- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
madgie
titán
Eleinte a Normalt használtam, mert a Fullt csak nehezebben láttam be szemüvegesként... de aztán visszakapcsoltam és hamar megszoktam a nagy méretet
MF-nél meg adja magát a Dual View.
Egyébként engem az újabb Fujinon objektívek push-pull húzogatós MF kapcsolója tud kikergetni a világból:
- ha nem húzod hátra, akkor nem megy az AF+MF mód, tehát nem tudsz belenyúlni kézzel az élességállításba,
- ha hátrahúzod, belenyúlhatsz, de az AF-Lock gombra nem megy MF módnál az instant AF,
- ha az AF után húzod hátra, hogy belenyúlj, akkor random elhúzza az élességet oda, ahol szerinte épp a fókuszgyűrű áll. Ami amúgy elektromos, tehát nem mindig ott áll, amit mutat, és nem mindig tekerhető el emiatt mondjuk a közelpontba. És mivel ott a távolságskála, ezért a keresőben le is szedi a visszajelzést, nehogy lásd, hol tart éppen.Nem jellemző a Fujira szerintem a nyakatekert logikátlanság, de nekem ez az, nagyon az.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Zazi
tag
Ja így értem. Ha elfordítod portréba, elfordulnak az infók is. Dual megjelenítést nem tud.
Illetve most nézem miket tud:
MF -ben ha a hátsó tárcsát hosszan nyomom be, ezek között lehet választani:-normál
-digitális osztott kép
-csúcs kiemelő fókuszha egyszer röviden nyomom a hátsó tárcsát, akkor belenagyít, és tekerve tovább nagyít.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
egy darabig eléggé kacorkadtam az xt1-el, de még drága nekem másodváznak, és mivel méretben akkora mint az A7 elvetettem a dolgot. Egyre inkább megszerettem az XE1/2 formavilágát, de ha ez az xt10 tényleg nem olyan nagy érdekes lehet. 3 dolog hiányzik nekem jelenleg, a cc, a jobb af, és a kihajtható lcd a fujiból.
nem mondom hogy nem kéne az xt1 keresője, de manuálra pöpec nagyon az a7 is
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
madgie
titán
Meggyőztél, viszek magammal Szódabikarbóna is jó, nem?
-
-
DonRazzino
senior tag
Egy túratársam D3100-ról váltott most felfelé, a MediaMarkt-ban elkezdtük végigfogdosni a gépeket 1200D-től felfelé. A "vakteszten" igen jól teljesített a D5500, a "foghatatlan" 3000-es és 5000-es sorozat eddigi vázai után, öröm kézbe venni. Meg is vette, próbálgattam valamelyik nap, nekem nagyon bejön. Tekintve, hogy 229 k az X-T10 ez meg 232 k szerintem rendben van az árazás. No igen, 60-al több mint az 5300, de azt mondta a sokkal jobb fogás, tapiscreen, kisebb, könnyebb, 600 vs. 800 shots, stb. neki megér ennyit (4-5 évre tervez, szerintem a kitobit le se szedi majd róla).
Stauffenberg: "Szerintem ez a gép egyszerűen telitalálat, mint az Olympusnál az E-M10. Szerencsére nekem a külsejével sincs bajom. Még a 35mm f/2-nek adjanak egy bomba árat és tegyél bele kitbe, akkor megvan a karácsonyi kívánságlistám első helyezettje." +1
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt viszont ne felejtsd el, hogy egészen más gyártási volumenekről beszélünk, ez pedig alaposan kitérítheti a fogyasztói árakat felfelé vagy lefelé a gyártási költségektől. Alapvető közgazdaságtan, hogy amiből többet lehet eladni, azon lehet alacsonyabb haszonkulcsot alkalmazni.
-
MC Pite
veterán
Kíváncsi vagyok neked hogy jön be a mini iksztéegy. Én nagyjából belaktam, astia, auto iso800ig, hogy shadowst -1-re lehessen állítani, -2 noise és Fine jpg, kész. Az EVF, a jobb stabi, wb/fénymérés meg az NP95 akku már magában megvett engem a tizeshez képest.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Az biztos, hogy nálam jobban teljesített ennek a stabija, és hogy hangosabb is. Illetve magától jobban elereszti a záridőt kevés fénynél mint a régi, beltéren akár 2 fé különbségre (isoban) is hajlamos volt a két gép ugyanott.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
DummyBoy
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Sony téma: Éppen új objektíveket akartam venni, mikor nyaralás után párom sokadjára jegyezte meg, milyen jó képeket csinál a kisgép, szóval nekiadtam, nincs obipark, úgy voltam vele, majd a következő géphez lesz ... Erre kiderült hogy jön a Sony a6-7xxx bejelentés, gondoltam megvárom ... azóta is jön ... (Ráadásul elnézegetve az X30-ast, lehet arra le kellene cserélni a gépét xD)
Sajnos az itteni használt piacban nem bízok (külföldön élek ...), valamint itt a 16-50 kit 260 körül van, a 18-55 viszont 315 ... (dupla kitet még nem találtam ...)
Mellé én is a 27-esen gondolkodtam, később 18 és valami tele ... Egyelőre van időm gondolkodni, nem tudom mikorra tervezik a kiruccanást, csak most fene megette, alig van időm olvasgatni utána...
Itt leginkább a tájat és az utcákat érdemes fotózni úgyis xD
[ Szerkesztve ]
Life is shor...
-
Gondwana
addikt
Fotóztam már vele ballagást, lagzikat, szülinapokat, néha lehet, hogy könnyebben oldok meg ezt-azt ekv.28mm-en mint ekv.35-ön, de a wcl nélkül még mindig könnyebb, mint az ekv.50 nélkül lenne. Most a négy pici övtáska integrálását kutatom egy picit nagyobba.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
rumos14
nagyúr
ok, én nem is tudok első gépként gondolni egyikre sem.
de pl. szüleimnek, egyetlen gépként inkábbsokal venném az RX100-at mint a Fuji-t (a szappantartó kompakt helyett, tehát a kisebb méret is szempont).a szenzor, hát... 1" 20 mpixel vs 2/3" 12 mpixel, sztem itt egyértelmű a helyzet, ok, a tele végén visszahozza a fényerősebb obi. de kevés fényben egyik sem fog virítani, viszont elég fényben a nagyobb szenzor minden körülmények között jobb dinamikát ad. és ezt nálam nem ellensúlyozza a saroktól sarokig éles optika sem, de ez megint pap-papné dolog. amúgy az első és a negyedik RX100 között szenzorilag a dpreview képek szerint semmi különbség nincs.
na nem akarok semmi következtetésre jutni
-
rumos14
nagyúr
afelől semmi kétség, hogy ha most sztrítfotózásra indulnék (na nem ebben a kánikulában), akkor sokkal inkább XT1-et, 16/1.4-et, 23/1.4-et, 35/1.4-et, 56/1.2-t vennék magamhoz, és nem Sony akármit, 16/2.8, 24/1.8, 35/1.8, 50/1.8 sorral.
(AF-nél a videó AF-et említettem, ebben még az alap NEX-3N is nagyon ügyes tapasztalataim szerint (elég fényben).
-
MC Pite
veterán
-
törölt tag
-
nord_
veterán
Akkor szerencse, hogy nekem nem volt X10-em.
Kiegészítők: gyári bőrtokot és napellenzőt vettem. Sajnos LH-X10 már sehol sincs az országban, nem is hoznak be, így kénytelen voltam a valamivel drágább LH-X20-at venni, a gyönyörűen tükröződő UV-szűrős közdarabbal. De egy jól irányzott ütés után megszűnt a tükröződés.Ha egy dolgot kéne mondanom, ami rendkívül bosszantó és zavaró, az az idióta USB-s aksitöltés... Kialakítják úgy a tokot, hogy a memóriakártya és az aksi kivehető legyen a tok leoperálása nélkül - erre mit csinálnak? Csak a gépben lehet tölteni azt a szerencsétlen akkut... Még ha lenne kiegészítőként külső töltő, mint más gyártóknál... de nem...
---
Fotózási rész: képminőséggel teljesen, fehéregyensúllyal szinte teljesen, fényméréssel tökéletesen elégedett vagyok. Amennyire örültem látatlanban a dedikált expókorrekciós tárcsának, annyira ritkán kell hozzányúlnom.
A DR-t ritkán használom, főleg amiatt, hogy akkor már nem ISO 100 az alap. -
nord_
veterán
Érdekes ez a szín-kérdés: majd idővel veszek a családi-kirándulós X30 mellé egy X100 (utódot). De amíg az X100 egyértelműen ezüstben tetszik, addig az X30-ból nem volt kérdés, hogy a feketét veszem meg.
Képminőségben amúgy mennyire vagy megelégedve?
---
MC Pite:
sajnos, a gyári tokon nincs ajtó, így a töltést csak úgy tudom megoldani, ha leveszem a tokot... De még ennyi kényelmetlenség mellett is simán megérte nekem a tok. -
MC Pite
veterán
Azért wifis vagy micro usb-s uploaddal nem egy ördöngösség leszedni a képeket róla [Ha csak képek voltak rajta; de image eszközként intézőben is böngészheted a tartalmát usb-n.]
Új fw jöhetne karácsonyra
Ha addig még lesz X-E2-őm...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest