- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
Talan a legjobb video az Asus Motherhsip-rol: [link]
Semmi ordibalas, kapkodas vagy majmolas. Megmutat nyugodtan mindent es a belso is szepen lathato mert az Asus szetszedte es kulon megmutatta a komponenseket. Speckok es ar (kb. $5000) is ott van.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
őstag
-
karesz.mk
csendes tag
válasz kreten67 #31902 üzenetére
Most kicsit össze zavartatok
Itt vannak még képek. Most már azt sem tudom, hogy van-e benne integrált grafikus téma, vagy kénytelen vagyok venni videókártyát hozzá, hogy lássam egyáltalán működik-e rendesen.A RAM és VGA árakat nézegetve mindig a lottó reklám játszódik le előttem: "MENNYI?!"
-
karesz.mk
csendes tag
Viszont elvileg valami core 2 extreme proci van benne, nem T szériás.
A RAM és VGA árakat nézegetve mindig a lottó reklám játszódik le előttem: "MENNYI?!"
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Órák óta olvasgatom a topikot, már megnéztem több review-t is, de egyszerűen nem találok olyan Gamer szintű laptopot amit jó szívvel megvennék, mindegyik kompromisszumos...
Néztem,
Asus Hero vagy Scar, Dell G5, Hp Omen, Acer predator. Legtöbb esetben melegedés gondok, és anyaghasználat ami probléma.Ha már kiad az ember 3-400 ezer forintot, nem szenvedni szeretne és többet járni szervizbe mint amennyit használja.
Itt a topikban sem egyértelmű, hogy melyik a jó választás.
Esetleg nálam tapasztaltabbak tudnánk ajánlani valami megbízható típust? Nyilván kompromisszum mindig lesz, de a lehetőségekhez mérten melyik gyártó megoldása lenne a legjobb?
15,6" kijlező
GTX 1050ti vagy 1060 elegendő,
Prociból elegendő a Core i5
legyen 256GB ssdVálaszokat előre is köszönöm.
-
nagyúr
válasz Bluesummers #31904 üzenetére
Affektáló jenki... ez ugyanaz mikor a nők felviszik minden mondat végén a hangjukat. Nővérem is kint él már 30 éve, ugyanezt csinálja még magyarul is. Baromi idegesítő... Mintha mindig kérdezni akarna valamit
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
kreten67
senior tag
válasz karesz.mk #31907 üzenetére
Ez egy Area 51 szériás m17x ebben még nem mxm3.0b a foglalat!
Gtx 8800m vga való bele és nem fogadja az újabb vgákat (9800m ig upgradelhető) NINCS BENNE integrált csak az NVIDIA.
Intel Core 2 Duo T9500 extreme szokott benne lenni ,de a maximum ami bele megy az x9000
DDR2 ram kell bele.Ő lenne a gép : [link]
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Dell G5 (i7-8750h, 1050Ti) processzor 1 óra után ezeket a hűfokokat produkálja. Mit tegyek ez esetben? A GPU 58° fölé nem megy, viszont a proci már sok...:/ Azonnali kérdések topikban így hirtelen hűtőpadot mondtak, de azt most nem tudok szerezni sajnos.
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
kreten67
senior tag
válasz Muerte #31914 üzenetére
Akkó még nem láttam az alját hó ez egy Area series.
Akkó még nem sejtettem,hogy ez egy ürgebőrbe vart konzervdoboz amit a békaemberek csempésztek a Dunába. A lényeg hogy a nemzetközi helyzet fokozódik úgyhogy te nyugoggyá le attól majd lenyugszol.
Vagy odaküldjem a lenyugtató haveromat megint?[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz garage112 #31917 üzenetére
Haladjál apró lépésekkel,100mV-tot biztosan el fog bírni,a pasztázás is kelleni fog még az mellé egyébként.
Hűtőpad nem tudni előre mennyit fog hozni,első körben emeld meg a gép két felső sarkát 3-5 cm-el hogy hobban át járja alul a levegő és több,hidegebb friss levegőt tudjon szívni a hűtés magának. -
garage112
aktív tag
-
Muerte
Topikgazda
válasz garage112 #31920 üzenetére
Inkább vegyél valami normálisat.Az MX4-et favorizálják sokan középmezőnyben,de ha párszor 85°C fölé kerül elég sokat veszít a teljesítményéből,meg forgalomban van valami hamisítvány fajta is belőle.
A procira én a helyedben ICD7 vagy 24-et tennék,vagy pedig a folyékony fém,de ha nálad is púpos a proci akkor a vas felejtős.
Az ICD-t nem szabad kenni,csak egy vékony vonal középre hosszban: [link]Kb.fél-egy évig nagyon jól tartja a hőfokokat, attól függ mennyit van hajtva a gép,de max 1 éves korára cserélni kell.
-
nagyúr
válasz Sz.Miki #31911 üzenetére
Hát... Lehet, hogy érdemes lenne kompromisszumot kötnöd... Igazából az erős hardver hűtését a méret határozza meg alapvetően. A kisebb gépek hűtése ideig-óráig tudja tartani a frontot a chipek által termelt hő ellen, aztán csak idő kérdése. hogy visszavegye a sebességeket. Ami a lényeg, hogy súlyban ugyanott leszel, mert a tömegnek meg kell lennie, azaz hiába kisebb a gép vastagabb lesz annyival...
Ha a pénz nem számít, akkor mondanám, hogy vedd meg matyee Clevo szörnyetegét annak nem fogod tudni kinyomni a szemét, vagy ha a hordozhatóság a szempont, akkor meg Mikulásbá Zenbook-ját, bár az pont a mondandóm elején tett problémába fog ütközni, meg az alapvetően nem is gamer gép...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
garage112
aktív tag
válasz garage112 #31927 üzenetére
Inkább hanyagolom Én a szétszedést, nehogy szétbarmoljak valamit aztán oda a gépnek.. Egyelőre kipróbálom undervolt és megemelés kombóval, hátha valamennyit javul a helyzet.
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
-
garage112
aktív tag
1 óra játék után max 79° HWInfo szerint. -0,100V. Húzzam még lejebb?
-
garage112
aktív tag
válasz Muerte #31935 üzenetére
Az a baj, hogy mással nem is játszom, de majd kipróbálok valamit. Esetleg valamilyen benchmarkkal nem lehetne ellenőrizni?
1,5 óra után így áll wow + chrome:
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz garage112 #31936 üzenetére
Ha nem játszol mással,akkor nem lényeg.Egy ACO,vagy BF1/5-ben elmelegedne biztosan.
Van CPU stressz teszt egy rakás,ha rákeresel.Ha TS-ban csináltad az UV-t akkor abban is van TS Benchmark (engedélyezd az összes magot start előtt),ha XTU-ban,abban is van stress test. -
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #31938 üzenetére
Jól látom hogy mxm a foglalat?
-
Darth_Revan
veterán
-
nagyúr
Ebből kiindulva, úgy néz ki, hogy az RTX kártyák igényelnek extra fűtést a CPU-tól?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #31943 üzenetére
Belegondoltam én is, és matyee értékeiből kiindulva (80 fokos GPU-k, 60-70 fokos CPU) mégis jó döntésnek bizonyul a procira átvezetni a GPU melegét. Meg ha minden kötél szakad (azaz elfosná valami magát a meleg miatt) akkor az inkább a proci legyen mert olcsóbb lesz majd venni egy 8700-ast mint egy RTX2080-ast...
-
nagyúr
Játszogatok most (mert végre van mivel) a Shadows of the tomb raider-el. Beszarás milyen grafikája van a játéknak, hogyan van lemodellezve a perui kisváros és az inka falu. Ezen felbuzdulva megnéztem a 2019 "next gen graphics" játékokat és azokat elnézve az a kellemetlen kérdés fészkelte be magát a fejembe, hogy "ezekre egyáltalán elég lesz a 1080?" mert elég "beteg" grafikája van mindegyiknek.
-
Darth_Revan
veterán
válasz KillHates #31945 üzenetére
RTX nélkül ha FHD panel lenne benne akkor tuti elég lenne majdnem az összes játékhoz a GTX 1080 ("elég" alatt azt értem, hogy 60 fps-t tart).
3K panellel viszont lehet már valamit majd le kell venni FHD-ra...kérdés, hogy a panel ezt mennyire támogatja, azaz FHD felbontás is túéles rajta vagy olyan mint FHD panelek, hogy ha nem natív felbontáson megy akkor homályos a játék.
-
kdavid23
aktív tag
Visszaköszön a dm3g hűtése. Elég lett volna a bordába a -ra helyett vezetni a hőt... azaz a heat pipe-ot...
Dr. Dávid
-
nagybá
senior tag
Na gyerekek!
Én is igénybe vettem KillHates kolléga szolgáltatásait!
Tapasztalat: Hozzáértő emberrel volt dolgom, alapos volt. Érdekes az eredmény, a GPU hőfoka nem változott játék alatt, viszont CPU-nál konkrétan 10 fokot jelentett. Természetesen számítok arra, hogy ez feljebb megy, ha nem fél-1 órát játszok csak, de ez akkor is nagyon jó eredmény és! nem is ingadozik annyira. 70 és 80 fok között mozog az elején, aztán beáll 80-81 fokra és ott marad . Szuper!Köszönöm még egyszer!
-
matyee
őstag
válasz KillHates #31944 üzenetére
Nekem is úgy túnik visszatérnek a korábbi hűtési megoldáshoz... a profik pont ezért nem rajongtak a 775dm3-ért (se F5-ért), és tették le voksukat 870-es sorozatnál. Viszont a 8-as sorozatú prociknál azért OC mellett már nem feltétlen elég ez a hűtés, és ha erre kap még egy 200W-os kártyát, akkor melegszik mind a kettő. Persze nem akkora probléma ez a napi használatban szerintem, mert 4,5-4,6Ghz minden magon és egy jól eltalált gpu curve is elég jó teljesítmény elfogadható hőfokok mellett. Ha RTX-nél is műkődik ez a megoldás, akkor szódával (kis underclock + undervolt) normál hőfokok mellett lehet hajtani. KÍváncsi vagyok milyen egy 2080-as sorozat a 775-ben, ill. milyen formátumokban lesz elérhető, pl F5-be lehet-e kártyát szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs