Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    reelc linkelt egy ilyet bundle topicba:
    Gondoltad volna, hogy a Steam miatt drágák a PC-s játékok?

    Én itt reagálnék, ha nem probléma.

    Számomra ez az egész dolog már megint fura, de lehet csak én vagyok hülye szokás szerint.

    Szóval, én eddig azt hittem, hogy nettóból számolunk bruttót.
    Tehát mondjuk a steames ár úgy jön ki, hogy én meg mondom, hogy szeretnék kapni a portékámért 10 pénzt. Erre gaben azt mondja rendben, akkor a játék ára = 10 pénz + 30% sáp + adó. Ezek szerint ez nem így van? Mert ennek a pernek csak akkor van értelme, ha a bruttóból lesz végül nettó haszon.

    Aztán, hogy a steamen játék ára =10 pénz + 30% sáp + adó, epicen meg játék ára = 10 pénz + 15% sáp + adó = olcsóbb termék ár a store-ban, annak a steam-nek mi köze? Ugyanis, ha én epicen is 10 pénzt kérek meg steamen is 10 pénzt kérek, akkor én ugyanannyiért árulom a játékomat mind a két helyen.

    Az mellett pedig ne is menjünk, el, hogy Mi, magyarok, nem vagyunk olyan naívok, mint az usákok. Nem létezik olyan opció, hogy mindenki jól járjon. Ez ugyan az az eset, mint az xy adó emelése vagy éppen az xy termék áfacsökkentése. Végeredményben az egyszerű ember ezekből nem lát semmi pozitívat. Előbb-utóbb a játékok ára epicen is ugyanannyi lenne mint steam-en, csak a kiadó kaszál rajta több hasznot, mint steam-en. :K
    Amikor a fogyasztókat emlegetik ilyen esetben, kacagni támad kedvem. :U

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák