Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • e-newsee

    addikt

    válasz Goose-T #5745 üzenetére

    Az enyém egy 1.4-es motor, nem 1.6-os, és mivel elég lomha, szeretem én is kipörgetni kicsit. Olyan 3500 körül szoktam váltani, és a városban is elég sokat megy negyedikben. 2-300 méterre nem váltok fel, kopáselmélettől függetlenül. De azért hasznos infó, majd ügyelek rá. Igazából logikus, csak eddig bele sem gondoltam. :) Pedig nem vagyok teljesen meglőve autókból gépész lévén (és leginkább a sok autób.zi ismerősnek köszönhetően).
    Próbáltam minél jobban utánaolvasni, mielőtt megvettem, azzal tisztában vagyok, hogy szeret ez a motor fogyasztani bizonyos esetekben. Csak amikor a jelenlegi 180km-ből 130 az országúti volt, a többi városi, akkor az mindenképpen furcsa.
    Most végre meg tudtam nézni a tankolásos követő fájlomat, és két dolog tűnt fel.
    Az egyik, hogy az első kommentemben a friss jogsis fogyasztást elírtam. A valós 7,9 liter, nem 8,9. Erre rosszul emlékeztem, mea kulpa. :(((
    A másik, hogy a közvetlen az előtt lévő október végi tankolásból 7,5 liter lett. Ugyanilyen használati arány mellett, ugyanannál a kútnál.
    Ezek fényében a hirtelen 8-ról 10 literre ugrás még furcsább. Az legjobb esetben is 25%-os növekedés, ami csak abból eredne, hogy 10°C-al hidegebb van, mint eddig? :F És még midig nem -10, -15 fokok vannak, csak fagypont körüliek.
    No mindegy, figyelem a fejleményeket, és megvárom, mi sül ki a végére, mire kiürül a tank. Aztán lehet, hogy ismerőssel megnézetem. Annyit megér, hogy megnyugodjak és/vagy beletörődjek. Eredménytől függ. :)
    Köszi a segítséget! :R

    DeFranco
    A kanyarodásról annyit, hogy ismerek olyan embert, aki harmadikban kanyarodik, mert "az autó azt is bírja". De, hogy neked is válaszoljak, én jellemzően kettesben, a kanyart már felengedett kuplunggal veszem be, lendületből. Bár ezt nehéz pontosan leírni, mert annyira megszokásból csinálom így 16 év után, hogy nehéz felidézni, mit is csinálok pontosan. Mert nem azt figyelem. Azt viszont én nem tudom, neked mekkora a közepes jobbos kanyar. ;]

    [ Szerkesztve ]

    "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Új hozzászólás Aktív témák