Új hozzászólás Aktív témák
-
henesa
aktív tag
Üdv az adatlapomon szereplő gépet bővíteném egy amd x2 6400+ Black Edition procival meg megtámogatnám 2*2giga 800-as rammal + utána 64bites win 7-el a videokártyám kihajtása jobb lesz ettől ????
Gamertag: CoverlessAtol72 By xbox one
-
Cadal
őstag
válasz henesa #12452 üzenetére
Ha még nincs meg a proci, akkor inkább egy Athlon II X2-t ajánlanék, bármelyik megy nevetve ~3,5Ghz körül (mondjuk ha gyenge a lap tuningban akkor valami magasabb szorzóval rendelkezőt) A 6400+ BE az egy kazán, zabál, és nem is nagyon lehet tuningolni.
A rendszer pedig a 2*2giga ramtól lesz inkább gyorsabb. A játékok pedig úgyis a felbontástól függenek, de szerintem érezni fogsz gyorsulást mindenképp. -
GrandeP
addikt
Sziasztok!
9500-ra keresek, vagy ventit, vagy komplett hűtést...
Csak vadi új érdekel! És olyan amit lehet kapni is a boltokban...
Múltkor ajánlott egyet egy srác itt, de azt már akkor se lehetett kapni MO-n mikor futtatták...
Köszi.
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Dapro
senior tag
Üdv.
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy van egy 9600GT-m, és sokszor előfordul, hogy kifagy a gép.
win 7 64 bitem van.
de csak 2 giga memó. tudom 32 bit kell hozza.
A processzor húzva van.
A videókártya is húzva volt. MSI Afterburnerrel húztam rajta, nemsokat, de szerintem nem tetszett neki és visszaállította magát.
A mostani beállításai az msi afterburnerben (akinek 9600 van és megtudná nézni annak megköszönném, így ellenőrizni tudnám, hogy alapon van-e:
Core Voltage: nem ír semmit
Core Clock: 650 mhz
Shader Clock: 1625 mhz
Memory Clock 900 Mhz
Fan speed AUTO 35% jelenleg.Nem sok játéknál akad ki. Pl most starcraft 2 nél igen pedig nem akad játék közben. Pl az elöbb ment vagy 1 órát és utána halt be. Kikapcsolt a monitor.
Jelenleg az 197.45 nvidia driver van fent. Hogy miért? mert a 258 al durvább volt, be se bootolt, ezután beraktam másodlagos vinyonak egy masik gépbe, leszedtem a drivert shift+dellel majd visszraktam a gépbe és ment. probaltam a 197 elöttit is és utánit is. jelenleg most ezzel elmegyeget de most, ahogy már mondtam kifagyott a starcraft 2.
Tulmelegedés nemhiszem. egy accelero van rajta és egy aktiv venti alatta. jelenleg (idle) 40 fok.
Amikor kifagy akkor ilyen szemcsés lesz a kép (bootolás közben, biosban is, mintha sok sok karaktert berakna a képre pluszban ilyenek: I I I I I I I I I és elszórtan.
Ezutan nem akar bootolni.
Kék halál is volt. De a proci tuning elég stabil, Egy e2220-as van tuningolva 2.4ghz rol 3.3ra. De mondom, a képernyo driver is hiba neki. Viszont stabilat nem találok, nemtudom mi a baja. Lehet hogy tuningolva maradt.HELP!
Valami tipp?
Kérem aki tudja nézze meg mi az alap értékei a videókarinak.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Hello!
Az alap értékek azok amiket leírtál, nem azzal van a baj.
A szemcsésedés, csíkozás a bios menü alatt is a vga memória hibájára utal, vagyis vége a karinak, vagy hamarosan vége lesz. Ha tudod próbáld ki másik gépben is, ha ott is ezt csinálja tuti a kártya hibásodott meg.
Ha van még garancia a karira, akkor irány vele a boltba, de tedd rá a gyári hűtőt és úgy vidd vissza, mert nélküle nem érvényes a garancia, ha szerencséd lesz kicserélik, vagy választhatsz valami mást abban az értékben, esetleg ráfizethetsz az új karira.
Ha nincs garancia akkor esetleg a nibitor nevű progival csinálsz egy moddolt biost a kártyának, amin visszaveszed a kártya memósebességét, és azt égeted be a kártya biosába, ha szerencséd lesz működni fog, de ugyanazt a teljesítményt nem fogja hozni. -
Dapro
senior tag
válasz belinho #12457 üzenetére
Hát ez most cumi akkor. Nemtudok semmilyen játékot elindítani mert kifagyok.
IDLE ben semmi baja. elnetezgetek. De nem igazán erre akarom használni a gépem. :S
Csak játékok közben fagy ki, vagyis terhelten. alapból 40 fok és az előbb figyeltem és csak 49 fok volt mikor kifagyott.
Garancia nincs :S -
Dapro
senior tag
Ja és még annyi, hogy amikor safe modban belépek (ilyenkor nincs baja mert nem tölti be az nvidia drivert) akkor letörlöm az nvidia drivert utána elindul és semmi baja. Viszont ilyenkor a win7 magától telepíti és kéri h reseteljek. Kikapcsoltam h magától felrakja a drivert a 9600gt hez de akkor is felrakja Próbáltam már sok drivert. Egyikkel se megy. 258 assal 190essel 195,197 essel... Valami tipp esetleg? Vagy most akkor kuka?
Amikor magától felrakja a drivert annak a verziója és dátuma:2010.01.11.
8.17.11.9621 -
fagy53
nagyúr
Nem hiszem, hogy a driverek lennének az hibásak! Az MSI Afterburner segítségével csökkentsd le a gyári órajeleket külön-külön, de akár mindegyiket egyszerre kb 10%-kal! Próbáld ki, ha jó akkor használd így, ha nem , akkor vegyél vissza a proci, de legfőképp a RAM tuningból, mert biztos van az is.
A BSOD nevű, a 9600GT-ket sújtó átok egyeseknél eltűnt miután RAM-ot cseréltek vagy órajelet változtattak, ezért..
Ha ennek ellenére ezek után is maradnak a gondok, akkor közelebb húznám a kukát a géphez, mert szükség lehet rá! -
Dapro
senior tag
Sikerült elindítanom most csökkentett mód nélkül mert csináltam egy rendszervisszaállítást. Bár azután már kapott egy kék halált töltés közben. Most elindult. Visszavettem MSI Afterburnerben.
Jelenleg a Device Managerben ezt írja driver dátumnak és verziónakNVIDIA
2010.04.03.
8.17.11.9745Most újraindítok de látom előre,hogy megint szemcsés lesz a kép és nem fog tudni bootolni
Lehet csökkentett módban kell élnem mostantól mert nincs pénzem másik 20 ezres kártyára. Ezt meg senki nem számítaná be aki normális.szerk: és akkor mivan, ha nemtudom elinditani és nemtudom futtatni az msi afterburnert csökkentett módban? akkor hogy veszem vissza?
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Az órajel visszavétel csak akkor működik, amikor az MSI Afterburner már betöltődött. Ezért újraindításnál a gyári órajelen megy a kártya, persze korábban azt írtad, hogy csak a játékok alatt, terhelésnél van gond. Ha 2D-ben is csinálja és pláne az OS előtt a POST-nál, akkor a kártya rossz...
-
Dapro
senior tag
válasz fagy53 #12463 üzenetére
Ha IDLE és nem csinálok semmit akkor ment. Az előbb már ment normálisan az asztal és sikerült elinditanom a gépen csökkentett módon kívül is. De most megint nem megy. Gondolom azért nem mert elég biztosnak éreztem a kártyát miutan visszavettem msi ben és elinditottam a dirt2-t. kár volt. kb 5 perc után behalt. hang volt de pl a billentyűzetet és egeret mar nem erzekelte, kép az kikapcsolt, aztán befagyott totalisan. Ezután szemcsésen indult megint és most nem tudom elinditani. System restore-t tolok neki hátha megy. Az elöbb így ment. Szóval mondom. Csak játék közben hal be. Viszont utána nem akar elindulni és ezt nem értem, hogy miért.
Azt amit vader nyomott, hogy bios flash meg save meg a többi, hát ok... majd utánanézek neten mert az első lépést sem tudom megtenni (bios lementés)
-
Alister71
nagyúr
-
belinho
senior tag
Hello újra!
A moddolt biost, amit én is javasoltam csak a legvégső esetben csináld, amikor már minden mindegy.
Amúgy nem tudom mennyire értessz a gépekhez, tuning, bios átírás meg hasonlók, de annyit azért tegyél már meg, hogy a gépen mindent visszaveszel alapra, szóval semmi proci tuning, és próbáld meg úgy a kártyát.
(A pci frekit gondolom fikszáltad 100-ra a tuning alatt, és nem hagytad auto-n) -
Dapro
senior tag
Üdv. Jelenleg oda jutottam, hogy elsem tudom indítani a gépem. Elindulásnál nem világít se a billentyűzet se az egér így nemtudom futtatni safe módban. Bios reseteltem elemmel, szóval proci is alapon fut.
Bios moddolást meg nemtudom, hogyan kell Most egy 9800 van bent.
Mind1 megprobalom valahogy elinditani, nemtudom miert nem erzekeli a billt. -
addikt
Hali!
Van egy gainward 9600gt GS-em és az a probléma merült fel, hogyha drivert frissítek 640x480-ban indul a gép és 256 színnel amit nem is lehet átállítani, eddig még nem sikerült olyan drivert letöltenem nvidia.com-ról ami működött volna rendesen.
Pls segítsetek. -
belinho
senior tag
válasz Create. #12473 üzenetére
Hello!
Annak idején én ati kártyával jártam így, sehogy nem lehetett megoldani, csak az xp újratelepítése segített, valószínűleg a sok driver összekavart valamit az op rendszeren belül.
Szóval letöltöd a legfrisebb drivert a karihoz, majd újratelepíted az xp-t és felrakod a drivert, szinte biztos a siker.
Tudom, hogy sok idő, meg minden, de valamit valamiért. -
Dapro
senior tag
Üdv megint.
Szóval utan jártam és a billentyűzetet azért nem ismerte fel mert biosban ki volt kapcsolva az USB érzékelés mivel bios resetet nyomtam.
Aztán mikor elindult valahogy a gép akkor toltam egy windows7 loadert mivel kiadta h megint nem eredeti és ott rákattintottam a slic 2.1 in bios. Na ezek után el sem akart indulni. (POST képnél megakadt de nem fagyott csak megállt.)
Majd utánanéztem, hogy hogyan lehet biost frissiteni és egy pendrive ról megtettem.
Ezután felraktam egy win7 x86-ot (elozoleg 64 bit volt fent) és felpakoltam mindent amit kellett.
NVidia drivert a windows frissitések közül engedtem. Azthiszem egy 4ik hós drivert rakott fel. Ezután felraktam a Rainbow six vegas 2 -t, hogy játszak vele és megy... érdekes és nemtudom miért de megy.
Mondjuk mielőtt játszottam volna egy csomószor kiirta az asztalon hogy "windows kernel mode driver 18x.xxx stopped working and successfully restored", utánanéztem és ez általános dolog állítólag.Úgyhogy most ennyi. Megy. Majd még a starcraft 2re is kiváncsi vagyok, hogy hogy fog menni. De én nem fogok felrakni új nvidia drivert az is tuti.
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
Akkor én se tudom mi baj lehet, esetleg másik lapban kiróbálni, ha ott se engedi, akkor valami nyűgje van a kártyának, bár ilyennel még én se találkoztam, hogy csak a gyári driver cd-vel megy.
Ha van még rá garancia, akkor esetleg megpróbálkozhatsz a cseréltetésével. -
asusp5b
csendes tag
Sziasztok!
Palit GF 9600GT 512 DDR3 kártyával rendelkezem.
A napokban kapott új tápot a gépem, ami 430W-ot ad le maximálisan. (az előző 400W volt).
A lényeg az, hogy adtam a P5B-mnek is egy BIOS frissítést, és megkapta a WinXP a legújabb drivereket, és természetesen a 258.96-os NVIDIA (WHQL-es) drivert.Azóta azt tapasztalom, hogy a 3D-s játékoknál kék halálos lesz a gép.
DXDIAG-nál nem hal ki, akárhányszor futtatom.
65°C-on megy.
Most akarom kipróbálni ezt a 3DMark Vantage-t.
Ha ennél még kék halálos lesz mi lehet a baj szerintetek? Biztos sok, de ha le tudnánk szűkíteni a kört, az jó volna.Előre is köszi.
Köszönet a Prohardveresek minden segítségéért!
-
kosakos
csendes tag
Csáó, nekem is hasonló gondom van ezzel a kártyával. Játék közben random időközönként megfagy és szemcsés lesz a kép, hang beakad. Kb fél éve ilyen, de még mindig bírja. Van hogy több napig semmi, aztán olyan is, hogy 5 percenként jön elő a hiba. Valszeg kuka, bár bízom benne, hogy az enyémre még van garancia. Bár ha haladtál valamit, akkor szólj lécci. Köszi
-
Levente012
csendes tag
Üdvözletem!
Lenne néhány kérdésem a 9600gt felhasználókhoz:
Egy bfg 9600gt oc2-m van amit rivatunerrel 726mhz gpu 1819 shader és 1076 memória órajelen használok játék közben. Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes-e hogy "csak" eddig bírja. Mivel láttam elég hajmeresztő órajelekkel működő 9600gt-ket is (790-1860-1100).
Válaszotokat előre is köszönöm, bármi tippet meghallgatok.
Ilyenről lenne szó: http://www.bfgtech.com/bfgr96512gtoc2e.aspx -
BeerBier
senior tag
válasz Levente012 #12488 üzenetére
Hello
Nem kizárt hogy tényleg csak annyit bír,bár furcsa lenne.
Próbáltad magasabb órajeleken is?Hőfokok rendben vannak?Nem melegszik?Olyan vagyok mint egy hal....fejem is van,de a farkam irányit
-
fagy53
nagyúr
válasz Levente012 #12488 üzenetére
Azt, hogy meddig bírja mindig az adott kártyától függ! Nem lehet tudni, hogy nálad mi nem bírja tovább, mert kettőn áll a vásár a GPU-n és a vmemórián.
Le kell tesztelni külön-külön, majd egyszerre a kettőt. Egyébként elképzelhető, hogy a tied csak ennyit bír, de ez nem biztos!
Nekem a GPU 750MHz-ig bírja alapfeszen, a vmem meg 1050MHz után hibázik. -
fagy53
nagyúr
válasz Levente012 #12491 üzenetére
Az OCCT- ben van többek között GPU és vmem teszt is.
Ez az eddigi legerősebb GPU teszt, a vmem tesztelését csak nV, a Cuda-t támogató kártyáknál lehet elvégezni, a 96GT szerencsére ilyen... -
fagy53
nagyúr
válasz BeerBier #12493 üzenetére
A két progi között nagy különbség van funkcionálisan, a GPU Tool tuning program, órajel venti, fesz emelés és profilok létrehozása. Tartozéka egy stabilitás tesztelő rész, mely automatikus, vagy kézi is lehet. Az automata max órajel kereső nálam a 96GT-nél nem működik jól, de a 4830-nál tökéletes.
Az OCCT tipikusan stabilitás teszteló progi, CPU Linpack, ez az Intel által használt "kínzó" program átirata, RAM tesztelés nagy fájlokkal, GPU teszt, Vmem teszt és táp teszt.
Minden egy helyen, ráadásul grafikonokat készít és a saját érzékelői helyett be lehet építeni pl az Everest érzékelő detektorait. -
Levente012
csendes tag
Úgy látszik be kell szereznem egy új videókártya hűtőt, mert ezzel a referencia hűtéssel akár 80fokig is felmegy a hőmérséklete és 68 fok alatt nem produkál hibákat, viszont forrófejűen akár még 550 mhz-n is észlel a gpu-tool hibákat. Valaki valami tipp? Olcsón szeretnék kijönni.
[ Szerkesztve ]
-
nuendo
tag
válasz Levente012 #12496 üzenetére
oc2es karid van...aktív nemde? vagy passzív?
neekm Gigabyte Nvidia 9600GT-m van passzív, megvagyok vele elégedve, persze a gyári passszív hütést megoldottam ugy hogy tettem rá egy Codegen tápventit 12cm-s, 5V-n, hogy halk legyen..igy nem meleg annyira..gyári hütéssel melegedett rendesen -
[CS]Blade2
addikt
Sz*rakodik a ref. hűtő ventije, ez ügyben felmerült két kérdés:
A ref. hűtő ventijét lehet valahogy cserélni, egyáltalán lehet kapni ilyen ventit?
Használ valaki Zalman VF700AlCu-t 96GT-n? -
Dapro
senior tag
válasz Levente012 #12496 üzenetére
Én accelero s1 rev2 hűtőt ajánlok. 31 fokos idle-ben. kb 4-5 ezer forint a hűtő, passzív. alá kell rakni egy kis aktiv ventit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest