-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #108095 üzenetére
Bakker, az másfélszer nagyobb teljesítményű lesz, mint az én 12 kg tömegű, 8 ohmon kb. 5,5W-ot teljesítő csöves 6L6GC SE-m a hangszórós cuccomhoz.
Ezt az izét tényleg egy fejhallgatóhoz csinálod?! Nemá! És főleg: miért?
(És leginkább: az ilyen tizensok wattos fejhallgató-erősítő használatakor senki nem félti az esetleg sok százezer, vagy éppen 1-2 milliós fülesét? Hogy véletlenül koppig feltekert hangerővel kapcsolom be egyszer? )
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #108138 üzenetére
"...2%-ot torzító csöves erősítő is tud úgy szólni..."
Én például most növeltem meg a csöves - hangszórós - végfokom torzítását, és eskü jobb hallgatni. Sokkal. Pedig hallom a torzítását.
(Relékkel kikapcsolhatóvá tettem a negatív visszacsatolását - egy kattintás az előlapi forgókapcsolón és 0 dB vagy éppen az eddigi 8,5 dB az NFB.)
-
-NoVa-
addikt
válasz bkercso #108207 üzenetére
A Spartannak elég volt, ha a fejes kábele egy mobiltöltő közelében fut, netán keresztezi légvonalban, már begyűjtött minden zajt arról. A FiiO Q15 meg a legzajosabb notebooktöltő áramáról is etethető, nem lesz a másik végén tőle sem jobb, sem rosszabb semmi. Notebook / PC környezetben jobban szeretem ezt a fajta megoldást, nem kell az árnyékolással meg elrendezéssel kényeskedni.
-
btraven
őstag
-
stellaz
veterán
válasz bkercso #108250 üzenetére
Köszi, de sajna az átalakítót nem úszom meg, mert a GoBluhoz kell a 4.4 csati, illetve 3 kábelt kéne cserélni + 1 nem is cserélhető.
Annyiból mondjuk lesz előnye, hogy a Phoneix és a FatEarth kábelét így meg tudom toldani egy kicsit kényelmesebbre az asztali használathoz. Legalábbis úgy emlékszem, hogy Openhertnál lehet kérni különböző hosszban egész emberi áron.[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz bkercso #108351 üzenetére
Ha jól látom az előzményekből, egy iFi ZEN DAC V2-ről torzított a kollégának a 400SE, annak azért elégnek kéne lennie.
Bogyó bá': Nekem nincs problémám (vagy legalábbis nem tudok még róla ), engem csak a kíváncsiság hajt. A torzítás fizikájára vagyok kíváncsi, az zene ízéről majd írnak a bölcsészek
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #108355 üzenetére
Meg van egy fontos dolog, amin igen sok múlik hangban, de csakis egyetlen fórumhozzászólásban találkoztam vele egy mondat erejéig. Senki sem ismeri, még a SparkoS Labs-nál sem.
De mondjuk nagyfrekvenciás áramkört (rádiót) már nehéz építeni nélküle. De audióban nem ismert...[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Beri
addikt
válasz bkercso #108355 üzenetére
Köszi! Beleolvastam és (eddig) nem érzem soknak (nem sok fizikát hallgattam egyetemen, ott is csak hobbiból, úgyhogy amatőr vagyok), meg nem is ment át snake oilba. Tökéletes! Ha a Cordell könyv se túl sűrű, arra is rámegyek majd.
btraven: Azt a grafikont csak szemléltetés céljából linkeltem, hogy megmutassam, nincsenek túl nagy szakadékok már ebben a ligában sem.
stellaz: 20 ohmos a QUAD ERA-1 (gondolom, arról van szó), nyilván nehezebb jól hajtani, ha magasabb az erősítőd kimenetének az ellenállása, de nem hiszem, hogy egyik felsoroltnak is olyan magas lenne, hogy különösebben számítson.
Milyen ez a torzítás? Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #108390 üzenetére
Nézd, szerintem nem szolgált rá a Fiio, hogy minden termékük szarozva legyen...
BT-s hordozható fronton kifejezetten jó termékeik voltak és vannak is, de a Fiio K5 pro itt is jó ideig ajánlott volt, most is az részemről. A K7-t itt is többen szeretik, engem mondjuk pont nem nyűgözött le, de ez ilyen.Amúgy nem gondolom, hogy az SMSL vagy a Topping jobb cég lenne, mint a Fiio. Főleg az SMSL, az úgy tojja ki az új cuccait, mintha muszáj lenne. Ettől még persze ugyanúgy vannak jó cuccaik, csak kicsit nehéz kimazsolázni.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #108398 üzenetére
Persze. Te belenéztél mindegyikbe, bajnokpityu mind meghallgatta és up-to-date a tapasztalatok, én meg afrikai herceg vagyok...
Pontosan tudod, hogy mi a gondom azzal, amit csináltatok.
Ha konkrét termékekről írnátok, egy szavam sem lenne.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #108470 üzenetére
"...Van az agyonszaturáló, kontúrozó műrészletesség..."
Én ezt nevezem a Sabre "saját hangjának". Nagyon tetszetős tud lenni (rövid teszten én is ezt titulálom "jobbnak"), de pár óra után rettenet fárasztó tud lenni az R2R végtelen nyugalma és "természetessége" után.
#108474chubii: az Amanero-hoz kell driver Windows alatt is, csak nem neked kell telepítened, hanem benne van a Win11-ben, automatikusan települ. Konzolos ismeretem nulla, dunsztom sincs, hogy menne-e vele. Szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz bkercso #108449 üzenetére
Az mért van, hogy nincs off állás? Emlékszem, hogy a fiio ka11-en kb. semmit nem lehetett konfigolni, de a filter beállítások ott voltak, emlékeim szerint ugyanazok, mint a k11-nek. A BTR15-ön viszont csak "hybrid" van meg "fast", nem igazán értem, hogy miért.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
chubii
senior tag
válasz bkercso #108486 üzenetére
Van esetleg link ehhez a régebbi Amanero kártyához? Amiket most találok az mind az új fajta.
Ez elméletben működőképes a Bogyó bá' - féle DA10-zel ([link])?: [PCM2706 Digital audio USB Daughter Card Support I2S DAC decoder]It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
senior tag
válasz bkercso #108556 üzenetére
"A zenei anyag többi frekvenciájához (pl. a basszus felhagjaihoz) képest hallod a fázist."
Én is ezt írtam (korrelált jelek fáziskülönbségének változása). És itt sem maga a fáziskülönbség számít, hanem annak állandósága vagy változása.
A továbbiakat nem tudom értelmezni (nemhogy vitatni), ha ezekre vonatkozólag van érdemi forrásod, azt köszönettel veszem.
-
lapalapa
senior tag
válasz bkercso #108620 üzenetére
spdif reklokk az egy ian canada digirescue külön cucc elötte.
Elöl két csavar, hátul a tüskesor csatlakozó, más nincs.
Annyi még, hogy nálam a szűrő miatt lassan kapja meg a tápfeszt és gondolom az fpga rosszul tölti be a programot, így torzan szól, de ha bekapcsolva lehúzom a tápfeszt és visszadugom, akkor ok lesz minden. Szóval egy kapcsoló kelleni fog.
Usbnél lehet választani külső tápfesz és usbről táplálás között.
Kíváncsi vagyok milyennek hallod!
Meg érdekes lenne kipróbálni az opa red2-t bele...Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Beri
addikt
válasz bkercso #108677 üzenetére
Olyan fejhallgató, ami pont úgy szólna, ahogy én szeretném, nem létezik. Olyan sem, ami pont kiadja a Harman-görbét. Különálló hangszórókkal, egyenként erősítve már tök jó dolgokat lehet csinálni, csak azt nem tudom magammal vinni, meg furán is néznének az emberek, ha elkezdeném szétpakolni
Nem értem, mért nincs mindenben alapból eq. Nem lenne olyan nehéz az... köhömm
Qudelix-5K... köhömm...Ba cy lus:
a mély az nem csak a szub
Értelmezés kérdése, szerintem 150Hz felett nem mély van, hanem seprűnyél koppanás a parkettánPolllen:
Inkább a láncot finomítom addig, amíg már nem érzem szükségét.
Mivel finomítasz ki több peaket, dipet, úgy, hogy semmi más ne másszon el, de mégis pontosan azt kapd, amit szeretnél? EQ-val is nehéz megközelíteni...-NoVa-
Ezüstöt, rezet, szilíciumot, vattát, szivacsot, ragasztót, pamut/selyem anyagokat, papírt, fémet
Ez tök jó, csak a világ összes ideje és pénze kell hozzá. Sokkal egyszerűbb odatekerni egy eq-t, ahova szeretnéd, sőt, akár hangulatfüggően is változtathatod, napjában többször.nobela
Az én HD600-asomnak nagyon szép, néha kifejezetten megdöbbentő mélyei vannak.
Mindenkinek a saját gyermeke a legszebb.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz bkercso #108784 üzenetére
Az erősítőből csak áram jön ki, azt elég jól ismerjük, mérni is tudjuk tök jól. Szerintem az lesz a megfejtés, hogy a kolléga torzítós sistergést hallott, az szűnt meg az új erősítővel. Én meg a szúrós fejhallgatókra (vagy úgy általánosságban hangszórókra) gondolok, amiket valaki szeret, én meg az arcomról kaparom tőle le a bőrt. Megint egy autóhifis példával tudok élni. Annó sok olyan autóban ültem, amiben a szemem folyt ki a magasaktól, de a tulajok imádták. Nekem is volt egy komponenses szettem, ami fájt (vakon vettem, katalógusból). Az univerzum összes erősítőjét kipróbáltam, mindenféle tápról, semmi sem segített. Ha valaminek olyan a karaktere, azon csak a piócás ember segít
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Dorien
veterán
válasz bkercso #108806 üzenetére
Én szeretem a HD600-at, de gyorsan megszabadultam tőle. HD580 Jubilee dettó. A régi HiFiman HE400 + Focuspad A meg nem válik unalmassá több év után sem. Az Edition XS is egy nagyon jól sikerült fejes, a nagy érzékenysége különösen tetszik. Most úgy hallgatom vele asztalra téve az MTVA előtti tüntetést, hogy az A30 Pro potija 12 óránál áll high-gain fokozaton. 15 óránál meg ordít.
Wherever you go - go with all your heart.
-
-
kecstama
tag
válasz bkercso #108840 üzenetére
Az LP2985 16V-ig bírja a bemenetet az adatlapja szerint, vagy benéztem valamit?
Az LM2662 "sül" csere után is, annak az ágján lesz valami mókaDirekt volt toldós átalakító is, de most csak a sima verziót találom:
AOP DIP8 soldering 8pin on SOIC-8 Printed Circuit Board (unit) - Audiophonics
Tónusra a mostani OPA is nagyon jó, nem tudom mennyit javítana a Blue, lehet meg se éri szenvedni vele -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bkercso #108874 üzenetére
Igazából 3 baja lehet szerintem, így gyári állapotában:
- kapcsolóüzemű tápja van, szerintem kér egy lineárist
- USB illesztő modul valami igénytelen, egy IC-s x@r, újra órajelezés nélkül (de van koax bemenete, így valami normális DDC-vel (pl. Amanero) "javítható"
- kell hozzá tényleg egy "rendes" füles-erősítő.De majd meglátjuk (halljuk) ha megérkezik, és ha pár napot bejáródott.
Én bízom benne.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest