- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
válasz Octopus21 #944 üzenetére
Nem tudom mit értesz minőségromláson, mindössze annyi történik, hogy a hasznos képtartalom ami az adásban jön lefedi a képernyőt miközben a kép nem torzított. Ha smartban nézed akkor ugyanazt a képinformációt kevesebb pixelen jeleníti meg és még torz is lesz, én inkább ezt hívnám minőségromlásnak.
Csúszkálni a kép nem szokott, ha neked ilyeneket tesz hívj szerelőt.Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
Octopus21
aktív tag
Zoom-mal tényleg jó lett egy pici utánnaállítással, de ez az én elméletemet bizonyítja, h nem 16:9-ben sugároznak, mert az nálam a Wide beállítás lenne, de ha arra állítom akko közel nem azt kapom. Ahogy nemrég írtam, tegnap éjjel találtam egy adót ami rendesen 16:9-ben tolta és az teljesen jó is volt a Wide beállítással.
Ja és nem hívok szerelőt Ő sem tudná jobban beállítani.
Most már csak az idegesít, hogy LCD tv-ken nagyon látni, hogy zajosak a tv adások, gondolom ez az analóg jel miatt van.
-
Octopus21
aktív tag
Az a helyzet hogy gondom van a lejátszással Nagyon akadozik. Windows Media Player nyitja meg automatán, de amikor átállítom media player classic-ra, amivel én mindent lejátszok, akkor még rosszabb.
Amúgy nagyon szép a képe, nagyon bejön, viszont a video elején a hajó felett nagyon szemcsés az ég, de ilyet más filmeken is láttam és nem igazán értem. Ti is így látjátok ezt a videot? Mert ha nem akkor valószínű a lejátszómmal lesz valami baj.
Meg tudnátok javaslni valami lejátszót a gépemre .mts-hez?
-
Octopus21
aktív tag
-
ISZOLE
senior tag
válasz Octopus21 #952 üzenetére
A wide akkor használható ha anamorf az adás magyarul ha 4:3-ban nézve teljes a kép csak vízszintesen össze van nyomva, ilyen pl. a HBO adása. Mind az anamorf mind a letterbox 16:9 csak másképpen, ezért van a TV-n mindkettőhöz üzemmód. Normális adásokhoz adják a kapcsolójelet és akkor semmit nem kell csinálni mert a TV magától a megfelelő üzemmódra áll.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
MODERÁTOR
Ma megjött a mini HDMI kábel és összekötöttem SD90-et G20-szal... Maximálisan tudom ajánlani a kamerát a Pana TV tulajdonosoknak, nem térek magamhoz a gyönyörtől. Az csak hab a tortán, hogy a HDMI-n összekötve a TV távvezérlője irányítja a kamerát is.
(a feltöltött anyagon az égbolt vibrálását én nem észlelem se PC-n, se TV visszanézve).
Bár nem szólt hozzá senki, de ahogy korábban is írtam, az a gyanúm, hogy egy adott cég készülékei össze vannak hangolva maximális performance-ra (nem a távvezérlésre gondolok), és a látvány ezt erősítette meg bennem. Sony TV-vel nem biztos, hogy ennyire meggyőző, de ez lehet csak összeesküvés elmélet is...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Octopus21
aktív tag
Eben az összehangolásban nem hiszek, mert nem érné meg a cégeknek. Tehát ha valaki Sony Tv-t venne akkor az csak sony kamerát fog venni, sony blu-rayt stb., ami nem lenne jó a többi gyártónak, de ez másik márkákra is igaz lenne.
Nem vibrál az égbolt, hanem inkább szemcsésnek mondanám job szó rá a sistergés. Tv-n még nem sikerült megnéznem csak a notebookomon. Az a baj, hogy mts formátum és a blu-ray lejátszó amit kaptam valamiért nem játsza le vinyóról. Lehet, hogy megpróbálom átírni a kiterjesztést m2ts-re, ha lehet ilyet, és talán azt lejátsza.
PC-n te mivel játszod le? Ja és milyen beállításokkal?
-
golax
tag
Sziasztok!
A Zeneakadémia Hallgatói Önkormányzatának kéne egy kamerát vennem. Koncerteket vennénk föl vele illetve hallgatói rendezvényeket. 300 000 Ft-ig mit ajánlanátok?
Olvasgattam, de nem sokra jutottam.
marketinges operaénekes - Erősítő és hangfal gyártás: http://www.vegfok.hu
-
bobby_30
tag
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem. Elsősorban családi események megörökítésére keresnék kamerát. Kisgyerek, nyaralás, stb. Két gép között vacillálok mégpedig a Samsung hmx-200, illetve a Sony hx9v. Az ára miatt a samuhoz húz a szívem viszont a sony-val két legyet ütnék egy csapásra a fényképező része miatt. A kérdésem az lenne hogy ha csak a videót vesszük figyelembe akkor jobb e a sony, illetve hogy ti melyiket választanátok. Esetleg max. 100ezer-ig van e jelenleg jobb választás. Előre is köszönöm a segítséget. -
tiszavirág
tag
válasz bobby_30 #963 üzenetére
Szervusz
Akkor neked találták ki a Sony Hx9v-t.
Itt a fórumon néhányszor már írtam erről a kitűnő „run&gun” készülékről, most összefoglalom neked, hogy mit kell tudni a videó részéről technikailag, példákkal illusztrálva.
Marketing szövegnek tűnhetnek a következő sorok, pedig csupán néhány hozzáértő tapasztalatát és lelkesedését mutatja.
Az év elején megjelent hx9v egyébként talán az első olyan hibrid eszköz,amelyet egy lapon lehet említeni a hasonló kategóriás konzumer kamkorderekkel. Értő kezekben rendkívül igényes munkákat lehet végezni vele. Újságírók,művészek, dokumentaristák is haszonnal forgathatják.
Akik használják hx9v-t, mint pl. Andrew Reid,
Johnnie Behiri, vagy Jeen de Vos ( 1, 2, 3 )attól olyan jók, hogy egyedi látásmóddal rendelkeznek és képesek kihozni a maximumot mind a hardverből, mind a vágó szoftverből.A nagyszerű videó minőség egyrészt a hx9v remek műszaki adottságainak , másrészt az ezeket kihasználó emberi tényezőnek köszönhető.
Az AVCHD videókodek implementáció nagyon jól sikerült, jelenleg a kompakt vonalon a legjobb. 1920x1080p50 ,28Mbit/s bitráta mellett remekül lassítható, tiszta képet biztosít.
A képérzékelője a manapság egyre népszerűbb BSI CMOS rendszerű, vagyis hátsó oldali megvilágítású, amivel az érzékenységet jelentősen tudták növelni a zajszint kordában tartása mellett.
A szenzorhoz hangolt eqv.24-385 Sony G optika jól kontrollált abberációkkal, némi peremsötétedéssel a zoom középállásánál, éles leképezést biztosít középen is és a sarkoknál is.
Az ACT aktív 3 tengelyű giro szenzoros képstabilizáló hihetetlenül jól teljesít, a tele állás végén is prímán lehet kézből dolgozni vele.
Alapvetően teljesen automata a videó rögzítés, de mégis rendelkezésre áll 3 kreatív funkció. Felvétel előtt be lehet állítani a megfelelő színeket és korrigálható a megvilágítás is + - 2 fényértékkel. A harmadik lehetőség az amúgy manuális élességállítást nélkülöző kamera ilyen irányú kiterjesztése. A „focus tracking” funkcióval a látómező bármely pontjára rögzíthető az élesség és ott is marad akármilyen képkivágást használunk utána. Utána gombnyomásra ismét középen van a fókusz. Nagyszerű lehetőség.Ezt nevezhetjük kvázi manuális fokuszálási segítségnek is. Egyébként az AF, a kategórián belül és normál viszonyoknál gyors és pontos. Sőt gyengébb fényviszonyok esetén is szépen teljesít a rendszer.
Mint ahogy fentebb említettem, a videó expozíciós idejét is automatikusan állítja, 1/15 és 1/2000 között,ez napsütéses időben természetellenes mozgásrögzítést eredményez, hiszen a szemnek természetes expo kb. 1/50 lenne, de egy ND, vagy FADER ND szűrővel ez is korrigálható egyszerűen.
Összefoglalva:81e forint körüli összegért kapunk egy 2 az 1-ben készüléket, kiváló videós képességekkel, vonzó fényképezős tulajdonságokkal és mindez elfér a zsebedben. Nincs szükséged állványra, válltámaszra, steady cam-re, s más nagy, esetenként költséges kiegészítőkre, csak dolgoznod kell vele.
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
bobby_30
tag
válasz tiszavirág #964 üzenetére
üdv
Nem is tudok szóhoz jutni. Igencsak meggyőző érvelés volt. -
tiszavirág
tag
Szervusz
Nyilvánvalóan csaknem kizárólag beltéri felhasználásról beszélünk, tehát gyengébb fényviszonyoknál is jól kell teljesítenie a készüléknek.
A részletekbe nem belemenve, csak mintegy figyelemfelkeltés céljából két készüléket emelnék ki a pelettáról.
Először kezdjük videós téren a kategória legjobbjával: Panasonic GH2. Igen, igen ez egy tükörnélküli fényképezőgép, de…. fantasztikus videós képességekkel megáldva.
Címszavakban: -1920x1080p24 24Mbit/sec AVCHD kiváló képrögzítés
-mikro 4/3, tehát visznylag nagy méretű képérzékelő, tehát jó „low light” képességek
-elfogadható objektív választék, bár nem olcsók, de adapterekkel sokféle obi csatlakoztatható hozzá, ilyenkor csak MF van
-videó közben nagyon gyors AF, és teljes manuális kontroll lehetősége
- kisméretű és ára is tűrhető, kb .250e alap kit optikával (14-42---->kisfilmes 28-84)
- külső mikrofon bemenetA másik készülék a Magyarországon csak néhány héten belül megjelenő Sony Nex-5n. Igen, ez is egy MILC gép és ennek is kiváló videós képességei vannak.
Röviden:- 1920x1080p50,i50,p25 max.28Mbit/sec AVCHD képrögzítés
- APS-c, tehát az előzőnél még nagyobb érzékelő és az első tesztek alapján a kategória talán legjobb képességű szenzora
-viszonylag gyenge objektív választék, de relatíve olcsók, adapterekkel szintén nagyon sok féle obi csatlakoztatható hozzá MF mellett
-gyors AF videónál és szintén teljes manuális kontroll lehetősége
-nagyon kis méretű, ára kb.165e lesz alap kit optikával (18-55------>kisfilmes 27-83)
-nincs külső mikrofon bemenetÜdv
[ Szerkesztve ]
-
tiszavirág
tag
válasz tiszavirág #966 üzenetére
Egy apró helyesbítés: A Sony Nex-5n-hez is lehet csatlakoztatni a gyári konzumer kategóriás mikrofont, a készülék tetején található speciális csatlakozóba.
Szabványos mikrofon bemenet viszont valóban nincs rajta.Tudtam, csak nem sejtettem.
-
-
Tomix24
addikt
Hmmm.
Tehát összeraktad a filmet a boilsoft joiner-el, és a végeredmény hangcsúszás lett?
- Ugye mindenhol a filmen belül ugyanolyan csúszást észlelsz? Ami 1 másodpercen belüli?
(tehát nem úgy csúszik hogy a film vége felé nagyon, az elején meg egyáltalán nem)Amit küldtem mkv toolnix-et, ott az a film belinkelés után a hangra, és nem a képre kattintva állítasz a Delay-en? (mínusz) - 300 és utánna lent csak start muxing. Az ezután kapott film.mkv végeredményképpen nem szabadna hogy csússzon. Másik gépen is kipróbálnám, lehet nálad valami nincs feltelepítve, vagy más körülmény nem adott, setleg nem a fentiek szerint csináltad.
[ Szerkesztve ]
-
-
golax
tag
válasz tiszavirág #966 üzenetére
váo.
marketinges operaénekes - Erősítő és hangfal gyártás: http://www.vegfok.hu
-
tthom
senior tag
A Sony HX9Vnél azért kiemelnék két hiányosságot/hibát. Nem vészes, de jó tudni róla:
1. Nincs benne natív 10x15-ös képarány, tehát, hogy eleve ilyenben mentse a képeket
2. Automata állásban hajlamos túl élénkíteni a színeket. Főként a pirosat erősíti nagyon, de más színnél is érzékelhető. Múltkor is, amikor a kölykön piros zokni volt, csak úgy világított a videón. De természetesen nem mindig csinálja és hátha egyszer adnak ki firmware javítást.Szerk: bár most találtam egy fórumot, ahol írják, hogy a CyberShotoknál elvétve van csak ilyen, szóval akkor ezt vehetjük úgy, hogy nem lesz javítás.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Volt ilyen nekem is még WinXp-n annó. Net.4.0 Visual C++ 2010 legujjabb Directx legyen fenn, lehet azok közül valamelyik hiánya okozza. Az a gond hogy más működő összeillesztés utáni hangeltolással még nem próbálkoztam. Így legrosszabb esetben is a teljes átkódolást javaslom(Power Director), csak az akár órákba is telhet...
-
unrealnoise
senior tag
nagyon hasznos leírás, köszi, én is emellett döntöttem, ki szeretném magam próbálni videó és klippkészítés terén (+ hangulatvideók, szösszenetek), és erre tök jó lesz ez a készülék. 80.000 Ft-t simán megéri. Ti egyébként mit ajánlanátok, vágásra, utómunkára? PP CS5? Esetleg valami más? Lightworks?
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
Fyodor85
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni!
Full HD - s kamera vásárlása elött állok, 200 E körüli áron néztem kamerákat, ami szimpatikus volt eddig: Az a Canon LEGRIA HF S20, Canon LEGRIA HF M41 ill. Panasonic HDC-SD900.
Esetleg Sony is szóba jöhet.
Melyik lenne a legjobb választás ebben a kategóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Octopus21
aktív tag
Köszi mégegyszer a feltöltést. Sikerült végre rendesen megnéznem blu-ray lejátszóval és nagyon tetszett amit láttam. Az égbolton a szemcséket csak akkor lehet látni, amikor nagyon rázoomolsz a hajóra. Esetleg ha tudnál csinálni egy olyan videot, ahol csak utcai fények vannak és feltöltenéd azt megköszönném. Ez a video is nagyon meggyőző volt.
Amúgy a zoom-ot lehet finomabban is húzni (nagyon lassan)? Mert olyan vadnak tűnik sokszor mikor húzod. -
Boleslaw
csendes tag
Üdv Mindenkinek. Egy napja lettem kamera tulajdonos (samsung hmx q10), kérdésem az hogy mivel az akksi lassan lemerül, az első töltésnél kell-e 16 órán keresztül tölteni?
-
MODERÁTOR
válasz Octopus21 #976 üzenetére
Szívesen, a feltöltéskor írtam: "Pana SD90, alap auto beállítások. Elnézést, nem vagyok nagy operatőr sem, de ami késik...Zoom néha megszaladt, kiváncsi voltam a határokra." Úgyhogy lehet lassabban is De azért finom ujjak is kellennek...
Esti felvételt megpróbálok majd csinálni, egy rövidebbet...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok,
blogoláshoz, kisebb filmanyagok készítéséhez szeretnék megbízható, fullhd-s kamerát venni. egyáltalán nem drágát, 45ezerig...
egyáltalán melyik márka az ami ebben az árkategóriában jó?
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
tthom
senior tag
válasz Boleslaw #977 üzenetére
Akksi: nem, Li-Ion-osakat, vagy lehet, hogy abban Li-Poly van, nem kell, lemerül, feltöltöd, használod. A régi NiMh-re esetleg érvényes, amit kérdezel, bár ott 3x kellett egymás után.
Saját tapasztalat. (Pana TZ2-es fényképezőm kb. 4 éves, megvétel óta így volt használva, közel ugyanannyit bír az akksija, mint újkorában)
[ Szerkesztve ]
-
Boleslaw
csendes tag
Köszönöm a választ az akksival kapcsolatban.
-
Fyodor85
csendes tag
Sziasztok!
200.000 Ft körüli áron milyen kamerát javasoltok?
-
Subimp
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Panasonic HDC-SD900-as kamerát. Szeretnék egy tartalék akkut is, milyet vegyek gyárit, vagy utángyártottat? -
MODERÁTOR
Máaok is úgy gondolják, hogy a hx9v jó masina...
Ugyanakkor:[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
tiszavirág
tag
válasz Octopus21 #988 üzenetére
Szervusz !
Természetesen vannak rosszabb megvilágításnál is jól teljesítő eszközök elfogadható áron.
A 966. hozzászólásom akár neked is szólhatna.
De a lényeg a következő: aki egy picit is nyomon követi konzumer vonalon a fotó és videó eszközök fejlődését, annak gondolom leesett a tantusz, hogy a fejlődés fő csapásiránya a hibrid megoldások felé tart. Mégpedig oly módon, hogy a jó alapokkal rendelkező kompakt, MILC, vagy DSLR/SLT fényképezőgépeket igyekeznek már egy jó ideje minél jobb videós képességekkel felruházni. A kiindulási alap egyszerű: nagyobb szenzor = nagyobb dinamika tartomány, jobb képminőség low light szituációkban nagyobb érzékenység mellett is és nagyobb kreativitás a mélységélességgel.
A jó hírem az, hogy ezen törekvések nem csekély sikereket hoztak már eddig is és ez még csak a kezdet.
Összehasonlitva a konzumer kamkorderekkel, mindhárom árkategóriában (Kompakt: pl.sony HX9v 80e, MILC:pl.Panasonic GH2 250e, Sony Nex.5n 700 $ DSLR/SLT: pl. Sony A65/A77 kb.1800$) igazi alternatívákat nyújtanak.
Tehát erősen megfontolandók ezek az eszközök, persze kérdés milyen igényeid, elvárásaid vannak ?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
tthom
senior tag
válasz tiszavirág #990 üzenetére
Hmm..
Várnom kellett volna a hx9v-vel, pár hét alatt 5e-et esett az ára.
Mondjuk ez mindennel így van. -
Gulyopapa
addikt
Hi!
50-60.000 Ft körül szeretnék egy 1080i vagy p kamerát venni.
Két kamerára szűkült a kör.Everio GZ-HM335 - új 60k
Everio GZ-HD10 - 2 éves 50kÉn úgy láttam hogy nagyon hasonló a kettő ...
Szerintetek ??? -
Gulyopapa
addikt
Vagy ezek helyett Sony HX9v ???
Hol 80k ? Mindenhol 90-ért láttam ! -
Gulyopapa
addikt
Értem és már meg is találtam.
Azért kíváncsi lennék hogy milyen a videó minősége az említett JVC camcorderekhez képest ... csak nem rosszabb ... -
Gulyopapa
addikt
válasz tiszavirág #996 üzenetére
Engem meggyőzött !
-
Fyodor85
csendes tag
Sziasztok!
200.000 Ft körüli áron melyik full hd - s kamerát javasoljátok???
Üdv: Fyodor85
[ Szerkesztve ]
-
Octopus21
aktív tag
válasz tiszavirág #990 üzenetére
Hello!
Teljesen össze vagyok zavarodva.
Eddig mindig csak azt hallottam, hogy ilyen 2 az egyben gépeket felejtsem el, mert egy fényképező pl nem kamera és fordítva is igaz ez. Ezt tapasztalom is a fényképezőmmel. Ezért kezdtem el keresni valami jó full hd kamerát.Az a sony a77 nem gyenge különben de 400-ért elég húzós.
Low Light az sokat számít szerintem, mondjuk milyen jó dolog lehet az ha egy szép városban sétálgatsz este, ahol csak utcai fények vannak és felveszed, és ugy tudod visszanézni, hogy nem tiszta szemcse a kép.
Ilyen low light-os videokat ha tudtok linkelni azokat szívesen várom. Olyanokat amik nem szemcsések teljes képernyőn nézve mondjuk full hd-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest