Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz ngabor2 #1083 üzenetére

    Például:
    Sajtos keksz kukoricalisztből (gluténmentes)

    Hozzávalók:
    25 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
    30 dkg kukoricaliszt
    2 db tojás
    csipetnyi só
    szükség szerint tej
    zsír (a tepsi kikenéséhez)
    köménymag (a megszóráshoz)
    reszelt sajt (a megszóráshoz)

    A hozzávalókból - szükség szerinti mennyiségű tejjel - kemény tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval, illetve késsel négyszögeket vagy kiszúróformával más alakzatokat vágunk belőle. Kizsírozott tepsibe tesszük, s megszórhatjuk köménymaggal, sajttal is. Halványsárgára sütjük.

    Burgonyás pogácsa
    Hozzávalók négy személyre:
    1/2 kg burgonya, (újburgonyából nem jó), 2 dkg élesztő, 2 evőkanál tej, 1 mokkáskanál cukor, 2 kávéskanál só, 40 dkg gluténmentes kenyérpor, 2 egész tojás, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelhető sajt, kb. 2-3 evőkanál rizsliszt

    Elkészítése:
    A burgonyát héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd átnyomjuk burgonyanyomón. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A burgonyát összedolgozzuk az élesztővel, vajjal, kenyérporral, sóval tejföllel és a tojások sárgájával.

    Langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük. Rizsliszttel megszórt deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, késsel kockásra csíkozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A karikákat megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 150 fokon addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.

    Itt bőven van recept.

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák