Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    Sziasztok!

    Szeretnék beszámolót tartani a BeatsX-ről, így akit nem érdekel, már ugorhat is a következő hozzászólásra.

    Hosszú lesz, előre is sorry.

    Javarészt iPhone-t használok, eddig tökéletesen elégedetten használtam egy RHA MA600i-t, tehát nem az "alja" kategóriához szoktam (jó, ezen lehet vitatkozni, de egy alapjában véve spotify preimum-hoz elérhető maximális zenei minőséghez szerintem felesleges feljebb lépni ennél).

    Mikor iPhone 7-em lett, sokáig átalakítóval hallgattam a zenét, de ez elég kényelmetlen, másrészt baromi hülyén néz ki (nyilván ezt az Apple is tudja, így is ösztönözve, hogy ruházz be valami másba). Először egy gagyi, ám árához képest egész jó AWEI 920-am volt, de itt akadtak problémák, a gyenge akkuidő, valamint a kapcsolat meg-meg szakadása.

    Aztán elkezdtem nézelődni a drágábbak között, ha már Apple, W1 chipes megoldások, amiből kb. az Airpods meg a beatsX-re szűkült a kör. Előbbit semmiképp sem akartam, utóbbit kezdtem el keresgélni (tesztek, vélemények, fórumok, stb.). Az 50k-s árat sokalltam, szerencsém volt, találtam egy épp csak kipróbáltat 30 körül.

    Alapvetően trance, és hasonló irányzatokat hallgatok, mint írtam, Spotify premium-al.

    Külső, anyagminőség: Nagyon jó, súlya is, rendkívül kényelmes, szinte észre sem veszem, hogy ott van. Talán a kábelek túl hosszúak, de meg lehet szokni és nem lóg az ember arcába. Ha a nyakban lóg, mágnesesen összetapad a 2 fülhallgató rész. Egyedüli érdekesség, hogy ha izomból elkezd az ember izzadni, nem túl jó érzés, a nyakon fekvő résszel az érintkezés, persze bőven elviselhető, de próbálj meg egy szilikon tokot az izzadt részeiden "húzgálni" ég meglátod, miről beszélek.
    A szilikon harangok anyaga az eddigi legjobb, amivel találkoztam, talán utoljára még a Sennheiser cx300-500 széria volt ilyen számomra. Nem akar kijönni a fülből, rendesen illeszkedik, puha, jól izolál, ha megfelelően van a helyén.

    Hang, hatótáv: Ez relatív, de mint írtam, alapvetően trance, és hasonló irányzatokat hallgatok, Spotify premium-al. Ezen igényekhez egészen rendben van a hangkép; az, hogy a mélyek vannak túlzásban, jelen esetben külön öröm. Simán hozza a vezetékes MA600-am szintjét. A hatótáv egy álom: nem szakad meg, és ha leteszem a készüléket az egyik szobában, kettővel arrébb a konyhában is vígan szól az zene, akadásmentesen.

    Telefonálás: Itt már nem olyan rózsás a helyzet. Minden rendben van, tökéletesen hall a másik fél és én is őt, egészen addig, amíg valami nagyobb zaj nem keletkezik körülöttem. Ekkor ugyanis mintha a mikrofon megpróbálná tompítani azt, de eközben a másik felet sem halljuk, nem is értem miért, mintha elhalkítana mindent. Ez elég zavaró tud lenni, városban, utcán sétálva nem nagyon érdemes üzleti tárgyalásokat folytatni emiatt, hogy úgy mondjam. Nem mindig csinálja, de ha lényegesen nagyobb hanghatás jön létre körülöttünk, mint az alapzaj (pl. elmegy mellettünk egy busz hatalmas gázfröccsel), akkor lesznek gondok a kommunikációban. Ha hív valaki, akkor ha benne van a telefonkönyvben, kimondja a nevét (külön vicces, hogy angolul felolvassa a magyar neveket is, hogy szerinte ejteni kell), ha pedig nincs szám, bemondja a számot. A távirányítás jól működik, nem csak egyetlen gomb van,de hangerőt is tudunk állítani, ezekre külön gomb szolgál.

    Akkuidő: 8 órát ír a tájékoztató, sőt a tesztoldalak is bőszen hangoztatják, hogy ezt hozza is, de nekem csalódnom kellett, inkább egy erős 6,5-7 óra az stabilan. Közepes hangerővel, inkább zenét hallgatva, mint telefonálva. A töltés simán és gyorsan megy lightning töltővel, sőt, az 5 perces gyorstöltés funkcióval 2 órányi zenehallgatás is jól tud jönni, ha épp valahova sietnénk és elfelejtettük kábelre dugni. %-osan mutajta több helyen, hogy áll a töltöttség, ami pontos és jól működik.

    Tartozékok: Egy rövid lightning kábel, ami jól jöhet, ha épp nem akarjuk az iPhone-hoz kapott hosszút használni/cipelni. Egy tokot is mellékelnek, ami nem bezárható gumis és túl kicsi tok. Csak gratulálni tudok annak, aki ebbe belenyomorgatja a szerencsétlen BeatsX-et, én nem is használom. Nem ér semmit.
    Adnak 3 hó Apple music-ot, de ezt Spotify fan-ként egyelőre nem használtam el.

    Konklúzió: elégedett vagyok, főleg, hogy 30k körül meg tudtam kapni. 50-et ér-e? Egyértelműen nem, de ha vásárlás előtt tudom, amit leírtam, valószínűleg megvettem volna annyiért is, főleg, hogy nincs is nagyon más választás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák