Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Nigér #60377 üzenetére

    "B@ssza a csőröm ez az Onkyo IE-HF300.
    Valaki esetleg hallotta már...?
    Köszi az esetleges válaszokat!
    "

    "Kicsit" későn "válaszolok", hehe, már csak azért is későn, mert közben éppen kifutófélben levő típus lett, de helyenként még kapható az Onkyo IE-..300, amit ezennel, ha nem is feltétel nélküli best buyként, de egy számbaveendő típusként ajánlok a 35-50ezer forint körül keresgélőknek.
    Az Onkyo IE-FC300 alapszintű lapos vezetékkel, az IE-HC300 minőségi, körkeresztmetszetű vezetékkel, az IE-CTI300 pedig a minőségi vezeték headsetes változatával ellátott, tehát a három típus egy típus, csak a vezetékük különbözik, kb. 100-120, 130-150, 150-160 dolláros-eurós eredeti listaárakon (azóta persze akciózva), magyar boltokban jelenleg 35-50ezer forint között - hacsak nem kapja el az ember akciósan, mint nekem sikerült egy utolsó darabot az FC-ből.
    Ebben az ársávban ritka hollóként MMCX csatlakozós, és természetesen nagymértékben meghálálja a minőségibb vezetéket, bár az alapvezetékkel is elég jól szól.
    Agybadugós fülhallgatók között abban is különleges, hogy böhöm nagy, 14,3mm-es DD drivere van, ami természetesen alapvetően meg is látszik a produkcióján, sokkal testesebb, kiterjedtebb a hangja, mint az árkategória versenyzőié, kifejezetten mélyre megy anélkül, hogy feldúsulás lenne a felsőmélyeken-alsóközéptartományon - egy picike feldúsulás azért van, mégse planár hangszóróról beszélünk, de tényleg picike a feldúsulás. Sőt, jóval szárazabb a tónusa, mint ahogyan a róla szóló olvasmányokból gondoltam. Különösen a gyári tipjei miatt szárazabb a hangja, ha a B&W C5 tipjeivel próbálom, sokkal édesebb - ezért nem is a gyári, hanem a C5 tipekkel használom, és úgy jobban szól, mint a C5, amely egyébként szintén nem szól rosszul az áráért, bár erősen ízlésfüggő és megosztó a végletes feldúsultsága, zsírossága miatt.
    Ez az Onkyo (a gyárinál kifinomultabb tipet használva) kevéssé ízlésfüggő, inkább amolyan mindenes, all-rounder. Elegendően magasra megy (az árához képest) és elegendő energiája is van a magasakban (az árához képest), de különösen abban erős, hogy mélyben erős (az árától függetlenül). A középsávja is arányos, és mint mondtam, megfelelő illesztékkel édes is az egész spektrumban. Úgy édes, hogy közben konkrét is, precíz is, részletező is, tehát nem mézes-mázas, hanem kulturált, hallgathatós (az árához képest). A B&W C5-nek kifejezetten kifinomult anyagúak és szerkezetűek az illesztékei, azokkal az illesztékekkel az IE-..300 jobban szól, mint a C5 - vagy egy Shure SE215, és szól olyan jól, mint például egy AKG N20, Focal Sphear, RHA T10... Nem szebben, nem kellemesebben, de pontosabban, mélyremenőbben, méretesebben, részletesebben, teresebben. A terességgel együtt nyújtott testesség egyébként is nagy előnye az IE-..300-nak, egyrészt a nagy driver miatt, másrészt a füljárattól viszonylag távoli és akusztikailag optimálisközeli alakú driverkamra miatt. Nagy tere van, transzparens is, de jól megtölti a "térfogatot" a hangokkal, nem üresedik ki - mondom, testes, lásd driverméret.
    De bőven kell neki bejáratás, kb. 100 órányi rendes terhelés után jut el a sajáthangjához!
    A kiszámíthatatlan árazású noname, garázs, OEM kínaiakhoz nem akarom hasonlítani, de a bevett, hagyományos márkák hasonló árú versenyzői között megéri az árát, elsősorban azért, mert amellett, hogy "elegendően" szépen és pontosan szól, alapvetően közelebb áll a fejhallgató hangzásélményéhez, mint általában a többiek - kevésbé fülhallgatós hangtestű-hangterű. Mindenképpen javasolt a gyárinál finomabb hangú illesztékkel használni, de a gyárival is lehet.

Új hozzászólás Aktív témák