- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"Ok szerintem zárjuk le a vitát, mert hitelt érdemlő bizonyítékot én sem tudok"
De talán olvasták néhányan, és lesz aki elkezd méricskélni, és talán tényleg lesz bizonyíték valamelyik gyártó ellen."Ez csak úgy jön ki, hogy 7,4+3*5,5= 23,9 ml, eddig még sosem figyeltem"
[link]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Nekem volt olyan nyomtató kábelem, amin keresztül nem ismerte fel a nyomtatót csak az egyik USB porton, azt is csak akkor ha kedve volt, szkennelni egyáltalán nem tudtam vele."
Ezt már úgy 1 hete is írtad, azt hittem rég ki lett próbálva.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #853 üzenetére
Igazad van letölthető, de hidd el sokszor sokkal jobb a gyári telepítő CD.
Hogy miért?
Pl. főleg a régebbi nyomtatóknál amit le töltök a netről az néha nem magyar, hanam angol, míg a telepítőről magyar, vagy volt olyan amit az Epson oldaláról letöltöttem a nyomtató meghajtó magyar volt, a scanner programja angol, meg ilyenek.
Aztán a telepítő CD-ről szépen felkerülnek a helyükre a dolgok, nyomtató, scanner meghajtó, segédprogramok, és a legtöbb magyar nyelven, a letöltött programokat meg egyesével kell telepítgetni, és ha kevésbé hozzáértő valaki, akkor nem mindig sikerül elsőre.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Stirlitz #855 üzenetére
"Ettöl kezdve, szerintem joga van megtudni ki az illető."
Ha életveszélyesre pofozlak, a felépülésed után még nem lesz jogod a kertemből ellopni az uborkát. Pedig hogy eltörpül az uborkalopás az életveszélyt okozó testi sértés mellett.
Részemről a témát lezártam.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Badb0y
addikt
3 oldalas nyomtatvány kitöltéséhez keresek mátrix nyomtatót. Ami elég korrekt áron van, az az epson fx880. Vannak ezzel tapasztalatok ? Rendesen viszi a 3 oldalt ? Még sosem volt mátrixom.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
lamiki
senior tag
Úgy emlékszem az Epsonok max. 4 példányos leporellora dolgoznak, 1 karral lehet állítani a fej és a papír távolságát, a példányszámtól függően. Anno a régi munkahelyemen 3 példányos számlákat nyomtattak, azzal szépen elboldogult. Egy a lényeg, 9 tűst lehetőleg ne vegyél csak nagyon olcsón, vagy ingyen
A 9 tűsnek sokkal csúnyább a nyomtatási képe mint a 24 tűsnek, és általában jóval lassabb is.
Ja még ha a nyomtatási képen csak 1 sort is kihagy akár, azt meg ne vedd, hiába mondják nem nagy hiba, ez nem olyan mint a tintasugarasnál, hogy kitisztítod a fejet, amelyik tű nem nyomtat, az letört a tartó rugóról, és valószínű követi hamarosan a többi is, és fejcserés lesz.
Mindenféle árveréses és hirdetési oldalakon lehet találni pár ezer Ft-ért ilyeneket működőképes állapotban, az újért 50-100 ezer Ft-okat kiadni vétek szerintemBánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
wordswort
csendes tag
Sziasztok!
Max-nak előszőr is köszönöm a sok segítséget amit nyujtott ( reseter meg patron témában). Volt itt valaki aki nem tudta resetelni a patront. Annak azt üzenem, hogy béna kb 5 perc után rájöttem, hogyan kell használni és tökéletesen működik Mindenkinek csak ajánlani merem.Üdv Wordsworth
-
lamiki
senior tag
Annyira nem ismerem a különböző típusokat, a cégnél azt hiszem FX-1050 volt, az strapabíró, 10 év alatt 1 fejkábel cserés volt csak, a másik LX300+ volt azt hiszem, az sokkal kisebb méretű, de elég sokat szenvedtünk vele, mert sűrűn begyűrte a papírt. Azt tudom utángyártott nyomtató szalagot lehetett mindkettőhöz veni 3-400 Ft-ért. Igaz ez mindkettő 9 tűs, azért a 24 tűs sokkal szebben, meg gyorsabban nyomtat. A legjobb választás amelyiket olcsón meg tudod venni, ilyen németes turikban akár 1-2 ezer Ft-ért is lehet működő képes nyomtatókat venni. Küldök privátban 1 linket pl ott 4000 Ft LQ--100 24 tűs.
Aki keres talál.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
lamiki
senior tag
Van egy Epson DX3850-es multifunkciós nyomtató, elvileg a fej volt beszáradva, de valószínű, hogy más a gondja, mert már 2x kitisztítottam alaposan a fejet, a színes tökéletesen nyomtatott már az első átmosás után, de a fekete nem nyomtat semmit, csak pl pár oldal fekete-fehér fénymásolás után elfolyik a lapra egy kis fekete tinta, meg tisztításkor átmegy rajta a tinta.
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
lamiki
senior tag
válasz maxxum120 #870 üzenetére
Itt régebben volt valakinek olyan gondja, hogy a nyomtató nem használta a feketét, csak a színesből keverte ki a feketét, nos én ilyen problémával már kiegyeznék, mert a színes nyomtat tökéletesen.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
Valamelyik multifunkci leírásában olvastam, hogy amikor kevés tinta van a feketében, megkérdezi, hogy a továbbiakban nem a 3 színből keverje-e ki a feketét. Ha kifogy a fekete, nem lehet tovább nyomtatni, így viszont nem fogy ki, tehát tovább lehet használni a nyomtatót.
Ha a 38akárhányasod tudja ezt, akkor tegyél bele egy majdnem kifogyott fekete patront.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
maxxum120
csendes tag
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #873 üzenetére
Gondoltam már én is ilyesmire. A régebbi Epsonok még tudták ezt C42-C43 még biztosan, ez sem annyira nagyon új modell, de szerintem ez már nem tudja. Azért tisztítok vele még párat, hogy lemenjen a tintaszint, hátha felajánlja, bár az sem megoldás, mert a nyomtató magától is tisztít időnként, és ilyenkor mindegyik patronból fogy a tinta, így fekete így is letilt rövid időn belül ebben az esetben is, és akkor nem marad más megint csak a nullázás és megtöltés. Ebben az esetben megint ott vagyok ahol a part szakad.
Legrosszabb esetben elajándékozom, jó lesz valakinek scannernek.[ Szerkesztve ]
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #876 üzenetére
Anno a C42-es nyomtatónál amint fogyott a fekete állandóan kérdezgette, hogy a színesből kikeverné a feketét, és akkor több mint zavarónak éreztem, mert minden nyomtatáskor rákérdezett, holott vagy 20-30 átlagos szövegoldalt még simán nyomtattam vele ilyenkor.
Érdekes, nem tudtam, hogy ez megmaradt még az újabb nyomtatóknál is, de akkoriban szerintem ezt szöveg és kép módban is csinálta, bár ki tudja már pontosan, jó régen volt.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
ANT
addikt
Fotópapírral kapcsolatban lenne kérdésem: milyen márkát ajánlotok? Még Canonos korszakomból maradt egy csomag 10x15-ös Pelikan hochglanz papírom, amivel egyelőre Epsonnal szenvedek. Már szinte az összes papírtípust beállítottam nyomtatásnál, de egyik se az igazi. Talán az Epson matte - Best photo beállítás elfogadható, a többi iszonyat szemcsés. Emellett a Scene correction beállítást is szanaszét kell variálni.
Canonnál nem kellett ennyit piszmogni a beállításokkal. Rossz papírt használok vagy egyszerűen ilyen az Epson lelkivilága?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
lamiki
senior tag
A gyári tinta és gyári fotópapír párosítás a legjobb, bár nekem most 100 ml-s kiszerelésű tintám, és Aldi-s fotópapír (kb. 650 Ft volt 50 db A4-es lap) van és szerintem, egész jó képet nyomtat.
Ha matt papírra nyomtatsz akkor azt, ha fényesre akkor fényes papírt állítsd be.
A különböző papíroknak más és más a nedvszívó képessége, és ennek megfelelően több, vagy kevesebb tintával nyomtat a nyomtató, változik a felhasznált tinta mennyisége is.
Én általában az Epson Glossy, és Prémium Glossy-t állítom be, és fénykép, vagy ha sok időm van akkor legjobb fénykép minőséget, valamint beállítom még a PhotoEnhace módot, automatikus javítást, és korrekció digitális fényképező gépekhez és finom felszínt. Bár ha az utóbbiakat nem állítom be akkor sem látok nagy különbséget.
Némelyik régebbi Epson hajlamos rá, hogy kicsit pirosas árnyalatú képet nyomtasson, ilyenkor vissza kell kicsit, vagy akár többet is venni a bíborból. Bár ez lehet tinta és papír függő is.
A tesómék DX4450-ese ugyan arra a fotó papírra, kicsit pirosas árnyaltú fotót nyomtat, az én SX200-asom meg nem, a régi C62-esem meg a Tesco-s és a Green fotó papírt nem szerette, szintén pirosas árnyalatú lett a fotó kicsit, más általam használt márkával meg nem, ott rendben voltak a színek.Szóval mielőbb bevásárolnál fotó papírból nagyobb minőséget, csinálj lehetőleg próba nyomtatást, de ez szerintem bármelyik nyomtatóra igaz, nem csak az Epsonra.
Ha számít a minőség, akkor szerezz be olyan nyomtatót, ami legalább 5 színnel + fekete nyomtat, használja a kéknek és a vörösnek a világosabb, fotó árnyalatát is.
Nem hiszed el, de nemrég vásároltam fillérekért egy régebbi típusú Epson fotó nyomtatót, és mivel nem volt a fotó színekhez utántöltőm a kifogyott patronba, emiatt ezeket fele tinta, fele vízből kevertem ki, és még így is sokkal-sokkal szebben nyomtatott mint az általános célra készült társai.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
A papírral legyél óvatos, mert az Epson feje melegszik legjobban a nyomtatás során, és a más nyomtatóhoz készült műanyagbevonatos papír ráolvadhat a fejre. Csak olyan fotópapírt használj, amire kifejezetten rá van írva, hogy minden tintasugarashoz vagy kifejezetten az Epsonokhoz használható.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Jarod1
addikt
gondolkodom 1 sx405 ös epson vásárlásán, utánanéztem a patron utánpótlásnak is,
Elfogadja az utángyártott patronokat is gond nélkül?? t011 es széria kell bele -
lamiki
senior tag
Igen elfogadja, csak annyi a bibi, hogy valamikor 2009 március-május körül volt egy váltás, amit az előtt gyártottak abba jó a T0711-14 v5.0, V5.1-es chipes patron, amit utána abba már egy következő generációs chipes patron kell.. Ezek kaphatók szinte mindenfelé mármint a V5, V5.1, kapható az újabb is csak pár száz Ft-al drágábban, és nem olyan sok helyen
Ha meg tudod nézni vásárlás előtt a gyártási dátumot,akkor lehetőleg olyat vegyél amit előtte gyártottak, a nyomtató aljára vannak sütve kis körök amibe számok vannak, pl 08 09, 1....12, amire egy kis nyílhegy mutat az lesz az év, hónap hét stbBánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #880 üzenetére
Na majd megnézem már nyomtatás után milyen meleg a nyomtatófej.
Sosem halottam még, hogy a nyomtatófej is melegszik, mindig tanul valami újat az ember. Lehet benne valami, mert a mikro piezzo kristálynak az alakváltozása, gondolom súrlódással jár, vagy mi, bár akkor a többi nyomtatónak jobban kéne elvileg melegedni, legalább is azoknak amik hőforralásos elven működnek.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
ANT
addikt
Köszi a tippeket neked és mr_ricsi-nek is.
A szóban forgó fotópapír hochglanz, azaz kb. magasfényű, ez alapján először a premium glossy beállítást próbáltam ki, kevés sikerrel. A nyomtató egy SX205 multifunkciós.
Amúgy most már a papír élből gyanús nekem.
Így néz ki a csomagolása.
Ez a színes lap 100 db, celofánba csomagolt papír mellé volt betéve, neten ilyen csomagolású Pelikan papírt nem találtam. Ez konkrétan MM-ból származik, valami akciós készletből. Mindegy, ha egyszer elfogy, többet ilyet nem veszek.
Van ezeknek a fotópapíroknak szavatossága?Amúgy volt 6 patronos Canon printerem is, nem tapasztaltam olyan eget verő minőségbeli különbséget a 4 patronoshoz viszonyítva.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
lamiki
senior tag
Szívesen
Lehet, hogy a sokkal-sokkal szebb túlzás volt, mindenesetre nekem az 5 színnel + 1 fekete, kontrasztosabb, élethűbb színeket produkált a tesztelt fotópapíron, úgy, hogy egy sokkal régebbi, elvileg csak kisebb felbontást tudó modell volt, és ráadásul még a fotó színeket is én kevertem ki fele tinta, fele vízből, mint fentebb írtam.
Nekem SX200-as van, és nagyon meg vagyok vele elégedve, tintasugarashoz képest elég tempósan dolgozik, és szerintem elég szép képeket nyomtat az olcsó tinta, és az olcsó fotópapír ellenére is. Amikor próbálgattam mit tudnak a nyomtatók az olcsó fotópapírra, volt nálam 4 Epson multifunkciós nyomtató, és 1 Epson Stylus Photo 870
Az RX425, és az SX200 szép képeket nyomtatott,, nem véletlenül kb.hasonló tudásúak, de legszebbet a Photo 870 csinálta
A DX4000 és a DX4450 is elég jó képet csinált, de némileg pirosas árnyalatúak lettek a képek kicsit, amit gondolom kompenzálni lehetett volna ha eljátszogatok kicsit a beállításokkal, főleg ha vissza veszek a bíborból[ Szerkesztve ]
-
lamiki
senior tag
válasz mr_ricsi #890 üzenetére
Amíg csak 1440 dpi-t tudtak a nyomtatók akkor meg azt írták rá, nekem még volt nem rég pár lap fotó papírom amit a legelső Epsonomhoz adtak ajándékba , a múltkor megleltem, az még csak 360 dpi-s volt mert akkor azt tudták meg a 720 dpi-t a nyomtatók, azon kívül, hogy nagyon picit sárgás volt alapból a papír ( csak eltelt vagy 15 év a gyártás óta), nem vettem észre rajta, hogy ez csak 360-at tud a nyomtatóm meg 5760-at
[ Szerkesztve ]
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok!
Nagy segítségre van szükségem.Ma kicseréltem egyszerre a Dx4400-asomban az utángyártott patronokat.Minden színt.
Kb 2 hónapja nem tudtam már vele nyomtatni mert amikor vettem bele patront mindíg a másik fogyott ki.Ezt csinálta akárhányszor cseréltem ki benne a patront.Most felmérgelt és engedtem mások tanácsainak, és kicseréltem benne egyszerre az összeset.
Mostmeg az a baj hogy a fekete nem nyomtat semmit, csak a szinesek.A hibajelző sem viágít.
Csináltam már két fejtisztítást is de semmi eredmény.A fekete semmit nem nyomtat, de viszont fullosra jelzi az állapotjelző.
Kérem valaki segítsen mert kicsinál ez a fránya nyomtató.[ Szerkesztve ]
-
lamiki
senior tag
válasz Ateszzero #893 üzenetére
Szerintem 2 eset valószínű.
1. fullra beszáradt a fekete, ekkor egy alapos bogároldós fejtisztítás megoldja a problémádat.
2. fejhiba, vagy kábel, vagy ki tudja milyen hiba.
Sajnos a második lehetőség a valószínűbb, nekem is van egy DX3850-es nyomtatóm, a színesek szépen nyomtatnak, de a fekete még 2-szeri alapos fej átmosás után sem nyomtat, a pontos okára nem tudtam rájönni, mert látszólag minden rendben van nekem is.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
ANT
addikt
-
Ateszzero
őstag
-
lamiki
senior tag
válasz Ateszzero #897 üzenetére
Jobb klikk a tálcán a nyomtató ikonján, nyomtató beállítások, én általános nyomtatáshoz a szöveg és kép beállítást használom, ez 360 dpi, nem a leggyorsabb, de még tűrhető a sebesség, és a minőség, ha gyorsabb nyomtatás kell, vagy spórolni akarsz a tintával akkor szöveg ill.piszkozat mód, ha jobb minőséget akarsz akkor fénykép vagy legjobb fénykép mód. Ez utóbbi módot csak fotó papír esetén érdemes választani, minden esetben állítsd be a megfelelő papír típust is.
El lehet még játszogatni a fotoenhace, színvezérlők, ICM és a hozzájuk tartozó beállítások variálgatásával is.Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
zizeeke
csendes tag
Hali!
Nekem egy kicsi segitség kéne.Most került hozzám egy Epson cx3200 multi nyomtato.Nem tudom hogy kell patront cserélni.Segitsetek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest