Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz Panzermeyer #26657 üzenetére
Ha már Ázsia... [link]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Moleman
addikt
Ha már itt árad a szeretet, én is kipróbáltam, milyen lett a Les Paul az új húrokkal, de sajnos nem jó. Lehetséges az, hogy 9-46-osról 11-50-re váltva eltűnjön a nyakból a relief?! Nem fordítva kéne lennie? A hangolás maradt standard, semmihez nem nyúltam, a húrláb elég magas, a felső fekvésekben túlságosan is magas az action, lent meg mindenhol zörög. A 3. bundnál 2.23 mm, 12. bundnál 2.82, 22-nél 3.92 mm van a bund és az E6 húr teteje között (a húr 0.50, tehát 1.25 mm lejön, ha a nettó action a cél). Tegnapelőtt, mikor téma volt, lemértem az előző húrral, azzal is hasonló 12. bundi magasságra emlékszem, azzal a legkevésbé sem csörgött. Ennyit számítana a vastagabb húr, hogy most már beleér a bundokba?
-
Moleman
addikt
válasz Moleman #26662 üzenetére
Vicces infó no.2, negyed fordulattal kintebb végetért az állítási lehetőség, onnantól már az anya jönne le a trussrodról (egy 5/16"-os hatlapfejű anya van rajta). Kicsit javult a csörgés, de innen hogyan tovább?
Azon kívül, hogy guitarclinic, mert arra nem lesz időm egyhamar. -
Moleman
addikt
válasz #20655360 #26664 üzenetére
Épp ellenkező természetű a probléma, nem elég a húrok húzóereje, hogy elég magas legyen az action, de érzésre sem kemények a 11-esek, rövid menzúra. Amúgy a light húrokat szeretem, a stratokon 9-est használok.
Most kipróbáltam, F hangolásban már alig csörög, így hagyom éjszakára, picit meglazított anyával, hátha holnapra lesz egy kis hajlása a nyaknak, ami megmarad standard hangolásban is. Emlékszem, már újkorában is meglepődtem, hogy mennyire kint van az anya, mikor beállítottam, de arra nem számítottam, hogy egy 11-es készletnek kisebb lenne a húzóereje, mint egy 9-esnek. Biztos ezért olyan olcsó az Orphee, kispórolták belőle a húzóerőt.
Gondoltam rá, de nem hiszem, hogy a lógatva tárolástól deformálódott volna el, a többi gitárom nem panaszkodott, meg a hangszerboltok is úgy tárolják.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Lehetséges az, hogy 9-46-osról 11-50-re váltva eltűnjön a nyakból a relief?! Nem fordítva kéne lennie?
De, bár attól is függ, hogy milyen anyagból van a húr. De így hogy ennyivel vastagabb húrt tettél fel, elég fura.
Biztos nem állítottad el a húrlábat húrcserénél?Vicces infó no.2, negyed fordulattal kintebb végetért az állítási lehetőség, onnantól már az anya jönne le a trussrodról (egy 5/16"-os hatlapfejű anya van rajta)
Ha csak egy kicsit eltűnt a relief a nyakból és két negyed fordulatot kellett tekerj, akkor ott szerintem nagy a baj.
Első körben - a nyak szemre egyenes? Én kezdésképp egyenesre állítanám a nyakat, ha úgy minden jó, akkor lehet kis görbületet adni neki.Az, hogy elfogyott a nyakpálca, na az szopás. Szerintem vidd el egy szervizbe, ha át akarsz állni ilyen vastag húrra, akkor nyerget cseréltetném plusz egyenesítsék ki mechanikusan a nyakat.
Apróság, de a húrok vastagságát ezredhüvelykben mérik. Tehát egy 50-es húr az 50 ezredhüvelyk átmérőjű, a matekod nem adja ki. Egyszerűbb a húr aljától mérni az action-t, tedd te is azt.
Ja, ezek rendes minőségi húrok? Ha ilyen aliexpress-es 1 dolláros szemetet raksza a Gibsonra, akkor
1. dobd ki őket a p*csába
2. megérdemled[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
A nyakkal ránézésre nincs semmi gond, egyenes, eddig is ilyen volt. A testcsatlakozásnál van egy kis hupli a fogólapon gyárilag, amiatt emeltem ilyen magasra a hidat, mert ott pofázott vissza. Szabad szemmel alig látható.
A matek kiadja a húrokat, csak én kerekítettem 1.27 mm-ről 1.25-re, a digitális tolómérőm is szeret lefelé csalni, eltanultam tőle. (Az is kínai. ) A tolómérő alján kilógó tüskével mérem, azért egyszerűbb nekem a húr tetejéhez nézni.
Amúgy leginkább a húrokra gyanakszom, ha holnapra nem embereli meg magát, lecserélem 10-es Daddariora, az biztos keményebb lesz, mint a régi 9-es Daddario. Igen, ezek most aliexpress-esek. Ezért vártam 2 hónapot a húrcserével, hogy letesztelhessem őket, ez most jó kis tanulság.
Ja, és én is társulok az esti lányzenéléshez.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Moleman #26667 üzenetére
Ha a nyak egyenes, akkor nincs baj, de az akkor is aggasztó, hogy elfogyott a nyakpálcád, előbb-utóbb elvinném egy rendes hangszerézszez. Igen, a húrok szarok, én nem is értem, 2000 forint egy csomag jó minőségű húr, tényleg akkora anyagi teher háromhavonta venni egyet? Vagy csak rengeteg a szabadidőtök, hogy ilyen 1 dolláros szemetekkel kisérletezzetek?
(És ez még olcsó, majd nézd meg, mennyi egy csomag húr basszusgitárra)
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz bigrob #26635 üzenetére
Nekem bejön a lemez nagyja, csak kicsit leül a közepén, szokás szerint túl hosszú lett, de szerencsére sokkal jobban szól, mint az előző két lemez. A legjobb a két záró dal (Halo On Fire, Spit Out The Bone), egyik a legjobb Load-Reload korszakos dal, amit írtak, a másik mint ha a Justice-ról maradt volna itt, csak itt basszusgitár is van.
Ami nem tetszik, azok a gitárszólók, mindegyik teljesen fantáziátlan és unalmas, szerintem kritikán aluli amit Kirk művel.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Van itthon sok Daddariom is, jóval 2000 ft alatt vettem mindet, de próbáltam még tovább költségcsökkenteni az alival. Pedig így is csak évente egyszer cserélek húrt. (Néha beválnak az olcsó szarok, pl most a régi akusztikomon tök jó a 400 ft-os hamis Fender. )
A basszusgitáros árak sajnos engem is érintenek, most Warwick van rajta, azóta nem is szívesen nyúlok hozzá, szörnyű, de sajnáltam duplaennyit kiadni a Dáridóért. Legközelebb muszáj lesz... Basszusra még kínai megoldás sincs. (7 év alatt ez a Warwick a harmadik készlet rajta, de tényleg nagyon keveset használom.)
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Moleman #26670 üzenetére
Nekem a Warwick gyanúsan olcsónak tűnik, feleannyiba kerül mint bármilyen rendes márka, biztos jó szar. (Kiváncsi vagyok, az 5000 eurós hangszereikre is ezeket rakják gyárilag? Szerintem sose tudom meg, nekem egyáltalán nem tetszik semmi, amiket csinálnak, főleg nem annyi pénzért)
Most dáridót használok én is, de esedékes a csere, szerintem megpróbálkozom a Rotosound Billy Sheehan szettel. A mostani 45-107, ami elvileg "balanced tension", de a vastag E húr lehetne picit feszesebb. A Rotosound 43-110es, elvileg teljesen balanced.[ Szerkesztve ]
-
-
Moleman
addikt
Anyagminőségre és hangra amúgy nincs semmi baj a Warwickkal, de a külső sodrat szálátmérője jóval nagyobb, mint bármi másnak, amin eddig játszottam, ezért olyan, mint egy durva reszelő. Vagy csak én választottam pont rosszfélét, mert kb 4 különböző cikkszám volt egyetlen méreten belül is.
A gyári húrok fantasztikusak voltak, még a Daddariohoz képest is, de sajnos fogalmam sincs, mik lehettek (piros harisnya volt rajtuk, Cort Action-A gitár). Most 45-105 van rajta, ha jól emlékszem, anno még nem volt tolómérőm, de úgy sejtem, hogy ilyesmi lehetett a gyári is.(#26672) ayy_lmao
Tudom, a gyári szettet kétszer főztem ki, de a második főzés után már elég hamar kuka lett.[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
-
jettison
tag
Miért nem méred meg a releif-et? Feldobsz egy capo-t az első fogásba, lefogod a mély E-t valahol a test és a nyak csatlakozásánál és ennek a távolságnak a felénél (olyan 7. bund) megméred a bund és a húr közötti távolságot... Így rögtön ki is derülne, merre görbül az a fa...
-
Moleman
addikt
válasz jettison #26679 üzenetére
Jó irányba görbül, egy kis relief van, capos módszerrel 0.65 mm. Amúgy volt némi hatása, hogy túlhúzott húrokkal állt éjszaka, kicsit jobb lett, de még több kéne. Egész hétvégére nem merem túlhúzva hagyni, de rövidebb időkre még megpróbálom, akár lecserélem a húrokat, akár nem, mert ez mindig is probléma volt. Ha több relief lenne, lentebb engedhetném a húrlábat, és nem lennének olyan magasan a húrok a felső fekvésekben.
Szerk.: Rövidre záródott a húrcsere kérdése, nem bírta ki újra az F hangolást a 11-es húr.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz jettison #26681 üzenetére
Igen. Valóban több, mint a csavarozott nyakú gitárjaimnál, de az első és ötödik fekvés között így is csörög. A felső fekvéseket a Les Paulnál nemigen befolyásolja, mert a 16. bundnál van a testcsatlakozás, onnantól többé kevésbé fix a nyak, és afölött magas. De majd kiderül, ha ráteszem a 10-es Daddariot, lehet, hogy azzal eltűnik minden gond, mert elég húzása lesz.
Igazából erre az 1-5. fekvésre nem látok semmi megoldást, a felsőnyereg magassága ezeket nem befolyásolná, üresen nem zörög, különben sem illene, hogy baja legyen, sose volt piszkálva, még csak most szedtem le a gyári húrokat. -
jettison
tag
válasz Moleman #26682 üzenetére
Hogyne befolyásolná? Képzeld csak el, ahogy elkezded feszíteni a húrral, hogyan görbülne a gitár nyaka. Pont a felső fekvésben lesz a legnagyobb a hatása. Szerintem ne arra bazírozz, hogy hátha azzal a húrral jó lesz, hanem a kívánt húrhoz állítsd (állíttasd be a gitárt). Az a relief tényleg nagy, és te még ezt növelni akarod... Nem csoda, hogy már az anya jön le, nem a gitárban van a hiba. (Legalábbis nem itt.) Kezd csak el kiegyenesíteni azt a nyakat, tesztelj, próbálkozz... Szerintem, max újra letekered...
Elég dzsunka manual, de a lényeg benne van: http://www.cortguitars.com/uFiles/etc/electric-guitar-manual.pdf
-
Eastman
addikt
Beírtam egy boszorkányos nyomdát, mer' a "St Lester Polsfuss" alkotással kísérletezgetsz, nem valamely rizsgazdász-mérnöki krehációval!
(/irony)Pedig shimán vehetnél erre egy fix húszezres fix mocsári uszadék-stéglécet, aztán arra derótozol, erről rendszerint húrteszt-blogot nyitsz meg pengetőset, majd eladod a reklámsávot.
Miközben Te kergeted anyakpálcát! Hát esküszöm nemértem!
Megin ezen a Zoli fog keresni.
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
Lehet túl kopottak a bundjaid... Egy síkolás megoldaná a dolgot.
Ha a húrmagasságod legkevesebb 1,7-1,8 mm felett van az E6 húrnál a 12-es bundnál, ha a megcapozott első és a testnél csatlakozó bundnál lefogott húr esetén a 7-es bund környékén meg van a 0,5 mm, normál esetben más nemigen lehet...[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Eastman #26684 üzenetére
Az sajnos nem lenne reprezentatív, látod, a "dzsunka" 100 ezres CV Telén hibátlanul üzemel a csóró húr, Pali bácsi meg panaszkodik.
Remélem most ki tudom hagyni Zolit a képletből, egyelőre urai vagyunk a helyzetnek.(#26685) FockeWulf
Még csak egy éves a gitár, szerintem 100 óránál kevesebb játék van benne.(#26687) Eastman
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Boldog nyugdíjas:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jettison #26683 üzenetére
Én az alapján állítottam be az enyémet és jó is lett. Az már más tészta, hogy eléggé instabil a nyaka. Nem tudom, vagy ez szar, vagy a mahagóni általánosságban. Fél napig nem megy a fűtés és már zizeg össze-vissza. Kb. 20 fok fölött érzi jól magát. Hőmérőnek is elmenne.
-
jettison
tag
válasz #20655360 #26692 üzenetére
Én is ez alapján állítottam be, viszont nekem nem kellett hozzányúlni a "végeleges" beállításom óta. Illetve de, amikor az ernie ball után ugyanolyan átmérőjű cleartone húrokat tettem fel, azzal csörömpölni kezdett. Valahogy magasabb action kell ennek a készletnek...
Nekem mahagóni test, jávor nyak, ragasztva. -
Moleman
addikt
Felment a Daddario, vicces, hogy kb kétszer keményebbnek érződik, mint a 11-es ócsószar. Így már csak minimálisan csörög, talán előtte is ilyen volt, minden a legnagyobb rendben.
-
Eastman
addikt
A hasonlóság csak a véletlen műve.
Én 1 LP + 1 Strattal már elüzemelnék. Az öreg vehetne egy tizenhatéves thaiföldi lányt a falujával együtt a szárazfa árából. Csalódott a nőkben biztos.
eeaa Itt virít az öreg a blúzer haverjaival együtt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Házimozi belépő szinten
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem