- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJános
addikt
Üdv! Nekem S2000HD gépem van, nagyon szeretem, és tanulom a gépet.
Szeretnék tanácsot kapni, ezért felrakom egy kép linkjét. Aki tudós, az nézze meg, és mondjon véleményt. Köszi!2007-05-06 óta itt!
-
cudar07
senior tag
sziasztok
van egy S1000fd gépem
nem tudom hogy kell beállítani, hogy a képen megjelennyen a dátum!!?
tudnátok segíteni?űelőre is köszönöm!!!
-
máyköl
veterán
Az Amatőr fotósok digitális fényképei topikban tedd fel ezt a kérdést inkább, ott hamarabb választ kapsz.
-
larpi
tag
válasz cudar07 #2754 üzenetére
Nekem régebbi gépem van (S5600) és ezen nincs dátumozási lehetőség. Az S1000-est is láttam már, fotóztam vele néhányat de nem rémlik hogy lett volna a menüjében dátumozási opció, vsz.-leg nincs is. Az EXIF adatok tartalmaznak minden lényegeset a fotóról és ezt sok szoftverrel meg is lehet jeleníteni.
-
cudar07
senior tag
szia
ezt szomorúan hallom
IrfanView-val megtudom oldani, csak baromi jó lett volna ha nem kell ilyennel szórakoznom!
meg a fönököm mit fog szólni, hogy céges számlára vettünk, (a cégnek) fényképezt.
Fuji s1000fdkét kikötése volt: min 10* optikai zoom és rakja rá a dátumot
tény hogy 50ezer alatt nem talál hasonló gépet!, de hogy egy k...va dátumot nem tud rárakni, az egy kicsit gáz!
-
donzoli
aktív tag
több esetben is jól jön a polár használata:
- szépen kiemeli a kék eget a fotón (sokkal drámaibb lesz) és jól elválasztja a felhőktől,
hatása akkor a legerősebb, ha a napsugarakra merőlegesen fotózol vele..
- eltűnteti a visszavert fénysugarakat a tárgyakról (klasszikus példa: ablak mögé fényképezés, kirakat) vagy a vízről leszedi a sok apró csillogást amit napfényben látsz, valami víz alá is tusz fotózni... de ha csak éppen egy füves területet fényképezel akkor is jöl jöhet, el sem hinnéd mennyi apró visszaverődés keletkezik a fűszálakról, ha ezt kiküszöbölöd, akkor sokkal markánsab lesz a színe.. -
vakondvok
tag
hello, nekem egy S5800-am van (amivel nagyon megvagyok elégedve,persze : D), na azt nem tudom hogy érdemes lenne-e frissíteni a firmware-jét avagy hagyjam ahogy van?! köszönet
-
vakondvok
tag
és pár kép:
http://img254.imageshack.us/gal.php?g=apukkalutazs030.jpg -
-
-
cudar07
senior tag
szasztok
bocs, hogy csak most reagálok, nem voltam gépközelbe vagy 2 napig!
örülök hogy ennyi hozzászólás van, köszönöm
de sajna ezek szerint nem lehet megoldani!,
hogy a fényképező rögtön rárakja a dátumot a képre!ez egy kicsit kínos
marad az IrfanView proogi
még1szer kösz
-
larpi
tag
Csak ötletet tudok adni amit érdemes kipróbálni.Ha van ampermérőd vagy tudsz kölcsön kérni, érdemes megmérni hogy hány miliapert vesz fel bekapcsolva és mennyit kikapcsolva. Ebből kiderülhet sok minden, ha nagy az áramfelvétel lehet hogy zárlatos valahol, ha kikapcsoláskor nem esik vissza az áramfelvétel, rossz a kapcsoló (zárlatos) stb...
Ha egyébként jól működik, és szervízre nem akarsz vagy nem érdemes költeni, még mindig ott a lehetőség arra hogy használat után kiveszed az akkukat. -
Jeep1
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom e?!
A napokban vettem egy Fuji J100 típusú digitális fényképezőgépet a Photohallban.
Az lenne a problémám, hogy a 2,5" os kijelzőjén van egy pixelhiba, és nem tudom, hogy a Fujinál él-e a 72 órás pixelgarancia?
Tudtommal Magyarországon mindenre él a 72 órás cseregarancia vagy nem?
A photohallban nem akarják kicserélni, sem javítani a fényképezőgépemet, mondván, hogy 1 pixel nem pixel.
Szerintetek mi tévő legyek? Menjek a fogyasztóvédelemhez?Válaszokat előre is köszönöm.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!
-
stop
aktív tag
ELMÉLETILEG! - 3 napon belül különösebb indok nélkül is ki kell cserélni a terméket, ha mindene megvan és a vásárló ezt kéri (lehet az indok az is hogy neked nem tetszik), ez sajnos nem mindenhol működik így.
néhány hete valamelyik topicban volt róla eszmecsere, de nem emlékszem, hogy pontosan hol"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Olcsi
senior tag
Olvastam valahol, hogy s5600-zal lehet olyat csinálni, hogy a szűrőmenet átalakítóval fordítottan lehet obit csatlakoztatni a géphez, és úgy jó makrókat lehet csinálni. Lehetséges ez? Ha igen, milyen adatok szükségesek ehhez? Milyen átalakító kell hozzá? Köszi előre is, remélem nem tettem fel buta kérdést!
-
nesa
veterán
Megerkezett 1 uj frim 1.04 az S1000FD gephez
-
Alex18
tag
Üdv mindenkinek!!
Fényképezőgép vásárlás előtt állok és az lenne a kérdésem h milyen gépet lenne érdemes vennem??A Fuji S5600(használtan) vagy inkább egy új S1000-et érdemesebb venni??Mivel használtan 30-35e közt mozog az s5600 és az s1000 már 40 körül lehet újonnan venni. Sok különbség van a két gép között nem felbontásra gondoltam hanem optikailag?
Előre is köszi a segítséget! -
gabka86
csendes tag
Hát én karácsony fele vettem újonnan s5800-t 34.000-ért az edigitalba. Én is hezitáltam az s5800 és az s1000 között, de több helyen néztem, hogy lehúzták a képminőségét az s1000-nek. Azt hiszem a pixinfón is van az s1000-ről egy teszt aminek a végén ki is emelik, hogy inkább az régebbi s5800. Néha szürkés képeket csinál a 1000-es, meg ha nincs nagy színárnyalat a kép egy részén akkor átmegy szürkébe s kis szürke foltot hagyott tán. Én mindezt csak olvastam, szóval meg lehet cáfolni, de én ezek miatt döntöttem az s5800 mellett. Persze lehet, hogy csak egy új firmware kellett az 1000-eshez, ezt már nem tudom.
Lenne viszont egy kérdésem is!!!!!!!:
Venni akarok napellenzőt az s5800-ra, de az egyik FUJI üzletben elküldtek a gyíkba, hogy nem lehet kapni hozzá. Mondom láttam máshol 46 mm-es univerzálisat vagy mi... asszem a soligor gyártja. Nyugtassatok meg, hogy lehet hozzá kapni ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz gabka86 #2784 üzenetére
Univerzalisat lehet kapni hozza ez tuti.
A szurkes foltok a korabban linkelt Frim javitotta szal azota csak jobb lett a gep ,frim frissites meg egyszeru mint a pofon engem is meglepett.
Enis hezitaltam 5800 es az 1000fd kozott azt mivel nemkaptam sehol 5800 at igy az s1000fd lett, volt alkalmam hasznalni mind 2 geptipust nem elfogultsag beszel de szerintem az 1000fd jobb gep baris nekem jobban kezrealnak a dolgok benne ,de az 5800 is teljessen rendben van, annak fix az optikaja nemjon ki ellenben van szuromenet mig a masikon csak bajonett van.
Ha lett volna garis s5600 valahol amire van meg 1 ev gar akkor azt vettem volna de ilyen nemletezik es kockaztatni nem akartam igy inkabb uj gepet vettem.
-
máyköl
veterán
Nekem S5600-am van (te tudod, a többieknek mondom inkább ). Már egy ideje használom. A MediaMarkt-ban kipróbáltam az s1000fd-t. Ami először feltűnt, hogy az S1000fd, sokkal kisebb mint az S5600. A második észrevétel, hogy az S1000fd-nek kb. 3-szor nagyobb a kijelzője mint az S5600-nak. A fotózás is egész más a két gépen. Én az S5600-amat nem cserélném le S1000fd-re, de lehet, hogy csak már túlságosan megszoktam sz S5600-at.
-
gabka86
csendes tag
én még decemberben be tudtam szerezni az edigital-ban az s5800-t, bár már csak a kifutó szériák között találtam meg.
Majd beruházok egy napellenzőre rá aztán nekem igazából más nem is nagyon kell. Amatőr hobbifotós vagyok s különböző szűrőkre nem igazán van szükségem. Amúgy meg vagyok elégedve a masinával nagyon. -
máyköl
veterán
Nemrég vettem S5600-at, ami garis volt! Énis nagyon ragszkodtam a garihoz, nem mertem úgy venni gépet, hogy nem garis, de asszem most már fog menni. Egyébként mázli, hogy s1000fd-t vettél, és nem S5700-at, vagy S5800-at. Eddig még sosem olvastam róluk jó véleményt, senki sem ajánlotta őket, elvileg elég rosszra sikerültek.
-
gabka86
csendes tag
Nekem nincs viszonyítási alapom, de szerintem nem rossz masina az s5800. Igazából tényleg olvasni 1-2 rosszabb dolgot róla, de összességében és pláne árához képest nagyon korrekt szerkezet. Edigital oldalán is megoszlanak a vélemények, de érezhetően a pozitív irányba hajlik a nép.
-
máyköl
veterán
válasz gabka86 #2790 üzenetére
Amiket eddig én hallottam róla (ez csak egy pár db.) S5700, S5800 vélemény:
- "az S5700 nem lett jobb a S5600-nál. Nem szabad érte pénzt adni"
- S5600 vs S5800:
"5600-as jobb az érzékelő tipusában, jobb a érzékelő-mpixel aránya, fényerősebb az obi, rövid és hosszúzáridőben is jobb, van RAW...
5800-as nagyobb méretű és felbontású kijelző."- "Nem tudom mi tévő legyek, mert s5700/s5800 tényleg sokkal rosszabb, bár olcsóbb is"
- " tökéletesen igazad van! Az S5800-as egy nagyon gyenge minőségű gép! Fotós ilyen kompaktot nem ajánl senkinek. Max. ha ki akar babrálni az illetővel."
- "S5700 egy paródia "
Ezeket egy topikból válogattam. Persze lehet, hogy valakinek nagyon bevált.
-
gabka86
csendes tag
Látom azért, hogy csak a negatívumokat emelted ki... Pártolod az 5600-asat, node nincs is ezzel gond. Nekem egy régi kodak gépem volt amin cx7300 asszem, ami nagyon gatya volt, ahhoz képest tutira elégedett vagyok a mostanival. Több típust még a kezembe sem fogtak szóval személyes tapasztalatom tényleg nincs.
Amúgy ismeritek ezt az oldalt? elég jó kis összehasonlításokat lehet csinálni: -
larpi
tag
Magam is S5600-as tulajdonos vagyok.Szeretem mert az előző gépemhez képest (HP735) lényegesen többet tud.Volt alkalmam kipróbálni az S1000-t is. Nem tapasztaltam különbséget a két tipus képei között. Talán a s5600 fotóin élénkebbek a szinek, de ez is csak magánvélemény. Az S1000-nek viszont kellemesen nagyob a LCD. Magam is kissé gyengébben látok és ez nagyon tetszett rajta, pedig főleg az optikai keresőt szoktam használni. A zoom kezelése is kézreállóbnak tűnik. Szerintem nem kell azt annyira sajnálni hogy már nem kapni S5600-ast. A teszteket szakemberek készítik akik olyan műszaki mutatókat is számba vesznek amiről nekünk átlagos amatőröknek tudomásunk sincs. Valljuk be őszintén, a sok beállítási lehetőségből mennyit használunk? Szerintem felét sem.
Az S5600-as már 5éves, nem hiszem hogy azóta csak rossz felé fejlesztették. -
gabka86
csendes tag
meg hát ugye pénz kérdése az egész. Én 30 körül tudtam rászánni s nagyon tetszettek ezek az ultrazoomos masinák. Volt a kodak-nak is hasonló árban de azt nem merném elővenni társaságban, annyira gagyin néz ki. Gondolkoztam még sima kompaktba, 30 körül volt a panasonic-nak is egy, de maradt az s5800 a "kinézete" miatt is.
-
máyköl
veterán
válasz gabka86 #2792 üzenetére
Persze, hogy csak negatívumokat emeltem ki. Egyébként 2-3 hsz. volt, ami pozitív volt, és csak annyit írtak, hogy nekik bevált. Nem azért pártolom az S5600-ast mert nekem az van, hanem merr szerintem tényleg jobb.
donzoli: Ezt, hogy érted, hogy mit akarok helyette?
larpi: Engem meg pont a nagy kijelzője zavart!
[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
pedig sajnos az 5600 tényleg jobb mint az utódai (a nagyobb LCD persze tényleg jó lenne)
csak egy példa:
15mp záridő az 5mp-vel szemben: namármost aki amatőrnek nevezi magát annak igenis kell az 15mp, különben mégis hogyan csinálsz éjszakai városképet alacsony iso-val?? (és ennél a kategóriánál kell az alacsony érzékenység).
Akinek ez nem hiányzik az nem fotós amatőr.. (szerintem..)
és ez csak egy példa volt, itt van még néhány:
-rövidebb záridő
-RAW!!
-super CCD
-kisebb zaj (kevesebbb MP)ezekben nincs optikai kereső, csak EVF..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs