Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Urby66

    aktív tag

    Hajónapló 3301 Dec. 26:
    Utazásom harmadik napján 800 fényévre Tawilotól találtam egy érdekesnek tűnő fémben gazdag világot és gondoltam leszállok, hátha akad egy két ritkaság amit begyűjthetek. Az eddigi utam sikeresnek volt mondható mivel több neutron csillagot és fekete lyukat is megvizsgáltam már. Elhatároztam, hogy megszakítom a monoton felfedezést, hogy körülnézzek a felszínen. Kiszúrtam egy szép részt, két kráter között és óvatosan arra navigáltam. A terv az volt, hogy a két becsapódás nyomán kialakult peremre szállok le. Sajnos a gyakorlatlanságom miatt nagyon meredeken érkeztem és hajóm nekicsapódott a szikláknak Az ütközéstől a pajzsom összeomlott és a balul sikerült leszállást 58% hull-al úsztam meg. Szerencsére a fedélzeti rendszerek nem károsodtak.
    Ennek ellenére be kellett látnom, hogy a hosszú távú felfedezési tervemnek lőttek, és ulticélom, a lófej köd reménytelenül távolinak tűnt. Hogy rossz kedvem elűzzem gyönyörködtem az elém táruló fantasztikus panorámában.

    Mivel indokolatlanul sok időt nem akartam eltölteni itt, a hangár felé indultam ahol az SRV-k voltak. A terveim szerint óvatosan ereszkedtem le a kráter peremén a könnyű járművel. Egy tiszta radarjelet kezdtem követni és reménykedve hallgattam az egyre erősödő szabályos pittyegést. Ahogyan lefelé haladtam a meredek falon megláttam a fényt ami a radar pittyegésének ütemére villogott az egyik hasadékban. Amennyire a nehéz terep engedte gyorsítottam és arra gondoltam mennyire gazdag leszek hamarosan, hisz bizonyára valami nagyon különleges dologra bukkanhattam itt távol a civilizációtól.

    Ahogyan közelebb értem megláttam hogy a fényt egy szabványos 1 tonnás konténer bocsájtja ki. Gyorsan megvizsgáltam a tartalmát és sietve felvettem a kerek tartályt majd azonnal hívtam a hajómat mivel a plusz súllyal lehetetlennek tűnt visszakormányoznom a gépem a kráter meredek falán.
    Ahogyan dokkoltam az apró hatkerekűvel rögtön felszálltam. A kráter közepe fölé repültem a becsapódás nyomán keletkezett körülbelül 1000 méter magas hegyhez, és igyekeztem a lehető legelérhetetlenebb helyre kidobni az imént talált konténert. Amikor láttam, hogy sikerrel jártam dühösen nyomtam meg az utánégető gombját, hogy minél hamarabb magam mögött tudjam ezt az elátkozott bolygót. Csak amikor supercruise módban pályára álltam, hátradőlve gőzölgő teámat kortyolva mosolyodtam el először. Elképzeltem azt a jobb sorsa érdemes pilótát aki majd kiszúrja a konténert és nyaktörő mutatvánnyal megszerzi azt a kráter közepéről. Azután elképzeltem az arcát ahogyan azon gondolkodik mihez kezdjen a lakott világoktól majd ezer fényévnyi távolságra egy tonna első osztályú kávéval .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák