Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Fire/SOUL/CD #14756 üzenetére

    Igen, tudom, miről szólt az egész firmware-rel kapcsolatos mizéria. :DDD Értettem, amit mondasz, csak szórakoztam, na. :P Amúgy konkrétan arra értettem, hogy a régi firmware okozta a degradálódást, és ahhoz van köze. Elég hosszasan és régóta van már szó a problémáról, pl. Balage76 itt elég hosszasan leírta, mi miatt is jelentkezett a hibajelenség:
    http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_14044-14044.html

    Amúgy persze, tök világos, amit mondasz, hogy önmagában a firmware-frissítés nyilván nem javítja meg a sebességet, mivel itt "csak" arról van szó, hogy egy rosszul működő algoritmus hibáit javítja ki az új firmware, magyarul a frissítés után nem lesz a korábban jelentkező rossz számolás, DE ettől még a sebesség nem áll helyre. Szóval például ha valaki egy "problémás" (nem épp most kibontott, hanem régi adatoknál jelentkező, lassú olvasási problémákkal küszködő) SSD esetében szimplán frissítené a firmware-t azzal a módszerrel, ahogy Te szoktad az új SSD-knél (ti. hogy a Performance Restorationt kihagyod, mivel tök értelmetlen lenne esetedben, így csak a firmware-t frissíted, és kész), akkor a sebesség NEM állna helyre. Ahhoz, hogy a régi adatok olvasása ne történjen olyan lassan, szükség van az adatok újraírására (és végeredmény tekintetében mindegy, hogy ez a Performance Restoration szoftverrel, vagy más szoftverrel történik ez meg (persze olyannal, ami szintén helyesen ír újra mindent)).

    Egyébként én is megcsináltam faterom SSD-jén a firmware-frissítést ÉS adat-újraírást a Performance Restorationnel, elég jelentős a különbség ott is (újfent, csak a tisztánlátás kedvéért, másoknak: az adat-újraírás miatt, nem a firmware-frissítés miatt javult a sebesség, önmagában a firmware-frissítés nem oldotta volna meg! :) ), majd berakok én is képeket csak az érdekesség kedvéért.

    Ja, engem még mindig érdekelne a véleményed arról az eszmecseréről, amit folytattunk janos666-tal arról, hogy lehet, hogy nem feltétlenül jó a particionálatlan terület meghagyása ([link] (amire mindjárt reagálok :DDD)), mert elviekben akár elképzelhető, hogy a particionálatlan, de nem secure erase-elt területen olyan, mintha statikus adatok lennének. (Erre végül már nem reagáltál, pedig sztem érdekes a téma. :) )

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák