- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Humbucker
senior tag
válasz Plazmacucci #32299 üzenetére
Hogy hogy kit kell figyelni?Azt, hogy mekkora fasza egy felvétel ez, nagyon nagy zene, ez a refrén meg ennek a srácnak a hangja, majdnem jobb mint az eredeti. De hát nem füllbemászó egy szám még több mint 25 év után is??
Eastman : ez is nagyon jó, de ez az egy szál gitárosból beindul mindenki ez jobban adja
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Humbucker #32304 üzenetére
Ez ízlés dolga. Én örülök, hogy véleményezed, de a vélemény olyan mint a... Szóval szerintem ebben a fórumban már nem kell téríteni senkit, mindenkinek kifejlődött az ízlésvilága, de aranyos, hogy te minden héten találsz valami megdöbbentőt, lehengerlőt. Valahol irigyellek is, engem már nem nagyon lehet meghatni semmivel e téren
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Humbucker
senior tag
válasz bigrob #32308 üzenetére
Jó, lehet eltúloztam sorry de azért ez szerintem egy nagyon dallamos, szeretem ha minden klappol az ének a gitárral. Vagy ki tudja lehet azért is vagyok így felbuzdulva, mert annyira jó, hogy egy ilyen zenét még a mai napig is nyomják élőben. Mert szinte manapság az ilyenféle zenék nem nagyon mennek, inkább a numetal, és egyéb metál műfajok terjednek nagyon manapság, ami nem probléma, csak ez azért mégis egy mérföldkő szerintem abban a korszakban amikor elindultak
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
hülye kérdés jön és elnézést is érte. új világ.
solid state 100whead + 4x12tudom értem hogy ótvar és feleslegesen sok lakásba. a kérdés le lehet e halkítani annyira minőségvesztés nélkül hogy ne gyűjtsák rám?
blackstar 100tvp és blackstar id 412 a kinézett. ha használhatatlan akkor szerintem az id260tvp lesz.tudom felesleges mindkettő a jelen tudásszintemen és még sokáig. vallom a buy once cry once elvet.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bigrob
őstag
válasz fattyu #32310 üzenetére
Láttad a hatalmas szobámat, volt nekem ott peavey vk100 marshall 412 ládával...
A csövest nem tudtam minőség veszteség nélkül halkítani. Nézd meg hogy van-e power attenuator vagy mi a neve. Vissza lehet venni a teljesítményt x wattra. Pl boss katananál. Szerintem tranyós fejet meg lehet oldani, de nincs vele tapasztalatom.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
félisten
-
félisten
válasz fattyu #32310 üzenetére
Egy harminc wattos kombot sem hajthatsz meg lakásban, nem hogy egyből egy fejet 4x12 ládával... ekkora farokság hogy jutott eszedbe? Lakásba what? Elmondom hogy fog szólni mobiltelefon hangerőn. Kása lesz csak magasakkal, nulla dinamikával. A hangszórók meg sem fognak mozdulni.
-
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #32315 üzenetére
De k rva jol fog kinézni legalább 😁
-
fattyu
veterán
válasz Plazmacucci #32315 üzenetére
jóvanna. értek én a szóból
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Eastman
addikt
Sok.
Kis ((csövest)) 12"-os hangszóróval, 6-8-10-ig kitekerve. Dolgozzon a tányér!
Brutálmetálra OK a tranyós.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hali mindenkinek,
Sikerült megoldanom egy 10 éve tartó szívást.
Csak azért írom meg mert kíváncsi vagyok hogy másoknak is van/volt-e ilyen jellegű problémája.2007 környékén vettem meg első gitáromat, egy Squier Bulletstar-ot. Mikor az eredeti húroknak eljött az idejük, hát lecseréltem őket. Kapott egy szet 10-es Ernie Ball-t, ebben az időben még azt se tudtam mi az az intonáció (elnézést, de nem tudom hogy magyarul így mondjuk/használjuk helyesen). Arról ugyan már tudtam hogy a hídnál kell mókolni hogy ne legyen hamis a cucc. Na a lényeg, hogy hamisnak éreztem a hangszert, ezért elvittem egy üzletbe ahol beállították a gitárt egyúttal cseréltem is 9-es húrokra, de a márka maradt. A gitárt beállíttattam (nagy múltú bolt, nagy nevek járnak oda), nem voltam elégedett az állandó hamiskás hangzással de ott azt mondták, hogy ez az olcsó gitárok problémája. Elvittem egy másik szakihoz, beállította, azt mondta ennyit lehet kihozni jobb lett, de maradt a hamis hangok sorozata. Ebben a hitben éltem vagy 7évig. Hamis szar olcsó tűzre/sínek közé való Squier, húrt időközönként cseréltem de a 9-es méret és az Ernie Ball maradt. Mígnem eljött 2018 mikor beszereztem egy Squier Classic Vibe-ot. Elvittem egy gitár építőhöz, akinél még Gary Moore is járt javíttatás céljából. Gondoltam ha neki megteszi, nekem is jó lesz
Mikor mentem felvenni a cuccot, közölte velem, hogy nem lehet beállítani a hangszert és még nem látott ilyet. Szerinte a húrok rosszak. Hát mondom ez érdekes, de nem nagyon hittem neki. Elhoztam a hangszert. Közben beszereztem egy Epiphone Les Paul-t is, azokhoz is vettem a jól "bevállt" EB húrokat, igaz oda 10-est, mert erre a hangszerre az passzol jobban. Mikor kész lett, felhívott és mondta hogy dettó, szar a húr. Ő kicseréli nekem a szett egy alap Daddario-ra ha gondolom, de meg is tarthatom a szar intonációval játszó hangszert. Na mondtam hogy oké, tegyen egy próbát és húrozza át. Mikor felvettem a hangszert, be volt állítva, tökéletesen szólt, semmi hamiskás érzet. Mondta hogy időközben megbeszélte az Ernie Ball problémát egy másik hangszerész ismerősével és ő pont ugyanúgy panaszkodott a márkára.
Na itt határoztam el, hogy lecserélem a CV 60's-on a húrokat. Tegnap vettem egy csokor 9-es alap D'addario-t, majd fogtam a csavarhúzót és szépen beállítottam a hangszert. Láss csodát eltűnt a hamis hangzás, tökéletesen játszik a hangszer, csodás pontos hangzás. Egy új világ nyílt meg előttem.
Más van akinek ilyesmi tapasztalata van húrokkal? Igaz a régi Bullettel nem kapott új húrokat, de majd ha eljön az ideje akkor biztosan Daddariot vagy valami mást teszek rá, már cask a kíváncsiság miatt is. Eddig mindig EB-t vettem és szerettem, nem volt semmi baj velük, ezen kívül. Amúgy az a vicces, hogy akitől vettem a CV-t annak se tűnt fel hogy hamis az eszköz. Szóval lehet ez egy olyan apróság ami nem tűnik fel sok embernek?
Esetleg valami ötletetek van hogy, hova lenne érdemes tovább lépni a húrok terén, ha van ugyan hova, mikkel lenne érdemes még próbálkozni, vagy örüljek hogy megtaláltam a hiba kulcsát és csak maradjak ezeknél a húroknál? Nem igazán hallok hangzásbeli komolyabb eltérést az EB-hez képest, talán nem annyira csillogó de nem vagyok benne biztos, kicsit keményebbnek is tűnik, nehezebb nyújtani a húrokat.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Eastman
addikt
válasz benedekco #32319 üzenetére
Köszi,
a megfigyelésed bekerült a tudásbázisunkba.
-
brickm
őstag
válasz benedekco #32319 üzenetére
Érdekes. Addario-ról váltottam (használtam 9 és 10-est is) Ernie Ball-ra. Én a Power Slinky sorozatot használom belőle csak, 11-es méretben. Semmi hamiskás jelenséget nem tapasztaltam még vele, sőt... Igazából én másfajta húrt már nem is vagyok hajlandó venni, mert mióta ezeket használom gyakorlatilag akkor veszek húrt, mikor elkészült egy gitár, vagy ha műr nagyon cserélhetnékem van. De komolyan. Egyszer szakadt az E1, az is az én hülyeségemből, hidat állítottam felspanolt húrral...
-
törölt tag
válasz brickm #32323 üzenetére
Nem a túl vékony húr miatt van az egész? Nekem az volt a tapasztalat, hogy az LP-n elmászott egy-két hang, ha sokáig nem használtam. Ezek 10-es húrok voltak. Mióta 11 van rajta, azóta tartja a hangolást, és hozzá Pedig ezek is kutyaszőr húrok (EB)
Korábban, mikor hallgattam a hülyeségre, hogy vegyek 9-es húrt, sosem sikerült jól beállítani a gitárt, valahol sosem volt jó. A hangjuk sem volt olyan, amit szerettem volna. -
addikt
válasz brickm #32323 üzenetére
és re: (#32324) syn7h37ic
De, valószínűsítem hogy a vékony húr okozhatja. De ez akkor sem mentség.
Sokat nyújtok, csuklóproblémákkal küzdöm, szóval maradok a 9-esnél.LP-nél is eléggé agyalok rajta, hogy lecserélem 9-re, de egyelőre marad az is.
Az lett volna a vicc, ha végül rámegyek egy Fender Professional Strat-ra és azzal is hamis. Akkor biztos szívbajt kapok, pedig csak a húrok
-
brickm
őstag
válasz benedekco #32328 üzenetére
Hát hallod, előljáróban annyit, hogy én erre rádobtam ezt a szakadék húrszettet.... és nem hallom szarnak. Pedig még full pontosra se állítottam az intonációt, csak úgy hogy na mégse szóljon mellé..vcagy 3 húr kiadta kb pont középen áll, a többi meg picit fölötte...szerintem jó. ez 90% h ernie 9es húr. a 700mm-es kőrisen volt annó.
Még később rágyakorolok, szerintem beforgatom mindet pontosra középre a Seiko-val, aztán meglátjuk.
-
BluEyes
őstag
válasz benedekco #32328 üzenetére
A bundozás feltételezi, hogy homogén tulajdonságú a húr a teljes hosszában. Elvileg annak is kellene lennie, de selejt ugyebár mindenhol keletkezik.
Ugyanez a jelenség a használt húrnál is tetten érhető, nem egyformán kopik, zsírosodik, nyúlik mindenütt, azaz elveszti a homogenitását, ezért egy idő után hangolhatatlan lesz.
Amúgy előfordulnak néha hibák a gyártásban, egy időben a d'Addario szakadozott, mint a fene, és bár állítólag azóta megjavult, én kerülöm. Szóval semmi para, ez ilyen szakma, kell választani másik gyártót, oszt csá.
Az Ernie Ball húrok népszerűségét sose értettem, szerintem kb bármi jobb nála, olcsóbban. Sokáig toltam RotoSound-ot, soha semmi gondom nem volt, most Dean Markley 2502 van, teljesen rendben van, ennek örömére már be van készítve következőnek a DM Blue Steel, bizalmat szavaztam a gyártónak, aztán majd kiderül.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
addikt
válasz brickm #32329 üzenetére
Van olyan. Valószínűleg nem mind szar.
Az én strat-omon a D húr úgy volt állítva hogy a hídon a csavar teljesen meg volt húzva. Már azon agyaltam hogy kiszedem a csavar alól a rugót hogy még jobban meg lehessen húzni.
A gitárkészítő is erre panaszkodott. A les Paul-on is ez volt, mondta hogy a pöcköket érthetetlenül kellett állítani hogy valamit kihozzon belőle. Lecserélte Daddariora és meglett a hagyományos látvány valahogy így néz ki most (nem az én fotóm).
A probléma az, hogy a 12-es boundnál tökéletesre beállítod de hamis hangokat kapsz ha lefogod előtte és utána. Pl E húron lefogsz egy G-t vagy egy A-t. A nut (nemtom magyarul hogy mondjuk) be van állítva nem magas, sőt szerintem már egy cseppet alacsony is, szóval nem a húr feszülése magassága miatt van az egész.
Most néztem, hogy már 2010-ben is itt kérdezősködtem emiatt.re: (#32330) BluEyes
A szaki is azt mondta hogy lehet csak egy selejtes darab, de neki nem nagyon volt szerencséje iylesmivel Daddarioval, azt mondta hogy a 30 év alatt egy szett Daddarioval volt valami problémája beállításkor.
De mivel nemek régóta fennálló probléma hol jobb hol roszabb és most másik hangszeren is ott volt, gondoltam szólok. Még csak az sem, hogy ugyanabból a sorozatból, mert évek óta mindig másutt veszem, ráadásul most még az ország is más. Persze lehet csak én fogom ki a rosszakat, mágnesként vonzom a hibás darabokat[ Szerkesztve ]
-
Ataxia
tag
Üdv
akusztikus gitárt vásárolnék kimondottan alsó kategóriából. max 30 ezer
Eddig csak klasszikus illetve elektromos gitárjaim voltak, de most szeretnék egy akusztikusat is.Ezeket néztem:
Uniwell Cd-03
Cort Ad810
Yamaha F310Az Uniwell mellett szól, hogy fele annyiba kerül.
Volt szerencsém kipróbálni havernál egyet és meglepően jól szól és ráadásul remekül tartja a hangolást is,de lehet hogy ez nem mindre jellemző.Nektek mi a tapasztalatotok az uniwell gitárokkal kapcsolatban.
Hajlok rá, hogy veszek egyet max visszaküldöm nekik 7napon belül, ha nagyon csalódott lennék.
-
félisten
-
bigrob
őstag
válasz Ataxia #32333 üzenetére
Uniwell az első gitárom nekem is.
Vállalkozó kedvűeknek ajánlanám csak....
Bundsíkolás, nut csere 1 dolláros kínai csont nutra, húrcsere, nyakbeállítás satöbbi.
Nem fog verni egy 30 ezres fendert, de 13 ezer volt szállítással, én jól elszórakoztam vele..Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Paarthurnax
senior tag
Kedden bejelentette a Gibson a chapter 11 típusú csődöt.
Mivel chapter 11-ről van szó, ezért nem "hordják szét" a vállalatot, csupán időt kapnak a hitelezőktől (és az államtól) hogy újralakítsák a céget és kitalálják hogyan fogják a jövőben törleszteni az adóságot.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
félisten
válasz Paarthurnax #32337 üzenetére
Remélem minimum tizenkétezer dodó lesz egy usa custom.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Plazmacucci #32338 üzenetére
Ha végleg bezárna a Gibson akkor tuti. Vagy még több.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Eastman
addikt
válasz Paarthurnax #32339 üzenetére
Stratégiailag kiemelt üzem, mint nálunk a Merga.
Remélem a következő Sam Bá' gitározik és nem szaxizik. ...vagy szaxiztat.
-
félisten
-
törölt tag
válasz Paarthurnax #32337 üzenetére
Majd megveszi az Ibanez őket
-
Eastman
addikt
"Csődvédelembe menekül a hangszeripar Ferrarija"
KB ez úgy hülyeség ahogy le van írva. Szerintem a Fender BMW, a sport Ibanez a Ferka és a Gibson az ő tradícióival minimum Mercedes.
Csávó csak a Zenebutikban látott gitárt. ...a Dolly Roll klipben, a húrok nélkülit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Eastman #32343 üzenetére
Volt olyan, hogy húr nélkül tolták? Mutass már egy linket, had röhögjünk
Egyébként a Gibson olyan mint a lenini idézet. Gibson volt, Gibson van, és Gibson lesz. Nem az első esetük, hogy szarul megy. Majd kimásznak újra.
Gibson a Betley,
Fender a Jaguár
Ibanez a Lexus LFADe az Ibanezről előbb jut eszembe a seggrakéta Kawasaki, mint egy kocsi. A hangja is pont olyan sikoltó.
[link] -
Eastman
addikt
válasz #96302336 #32344 üzenetére
2:25. [No strings, no problem.]
Az a mákod, hogy meguntam a fűnyírást. Élőben láttam. ...persze otthon, a tv előtt. Akkor má' nem homokban toltam a matchboxot.
Végigturnézták azzal a csíkos bézzel az országot. Kemény.
-
Eastman
addikt
válasz #96302336 #32346 üzenetére
Rögtön ez a fiaskó ugrott be erről a Gibson=Ferrari felvetésről. (Az sem kizárt, hogy a fiatalember ott foganhatott a rendezvény szúnyogfelhős estéjén, Rolly, a M. Hungária és Előd bátyánk aurájában.) Egyes alá.
-
Kobe
veterán
Kiss Laci hirdet egy patika RG2550MZ japant galaxy white kivitelben, instant szerelem
Nyilvan megkerik az arat, de erosen gondolkozoba estem....
Minosegi ugras lenne a 92es 570hez kepest? Original Lo Pro tremolo, az ujban meg Edge Zero van, meg hat az evjarat se mindegy, kicdit fajna a szivem egy 92es relikbiat bealdozni -
félisten
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #32349 üzenetére
Nem tudom, gondolom barterba maradt rajta
Viszont a 2550Z rol nem tudok semmit, tapasztalatok ha van valakinek johet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs