Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alexios

    veterán

    válasz beteg #48979 üzenetére

    Csinálnak belőle gitárt :D Vagy mitől számítson jónak? Elég nagy vita van a neten arról hogy a fa mennyire számít az elektromos gitár hangjába, de ha feltételezzük akár azt is hogy igen, akkor is annyi lesz, hogy másképp fog szólni, de akkor is ott van még hogy más pickupok, és egyéb dolgok is lehetnek amik szintén befolyásolják(a pickup személyében messze a legnagyobb mértékben) hogy hogy fog szólni.
    Mahagóni valamivel nehezebb, kb ennyi amit így látatlanban el lehet mondani, hogy most jó vagy rossz lesz, ki kell próbálni, meg kell hallgatni, és akkor is ott tartunk hogy zenéről van szó, lehet ami neked nem tetszik nekem igen, stb. Nem nagyon lehet gitárt vagy hangszert venni úgy hogy megnézel egy adatlapot és tudod jó lesz vagy sem a fa alapján, mert ha még minden stimmelne is, akkor is ott van a kényelem faktor, milyen a nyakprofil, stb.

    Juharból csinálnak olcsó, és nagyon nagyon drága gitárokat is, mahagóniból mondjuk talán nincs a legeslegolcsóbb kategóriában, de ilyen 1-200ezer között már találni, és szintén a milliósok között is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák