Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz fatpingvin #129460 üzenetére

    Nekem ott csak egy régi ügyem volt és pontos menetét nem ismertem, csak a bizonyítékokat raktam össze és az eredményről értesültem. Köztes mambójambó nyilván kimaradt, de a bizonyítékokról még én sem tudtam, hogy azok egyáltalán azok-e és annak alapján én semmit nem hagytam volna jóvá, szóval X.

    Vállalati adatlopós mizéria volt, nyilván dollármilliók múltak rajta, szóval délután 5 után a nagyon ideges nagy ember berohant az irodába, hogy azonnal rakjam össze a céges mentéseket, még ma oda kell érjen az államokba. Na mondom kezdődik, eddig nem csak autót meg logisztikát béreltem saját pénzből, de határeset egy azonnalos privát repülővel is neccesen ér oda, csak ilyenkor nem szoktak gondolkodni, meg hát kinek a felhatalmazásával, milyen mentés (abból is van elég sokféle hát), mi cél meg amik online tárolókon vannak azzal most mit kezdjünk, írjak át 20 terát pendrivera, vagy menjen sornyomtatóval borítékba? Kérdezni sem lehetett, nincs de, oldjam meg, fröcsögött 2 percig, elrohant, mire kiért az ajtón már jöttek hárman, hogy oszt készen-e van-e. Micsoda? Hát azt nem tudják, de amit kért. Igen, ez a jó, mert én sem tudom pontosan mit kért. Mindegy mint kért, csak csináljam és legyen kész. Szóval megfogtam kb. 15 darab véletlenszerű kazót amin én sem tudom mi volt, mert ott hempergett a szomszéd cég mellékterméke is meg kiállításra szánt felgyújtandó, átmágnesezett sejelt anyag és minden más, amiről nem tudtam mi van rajta, de ha tudnám akkor sem lehet visszaállítani mert nincs titkosítókulcs és egyebek... Fogtam, ráírtam, hogy bakcup01-15, doboz, pecsét (az nagyon fontos) olyat írtam, mint amit tán utoljára Pelikán evtárs tett, oszt jöhet a futár oldják meg. Szinte kitépték a kezemből és értem én, hogy életünk múlik rajta, de akkor csinálhattuk volna értelmesen is. Nekem mindegy, max kapok a fejemre és lebasznak :-D

    Nem sokkal később jött a döntés, hogy jó lett minden, elfogadták bizonyítéknak nyertünk. Én egyszer azért rákérdeztem, hogy mikor kerülnek vissza a céges páncélba, elvégre céges adatok vannak rajta (van a faszt van, de szabály az szabály :-D), valamint ha a jövőben kell valami akkor erről tudunk visszaállni és nem árt vigyázni rá. Vállukat vonogatták, nem is értették mi a kérdés, sosem láttuk többet, dobozostól elnyelődött amint kiment az ajtón.

    Elképzeltem, hogy kiöntik dobozból az esküdszék elé, azok hümmögnek és döntenek? Tök tudja.

    Céges mentések? Hát, pár éve nem ott dolgozom, beütött a felhő, azok tán működnek az előző időszak meg köszöni szépen jól van itt a pinyómbam pár darab titkosítatlan DVD-n, míg el nem viszem valami darálóba. Nem hivatalos, szabálytalan, aztán baj esetén fél nap alatt vissza lehetett tákolni róla a VSS és Perforce szervereket, mint minden rendes helyen.

Új hozzászólás Aktív témák