- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz enginev3.0 #44600 üzenetére
Minél alacsonyabbal. ISO100 már elfogadható általában. Optikai stabi nélkül ~1/16 mp-nél, stabival pedig 1/4 mp-nél hosszabb záridőt nem szoktam használni állvány nélkül, ennek megfelelően lövöm be az ISO-t is.
-
enginev3.0
félisten
válasz BigBlackDog #44601 üzenetére
Adventen kipróbálom
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
Nagykátai kivilágítás
Kár hogy nem középen lett
Xiaomi Mi 4c iso 100
Legközelebb majd kérlek tegyél direkt linket is a képre és ilyen méretű képet ne ágyazz be (lassan töltődik be az oldal és a mobilneteseknek gyorsan fogyasztja a keretét)!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz enginev3.0 #44605 üzenetére
Kicsit mintha bemozdult volna, de szerintem ötletes és hangulatos.
-
enginev3.0
félisten
válasz BigBlackDog #44606 üzenetére
Onedrive-nál sosem jön össze az hogy megjelenítse a képet és még kattinthato is legyen
Csak az isot állítottam, lehet az a baj
-
Blyan
félisten
válasz enginev3.0 #44600 üzenetére
Attól függ mennyire éjszaka, milyen megvilágítás van, ilyesmi. Ha le tudod támasztani, akkor nyilván érdemes a minél alacsonyabbat, 100-200-400 körül, ha nem, akkor a 800-zal már lehet normális képet csinálni, annál feljebb már minden mobil szinte értékelhetetlen, kivéve persze ha alacsony monitorfelbontáson nagyítás nélkül nézed.
Persze azt sem tudom, hogy milyen a záridőt lehet használni.Próbálgatni kell.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
w333
félisten
válasz enginev3.0 #44605 üzenetére
Ha jól látom akkor Sony iMX 258 van benne, amiről kb. semmit sem tudunk (csak a Mi4C -ben van ilyen kamera) ha jól látom akkor f2.0 rekesz, és 1.12μm X 1.12μm pixelméretű, próbálgatni kell hogy mit lehet kihozni belőle
Első körben én ilyen sötét helyen beállítanék egy 200-300 iSO -t és a záridő 1/8 vagy 1/16 legyen, de próbálkozz (teszteld csak nyugodtan)
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz enginev3.0 #44610 üzenetére
Akkor mindenképp emeld meg az iSO -t 2 lehetőséged van ...
1. Alacsony iSO (100) és nagy záridő (1/2s, 1s vagy 2s + állvány)
2. közepes iSO 200-800 között és nem kell állvány sem záridő állítás !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
senior tag
Galaxy S5 jobb kameraban mint az iphone 6 ?
Velemenyek ?
-
senior tag
2 vs 2
Lumia 1020 jo lenne, de mint telefon gatya...
Galaxy S6-rol szinten nem olvastam jókat..(kamerat kiveve)
Lg G4 nagyon nagy.... Galaxy K Zoom volt vagy 5db... Hagyjuk..Valami olyasmi kene ami megugorja a szifon 6 kamerajat es telefonkent is hasznalhato, nincs kulonosebb nyug-baja.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz BigBlackDog #44619 üzenetére
Nem probaltam meg, de hat az 5,5 az 5,5 ... Hiaba keskeny kava meg stb.
akoos: azt mondod, hogy az jobb kepeket keszit minden korulmenyek kozt? Ott is olvastam azert lilas kijelzo stb.. Nem tudom mennyire all fent az ujabb modelleknel ez..
Anno imadtam az N8-at, xenon vakuert olni tudnek annyira jo dolog de manapsag nem sok alternativa van erre...Jo a szifon nincs kulonosebb gond vele, dee ez a zene masolgatas meg stb... Itunes nem itunes , appandora stb... Akkor sem az a "fogom oszt belehuzom a mappaba TC-n keresztul" feeling
Illetve a felbontast kicsit keveslem mar meg a 4:3 nagy sziv fajdalmam.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azert mert neked az van nem kell maniakusan vedeni...
Hemzseg az 1020 topic a " nem hallom az utcan mit mondanak" hibatol..
Nem egyedi eset es nem csak 1x elojon megcsinalom azt kesz, hanem egyfolytaban ahogy irjak visszatero hiba... Tehat fel lehet venni es le is lehet rakni csak kozben nem hallasz semmit... Atolvastam az 1020 forumot... -
hito
nagyúr
válasz ADAM1337 #44622 üzenetére
Így igaz. Az S5 jobb cipőben van, az i6 meg bal. Na mind1, én ebbe nem szeretnék belemenni. Még ha jobb is lenne az i6 (tételezzük fel, hogy jobb), ez ("Közelébe sincs.") ebben a formában nettó baromság.
Esetleg azt még elfogadhatónak tartanám, hogy "az i6 kevesebbszer hibázik, jobb point and shoot eszköz, képminőségben nincs nagy különbség, az i6 paraszthajszálnyival jobb."
Ízlésbeli különbségek miatt megállhatná a helyét egy ilyen vélemény, de hogy közelében sincs...ne vicceljünk már.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
klz80
tag
válasz Valaki87 #44624 üzenetére
Kb 1 órája 950-em van. De van egy 1020-am is, sőt 2 is volt. Elég sokat olvastam én is a fórumot, ha jól emlékszem az is le lett irva, hogy a fórum azért "hemzseg" a hibás telefonoktól, mert csak az ír be akinek baja van. Akinek nem az mit irjon? Nem védem én a 1020-at, pont lesz.rom kinek mi a véleménye róla, nekem tökéletesen működött mindene, még a kamerája is, ha jól emlékszem ezt még BigBlackDog kolléga is megerősítette egy hozzászólásban pár hónapja, hogy az én képeimen nincsenek homályos részek sehol. Csak azt nem szeretem, ha valaki pusztán egy fórum alapján dönt, és nem használta a telefont. Lásd LG4 nagyságára is reagáltak, hogy fogtad-e már egyáltalán vagy csak a számok alapján mondod. Védhetném az S6-ot is, arról is azt írtad, hogy kamerán kívül sok hiba van vele, de olyat még nem használtam.
-
hito
nagyúr
válasz ADAM1337 #44628 üzenetére
Most meg leírod más szavakkal és bővebben, amit én az előbb Egyébként amiket most felsoroltál, mind korrigálható kis babrálással, tehát megint csak nem állja meg a helyét az eredeti kijelentés, miszerint közelében sincs az S5 az i6-nak. És a 8 vs. 16Mp-t már bele se keverem. Gyanítom 8Mp-en az S5 behozza az i6 maradék előnyét is.
A kijelentésemet tartom, nem kell ezen megharagudni, mint mondtunk már életünkben nettó baromságot, nincs ezzel baj, ha az ember belátja
-
legiaap
félisten
válasz ADAM1337 #44628 üzenetére
Jobban eltalalja a fokuszt. Ez nem teljesen igaz. Meg az en 6S plusszom is eleg sokszor nem talaja el foleg ha makrot lovok vele. Mulkor pl. ego gyertyat akartam fotozni es az istenert nem fokuszalt a langra. Ez azert ciki.
De ami biztos a kamera bajnok telefonok kozt nagyon nincs sok kulonbseg. Van ahol az egyik jobb van ahol a masik. Egy hozzaerto kezeben meg barmire kepes mindegyik.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
legenda
válasz legiaap #44630 üzenetére
a samsung...stb. esetén is macerásabb egy ideje, mióta kikerültek a beállításokból a makró módok - régen két fokozat is volt - és teljesen az automatikára/rendszerre van bízva.
attől függetlenül valóban túlzás, hogy az s5 az i6 közelében sincs kamerában, még a komolyabb tesztek szerint is csak kevéssel marad el.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
klz80
tag
Csak úgy érdekességnek Lumia 950 vs Lumia 1020. Ma reggel, Óbuda Főtér. Munkába menet gyorsan kattintottam, csak arra voltam kiváncsi milyen különbség van a kettő között. Elég nehéz körülmény volt a kameráknak szerintem. Minden automatán volt, a 1020-as DNG kép 43 mega, a JPG-k 6-8 megásak (hátha valaki mobilnetezik)!
1020 JPG: Óbuda - Direkt simán irfanview-val elmentve dng-ből.
1020 DNG: Óbuda
Lumia 950 és Lumia 1020
A képeket kérlek legközelebb majd direktbe (is) linkeld!
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
klz80
tag
válasz ADAM1337 #44637 üzenetére
Még reménykedem, hogy más éjjeli képek jobbak lesznek. Ezeket az apró világító ledeket nagyon nehezen fókuszálja be a kamera szerintem. Este ha megyek haza megpróbálok egy klasszikus Parlament fotót, az szép nagy világító felület nem ilyen kis pöttyök Ja, meg remélem nem user-error és én vagyok rettentő béna
-
klz80
tag
válasz BobTail #44639 üzenetére
Jesszus, akkor nálam már a végleges van?? (Bocs, nem hagyhattam ki.)
Még 2 db kép, ami a 950 vs 1020 jegyében készült, az íróasztalomról. 950 és 1020
Igérem ezek voltak az utolsó semmitmondó képek, ezek után alkalmazkodom a topikhoz és olyan képeket töltök fel a 950-el, ami illik is ide.
Köszönöm a türelmet és véleményt ezekhez is várok!
Lumia 1020 és Lumia 950
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
hito
nagyúr
Én meg tegnap vettem egy Vibe Shot-ot. Ha jól láttam azzal még nem nagyon kerültek itt megosztásra képek, coming soon az is
950-et tesztfotókat én is nagyon várom!
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest