- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Még a nyár előtt megérkeznek a G.Skill új Ripjaws memóriái
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Hirdetés
-
Befutott a Destiny 2: The Final Shape premier előzetese
gp Néhány nap múlva befut a játék legújabb nagy DLC-je, amely pontot tesz egy hosszú évek óta tartó harc végére.
-
Computex 2024: teljesen integrált hibrid hűtéssel közeleg az MSI új csúcs-VGA-ja
ph Az AD102 GPU-ra épülő típus 4,5 slotos, viszont ebben benne van a radiátor és a megszokottnál 90 százalékkal rövidebb csövezés is.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hozzavalok:
Fustolt fott boroskaraly from lehel piac
Voroshagyma
Olaj /1/3 oliva 2/3 naprafordo/
Mennyiseg ehsegtol fugg.
A hagymat felig megdinsztelem az olajon, a kockara vagott karajt radobom, majd egyutt elkezdem piritani, ehsegerzettol fuggoen hosszabb, de tobbnyire rovidebb ideig: - ))))
Talalas paradizsom, paprika, teliesebb idoben jofele vizesuborkaval /na jo a ecetes is jo hozza: - ))))/
udv
neduddki
p.s. elvetemultebbek nehany tojast is rauthetnek!!!: - ))))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Varga Csaba
aktív tag
Üdv,
Ha karajból pörköltet főzöl akkor egyéb aljasságok elkövetésére is képes vagy....
Pörköltnek a sertésből, a köröm, csülök, comb vagy a lapocka javasolt.
A karajból egészben vagy szeletben sült ételek készülnek általában, mert erre a legjobb...
Továbi jó étvágyat....''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
(ÉN)közPONT
senior tag
Rakott cukkini
nyem rossz ,nyem rossz de vegeta helyett használj sót+ bazsalikomot+kicsit kakukk füvet+petrezselymet és némi metélő hagymát mert a mű (rákkeltő) vega helyett ennek az ízhatása sokkal jobb és egészségesebb is de variálhatod izlés szerint minden féle zöld füszerrel ahogy jól esik.
én vasárnap pácolt karajt sütőttem ami tök egyszerű és izletes kaja . Veszel akármennyi karajt ha csontos az se baj mert finom húsleves alap lehet de ha filé az is ok . Szóval felszeleteled kb 0,5-1 cm közötti szeletekre ! ezt KICSIT ! megdolgozod ne csak éppenhogy mert nem bécsiszeletet kell belőle csinálni. Ha megvan akkor 1 kg húsra 2 nagy fej vörőshagymát pucolsz és egy nagy fej fokhagymát ezeket felaprítod karikára + ehez tegyél néhány karika hegyes erőset + szemes borsot + némi bazsalikomot és sót . A metódus úgy néz ki ,hogy fogsz egy edényt abba egy sor hús rá a füszerek +hagymafélék+ hegyeserős és újabb 1 sor hús amig el nem fogy és a végén felöntöd olajjal de itt vigyázz nehogy levegő buborék maradjon a húsok között mert az baj lenne ( a tipp kicsit a konyhapulthoz ütőgeted az edényt és a légbuborék kijön) . Akkor jó ha az olaj jó 0,5 cm vastagon elepi a húst ! A pác idő min 24 óra de inkább 48 mert akkor jön ki az íze rendesen !
Köretnek bármi ami jól esik ja és más húsfajtákhoz is kiválló a pác
Jó étvágyat !Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
NoLF
addikt
válasz (ÉN)közPONT #286 üzenetére
igazság, vegeta helyett az origi fűszer jobb, csak időigényesebb.
karaj jól hangzik, de én csak szárnyashusit eszem, gondolom nem robban fel a csirkemell ha azt pácolom
ja, és természetesen a rakott cukkiniben a cukkini helyettesíthető bármilyen hasonlóval, pl tök, patiszon, stb.
[Szerkesztve]The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
_Yvorl_
tag
Érdekes a tepsibe sütőbe sütött husi sokkal puhább lesz mint a grillezett, vagy serpenyőbe gázon sütött, RÉgen nem használtam a hússütés ezen módját, de újabban rászoktam. ÉS finom lett nagyon. Múlt hétvégén 1 kiló csontozott karajt felszeleteltünk kiklopfoltunk majd mustárt olajat flekken magyaros bazsalikom bors és só füszereket összekevertem egy pácolotálban, majd a husikat beleforgattam jól és be a hűtőbe egy napra majd másnap egyszerüen tepsibe 25 perc alatt készre sütöttük. Nem égett meg omlos lett és isteni.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
ladybug
őstag
válasz (Bundás) #698 üzenetére
Darált hús? 3 féle vadast szoktam készíteni, attól függően, milyen húshoz van kedve a családnak. Szoktam marhából, sertésből (tarja vagy karaj) és csirkemellből készíteni. Mindegyiket ugyanúgy teszem fel főni. Megdinsztelek egy kis vöröshagymát, aztán beleteszem a szelet húsokat. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fűszerezem: só, bors, babérlevél, kis vegeta, és teszek hozzá sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Néha belóditok egy kis bort is, csirkéhez, sertéshez fehéret, marhához vöröset. Addig főzöm, amíg a hús megpuhul. A húsokat kiemelem a főzőléből, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret üsszeturmixolom a húslével, majd behabarom tejfölös habarással, és ízesítem még mustárral. Aztán visszateszem bele a húsokat.
Főtt tésztát, zsemlegombócot vagy krumpligombócot eszünk hozzá.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz venember83 #1159 üzenetére
Vaddisznó pörkölt
Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó ragu
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 friss édespaprika
só
bors
2 babérlevél
3-4 dl KékfrankosElkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.
Ezt egy receptesoldalról szedtem le, de én is szinte ugyanígy szoktam elkészíteni.
Meg találtam egy ilyet is. Ilyet még nem főztem, de egyszerűnek tűnik
Fűszeres vaddisznó római tálban
Hozzávalók:
70 dkg karaj,
40 dkg paradicsom,
30 dkg gomba,
4 herezd fokhagyma,
1 kávéskaná kakukkfű,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
1 dl vörösbor,
só,
olajElkészítés: A húst felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és mustárral, megsózzuk, kakukkfűvel meghintjük, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A cseréptálat kiolajozzuk, beletesszük a húst, rá a gombát, majd leöntjük a ketchuppal összekevert borral. Lefedjük, és egy órát sütjük. Majd rátesszük a paradicsomkarikákat és még 15 percet sütjük.
Más: A kertben termesztett paradicsom olyan finom édes. Én is azt várom már, hogy mikor ehetem a sajátot.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Jofi81
őstag
Van néhány szelet karajom, ami reggel még a saját lábán sétált. Jövő szombaton szeretném megsütni grillen. A kérdésem az lenne, hogy ha hétfőn bepácolom, akkor eláll addig hűtőben? Ha nem muszáj, nem fagyasztanám le.
És az igaz, hogy a pácba nem szabad sót rakni, mert megkeményedik a hús?
-
Jofi81
őstag
Tegnap megsütöttem a húsokat a Parázs-varázson. Nagyon finom lett. A kakukkfüves változatot készítettem el, puha, omlós lett a karaj, hétfő óta állt a pácban, sót csak sütés közben szórtam rá. Mégegyszer köszönöm a jótanácsokat!
-
errerr
tag
Sajtos-tejszínes hús
Hozzávalók:
-1 kg sértés karaj( lehet bármiből, akár csirkemellből is, nekem ez jön be a legjobban)
-500ml tejszín(lehet több is ízlés dolga)
-30-40 dkg trapista sajt(ez szintén)
-2 tojás
-lisz a panírozáshozA szeletekre vágott húst megsózzuk, majd veszünk egy magasabb falú tepsit. Ebbe öntünk kb 1.5 dl tejszínt, majd a húst elkezdjük panírozni a megszokottól annyiban eltérően, hogy prézli helyett sajtba forgatjuk. Ezeket belehelyezzük a tepsibe, majd leöntjük a maradék tejszínnel és megszórjuk a tetejét a maradék sajttal. Sütőtől függően kb 3/4,-1 órát sütjük közepes hőfokon. Köretnek rizi-bizit, vagy gombás rizst ajánlanék.
-
mormota
senior tag
mostanában karcolgatja a fantáziámat a steak készítés.
a marha alkatrészek drágák, így kicsit utánanéztem, és nem csak marhából, de sertésből is süthető.
gondoltam veszek karajt (csont nélkül), és 2-3 nap pácolás után megcsinálom.
arra lennék kíváncsi, kinek van tapasztalata marhán kívüli hússal steakek terén.milyen húsból?
milyen páccal, meddig pácolva?
milyen serpenyőben hogyan sütve?
hogyan tálalva, mivel körítve?Illusztrálok, tehát vagyok
-
pohár
félisten
nem vett valaki jó áron mostanság calvadost főzni? lehet összedobok egy gombás-tejszínes-calvados szószban párolt karajszeletet, ha már a SPAR-ban akciós mától a hús
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
sutszi
veterán
Attól függ mit szeretnél. Ha mondjuk egy szelet csirkemell, vagy karaj, esetleg tarja sütése a cél akkor lehet kicsit is. (Mondjuk ez pont 3 eltérő sütési idejű hús...de mindegy, csak a példa kedvéért.) Ha mondjuk sültkrumplit, vagy paníros dolgokat csinálsz ahhoz mindenképp kell a térfogat, hogy beférjen rendesen a sütni való. Oda is használhatod. Ennek elvileg az a lényege, hogy 180 fok felett sem esik szét a szerkezete. Nem keletkeznek káros anyagok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mephi666
nagyúr
válasz kmarci25 #3440 üzenetére
nekünk a húsrendelés jött meg: mi sem koronára terveztük, csak egy időre feltöltöttük a fagyasztót falusi vágásból származó friss hússal (4kg lapocka, 2kg oldalas, 2.5kg comb, 2kg csontos karaj, 1kg töpörtyű) ...csak áram legyen
ma délután megyek pennybe mert kell pár dolog: kíváncsi leszek... dakoták által sűrűn lakott területen van és általában így hónap utolsó napjaiban kevesen szoktak ott vásárolni viccen kívül lehet hogy lisztből meg konzervekből kicsit többet veszek a tervezettnél (ez úgyis elfogy előbb-utóbb)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5231 üzenetére
Én is ha nem kapok lapockát vagy szép tarját, de a comb lényegesen szárazabb hús.
Szombaton kofitált sertékaraj készült a Krockpotban. Kilecven fokon tizenegy óra alatt 1,3 kg csontozott karaj, 0,8 kg zsír. A fűszerezés szárazon só, tarkabors, mellé dobva a zsírba 5 gerezd fokhagyma.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
Nagy a csend, mostanában nem esztek?
Rántottam karajt, mellé egy kis sült kanadai tök (házi tenyésztés), só, bors, kakukkfű és méz, jó cucc.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz freaghill #5425 üzenetére
Múlt hétvégén szecsuáni csirke volt:
Előtte pedig pulled pork volt:
Most nem tudom mit kellene csinálni, de valami olyasmit, ami kitart pár napig, mert nem nagyon van időm főzni.
A héten is csináltam pulled porkot (kipróbáltam karajjal), és véletlenül puszta kézzel markoltam rá a forró lábasra. Ilyet ne csináljatok, mert nagyon fájdalmas.
#5430 Ispy
Csülkös bableves, de szeretem, egyik kedvencem, kellene valamikor csinálni. Füstölt csülökkel készíted? -
perempe
addikt
válasz Mr.Csizmás #5629 üzenetére
az egész karajt jénaiba raktam hagyma, fokhagyma és krumpli társaságában. minimális só és bors, lefedve 150°C-on 3 óra. rakhatok be róla képet, de nem vmi érdekes.
a pulykaszárnyat ugyanígy szoktam.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
krizmo_
Topikgazda
Hoztam nektek egy nagyon egyszerű, de annál finomabb receptet:
Zsebes karaj
Hozzávalók:
- Minimum 1 kg karaj (ez most csontozott, de csontossal is elkészíthető)
- Szeletelt sonka, paprika, sajt ( de bármivel meg lehet tölteni, bacon, hagyma, kolbász, gomba stb...)
- Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint.A karajdarabot bemetsszük, zsebeket csinálunk rajta, befűszerezzük majd megtöltjük tetszés szerint sonkával, kolbásszal, sajttal stb...
Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Majd levesszük a fóliát, és még ~30 percig sütjük, ha nem pirult meg akkor kicsit tovább.
Köret lehet rizs, bulgur, burgonya, zöldség... gyakorlatilag bármi. -
perempe
addikt
karaj egészben krumplival, hagymával közel 3 óra sütőben fedve (150°C)
[kép]
csak másokat bíztatok, hogy nem lehet elrontani,
nekem kb. 20 perc az előkészítés* Brahms: 4. szimfónia *
-
krizmo_
Topikgazda
Mustáros sertéskaraj, krumplipürével:
Egyik kedvenc receptem, kevés hozzávalóból megvan, és nagyon finom.
Recept:
- Karaj szeletelve
- 1 kis üveg magos mustár
- Só, bors ízlés szerintA hússzeletek fűszerolajon(az én fűszerolajamban mindig jó sok fokhagyma van) megpirítom, sózom, borsozom, majd mehet rá a magos mustár(lehet sok, vagy csak néhány kanál, nem lehet elrontani), és annyi víz, hogy ellepje a húsokat. Addig kell főzni, amíg a hús szinte magától szétesik, és be nem sűrűsödik a szósz rajta.
A krumplipürét most megbolondítottam egy kis fekete sóval, nagyon jól ment hozzá, egyébként, vaj és tej ment még bele, valamint a krumpli levéből is hagytam rajta egy kicsit.
És kovászos uborka is volt mellé, ami most isteni lett.
Amúgy, rizzsel nagyon passzol.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
válasz krizmo_ #6386 üzenetére
Imádom a mustáros karajt. Nagyon jó ízhatása van.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
perempe
addikt
Egyben milyen sertéshúst érdemes sütni? Hogy érdemes elkészíteni?
Én jénaiban szoktam fedőjével (~3 óra 150°C-on légkeveréssel), de inkább főtt hús jellege van. Ma pl. combot és egy kisebb megmaradt karajt sütöttem egyszerre.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #6406 üzenetére
Szinte bármelyik részét jó egyben megsütni. A hentesnél lehet kapni malac combot szeletelve, olyat amiben benne van a csont(Frédi szeletnek is hívják), karajt is lehet egyben sütni, vagy pulled porkot.
A sütés végénél vedd le a fedőt és ilyenkor tegyél rá légkeverést, így megpirul majd, és nem lesz főtt íze.
-
krizmo_
Topikgazda
Hentes tokány orzo tésztávalRecept:
~ 80 dkg karaj (vagy sertéscomb)
- 150 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 db nagyobb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 - 20 dkg kovászos uborka
- 1 doboz (100 - 140 g) paradicsompüré
- Só, bors ízlés szerintMegpirítom a felcsíkozott szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, összepirítom őket, és a fokhagymát is beleteszem, ezt követően mehet rá a felcsíkozott hús, majd a paradicsompüré.
Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, amikor a hús már majdnem megfőtt hozzáadom a felkockázott kovászos uborkát is, és addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Fontos a kóstolás, érdemes a végén sózni, mert az uborka és a szalonna is enged sót, a bors is ilyenkor mehet bele!Orzo tészta elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a tésztát majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel, és készre gőzöm. Úgy készül, ahogy a tarhonya.Rizzsel, nokedlivel, sültkrumplival, tarhonyával, vagy bármilyen tésztafélével lehet tálalni.
-
krizmo_
Topikgazda
Vasárnapi egyszerű, de nagyszerű ebéd:
Rántott karaj szezámmagos bundában krumplipürével és balzsamecetes hagymasalátával
Hús:
A karajt felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal, metélőhagymával, fokhagymával fűszerem, majd megforgatom lisztben, aztán felvert tojásban(kis tejet és fűszereket szoktam hozzá adni), és végül szezámmagos kenyérmorzsában. Forró olajban kisütöm.Krumplipüré:
A kockára vágott krumplit puhára főzöm, egy kicsit hagyok rajta a főzőlevéből, a többi leöntőm róla, adok hozzák sót, vajtat és tejet, majd összetöröm/pürésítem.Balzsamecetes hagyma:
A lilahagymát megpucolom, felszeletelem majd megszórom porcukorral, és megsózom, kicsit hagyom így állni, aztán öntök rá balzsamecetet, kb. félig lepje el, ha hagyma kiengedi a levét pont ellepi majd a leve. -
kaktusz2
tag
válasz FerNandor #6822 üzenetére
Szia ,nem tudom te hogy töltöd,én következőképpen ,keskeny pengével beszúrok óvatosan,aztán jobbra balra megvágom a húst úgy hogy a
behatolásnál ne vágja tovább a kés.ezután a ujjammal szépen igazítok még az üregen,habzsákba rakom a tölteléket és szépen betöltöm a kis résen át.és jöhet a panír.csirkemellnél
sertésnél pl:karaj az első vágás 1cm és nem vágom át a húst csak a következő vágást széthajtom a húst ,meg klopfolom belerakom a tölteléket úgy hogy fél 1cm maradjon a szélen ,a hús másik felét szépen vissza hajtom a széleken össze nyomkodom a friss húst és jöhet a panír[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
Rántott göngyölt karaj.
Nagy receptet nem lehet hozzá írni. Kb úgy kell rákészülni mint a rántotthúshoz.- sertéskaraj
- sajt ( pecorino, parmezán, provolone sajtokat reszeltem össze)
- olasz szalámi
- krumpli
- szezámmag1. Kb jó 1,5 ujjnyi karajszeletet kicsit megegyengetem a szomszédok örömére.
2. Sózom és borsozom.
3. A reszelt sajtot óvatosan rászórom ügyelve a szélek kihagyására. Kicsit lenyomkodom.
4. Jöhet a szalámi réteg.
5. Szorosan és határozottan feltekerem, majd a két végétől befelé ferdén átküldök rajta egy fogpiszkálót, hogy ne fészkelődjön.
6. Standard panírozási folyamat. Liszt, fűszeres tejes tojás, szezámmaggal kevert panírmorzsa.A nagy kísérlet most a sütési folyamatban volt. Ennek előtörténete, hogy a házilag frissen panírozott entitást nehéz szépen és egyenletesen olajozni... A permetezők sem váltanak világot.
Ezért először serpenyőben forró olajban, kb 3 percig sütöm forgatva...hogy minden része kapjon kicsit.
Ezután rácsra teszem és a sütőben 200 fokon 30-40 percig sütöm. Nem lehet kanapéról időzítővel sütni. Rá kell nézni.Köretnek, tepsiben sült cikkekre vágott krumpli készült a végén egy kis sajttal megszórva.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Ispy
veterán
Újra terveztük a karácsonyi menüt, a hal megy a végére (25-26), most úgy néz ki, hogy gombás töltött karaj lesz. A kérdésem, hogyha fogok egy kilós karajt, kiterítem, megtöltöm alufóliába tekerem, akkor vajon mennyi idő kell ennek a sütőben? Mert a recept szerint 2 óra plusz 30 perc pirítás, de azt kicsit soknak tartom. Vagy nem?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #7257 üzenetére
Én a gombát hagymán, fokhagymán lepárolom, petrezselyemmel fűszerezem és ezt akarom rárakni. Lehet le is turmixolom...de akkor megnézem a wellingtonba hogyan van. Nem biztos, hogy jó ötlet karikor kisérletezni, nem baj, max ott a hal plan b-nek.
Mondjuk elkezdtem a húst előkészíteni, kaptam egy 1x0.4 méteres karaj csíkot, még ki kell kalkulálni hogy lesz ebből tekercs.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
őstag
Úgy látszik máshogy működik a sütőnk. Nálam a csirkecomb lefedve 200 fokon kb. 1 óra alatt éri el a 80 fokot, utána ráprítok és kész. Szerintem az én sütőm 170 fokon egy ilyen töltött karajjal kb. 2 óra alatt érné el, de nem próbáltam még, mert annyira nem szeretem az ilyen típusú kajákat.
krizmo_: Szerintem a hús a sütési időtől lesz omlósabb és nem a magasabb hőfoktól, attól szerintem is csak szárazabb lesz. Persze a hústól is függ, nekem az a vékonyra klopfolt karaj mindenképp száraz lesz, de ez ízlés kérdése. De nem vitatkozni akarok, csak én így tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintem fél év alatt nem használok annyi olajat, mint amennyivel meglocsolta azt a szegény olajban sütött zsíros tarját. Milyen szép, hogy azt mondja: aki szereti kiszárítva az grillezze a tarját. Kíváncsi lennék a karajt hogy csinálja, abálja?
krizmo_: nagyon szép a Wellington! Egyszer nekiállok biztos, de még nem tudtam rávenni magam, pedig biztos finom is. -
krizmo_
Topikgazda
válasz solfilo #7674 üzenetére
Köszönöm!
Apróra vágott karajt, cukkini és padlizsán kikapart belsejét hagymán megpirítottam, aztán hozzáadtam a fokhagymát, kevés fűszerpaprikát, sót, borsot, oregánót, kakukkfüvet, majd felöntöttem konzerv paradicsommal, és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött. Ezzel a raguval megtöltöttem a kikapart padlizsánt és cukkinit(előtte besóztam őket), és végül sajtot reszeltem a tetejükre.
#7675 body007
Szépek voltak ezek a padlizsánok, és nagyon ízletesek is. Maradt még néhány, lehet csinálok padlizsánkrémet belőle, vagy csak simán megsütöm, fokhagymás pirítóssal, pici majonézzel nagyon szeretem.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Hentes tokány fekete és basmati rizzsel
Ez kicsit diétásabb a megszokott verziónál, de én mindig így készítem, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1kg karaj
- 300 g parasztsonka
- 2 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g kovászos uborka
- 200 g paradicsomlé
- 1 ek olaj
- Só (csak akkor, ha a sonka nem elég sós)
- Bors ízlés szerintFelaprítottam a hozzávalókat:
A hagymát és a sonkát egy kanál olajon odatettem pirulni, amikor megpirultak hozzáadtam a fokhagymát, majd a karajt is, borsoztam, miután rápirítottam felöntöttem a paradicsommal.
Amikor már szinte megpuhult a hús hozzákerült az uborka, és így főztem készre.Elvitelre:
-
bugizozi
őstag
#mitfőztemmára
Zöldséges karaj sajttal
Karajt sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, lerakjuk a tál aljára, mehet rá kaliforniai paprika, lilahagyma (+ ki mit akar) letakarva 150 fokon 1-1,5 órát sütjük amíg megpuhul a hús, attól függ milyen vastag, ha már jó akkor rá a sajt, ráolvad és kész. Mi zöldséges bulgurral ettük.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Janusz001
őstag
válasz bugizozi #8071 üzenetére
Ezt ma kipróbáltuk, annyi tuning volt, hogy előtte karaj kapott kis lisztet, le lett pirítva,valamint a zöldségek közé ment darabolt bacon és fekete erdei sonkica. Mennyei lett, ment is a gyorsan összedobható kaják receptjei közé. Legközelebb több vaj/zsír fog a tepsi aljára menni, hogy legyen bőven szaft, amivel utólag meg lehet locsolni a husit és a köretet, ami nálunk zöldséges rizs volt.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Keef_Lee #9276 üzenetére
Sertéshúsból főleg karajt szoktunk venni. Auchanba lehet kapni egész karajt 4-5 kg szokott lenni, azt feldolgozom és úgy megy a fagyasztóba. Mindig szép, és árban is jobban jön ki, mint bárhol máshol. Amit combból ellehet készíteni, azt karajból is.
De időnként oldalast, császárhúst is szoktunk venni.
Marha is mindig van itthon, sokszor lehet jó áron kapni, időnként kacsa, liba, nyúl is előfordul, valamint halak is. Figyelni kell a katalógusokat, és az alapján lehet jó áron vásárolni.#9277 sutszi
Nagyon guszta.
A költségkalkuláció is tetszik, lehet majd én is fogok ilyesmit összeírni.[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
-
AXisBOLD
addikt
Köszi ez így nagyon komoly kis setup!
Egyelőre küzdök az elemekkel, ha sikerül a jelenlegi felszereléssel is, akkor tovább bővítem ezekkel.
Ma ismét szuvidáltunk, sajnos fagyasztott csirkecombot, kiolvasztottam, de mivel levet eresztett, nem lett tökéletes a hegesztés és ezert a vákuumozás, feljött a tetejére, lesúlyoztam, végül sikerült és a rúd is csendben tette a dolgát (ezért egyelőre nem viszem vissza).Hát, ki kell tapasztalni.
A tegnapi karaj (80dkg egyben, só, bors, 65 fok, 4 óra) annyira nem lett jó, kicsit rágós maradt (szuvidálás, hűtés után szeleteltem másnap, kérget sütöttünk rá).Tesóm ajánlotta, hogy 8-12-24 órára pácoljuk meg a húsokat 6-10%-os sóoldatban. Attól lesz nagyon jó. Ez nem tudom milyen iskola, de kipróbálom.
Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen