- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
Szerintem jó helyen van a nyereg. Szoktak ilyet, hogy a fogólapba van marva egy nút abba ültetik a nyerget. Csak itt a fogólap sarka is le van törve. Attól néz ki ilyen borzalmasan.
És a nyereg tuti, hogy nem a gyári. Ez valami mosószeres flakon műanyag. Rendes nyereg kopik, törik, de nem rojtosodik.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
izomhod
őstag
-
Yagami76
csendes tag
Köszönöm a felvilágosítást!Így a Ibanez JS100 tutira kiesett.Jól tettem,hogy hozzáértő embereket kérdeztem meg,mert különben kidobtam volna rá 105000ft-t.Mi a véleményetek a Cort Viva Custom WP gitárról?Bolti ár 148000ft.Használtan (1 éves) mennyit érhet?Érdemes e gondolkozni rajt?Sokkal többet nyújt mint a Cort viva gold 2-es?Íme a két gitár:
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157129/elado-cort-elektromos-gitarhttp://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157128/elado-cort-elektromos-gitar
-
Aucor
senior tag
válasz atidzsiforc #13907 üzenetére
Akkor egy sima nyereg is megteszi? És ehhez vajon les paulosat, vagy stratocastereset vegyek? Gibson flying v copy volna, akkor gondolom LP felső nyerget.
-
atidzsiforc
őstag
A kep alapjan abba strato nyereg valo.
Amugy nem azert, de elegge mellenyultal ezzel a "hangszerrel", mindenfele alkatreszcserevel meg javitassal egyutt annyi penzbol mar osszejohetett volna egy hasznalt ltd v-50 ara is akar, ha mar flying v. :/
Mondjuk elso gitar vasarlasanal en is jol kitoltam magammal, kifogtam a leheto legrosszabb strat kopiat amit talahatsz ezen a vilagon.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Aucor
senior tag
válasz atidzsiforc #13909 üzenetére
Annyira sok alkatrész nem kell rá, csupán egy felső nyereg, egy teljes beállítás+bundprofilozás, meg a hidat kell berakni jó helyre. Meg az elektronikát átnézni, mert olyan zaja van, hogy az alapzaj rázta a szobát... De a legrosszabb a festés... Az illető valószínűleg elfelejtette, hogy nem ócska zöld kerítést akar festeni...
[ Szerkesztve ]
-
atidzsiforc
őstag
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #13913 üzenetére
Ügyes.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
atidzsiforc
őstag
-
BluEyes
őstag
Gibson flying v copy volna
Naaa..
Naszóval a nut. Először is be kell férnie a helyére, azaz olyan vastagságút kell venni, ami pont jó oda, vagy a vájatot kell megfelelő méretűre tágítani. A hossza pont olyan legyen, mint a nyakszélesség, ha hosszabb, az egyértelmű hogy mé nem jó, ha rövidebb, akkor meg a húrvezető bevágások helye lesz esetleg problémás. A nykszélesség a nutnál jellemzően 41-43 mm lehet, de vannak ettől eltérő konstrukciók is. A húrvezető vájatok hátra (a fej felé) lejtsenek és tölcsérszerűen táguljanak. Egymástól való távolságukat a nyakszélesség eldönti. A húrvezető vájatok alsó szélének (azaz a húroknak) illik egyforma magasnak lenniük, azaz követni kell a nyak rádiuszát. A régi Fenderek rádiusza 7,5" volt, később jöttek a 9,5"-osak, a Gibson 12" rádiuszt használ, a Cort pedig 14"-t. A nut magasságát a bundok függvényében kell megválasztani, a vékonka vintage bundokhoz értelemszerűen alacsonyabb, a Jumbokhoz magasabb nutmagasság kell.
Tehát akkor fender vagy gibson nut köll neked, te mondd meg!Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #13917 üzenetére
vagy a vájatot kell megfelelő méretűre tágítani.
Nem értek hozzá, nem csináltam még, de én tuti, hogy nem a vájatot, a fát alakítanám, hanem a nut-ot vagy szemöldököt csiszolnám méretre. Lehet, hogy tévedek, de nekem így lenne logikus.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
nesa
veterán
A nyereg reszrol probalj meg kesziteni valami ertekelheto kepet hogy lassuk hogy is van ez pontossan.
(#13918) Eastman
Jol gondolod a nyerget illik becsiszolni pontossan a helyere ,ellenben a fat tisztitani kell az elozo ragasztotol.
Ezt barki megbirja csinalni csak nem mind1 hanyadikra sikerul, ill mennyi kart okoz.
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
csui83
tag
Guitar Link külső hangkártyáról van tapasztalata valakinek? Érdemes ezt megvenni? Főleg az olcsóbb, noname verziójára gondoltam, nem a Behringer-re, az a drágább.
-
izomhod
őstag
válasz Eastman #13891 üzenetére
megtekintettem a hangversenyt, élmény volt, noha nem az én stílusom
játszottak pár Claptont és más ismert dalt a sajátokon kívül, kár lett volna kihagyni.
ülős koncert volt, az igazat megvallva állva 3-4 sörrel biztos még jobb lett volnaérdekes, hogy (nekem) klasszikus formákkal nem találkoztam, volt pár jazzgitár, és prs-ből is néhány, 6húros bőgő, és Tibi bácsi Casiója természetesen
-
BluEyes
őstag
válasz csui83 #13925 üzenetére
Sajnos oka van a noname kínai vacak olcsóságának. Csak a külseje hasonlít a Behringerre, de belül valami más, egészen hitvány, használhatatlan elektronika van ezekben. Ha nagyon kicsi pénzed van, akkor is inkább egy használt Behringer, az legalább működik, lehet vele játszadozni. 7-8k körül szoktak menni.
A 24bit/48khz már kiváló minőség, többre nem igazán van szükség. Az ilyen kártyákból az olcsóbbak bőven 20k alatt mennek használtan. Ezek közül a nagy sztár - nem ok nélkül - a Line6 Studio GX, a mellé adott Podfarm miatt. Aztán az ESI UGM96, Lexicon Alpha, Alesis IO2, M-Audio kártyák stb. is jók. Figyelni kell a hirdetéseket. Pl. itt egy Roland.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz csui83 #13931 üzenetére
A kínai szemét helyett javasoltam a Behringert.
A Roland és a többi, amiket felsoroltam, már egy magasabb minőségi- és árkategória.
A Behringer csak 16bit-48khz felbontást tud. A többi tudja a 24bit-48khz-t, ezáltal pontosabb a mintavételezés, nagyobb dinamika, kisebb torzítás és jel-zaj viszony érhető el velük. Az elektronika jobb minőségű ezekben.
PC-n gyakorolni, ampsim progikat kipróbálni, a rendszerrel ismerkedni, agyatlankodni a Behringer tökéletes, komolyabb hangminőséghez, otthoni stúdiózáshoz, demo készítéshez viszont minimum ezekből az általam felsoroltakból, vagy esetleg a még ezeknél is drágább kategóriából válassz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Injun
senior tag
Ismeri valaki a Marshall MG30DFX kombót?Otthoni gyakorlásra mennyire alkalmas?
-
InHell
senior tag
Sziasztok!
A mostani SX strato mellé szeretnék egy komolyabb gitárt venni.
Két gitárt néztem ki magamnak, az Ibanez RGR321EX-et és az Ibanez RGA32 MOL-t.
Árban nagyjából megegyeznek. Újat szeretnék venni fix húrlábasat.
Elsősorban Black Metalt illetve Metallicát és hasonló metál zenéket játszanék, néha-néha bluest is gyakorolgatnék szívesen. Egyelőre csak otthon egy Roland Micro Cube-al használnám, nekem ez a kis kombó nagyon bevált, szobai gyakorolgatásra tökéletesen megfelel.
Van esetleg valami tapasztalatok a fent említett gitárokkal kapcsolatban?
Elsősorban fekete színű gitárt szeretnék, de sajnos az RGA32-ből nem találok feketét itthon.
Ha viszont sokkal jobb mint a 321EX akkor valahogy megbarátkoznék a fa színnel.
Illetve nincs még tapasztalatom aktív hangszedős gitárral (RGA32).[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
izomhod
őstag
válasz atidzsiforc #13935 üzenetére
és ez?
-
atidzsiforc
őstag
válasz izomhod #13937 üzenetére
Gyonyoru.
(#13936) InHell: Az ibanez sajat aktiv szedoi eleg gagyik,csak az miatt nem erdemes rga32-t venni. Lenyeges kulonbseg a 2 gitar kozott, hogy az rga32-nek ivesre faragott mahagoni teste van, mig a masik normal harsfa ibanez rg test.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
válasz atidzsiforc #13938 üzenetére
tényleg az
ma láttam élőben ilyen jazz bass-t először, nem ismertem ezt a márkát
Lodestonetetszik a fejmegoldás, szép, egyedi
-
izomhod
őstag
tavalyi Neil Young lemez, wow!
[ Szerkesztve ]
-
Injun
senior tag
Csak a feeling miatt
-
InHell
senior tag
-
izomhod
őstag
olyan rossz, hogy már jó
-
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem, de ha nem, max. elküldtök. Adott egy remek kis Marshall Mode 4, a potijai viszont eléggé leharcoltak. Kikaptam egyet, elvittem Lomexbe, HQ elektronikába, de nem tudtak segíteni. Esetleg tud valaki beszerzési forrást ilyen elfajzott potira?
Amúgy vertikális Alpha 11mm-es potik. Egy C5K és egy A50K-ra lenne szükség.
[ Szerkesztve ]
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
nesa
veterán
válasz Plazmacucci #13836 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- PlayStation 3
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elektromos autók - motorok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest