Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricardo

    félisten

    Látom kirobbant egy kis vita a hozzászólásba linkelt képek mérete körül.

    Az összefoglalóban nincs konkrétum de a lényeg benne van.

    "A hozzászólásokban, ha képet is megjelenítünk, akkor figyeljünk oda, hogy az csak maximum néhány száz pixel széles/magas kép legyen! Ne helyezzünk el nagyméretű képet a hozzászólásba ágyazva, mivel ez automatikusan betöltődik "

    Az okaként a mobilnetet használók topk olvasását könnyíti meg, de itt nem csak azokról van szó akiknek kicsi az adatkerete. Ennél azért árnyaltabb a kép.

    Valóban vannak azok (bár a mostani mobilcsomagok mellett valóban egyre ritkább), akiknek kis adatkeret van az előfizetésükhöz. Gondolom nem kell részleteznem nekik miért gond a nagy méretű képek automatikus betöltése.

    Aztán vannak akik olyan helyen élnek ahol a lefedettség nem túl acélos,aztán azok akik sokat utaznak, és szintén sokat vannak gyenge lefedettségű helyen.
    Nekik lehet akármekkora adatkeretük, egy "örökkévalóság", mire betöltődik egy teljes méretű képekkel teletűzdelt fotós topik.

    Aztán ott vannak a B20 nélküli készülékek tulajdonosai. Sokan morognak hogy a Kínából rebndelt telefonok topikjaiban rendre előkerül ez a téma, de ez nem véletlen. Ezeknél a készülékeknél még ott is lassú a net, ahol egyébként jó a 4G lefedetség, "csak" az ő készülékük nem támogatja az adott frekvenciát.

    Az ember hirtelen nem is gondolná, de sok eset lehet amikor kellemetlenséget okozhat a nagy képek használata a hozzászólásokban.

    Mivel ez nem csak arról szól, hogy ki milyen adatcsomagot használ, szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy felejtse el a másik zsebében turkálást ne arról szóljon a topik kinek mekkora a (mobilnete) ki mire, és mennyiért fizet elő.

    További békés boldog, bejgliben gazdag karácsonyt mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák