Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    válasz #54715584 #48267 üzenetére

    Itt ellentmondásos, de az Avatarnál nem? :P

    Az elsőben érthető a sztori, az még okés. A második harmadik viszont tele van vagy felesleges helyszínekkel, vagy felesleges karakterekkel, ráadásul még a főszereplőkre sem jut elég idő. A különböző "pártok" közti interakció volt nehezen követhető, ki kivel van, kinek mi a célja az adott pillanatban... ja várjál, Jacknek kapásból nincs is rendes célja, Beckettnek sincs rendes célja (világtenger uralom, hurrá!), Davy Jonesnak sincs, Norringtonnak sincs, mindegyiküket egyetlen szóval le lehet írni, ami alsóhangon megmosolyogtató. Nincs rendes interakció a karakterek között, nincs súlya a szövetségeknek, árulásoknak, áldozatoknak. A szerelmi szál hiteltelen, főleg mert a három rész jelentős felében azt sem tudják hányadán állnak, Elizabethnek ráadásul írtak egy még hiteltelenebb kapcsolatot Jackkel.
    Az igazi baj az lett a sorozattal, ami viszont szemmel látható, hogy a célközönség az első rész után kiszélesedett és a még fiatalabbakat is meg kellett nyerni, ezért kellettek bele az olyan banális és/vagy nevetséges dolgok, mint a kalóztanács, a személyiséggel felruházott tengeristennő (ami meredeken kilógott amúgy a filmből), vagy Davy Jonesnál jóval egyszerűbb főellenség (Beckett).
    Nem írtam amúgy, hogy rossz, mert vannak nála sokkal rosszabbak (kapásból a Marvel filmek 70%-a), de ha összevetjük azzal a hype-pal, amit kapott az elmúlt évtizedben, csalódást keltőek maguk a filmek (ahogy a Marvelek nagyrésze is az). Ráadásul a negyedik részre már el is fáradtak kicsit, vagy nem volt merszük kreatívnak lenni, de sem átütő látvány, sem ütős poénok nem voltak, semmi, ami emlékezetes lenne. Azért a második rész malmos, őserdős láda utáni hajszája, vagy a harmadik rész örvény közepén történő csatája elég emlékezetes jelenet volt. De ha az Avatart nem adja el csak a látvány meg a hangok, akkor ezt sem.

    De örülök, hogy neked tetszett, mindenkinek kell legyen kedvenc sorozata, csak a Hegylakó meg a Horrorra akadva ne legyen. :D
    Amúgy az fura, hogy a következő Karib film csak 2017-ben jön, az egy örökkévalóság blockbuster szempontból.
    (Amúgy ha már itt megy az IDMb-fika, szerintem ennek a négy filmnek korrekt nézői értékelése van ott, reálisak a pontszámai.)

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák