- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Feldobtam(cserére) az apróba a tuningos 4830-at,megpróbálom elcserélni 1 az egyben egy GTS512MB-ra vagy GTS250-re esetleg egy 9800GTX(+)-re,mert elegem van ezekből az Ati féle dadogásokról.És ez a jelenség nem csak erre,hanem az 58xx szériára is vonatkozik.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Dark KillerX #13851 üzenetére
Egy az egyben 4830-at GTS 250-re szerintem túl optimista elképzelés.
Persze én elfogult vagyok, mert nekem megváltás volt 2 gigás 4890-ről váltani 1gigás GTS 250-re. Én még egy 8800GTS 512-t sem adnék a 4830-ért 1-1-ben. Remélem találsz valakit akinek éppen ez kell.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
gepetto86
tag
válasz Dark KillerX #13853 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
XoZ
aktív tag
válasz InHell #13856 üzenetére
Ezek szerint az elméletet nem igazolta a gyakorlat, mert bőven 10 % alatti a különbség. 4 GHz-es E8400 mellett talán nincs CPU limit 1280x800 esetén sem, tehát valahol máshol lehet szűk keresztmetszet, ami miatt nincs közelebb a valós különbség az elméletihez. Az új Windows-on próbáltad már az 1280x800-as tesztet? Lehet, hogy egy kicsit jobb eredményt adna a friss operációs rendszeren. Egyébként szép eredmény, gratulálok hozzá
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dark KillerX #13851 üzenetére
Már márt dadogna az 5800 - es széria ?
Otthon egy 5870 em van, és semmi bajom vele.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Néhányan említették már itt, hogy Win7 alatt kevesebb pontot csinál a 3DMark (nem mintha életbevágó lenne) és kíváncsi vagyok, mennyi a különbség W7 és XP alatt kb.?
Van valakinek mért eredménye ugyanazzal a konfiggal a két OS alatt?Köszi.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
OddMan
őstag
Gainward GTS250 "Deep Green" kártyát használ valaki?
Mennyire csendes a ventillátora 2D-s üzemmódban?Szeretnék venni egy csöndes nVidia kártyát, amit főképpen 2D-ben használnék, de néha a „The Witcher”-el is játszanék rajta.
ATI nem jó, mert nem tud 48Hz-el projektort hajtani.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Biga123
addikt
válasz Picturemaker #13861 üzenetére
olyan 1500 pötty körül .. 06-ban hasonló konfigok esetében enyim (760/1150/1836) InHell
mondjuk nem hajszálra ua az órajelek.. sőt nállam 4GHZn volt a proci
De már erősen érik bennem hogy felrántok egy XPt a kissebb vinyómra..
Az lenne az igazi összehasonlítás..Core2duo6600:Akkor viszont passzolok ua vga, oprendszer, bios, driver.. és nállam semmi gubanc .. lehet akkor tényleg táp.. vagy stabilitási probléma.. IBT-t, Primeot toljál rá hogy kiszűrjük a stabilitási gondot..vagy a tápot IBT+furmark ha akkor nem akad le akkor valszinüleg a táp ok..
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
rup1u5
nagyúr
válasz Core2duo6600 #13860 üzenetére
Attól még nála dadoghat...
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
apollo12
veterán
heló mitől van az hogy elindítom az extreme tunert akkor kifagy az egész gép már újra raktam
-
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13867 üzenetére
Azt még had kérdezzem meg, hogy a Gainward szabályozza a ventillátor fordulatszámát?
Azért kérdem, mert úgy láttam, mintha a Gainward ventillátora csak 2 eres lenne.Az MSI Twin Frozr lehet, hogy egy kicsit nagy lenne nekem. Nem biztos, hogy beleférne a fekvő HTPC házamba.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
-
Avela40
csendes tag
Hali!
Van egy ilyen [link] kártyám, csak az 1gb-os fajtából azt szeretném kérdezni hogy valaki tudja e milyen emelt órajelek az ideálisak ennek a kártyának?
MSI Afterburnerrel most 720/1000/1785-on megy, az alapórajelek: 660/900/1650 feszt nemtudok emelni mert nem engedi.
Üdv: AlaraBattlefield 4 nick: Caprin05
-
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13874 üzenetére
Akkor te nem igazán ajánlod ezt a Gainward Deep Green kártyát?
Nekem főleg az lenne a fontos, hogy 2D-ben tényleg csöndes legyen. Aztán menjen rajta normálisan 1680x1050 felbontásban a "The Witcher" című játék. A köv. fontos dolog, hogy 24cm-nél hosszabb ne legyen, mert akkor már nem biztos, hogy belefér a htpc házamba.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Address a problem with NVIDIA Graphics Driver!
Ezzel vki tud vmit kezdeni,folyton újraindul(van,h 1 hétig nem,és van,h mint ma 2x is....
Erről már írtam korbábban.Tépot nemtudok csrélni próbáln,1enlőre,és már a 4. nvidia driver óta csinálja.(whql)Avatar
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz OddMan #13876 üzenetére
Vettem belőle 2 db-ot SLI-nek, aztán jó olcsón el is adtam egy héten belül, mert úgy éreztem a korábbi MSI TF OC fényévekkel jobb volt. Főleg az órajelek és a hűtése miatt.
De ettől függetlenül a Te céljaidnak lehet megfelel, valahol 9800GT és az OC-s GTS250-ek között lehet teljesítményben és fogyiban is. (az rejtély hogy SLI-ben miért fogyasztott sokat és még gyengén is ment.)
Az árérték aránya igencsak jó, és 2D-ben elégé csöndben volt.
Persze mindent csak egy éles próba döntene el, a fórumos véleményeket csak kiindulási pontnak érdemes használni, főleg ha azokat emlékezetből nyomják.Egy biztos... most van egy nem OC-s MSI-m (szintén TF) és az is többet fogyaszt 3D-ben, mint az OC-s. Ha mégegyszer veszek GTS250-et az csakis OC-s MSI TF lesz.
-
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13880 üzenetére
Köszi a sok infót.
Amúgy az nem lehet, hogy az nVidia kártyáknál csak az órajelekkel játszanak, és a feszültségszintek egyformák, (konstans értékűek) a sima, Green és OC kártyáknál?Az intel prociknál pl. jól látható, hogy a feszültség és az órajel is csökken, amikor terheletlen a proci és ilyenkor a fogyasztás is érezhetően csökken.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz fsb1000 #13882 üzenetére
Kivéve az XFX kártyáit.
Hogy ezek milyen egy szutyok kártyákat raknak össze! Soha többet nem veszek XFX-et.
Kezdődik ott, hogy post-olásnál GTS 250 helyett GTX 250-et ír ki, aztán a hűtő egy darab gányolt aluminium öntvény bármiféle felületi megmunkálás nélkül. Én políroztam kicsit fel kétezres polírpapirral, hogy jobb legyen a hőátadás a GPU-nál. De a legdurvább az, hogy egyszerűen kihagyják a kártyáikból az energiatakarékos üzemmódot!!!
Végülis mi a f@sznak az nemigaz!?
Folyamatosan 3D-ben teker a kártya és a feszültség is ennek megfelelő. Ebből adodóan a hőmérséklete is 60 fok IDLE, 35%-os ventivel, úgy hogy én profiloztam le az órajeleket rivatunerben 370/920/500-ra 2D üzemmódra.
És olvastam XFX GTX 260-ról amivel ugyan ez volt. Azt hiszem talán Laraxior-é volt a kártya. Tett is föl képet a hűtőjéről a GTX 260/280 topikba. Ugyan ez a szaros aludarab volt azon a 260-ason is.
Szóval az XFX-et tessék kerülni!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13882 üzenetére
Lenne még egy kérdésem.
A Gainward GTS250 "Deep Green" kártya 2D üzemmódban visszaveszi a GPU órajelét 675Mhz-re valamint a memória órajelét 900MHz-re, aztán 3D-ben pedig visszaállítja a GPU órajelét a ref. értékre 738MHz-re és a memória órajelét pedig 1100MHz-re?
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz rup1u5 #13883 üzenetére
rup1u5:
Azért ez gáz. De ez csak az olcsóbb verziókra lehet igaz nem?
Egyébként sokáig azért nem vettem GTS-t mert gigát szerettem volna és a fórumozók véleménye szerint abban sincs energiagazdálkodás.OddMan:
Úgy emléxem igen, de ezt le kéne csekkoltatni olyannal akinek épp a gépében van.
(azért az durva lenne ha egy green kártya nem takarékoskodna, amúgy meg azonos volt a fogyija az MSI-vel 2D-ben - ezt feljegyeztem egy táblázatban - tehát 90%, hogy visszaveszi az órajeleket ) -
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13885 üzenetére
Amúgy általánosságban a GTS Green kártyák visszaveszik a feszt és az órajelet 2D-ben, 3D-ben pedig visszaállítják a ref. értékeket?
Azért kérdem, mert én eddig azt hittem, hogy a Green kártyák 3D-ben is az alacsonyabb GPU és memória órajeleket használják.
Mondjuk nekem is az tetszene, ha 3D-ben az eredeti ref. értékekkel menne egy Green kártya, mert így nem maradna el különösebben a teljesítménye egy normál (nem Green-es) GTS250 kártyától.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz OddMan #13884 üzenetére
Azok a 3D-s órajelek...azért Green,mert a ref. 3D-s órajelek alatt üzemel,és a fesz is alá van véve.Tehát full 3D-ben megy 675/900-at... és mivel alul van feszelve így hát húzni sem lehet annyira... magas ívben kerülendő kategória ami arról szól hogyan lehet kispórolni mindent ...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
fsb1000
nagyúr
válasz OddMan #13886 üzenetére
Bocs.. az elöbb félreértettem. 2D-ben veszi visszi 200 alá vagy valami ilyesmi.
A greennek eleve alacsonyabb a 3D órajele, ahogy elöttem írták.
Nincsenek nagy különbségek a ref-hez képest, de egy OC-val szemben a 675 vs 760 azért már érezhető.
EZért írtam, hogy valahol a 9800Gt és az MSI OC között lehet. -
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13888 üzenetére
fsb1000: Az MSI N250GTS Twin Frozr 1G OC 2D üzemmódban csöndes volt, vagy ha ezt a kártyát választom, akkor inkább a sima OC nélküli változatot kellene vennem?
Nekem a legfontosabb, hogy 2D-ben csöndes legyen, de azért néha 3D-ben is lehessen használni valamire.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz OddMan #13889 üzenetére
2D-ben csendes kell????Asus dark knight... van belöle 1G-s meg 512-es.... nekem 512-es van... jól hűt,és tényleg csendes...ráadásul nem green izé.... habár annyira tuningolni sem lehet a a GPU-t,1900 shader felett letérdel... a mem viszont 1200 felett valahol...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
odorgg
addikt
Sziasztok!
9800GX-2 hőz melyik drivert ajánlanátok? Csak mert a legfrisebb van fenn és eléggé ingadoznak az FPS-ek, igaz még csak Crysist próbáltam
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
GAbre
veterán
Vki nem tudja mi lehet a géppel,elvittem lanozni,kiírta,h a winbe gyanús fájlt észlelt(eddig ezt nem írta ki,csak ott ahol lanoztunk.
Az avast,meg folyamat sírt,h támadás ér a netről amire kapcsolódva vagyok(t-online)
Hálozatvédelem aktív maradt,virusírtó is végig,és tűzfal se lett kilőve,mégis azóta folyamat min 50%-át használja gépnek.Múltkor is volt ilyen akkor reinstall segített.Avatar
-
GAbre
veterán
válasz fsb1000 #13894 üzenetére
19:03:20 GAbre IP-BLOCK 95.211.12.140
19:03:20 GAbre IP-BLOCK 95.211.12.140
19:09:18 GAbre IP-BLOCK 89.28.50.244
19:09:26 GAbre IP-BLOCK 89.28.122.80
19:10:31 GAbre IP-BLOCK 89.28.106.157
19:13:44 GAbre IP-BLOCK 89.28.38.218
19:28:13 GAbre IP-BLOCK 121.10.120.182
19:28:21 GAbre IP-BLOCK 121.10.120.182
19:28:29 GAbre IP-BLOCK 121.10.120.182
19:32:54 GAbre IP-BLOCK 222.64.128.215
19:33:10 GAbre IP-BLOCK 89.28.42.121
Most raktam fel 1 progit, más netkapcsolat alatt is folyamat próbálkozik.
Szerintetek ez miatt "tombol" a procim?Avatar
-
OddMan
őstag
válasz fsb1000 #13891 üzenetére
Még mindig azon rágódom, hogy mennyire lehet csendes ez a Gainward „Deep Green”. A teljesítménye nekem megfelelne, amihez kell.
A csendességet jó lenne valamihez viszonyítani. Például nekem volt SAPPHIRE VAPOR-X HD 4850 1GB GDDR3 PCI-E kártyám és az tényleg halk volt. Szóval nálam valami ilyesmit jelent a csendes kategória.[ Szerkesztve ]
-
-
InHell
senior tag
válasz OddMan #13899 üzenetére
Szia.
Nekem pl. Gainward gts250 512Mb kártyám van,és direkt meghallgattam,miután kikapcsoltam minden ventit,még a procin is,tehát csak a 250 és a táp ventije forgott.
Ha a ház oldalfala fel van rakva nem lehet hallani 2D-ben.
A winchester ,meg a táp (chief 550W)hangosabb.Én nem vennék greent,mert nem sok értelmét látom,2D-ben úgysem lesz halkabb,ráadásul 3D-ben meg kevesebb a teljesítménye.
Üdv.< béna duma helye >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.