Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz Darth_Revan #44025 üzenetére

    Sajnos tdp értéket nem sikerül állítanom a bios-ban. Vagy én vagyok lamer hozzá, vagy valami módon lock-olva van a dolog, nem tudom.
    Jelenleg 55W power limit ami határt szab és persze bizonyos helyzetekben a hőmérséklet, mert mégis csak egy vékony gépről van szó.

    Másrészt én másképp tuningoltam a gépet, mit ti szoktátok.
    Én nem offset-et állítottam rajta, mivel fix vid értékre mentem rá. Ehhez pár dolgot még a pontosság miatt állítani kellett, mivel az alaplapon is van egy kikapcsolhatatlan (de amúgy jól működő) llc.
    Illetve linux használat esetében macerás volna sw oldarlól állítani mindent, ezért nálam a bios alapbeállítás a kikapcsolt turbo és fix vid. Ez 725mV. Csak win alatt oldom fel és engedem kép profilban a turbo-t 3.5GHz vagy 3.8GHz értékig szintén fix vid mellett. Utóbbi profilban már annyi hő keletkezik, hogy nem vagyok biztos a stabilitásában, mivel a prime95 hamar limitbe viszi a gépet. Ha valami gond jön elő valós használatnál, emelek majd picit a vid-en. De tény, hogy hosszú, számításigényes feladatra csak a 3.5GHz-es profilt merem használni.

    A jelenlegi visszafogott beállítás mellett néha csak érdekesség képpen állítgatok/próbálgatok más értékeket.

    Jelenleg úgy tapasztalom, hogy esetemben néhány speciális esetet kivéve, nincs is szükségem a maximális turbo órajelre. Azokban a játékokban, amikkel néha kikapcsolódom, inkább a vga lesz kevés nagyon gyorsan és nem a cpu. Ezek nem online-lövöldözős fajták, azokban esetleg tényleg szükséges lehet a magasabb órajel is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák