.
    Szar a kaja? Ne kritizáld mert azt se tudod hogy kell elkészíteni! Hát ez egy hülyeség. Színvak vagy? Akkor nem is látod a színeket, nem érdemes festészettel foglalkoznod/ne fess. Marhaság!
    Ezek ilyen bevett panelmondatok. Nem mindegy, hogy miért akar basszerozni? De amúgy is elmondta. A hangja miatt. Csak a hangja miatt. Vicces, mert én is a hangja miatt gitározom. Imádtam a gitár tiszta és crounch hangját. Pont úgy mint a TB-303-ét.

    emiki6 - ha van zsé (amiről tudjuk, hogy sosincs elég ;]), vagy van egy elképzelésed, mennyit tudsz rákölteni és az több mint egy hárli benton, akkor szard le ezeket a kötelező hülye tanácsokat, hogy vegyél hárlibentont mer az elég lesz. Igenis lehet venni drágább, komolyabb hangszert.
    Ha nem tetszik a cort hangja, akkor meg se vedd, mert nem fogod felvenni a hangszert. Ha bármilyen előítéleted van egy hangszerrel kapcsolatban, akkor rá se nézz. Nyilván idővel az lenne a legjobb ha az előítéleteket letennénk, de most nem terápiára akarsz járni, hanem hangszert venni amit élvezettel veszel fel.
    Nekem igenis nagy gondot okozott annak idején, hogy egy alsó kategóriás Squier Bulletstrat-al kezdtem a gityós pályafutásomat. Kényelmetlen, csörög zörög (többszöri beállítás után is, hamiskás intonáció ErnieBall húrokkal, stbstbstb). Ha már az elején ez a mostani USA strat-om lett volna sooookkal többet játszottam volna a hangszeren. A classic vibe sem volt az a wow érzés, nagyon messze állt tőle.

    A kényelem olyan, hogy perpill nem tudod mi micsoda, de ha kipróbálsz 5-öt oda vissza, vissza oda, akkor már érezni fogsz dolgokat, lesz egy viszonyítási alapod, szóval attól ne tarts, hogy nem tudod mire kell figyelni. Illetve mint írták előbb, egy jó helyen segítenek, mondanak dolgokat. Nem nyomja a mellkasodat, nem nyomja a karodat, nem vágja a tenyeredet, stbstbstb.

    Semmi baj nincs azzal, hogy túlgondolod a dolgokat, te így működsz. Soft reset pedig itt ossza az észt azt kb tök ugyanígy kezdte mint te. Gondolom ezért tette oda a vigyori arcot az első mondata után az #52852-ben (bár nem biztos).

    Gitár ki lett trágyalva. Következő lépés a cucc lenne, mert arról még nem mondott senki semmit. Hangkártyára dugnád, vagy ládára? Ha előbbire akkor milyen szoftverrel hajtanád, ha utóbbi akkor mekkora erő kell? Fejhallgatón szólalna meg, vagy kihangosítva, stúdió hangszóról, vagy ládáról rezegne a levegő?
    Persze ezekben semmit nem tudok segíteni, csak zavart hogy hút le vagy kezelve, le vagy hurrogva, csak azért mert ennyire fontos a hang.
    Illetve neked kell meghallgatni élőben, mert itt pl minden véglet megfordult már. Nincs tonewood vs. a fa anyaga baromira befolyásolja a hangszer hangját.
    Kínai pickupok mindent visznek vs. csak a Dimarzio. Szerintem sokszor abban áll még a tévedés, hogy hangról beszélünk csak vagy túl dominánsan egy hangszernél. Igen, ez szép és jó. De nem csak hang van hanem érzés, kényelem és hosszútávú minőség is. Pl a Squier Bullet-em olyan sárgára színeződött az évek során hogy öröm nézni (sunburst eredetileg), a fa illesztéseinél, mintha befolyt volna valami víz és felerősödtek a vonalak, ilyen egy USA strat-on nincsenek. A hangolás, változik az időjárás a squier-t lehetett áthangolni, utána állítani, minden gyakorlás előtt hangolni kellett. USA strat? Ilyen nem nagyon van, heti egyszer ráhangolok azt csá, beállítás? Az már más kérdés, de nincsenek akkora változások itt sem mint az olcsó hangszeren. Az, hogy a bundok nikkel semmit nem mond, nikkelből is van ezer féle minőség. A kínai szaromon már miliméterre koptak a bundok, az amerikain is le vannak kopva, de azt használtan vettem, és jóval öregebb hangszer, de mióta megvettem 2-3 éve azóta nem változtak a bundok. A PRS SE egy éve alatt hullámosra kopott, ugyanez az USA PRS-ről nagyon nehezen mondható el, igaz ez nincs még nálam. Szóval jóval több van ebben mint gondolná az ember.

    Én sem értek szart sem a kés élezőkhöz, de most vettem egy rohadt drágát, ahelyett hogy olcsó szarokkal lépkedtem volna fel a szamárlétrán. Ez a szamárlétrázás is egy barom elmélet.

    Sok sikert hozzá.

    re: #52847 arnyekxxx
    Ő itt a zenéről beszélt. Egy mono hangszertől maga sem várja el mind ezt. Cserébe van egy elvárása a hangjával szemben (hogy az mennyire reális, az teljesen mindegy, úgyis meg fogja találni amit keres).

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák