Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Sziasztok,

    Off kérdés, de itt többeknek volt már ügye biztosítóval, kérnék szépen tapasztalatot, véleményt:

    Édesanyámat baleset érte még tavaly, autó oldala sérült, egy ajtó csere, két elem fényezés. 18 éves kisautó.

    A károkozó a kárt elismerte, se biztosítója, se kötelezője, se jogsija, MABISZ jár el az ügyben.

    Jött egy egyezségi ajánlat valamivel 200k alatt, maszekban sem fedi le teljesen a javítást. A kárszakértő által (távolról, vidékről) ajánlott szervizes munkatárs (ő képviseletben eljár a biztosító felé is) felmérte a kárt, adott árajánlatot a javításra, ami alapján a biztosító GTK-ra vette az autót kb. 450k kártérítéssel és 150k roncsértékkel (körülbelüli számokat írok csak a nagyságrend miatt).

    Mi _nagyon_ el szeretnénk kerülni hogy az autó GTK-ra legyen véve, szeretnénk megcsináltatni valamilyen módon úgy, hogy az autó biztosított maradjon. Mi a tapasztalat, ilyenkor van még mód a biztosítóval való egyeztetésre? Van olyan, hogy kérek mástól is be ajánlatot, ami ennél olcsóbb, és ezzel már "vonal alá" kerül a kárérték és kifizetik GTK nélkül? Van valamilyen egyéb mozgástér, amivel a GTK elkerülhető?

    Az autó maga egyébként egy használtpiaci szent grál, vidéki, újkora óta garázsban tartott, eddig karcmentes példány bőven 100k alatti valós kilométerrel, tehát érdemes lenne üzemben/megtartani.

Új hozzászólás Aktív témák