- Milyen processzort vegyek?
- Computex 2024: a jövőt vázolta fel az NVIDIA
- Hővezető paszták
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2024: bemutatkozott a Biostar alaplapok AMD-s zászlóshajója
- Mini-ITX
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Új Reno12 modellek is érkeznek
ma A Reno12 Pro mellett belépő ajánlatokkal is készül az Oppo, a Reno12 F 4G-s és 5G-s verzióban is elérhető lesz.
-
Frissítve! Summer Game Fest 2024 - Az összes bejelentés egy helyen!
gp A show késő este kezdődik, de utána az összes trailert összegyűjtjük egy helyre.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz #40553216 #4714 üzenetére
Ő is félig meddig vegán, heti egyszer eszik húst vagy még ritkábban, dehát tehetek én róla, hogy nálunk csak kalbász meg szalámi van? Páleszt is küldenék neki, de tuti fennakadna a vámon, főleg a zárjegy nélküli saját. A bolti pálesz meg nekem teljes mértékben ihatatlan.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Tudja valaki, hogy hány mikronos szűrő kell magtejekhez és coldbrew-hoz, illetve, hogy az utóbbinál milyen szemcseméretet érdemes használni a darálónál?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #49155328 #4793 üzenetére
Csak azért kérdem, mert van 100-150-300 mikronos stainless steel mesh [link], szóval ilyen acél háló, amit coldbrew-hoz ajánlanak, aztán arra voltam kíváncsi, hogy magtejhez is jó e, vagy ahhoz finomabb kell. Valamelyik topikban ezt a magtejes témát kitárgyaltuk annak idején, de már lövésem sincs melyikben. Talán a háztartási gépesben, ha nem itt?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #49155328 #4795 üzenetére
Mármint szűrőt? Ja közel jársz. A magtejhez és az eszpresszóhoz is nagyjából a 20 mikronos szűrő a jó. Olyan sajna nincs acélból csak papírból, legalábbis nem tudok róla. A coldbrew-hoz olyan 75 mikron körüli a jó állítólag, mert az nem fogja annyira vissza a folyadék áramlását, mint egy finomabb szűrő és a coldbrew-hoz durvábbra őrlik kávét. Mondjuk ha lenne acélból, akkor az se lenne para, mert a coldbrew gépek keringetik a lét, nem csak úgy áll, aztán diffundál mint a hagyományos módszerrel. Igazából lehet azt is, hogy a coldbrew-nál duplán szűrök, és veszek egy olcsóbb acél szűrőt, pl 150 vagy 300 mikronosat. A másodikat meg 20-as papírral csinálom.
Nincs amúgy semmi baj a magtejjel, csak én nem hívnám tejnek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Šolaire #4799 üzenetére
Na eszembe jutott közben, hogy a tárkony, ami most bejön. Valamiért nem ragad meg a neve. Jók azok is. Nekem most még a bazsalikom jön be, leginkább a pesztó miatt. A kakukkfűből van olajos és citrom illatú. Az utóbbi sokkal jobb, de kényesebb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én még kísérletezek a minimál túrógombóccal. A második eresztést a hagyományostól eltérően mákba forgattam és lekvárral tálaltam. Egész jó így is, de sajnos tavalyi volt a mák és keserű.
A tésztánál ami kiderült, hogy a darából valahol 100 és 250 g/kg túró között kell keresgélni. Dara nélkül teljesen szétesnek a gombócok. 100g darával is még elég szétesősek, nehezen formázhatóak, de már vállalhatóak. 250g darával nekem már inkább túrós tészta jellege volt, nem túrógombóc, úgyhogy az meg már túl sok, de ezek alapján, pl darálthúsos gombócokat simán lehetne így. Tojás nélkül nem próbáltam még egyáltalán, az lesz a következő. Még gondolkodok dara helyett lisztben vagy keményítőben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem, én próbálom minimalistára venni; a lehető legkevesebb alapanyaggal a legegyszerűbb módon elkészítve legalább középszerűen. Szóval ilyen dolgok, hogy fehérje habba forgatom meg egy éjszakán át hagyom állni nekem nem férnek bele. Most is csak összekevertem a darával és a tojással és ment azonnal a vízbe. Szvsz a jól eltalált dara mennyiségtől lesz habkönnyű. Ha túl sok, akkor nagyon összeáll és tésztás lesz, ha túl kevés, akkor meg szétesik a gombóc. Valószínűleg tojás egyáltalán nem is kell bele, de majd legközelebb kiderül.
Amúgy ezt az egyszerűsítést szoktam más receptekkel is. Általában egy-egy recept lényegét 2-4 alapanyag adja, az összes többi meg teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #49155328 #4856 üzenetére
Én géppel sütöm, azzal kb. 2 perc mire kimérem bele a cuccokat és benyomom a gombot. Nem mondom, hogy a pék nem csinál ilyet, de legalább tudom, hogy mi van benne meg én állítom be, hogy mennyi ideig kel és sül. Meguntam az alulkelt adalékos szemetet, amit a legtöbb multi árul.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #49155328 #4859 üzenetére
Szerintem megfizethető, ha mondjuk heti 1-2x veszel. Én amúgy se nagyon eszek többet, simán főzök tésztát vagy eszek húst krumplival a többi napon, de van az, amikor megkívánja az ember a vajas kenyeret. Legutóbb még a téliszalámit is megkívántam, pedig azt utálom. Azért szökőévente egyszer van olyan, hogy az is jól esik ellentétben a sárgadinnyével.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #49155328 #4863 üzenetére
Szoktam is, amikor Budán éltem. Ott volt egy jó kínai. Mióta átvette a magyar, azóta ehetetlenül csípős, meg úgy az elkészítési minőség is alja lett. Ez van. :S
Csak nem világos, hogy minek írsz ide, ha amúgy látszólag semmi közöd nincs a főzéshez.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #4864 üzenetére
Ú bassz jó hogy mondod az öreganyám féle kovászos uborka meg kint maradt a bicikli tatyójában.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #4984 üzenetére
Kínai bundázott húsoknál szoktak fehérjét és keményítőt használni emlékeim szerint. Habcsók ezen kívül. Vagy van ez a habcsókos jellegű olasz főzött krém, talán ugyanaz, amit a többiek fehérjehab néven említenek sütik tetején. Az én kedvencem a diós kevert tészta fehérje habbal a tetején.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tibicsucsu #5010 üzenetére
Passz. Én általában csak leturmixolom, aztán felkenem kenyérre.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én ma a Meggle tejszínnel szívtam. A normál tejszínük általában jó szokott lenni, de valamiért a laktóz mentes mindig szétválik vajra meg lére most már negyedik alkalommal. Hülyét kapok már tőle. :S
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én nem, de az egyik vendég igen, aztán mindig próbálok valamit összehozni, amit ő is fogyaszthat, eddig nulla sikerrel. Elkezdem próbálgatni így vendégségen kívül is, hátha van rá valami megoldás.
A padlizsánnál nem kell vizet önteni alája a sütéshez?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gabesz87 #5116 üzenetére
Mi úgy szoktuk, hogy 1 bögre rizs, 2 bögre víz, előtte meg megmossuk és olajjal lepirítjuk. A mosás leviszi róla a keményítőt, az olaj meg lezárja a szemeket. Nagyjából ennyi a titka a pergős rizsnek. Elvileg. Gyakorlatilag én már nem csinálok, mert jobban szeretem azt, ami összetapad, és nincs kedvem pepecselni vele. Másnapra amúgy nekünk is össze szokott ragadni, gondolom mert kifől belőle annyi keményítő, de azt le lehet mosni ugyanúgy, ahogy a tésztánál. Egyszerűen csak belemegy egy szűrőbe, aztán hideg vízzel lemosod. Sosem próbáltam amúgy, de ha a kreol féle működik másnál, akkor valszeg ez is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bugizozi #5130 üzenetére
Szerintem vagy serpenyő vagy sütő, a kettőt egymás után túlzásnak tartom, inkább több időt igénylő húsoknál szokták így lezárni, pl marhánál. Serpenyőnél elvileg arra kell figyelni, hogy a bőrös felével kezdd és hogy a bőrt beirdaljad. Több idő kell a bőrös felének, és kevesebb a másik oldalának, de majd úgyis látod, hogy hogyan fehéredik. Én inkább egész halat szoktam sütőben zöldség ágyon, nem szoktam serpenyőzni (azt hiszem leragadt és szétesett, amikor próbálkoztam vele), biztos van még valami trükkje, amit más tud, gondolom nagyon számít a hőfok.
A konfitálást is megnézném a helyedben, ha sokat vettél. Szerintem tök érdekes eljárás. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kmarci25 #5158 üzenetére
Molyt látok én is néha repkedni, de lehet, hogy nem is lisztre szakosodott, hanem csak valami szimpla. Olyan igazán komoly fertőzésünk nem volt soha ilyenből. A hangyák terjeszkedtek egy kicsit túl egyik évben, meg a mákban szoktak még sűrűbben lárvák lenni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekünk 2x1m spejz van, pont most polcoztam újra az egészet. Eddig a felét elfoglalta egy hűtő fogalmam sincs, hogy miért. Az kikerült a konyhába, a konyhából a sok cucc, aminek már csak az asztalon találtunk helyet meg bekerült a spejzba. Nem mondom, hogy rend van, az még idő mire kialakul, de egész jól sikerült a projekt, végre van egy csomó hely. Az a terv, hogy a konyhából az edények egy részét is behordjuk, aztán kicseréljük a konyhabútort valami kisebbre, meg veszünk mosogatógépet, villanysűtőt, ilyesmit a felszabadult helyre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz #75501312 #5195 üzenetére
Nem tudom. Azt tudom, hogy én ugyanettől szenvedek kenyérrel. Ugyanannál a receptnél ha 1kg-osat csinálok géppel, akkor összeesik, ha 800g-osat, akkor nincs semmi gond vele. Ami más az nyilván az élesztő aránya és a geometria. Esetleg az utóbbi lehet, hogy túl nehéz már akkora méretben a tészta súlya, és az nyomja le. Próbálj meg kisebb zsemléket csinálni, hátha.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen