Új hozzászólás Aktív témák
-
atom87
aktív tag
Üdv!
Tudtommal valóban nem támogatja ezen processzorokat, mert ezek már 125W-os TDP osztályúak, nem tudja táplálni a lap őket.
Amúgy a DDR2-vel nem vehető észre (számomra) jelentős teljesítmény csökkenés.mod:
érdemes megnézni melyik verziójú alaplapod van, mert a 2.0-ás rev. támogatja a 955öt és a 965öt is, korábbiak viszont valóban nem![ Szerkesztve ]
Kawasaki z1000
-
Magnat
veterán
Szia, megnézem, bár egy 945 is elég lenne ... neked hányas ramok vannak? Nekem most 800-as van bent 2 giga, meg egy 4850e cpu, de gondolkodom rajta, h htpc-ből játékgéppé építem át, de a ramokat nem dobnám ki ha nem muszáj. (max megkapná a másik 2 gigát a mostani játékgépből pluszban)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
atom87
aktív tag
Üdv!
A Phenom II X4 945-öt támogatott mindegyik verziójú lapban,tehát az működne! Én annak idején mikor vettem a gépet (másfél éve) akkor 800MHz-es modulokat vettem az Athlon64 X2 mellé, mert ahhoz az "passzolt". Január óta egy Phenom II X3 720BE processzorom van, és továbbra is a 800as RAM-okat használom hozzá, igaz picit húzva vannak (840MHz).
Úgy döntöttem, hogy 1066-os modulokba nem fektetek már be, ha összejön akkor nyáron váltok: új lap (GA-770TA-UD3 vagy GA-MA785GT-UD3H még nem döntöttem ) és DDR3 ugyebár. De most mindenképp magasabb órajelű memóriát szeretnék venni, mint amennyit az X3 tud, így talán a későbbiekben nem lép fel az az eset, mint most a 800as DDR2-esekkel...Kawasaki z1000
-
enginev3.0
félisten
Helló
Már biztosan ezerszer kérdezték, de ez a lap támogatja az AMD féle mag feloldást? Konkrétan egy X2 5000-ről lenne szó
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
sittes_redix
csendes tag
cs
-
atom87
aktív tag
válasz enginev3.0 #3855 üzenetére
Ez a lap nem, mivel SB700-as déli hídja van. Magfeloldáshoz SB710 vagy SB750 kell!
Valamint szerencse...
Kawasaki z1000
-
sittes_redix
csendes tag
Neeeee, nem. Az én lapom képes rááá. Tudom, érzem...
-
törölt tag
válasz sittes_redix #3859 üzenetére
Pech, de az nem attól függ, hogy Te hogy gondolod, érzed, tudod...
-
hibavissza
veterán
Hali!
Van egy olyan gondom, hogy az alaplap a kikapcsolás után nem veszi el az áramot az usb-ről. Ez a külső merevlemeznek nem túl jó, mivel pörög. Mondjuk akkor is pörög, mikor "kiadatom". Mit tegyek, hogy ez ne így működjön?
THX
-
atom87
aktív tag
válasz hibavissza #3861 üzenetére
Egy oldallal korábban Gyufaaa kollégának pont az ellenkezőjére volt szüksége: legyen feszültség kikapcsolt állapotban is.
Ő úgy oldotta ezt meg, hogy :Integrated Pheriperals: USB Mouse support - Enabled
Power Management setup: Power on by Mouse - EnabledEzek közül kellene akkor Disabledre állítani valamelyiket. Utolsót szerintem.
[ Szerkesztve ]
Kawasaki z1000
-
Gyufaaa
veterán
válasz sittes_redix #3859 üzenetére
A Mágus Van a "remény" meg a hal. Általában az előbbi hal meg utoljára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hibavissza #3866 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Egy GA MA78LM-S2 vásárlását tervezzük. (nem tudom jó e ez a topik, de ez volt a legközelebbi amit találtam)
Egy am3as ph2 x4 925 vagy 945 alá kéne ddr2es ramokkal. Mennyire jó választás ez a lap?
Az ár lényeges, tehát azért választottam ezt a gigák közül.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
GA-MA78GM-S2H ver. 1.0. lapoöm van F11-es biossal és a következő proci beszerzésén gondolkodom:
Phenom- 2 555 X2 BOX Black 3200Mhz, 80W TDP
A Gigabyte honlapján nincs benne ez a proci a támogatottak listájában. Phenom II X2 255-ösig van írva.
Szerintetek menne az 555-ös benne? -
dolbyman
tag
Sziasztok.
Felraktam a win7-et (64bitest szeretnék venni de a 32-est is kipróbáltam.) Home Premium.
Sajnos én is belefutottam abba a problémába, hogy a gép nem kapcsol ki, helyette újraindul.
Sikerült valakinek kitalálni, hogy mi okozza ezt a gondod?Visszaolvasgattam, és amiket találtam a Catalyst 10,2-es, illetve a BIOS Power - manuálra állítása nekem nem oldotta meg a gondot.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni ebben a témában.
Bandi
-
Levin01
őstag
Köszi!
Már benne ketyeg a lapban a proci.
Amit nem értek, hogy a CPU és FPU tesztek az everestben látványosan javultak az X2 4850e procihoz képest, viszont a memória olvasás, írás és késleltetés romlott, holott ugyan azok az értékek vannak beállítva. Egyedül a Memória másolás javult igen szépen.
Ennek mi lehet az oka?
Biosban hogyan kell előhözni a memória késleltetések menüt? -
dolbyman
tag
válasz Fooler89 #3876 üzenetére
Most éppen Vista van fen. ez müxik tökéletesen, csak úgy mint az XP. így gondolom a hardver problémákat ki lehet lőni.
Ha jól puskázok az F5 Bios van fenn. (elméletileg minden gyári nem szoktam, és nem is tudok tuningolni, biost cserélgetni meg ilyenek :-)
Van arra mód valahogy, hogy elküld az összes beállítást a BIOS-ban, és akkor én is belőném a tiéd szerint?
betöltöttem az optimális Biost, és többet nem indult el a gép mert nem látta a HDD-t
itt át álítottam valamit Nativ-ra azóta megint müxik, (valalmi a SATA-val volt) de már nem vagyok meggyőződve, hogy minden paraméter a legjobbra van állítva. Nekem sajnos nem sokat mondanak ezek a szakszavak, hogy raid, meg ilyenek.(én csak játszom, nem értek hozzá :-))
Bandi
-
Fooler89
őstag
válasz dolbyman #3878 üzenetére
Ma amikor hazaérek akkor nyomok róla képet
NATIV IDE MODE vagy ACHI MODE
Én a NATIV IDE MODE-t ajánlom, ez azt jelenti, hogy IDE-nek emulálja a SATA vinyódat.
Méghozzá azért ajánlom, mert nem lesz driverrel gondod és a hot-plug (menet közben le lehet csatlakoztatni a vinyót) és (ha a vinyód tudja a NCQ) veszted csak el, az NCQ a kis fájlok elérését gyorsítja, de ez a gyakorlatban nem sok hasznot hoz. Viszont ACHI MODE-ban a driverek rossz minősége miatt instabil lehet a rendszered..Ha hiányozna ez a NCQ vagy a hot-plug ha megoldottuk ezt az újraindulós problémát akkor később lehet próbálkozni az ACHI-val. Hot-plug jól jöhet ha használod a hátsó E-satát.
[ Módosította: ollie ]
-
Fooler89
őstag
válasz dolbyman #3882 üzenetére
Katt a képekért
Bocs a képminőségért, de a mobilomat még nem tudom normálisan használni, plusz a monitor képe is gyatra
(utolsó kép egy boot screen )Amúgy elég érdekes, mert jobb oldalra ki van írva, hogy az alaplap automatán emelheti a feszültséget ha instabil (vagy annak érzi ) a rendszert. Meg van adva manuálisan 1.3v a cpunak és mégis szoftveres mérésben ez neki 1.4v körüli. Nem hinném, hogy ez hibahatáron belül van, de nem melegszik szóval nem bánt a dolog. Csak érdekes.
A másik dolog, milyen chipset drivert tettél fel win7-re?
[ Szerkesztve ]
-
dolbyman
tag
válasz Fooler89 #3883 üzenetére
Du beálligatok mindent, és felrakom újra a win7-et
a képek teljesen láthatóak voltak :-)próbáltam, hogy nem rakok fel semmilyen drivert, illetve az alaplap honlapjáról letöltött win7-hez valo drivert is próbáltam. hát mindkettő "nem állt le" kategória volt
a letöltöttnek ez a neve:
motherboard_driver_chipset_amd_7series_v2.0_in7-64Bandi
-
Fooler89
őstag
válasz dolbyman #3884 üzenetére
[link] Innen szoktam szedni. Ez a legfrissebb. Ez 32/64bit-es rendszerre is jó. Win7-hez is.
Ez a tuning miatt van beállítva. Nálad azt lehet simán DDR 800-ra állítani.
Viszont a CPU Frequency(MHz) 200 -ra állítsd be.
HT link Frequency 1000mhz legyen.
Ez nálam is csak 800mhz-nak kéne lennie.
Ja és ha a te gépedet nézem, a tiéd alapból 2900mhz ami azt jelenti, hogy a CPU Clock Ratio x14.5 lesz.[ Szerkesztve ]
-
dolbyman
tag
válasz Fooler89 #3886 üzenetére
Sajna nem jó hírekkel jövök.
sikerült beállítani az álltalad megadott értékeket. (ránézésre teljesen jónak tűnik. Az én Bios-om egy kicsit más pl, más sorokban találhatóak a paraméterek, illetve nincs HT link width, meg DRAM frequency opció. )
Semmilyen progi nincs a gépen. A 7 álltal telepített driverekkel, sem megy a leállítás, illeteve az álltalad adott link alattit is feltettem, de ua.
A telpítés után simán leáll, aztán többet nem, helyette lelkesen újraindul. eltűnik minden mintha minden a terv szerint alakulna, aztán síp, és már indul is újra minen.......most azon gondolkodom, hogy szerzek egy másik 7-est.
Bandi
-
dolbyman
tag
válasz dolbyman #3889 üzenetére
Megtörtént a hiányzó beállítás is. Sajnos nem vezetett eredményre..
Találtam még két olyan érdekességet, hogy az úraindulásnál sipol egy hosszút a gép, és utána mélyebb hangon (mintha nem kapna elég áramot a hangszoró) " sipol" még egy hosszabbat, ma pl vagy 10 másodpecig szólt
A másik, hogy kikapcsoltam minden energiatakarékos dolgot, nincs képernyőpihentető, nem áll le soha a vinyó, meg ilyenek. Ennek ellenére kb 45 perc mulva kikapcsolja a képernyőt.Egyre inkább szoftverre gyanakodós vagyok. Egyessével végignéztem a hardvert, elméletileg minden kompatibilis a 7-es 32/64 bites változatával is.
Bandi
-
Fooler89
őstag
Ha ugyanolyan a típus akkor meg van rá az esély, hogy dualban működjön. Viszont nem lehetsz benne 100%.
Ezért vannak összeválogatott rammok, mert ott 100%, hogy megy dualban stabilan.
Singleben nem lesz vele gond ha persze mindkét ram jó.#3893 Hát ezt én se értem, mert nálam akkor derült ki a dolog mikor elkezdtem tuningolni és mindent elsőre manuálisra állítottam. Most meg tuninggal se csinálja.
Amúgy olvastam, hogy átmeneti megoldásnak akár az is lehet, hogy nem kikapcsolod a gépet hanem hibrid alvásba küldöd. Ami arról szól, hogy lemásolja a ramból az adatokat a vinyóra viszont benne hagyja a ramban is. Ez által lesz egy kicsi fogyasztás, hogy a ramból ne vesszen el az adat de a többi alkatrészt meg le kapcsolja.
Ha meg áramszünet lenne akkor se kell megijedni, hogy az adatok elvesznek, mert vinyóból visszatölti azt.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz dolbyman #3896 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy biztos a tudásodban ezt te tudod. De talán egy bios frissítés amit még talán meg kéne próbálni.
Leírást találsz az alaplap gyártó oldalán, de ha nem vagy valamibe biztos kérdezz. (minimális angol tudás kell hozzá)
Be kell vallani ilyen jellegű javításról nem írnak de volt olyan akinek megoldotta ezt a problémát.ACPI suspend type mire van állítva?
Most olvastam, hogy XP meg a WIN7 különböző leállítási módszert használ.
-
dolbyman
tag
válasz Fooler89 #3897 üzenetére
Nos felkerült egy másik 7-es. eredmény ua.
visszaállítottam a gyári beállításokat a BIOS-ba. így leállítás után újraindul, ha ezután leálítom, akkor leáll. (ez most megint egy gyanu, de amikor nem netezem, akkor leáll. olyan mintha a netkapcsolat miatt alakulna ki valami ami az újraindulást kiváltja.)Volt az álltalad javasolt SI(POS) is jelenleg az alap S3(STR) van.
Biztos, hogy valami van ezzel a leállítással, mert xp-től a vistáig semmi gondom a 7-el meg nem nagyon akrja az igazságot
Bandi
-
methyl
tag
Szevasztok,
egy kérdésem lenne... Már visszaolvasgattam a fórumban, de nem találtam pontos választ rá.
Újratelepítettem, mert vettem bele új vinyókat, meg amúgy is érett már egy újratelepítés. Vista SP2 x64-et raktam fel.
A BIOS-ban AHCI módban vannak a SATA vinyóim, felraktam az ATI AHCI drivert, 10.3-asat, és azóta a SATA eszközeimet az eltávolítható eszközök listáján látom, mint a pendrive-okat. Ez nem probléma?
A windows-os szabvány sata driver nekem lassúnak tűnt, azért próbálkoztam meg most az ATI AHCI verzióval.
Ugye az NCQ csak AHCI módban műxik a SATA merevelemezeken. RAID-et nem használok amúgy.Az ATI RAIDExpert driver csak a RAID használóknak kell, ugye?
''Nem én vottam''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest