- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Üdvözlet mindenkinek, nézegettem a jelenlegi kompakt+ultazoomos felhozatalt, és érdekelne a szegmensben jártasabbak véleménye, hogy pl jobban megéri-e egy S1600/1800 vagy S2500HD mint egy (nem túl szűk zoommal ellátott) F80EXR?
A bridge gépek előnye, hogy elvileg mentenek raw-ban, viszont a kicsiben ott figyel az EXR szenzor (+kicsit aggódom a túl hosszú átfogás miatt, SLR-nél megszoktam, hogy ennek csúnya ára szokott lenni).
Illetve ha bridge, akkor coolpix L110, vagy pl FinePix S1800?
A panasonic kisebb modelljeit -pl FS30 elvetettem (príma lencsék vannak rajt', de zajos a kép), a nagyok (FZ35/38) jóval drágábbak a fujinál
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
coqito
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Fujifilm FinePix s5600-as photomainám. Ugy hallotam, hogy lehet rajta firewire-t frisíteni. Tudnátok nekem segíteni valami leirással, hogy miként kéne hozzákezdenem a dologhoz?
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Nyerges Gábor -
Rick4
félisten
-
Thom!
veterán
nagyon szemezek S6500fd
-xd kártya
-hd video nincs
-kicsit nagy
-no opt. stabilviszonylag jó árban jutnék hozzá, de legalább ezzel normálisabb képet lehet lőni mint bármely mostani kompakttal, szerintetek? Nem vagyok nagy fotófan, néha jól jönne a gép, amúgy sokat sztem nem fotóznék vele.
optikai képstabi nincs benne, az mekkora gond?
-
ktmt
aktív tag
Az S6500fd az egyik legjobb kompakt volt, ami a képminőséget illeti. Nekem kb. egy évig volt ilyen gépen, végül két probléma miatt adtam túl rajta (sz utód S100fs):
- viszonylag lassú fájlmentés, különösen RAW-ban,
- az optikai stabilizátor hiánya miatt a ZOOM távoli végét csak napsütésben lehetett használni.
Ami viszont tetszett:
- nagyon jó makro képességek
- manuális zoom
- a video kis felbontású, de van zoom és autofókusz.
Megbízható, kis gyakorlással könnyen kezelhető kis gép, auto módban is működik, de inkább A/S módokban jobb képeket lehet vele lőni. -
Thom!
veterán
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
A 2100HD-nel valoban van lehetoseg manualis fokuszra? Megeri az a gep az 50k-t?
Olvasom a tesztbol: Rekeszértékből ezúttal is csupán két lehetőség között választhatunk, a zoomállástól függően.
Ez kicsit gaz, nem?Letezik hozza uj szoftver (hazi pl. Canon CHDK, gyari) (amivel a fentieket ki tudom kuszobolni)?
[ Szerkesztve ]
-
olzsy
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni olyan ügyben, h van egy Fuji S5600-as gépem 4-5 éve használom már! Eddig semmi baja nem volt! Tökéletesen működött(ik). Több száz képet csináltam már vele. Sokszor volt partykon fényképezni tényleg nagyon eltalált egy kis szerkezet! DE:S egyik nap amikor lemerültek az aksijai feltettem azokat szokásosan tölteni fel is töltötte majd beraktam a gépbe. 1-2 óra múlva mennék fényképezni, kapcsolom be, jkéri, h állítsam be a dátumot oké, megcsinálom. Ráteszem a fényképező üzemmódra és fekete kép:S kikapcs, majd elsőnek képnézegetős üzemmód, oké ez bejön végignéztem a képeket rendben. Tenném rá a fényképezős üzemmódra megint kikapcsol. Nem tudok rájönni, h ez most aksi próbléma vagy a gépnek a problémája.Aki tud valamilyen információt adni, h mi lehet a baja az kérem írjon! esetleg egy olcsó szerviz címet, mert lehet nagyobb a baj és akkor szervizbe kell vinni. Tippeket, tanácsokat várok! Mindent ami segítséget ad!
Köszönöm a segítséget!
ui: Én csak ajánlani tudom a Fujit!
Laca
-
lettyke
tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném.Tervezem egy kicsit "komolyabb" fényképező gép vásárlását de nem tudok dönteni melyik jobb.
Egy Fuji S2000HD és egy Fuji S2100HD-ra gondoltam!!!
Nem nagyon vagyok szakértő ezen a téren ezért is szeretném ha valakinek van ilyen gépe vagy már volt a kezébe,irja le róla mi a tapasztalata!!
Vagy ha valakinek van jobb öltele ilyen árban az is irhat!!
ELŐRE IS KÖSZI!!![ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
na, én jól lenulláztam az 1500fd-met.... a nyakpántos tartójában volt az asztalon, de nem volt bezippzárazva... felkaptam, a gép kifordult, és kb 1m masasról bumm a parkettára. ami várható volt, a gyárilag is gyenge akkufedél pöckökből kettő azonnal meg is adta magát.... természetesen a fedél belseje van fémmel borítva, nem az, ami a komplett házzal csak egyben cserélhető. elvileg még menthető lenne egy olyan mart fémlemezzel, amit felragasztok és ki van belőle marva a két hiányzó fül, ez talán meglenne 3-4 ezresből.... más ötletem nincsen...... esetleg valakinek valami?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
na, én jól lenulláztam az 1500fd-met.... a nyakpántos tartójában volt az asztalon, de nem volt bezippzárazva... felkaptam, a gép kifordult, és kb 1m masasról bumm a parkettára. ami várható volt, a gyárilag is gyenge akkufedél pöckökből kettő azonnal meg is adta magát.... természetesen a fedél belseje van fémmel borítva, nem az, ami a komplett házzal csak egyben cserélhető. elvileg még menthető lenne egy olyan mart fémlemezzel, amit felragasztok és ki van belőle marva a két hiányzó fül, ez talán meglenne 3-4 ezresből.... más ötletem nincsen...... esetleg valakinek valami?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Király, úgy néz ki, más is szembesült már ezzel a hibával, az állványcsavar helye lesz a megoldás. Kell egy kb 2-3 mm vastag acéllemez, pontosan a fényképezőgép L alakú alja formájára levágva, és felpolírozva, vagy feketére festve, vagy olyanra amilyen tetszik, én úgy gondoltam, még a széle is meg lesz döntve, hogy kézzel se nagyon lehessen érezni az ottlétét, lyukat rá az állványcsavar helyénél, és egy állványcsavarral odarögzíteni az egészet. Pár másodperc leszedni, viszont innentől nem kell azon gondolkodni, hogy a maradék egy meddig bírja majd, ezt még lehet azoknak is érdemes meglépni, akiknek most még hibátlan az akkufedél ajtó... Esetleg a gép és a lemez közé egy vékony egyoldalas ragasztóanyagot is felteszek, hogy karcolni se karcoljon... Így tuti hogy örök élet meg egy nap.. Ha megcsináltam, teszek is fel képet...
-
sutyi83
csendes tag
Sziasztok, holnap érkezik egy Fujifilm s1500-as. Vélemény róla? Ez lesz az első gépem, remélem megtanulom kezelni
Nem tudtam hogy lehetetlen, ezért megcsináltam...
-
bokapeter
tag
Szia!
Én a Finepix S5000 gépemet nulláztam le hasonló módon. Ezek után szétszedtem megnéztem csavarral hogy lehetne megfogatni. Az elemek között nem volt semmi csak műanyag. így az elemek közé, de a gép és az akkuajtó szélére betettem két szép fekete végű, önmetsző facsavart. Természetesen előtte megfúrtam finoman a műanyagot. Elemcsere kicsit bajosabb volt, de kb. 30mp alatt ment a csavarozás.
Üdv
BP
-
lettyke
tag
Sziasztok.
Nem rég vettem egy Fuji S2100Hd-t!
Szeretnék venni egy állványt de nem tudom,hogy milyen kell hozzá!
Nem igazán értek az ilyen dolgokhoz!
Ha valaki tudna benne segíteni azt nagyon meg köszönném!!Köszi!
-
osi111
csendes tag
Szasztok kezdő vagyok hobbi célokra szeretnék egy gépet és egy Fujifilm FinePix S2000HD nézetm ki magamnak.Milyen jó gép ez?
-
Rick4
félisten
válasz bokapeter #3019 üzenetére
Elsőre nekem is ez tűnt egyszerűnek, de mivel az általam leírt fémlemezes verzió kevésbé avatkozik a fényképezőgép házába, talán az jobb megoldás, nome az állványcsavarnak gyárilag ot a hely...... A kis nyitó fül nyithatna egy nagyobb fémből készült fület, nem tudom, mi értelme volt ezt gyárilag ilyenre csinálni...
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Fuji S1600-os gépem van. A nyári kisebb kirándulásokra való kényelem tekintetében, néha készítenék vele videót is. (ne kelljen a videokamerát cipelni) 640*480-as felbontásban 29percet ír a 4GB-os kártyámra. De, én szeretnék HD-ben videózni (AVI - Motion JPG-ben rögzít), így viszont csak 9perc fér rá. Nézegetem a 16 vagy 32GB-os kártyákat, és ott van, hogy Class 4 = 4Mb/sec, Class 6 = 6Mb/sec, Extreme stb. Az ár pedig hatványozottan emelkedik. Melyik az az írási sebesség, ami kellene minimum a Hd videó rögzítéséhez?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Most tervezek venni fényképezőt, és a fuji s2100hd, illetve az s2500hd szimpatikusnak tűnik. A kérdésem az, hogy ezekre lehet-e valahogy uv szűrőt rakni?
Per aspera ad astra!
-
milszab
senior tag
S5600-oshoz nem tudtok firmware-t? Vagy érdemes ezzel egyáltalán szórakozni??
-
biker
nagyúr
én az s200exr és az új hs10 közt gondolkodom. pixinfot átnyálaztam, de nem tudtam dönteni. bármi egyéb pro-kontra?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
milszab
senior tag
Olvastam hs10-nek tesztjét és hiába az új fejlesztés nem csinál jobb képeket mint pl. 1 olcsóbb cucc!És ugye ez lenne a lényeg! Meg amik vannak újítások, extrák benne azok se az igaziak, sőt! É nPentax x90-esen gondolkozok, csak nemtalálok róla nagyon tesztet, pláne nem magyart!
-
biker
nagyúr
Köszi!
igazából a HD videó nem érdekel, a HS videó annál inkább
és a gigazoom se rossz dolog.DE
olyan gépet keresek, ami
- legyen rendesen használható manuális fókusz
- zoom nem baj, ha manuális, sőt, kevesebbet eszik az akkuból
- felbontás mindegy a mai skálából
- képérzékelő jó legyen
- és min annyi zoom, mint az s200exr vagy az s10fs-nek van.más gyártó is lehet, de pl a nikon p100 manuális zoomról nagyon rosszat hallottam, pöcökkel ba..tatni, és a végtelen zoom se az igazi, stb
Mit ajánlotok? (nem DSLR kell)
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
az a gép nem hasonlít arra, amit írtam lent.
főleg hogy az s1500-amat cserélném le ismerem milyen jó, és a korlátait is.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Fujifilm s1600-as elbánik még a 32GB-os kártyával, vagy mekkora a maximum kapacitás, amit használni lehet hozzá? Nem találom a leírásában?
Köszönöm! -
herrká
senior tag
De igen, elég lenne. 16GB-sat tervezek venni, de ha biztosan kezelné a 32-eset, elgondolkodnék rajta. Nyaraláshoz tervezek egy nagyobb kapacitású kártyát beszerezni, hogy ahová nem akarnám cipelni a videókamerát, nem túl fontos helyszínekre, ott esetlegesen videózni. Most egy 4GB-os kártyám van, erre csak 9perc HD videó fér. Bár a videós képessége nem egetverő a gépnek! A zoom motor nagyon hangosan belezúg a felvételbe, arról már nem is beszélve, hogy zoomolásnál hullámzik az élességállítás. Svenkelésnél pedig elmosódik, beszaggat a kép. Tehát csak fix objektív állás mellett, nagyon lassú oldal mozgással keletkezik használható videó.
-
RootRulez
félisten
Leírom már, had örüljetek velem. Na szóval évek óta gondolkodtam, hogy veszek egy digitális gépet, de sose jutottam oda, erre céges bulin nyertem egyet tombolán FinePix S2600HD ami azt illeti nagyon tetszik, végre nem kell tesómtól kunyerálni gépet, ha megyek valamerre...
kérdés:
Mennyire baj, ha nem SD kártyát teszek bele, hanem miscro SD-t adapterrel?═════════════════════════════════════════
-
Rick4
félisten
Ha jól emlékszem (most van már egy adag a kártyán) az S1500FD a 8GB-os SDHC-re kb 8000 db képet tud tárolni, természetesen full felbontás, fine minőség. Ha 2 hónapra utaznál el, akkor is a 60 nap alatt minden nap 133 képet kellene csinálnod, hogy megteljen.... Szerinted kell még nagyobb? Ami jó lesz, azt előbb utóbb úgyis le kell venni a kártyáról...
-
herrká
senior tag
Igen, a fotókra elég a 4GB-os kártyám is, ebben igazad van! De, a nagyobb kapacitású kártyát a videókra szeretném. Például, elmegyünk egy városba sétálni, viszem a fényképezőgépet, a videókamerát pedig nem. Fotózgatok, de egyszer csak találunk egy szupi játszóteret, ahol a gyerkőc elkezdi jól érezni magát. Akkor csak kártyát cserélek, és békésen videózgatok néhány percet...
-
Barnus60
csendes tag
Hello! Érdeklődni szeretnék Tőletek hogy... Fujifilm finepix s2000HD van és szeretnék hozzá objektívet rakni... barátomnál láttam már ilyen gyűrűt de nem tudom hogy mi a neve és milyen kell a gépemhez...
Előre is köszönöm a választ!Üdv! Barnus
http://www.flickr.com/photos/barnus25/
-
Barnus60
csendes tag
Hali! Kihalt a fórum vagy mi?
Ha nem is tudtok segíteni sokat legalább azt mondjátok meg hogy lehetséges e ez az én gépemre (s2000HD).
Válaszotokat köszönömÜdv!
http://www.flickr.com/photos/barnus25/
-
dewil666
őstag
Szia! Mindenkinek!
Új vagyok még itt!
Igazad van! Tényleg az a legjobb bridge gép s200exr!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
DfPéTeR
csendes tag
Hello!
Mi a véleményetek a Fuji s2500HD fényképezőgépről? -
DfPéTeR
csendes tag
A fuji 2500 hd gépre lehet rakni Raynox Dcr-250 előtét lencsét?
-
biker
nagyúr
Megjött a HS10-em
és nagyon élvezem egyelőre!!!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
em_laci
csendes tag
Most olvastam végig a 12 oldalas tesztet [link] --> igen szívesen nyomkodnám, de az ára visszatart...
"Jó fényeket" kívánok hozzá![ Szerkesztve ]
-Mi az a 7 billentyűkombinációból álló számítógépes hibamegoldási rendszer? -Ctrl-Alt-Del -mondom Ctrl-Alt-Del! akkor Reset.
-
Rick4
félisten
Egyre vigyázz, ha véletlenül csak egy picit is leejted, és eltörik az akkutartó fedél 1Ft-os műanyag pöcke, akkor vége a dalnak... Sajnos ezen nem képesek változtani évek óta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs