- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
GT Mini-ben ha jól olvastam valahol, akkor 700 lumen ramping max módban a fényáram. Nem lehet ezt a maximumot kicsit csökkenteni? Tudom, hogy ramping, meg minden, de egyszerűbb lenne, legalábbis nekem, mert a tegnapi túrámon is azt néztem, hogy állandóan állítgattam, ha kicsit kivilágított helyen jártam, akkor visszavettem, utána a sötétben (erdőben) ismét felnyomtam, de csak a ramping max alá kicsivel, mert a maxon már kezdett melegedni, meg elvileg a fogyasztása is jóval több, miközben a kicsit alacsonyabb mód is elég volt, viszont ez a tippelgetés, hogy most egy kicsivel vegyem vissza, de mennyivel, nem az igazi. Ha az xpl-hi led teljesítménygörbéjét nézem, akkor olyan 500 lumen környékére vettem vissza, viszont az áramban már egy jelentős, kb egyharmados esést jelent, vagyis kb másfélszeres üzemidőt, miközben a fényerő nem változik olyan jelentősen, legalábbis szemmel láthatóan nem. Illetve ha az lenne a max ramping, amit szívesen használok, akkor elég jól tudnék üzemidőt kalkulálni, ami túrán nem olyan rossz.
Egyébként kiváló lámpa, tökéletesen megfelel arra, amire vettem, a NW leddel meg párás időben is kivilágította a 380 méterre lévő tornyot, az erdei utakat is hosszan lehetett látni vele, sokkal jobban bejön ilyen célra, mint az S2, pedig az sem rossz.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
vince
őstag
Egyszer volt egy ilyen ügyem, gyorsan megoldották. Walletre kértem vissza pénzt, mert mást szerettem volna rendelni a lemondott termék helyett, még pontokat is kaptam pluszban (nem sokat, 1 pont/$).
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
oAcido
aktív tag
Astrolux S43S mellé rendeltem még egy Sofirn C8F-et (21700). Remélem még idén megérkezik mindkettő, jó kis karácsonyi ajándék lenne
[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
Két opció van. Egyik az hogy átállítod fix módosra a ramping helyett és ott minden módot le tudsz mérni melyik mit kajál és akkor tudsz számolni üzemidőt. Másik hogy Andúril firmware-t raksz rá és ott te állítod be a moont és a ramp tetejét is. Vagy
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
őstag
A BG-n az "AC18" kód 20% kedvezményt ad az elemlámpákból.
Azt hiszem, holnap elő rendelek egy Astrolux S43S-t réz fejjel és Nichia 219C LED-el, mert a leírás szerint (PDF #2) teljesen testre szabhatóak a módjai!
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
mostanában sokszor volt 28-30 dollár körüli flash sale-ben, lesz még ennyi biztosan. de ha nem akarsz keverni, akkor vedd meg, 34-ért sem drága. ilyen gyakran előfordul azért, hogy megveszel valamit, és később olcsóbb lesz. pro tipp: ha megvetted, utána már ne nézegesd az árát.
amúgy tényleg ennyire semmi értelmes akció nem volt 11.11 alkalmából? ennél szinte bármelyik random nap több jó vétel jelenik meg a topikban.
-
WestBam
Topikgazda
válasz benfolds #49712 üzenetére
Most látom már van külön világítás promó is.
Kuponnal néha olcsóbban kijössz, mondjuk a HR30 nem néz ki rosszul ennyiért, olyan HC60 másolat szerű, fene tudja.
Én 11.11 alkalmából tiszta maradtam, mondjuk pont eleget költöttem mostanában lámpára ezen kívül is⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #49713 üzenetére
Ez a HR30 tényleg ígéretesnek látszik. Nem akarsz tesztelni nekünk majd egy ilyet? A Jetbeam elég korrekt minőséget szokott összehozni tudtommal, kíváncsi lennék erre a lámpájukra.
[ Szerkesztve ]
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
őstag
Megrendeltem az Astrolux S43S-at.
Mivel 18350-es akkuval akarom használ, ehhez milyen akkut vegyek? Számít, hogy button top vagy flat top?
Rendeljek Nitecore IMR 18350-et? -
ZozzV6
senior tag
Inkább Shockli. Jelenleg ezek a legjobbak. több kapacitás és több áram.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
Minden félében ajánlott márka. De lámpa függő. Ha a Shockli drágább de egy Convoy C8-ba kell akku akkor felesleges egy brutál shockli bele. Elég egy Sanyo GA vagy Samu 35E vagy NCR18650B.
A shockli előnye inkább nagy áramú dolgoknál jön ki. Meg az hogy 18350-ben a legtöbb gyártó csak 7-800mAh-t tud.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
gyapo11
őstag
válasz WestBam #49698 üzenetére
Az egy módos OK, ha nem gond a vagy erős vagy gyenge fény távolságtól függően. Van egy egy módos AA lámpám, de régen vettem, már nem is találnám meg a linket, másrészt tényleg sokszor zavaró az egy mód, főleg úgy, hogy nyúlhatok az Imalent HR20-ért, amin folyamatos egy tekeréssel, ez minden más módokat lenyom.
Van egy másik hasonló AA lámpám, aminek az oldalán van COB led, ez is bosszantóan a következő módra lép, de nem tettem félre, mert a COB-led nagyon jó szórt fényt ad, néha ezt a legjobb használni beltérben, csak nyomkodni kell előtte párat.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Biciklire első-hátsó, nem tudom milyen, 6.19 $, flash sale, 3 és 2 AAA akkuval működnek.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
_q
addikt
Gearbest-en kértem rendelés törlést, ami megtörtént a support szerint, viszont semmi nyoma nincs, ugyan úgy látom a rendelést és nem jelzi a törlését. Ez mikor lesz látható? Support szerint 100% hogy vissza utalják a pénzt, viszont jó lenne látni is a folyamatok között.
-
beci
őstag
-
gyapo11
őstag
Nem is annyira a fényerő miatt írtam, hanem az első lámpa biciklire szánt tervezése miatt, hogy talán nem vakít annyira mint egy csőlámpa, ami nálam is van. Ha városból kimegy valaki, akkor egyértelmű, hogy egy ilyen nem elég, terepre meg főleg, de ott meg nem jön szembe senki, lehet komolyabban világítani.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
G@ben
addikt
Kipróbáltam, nem jó.
Beállítom mondjuk a 3 módos fényerőt. Egy gombnyomásra bekapcsol, ha 1,2 másodpercen belül megnyomom újra, akkor a következőre lép, ismét gyorsan nyomva megint a következő, ismét gyorsan nyomva újra a kezdő fokozatra, tehát körbemegy. Ha viszont bekapcsolom, majd használom is a legkisebb fényerőn 1,2 másodpercél tovább, akkor sima gombnyomásra kikapcsol, hosszú gombnyomásra pedig visszafelé lépked, azaz a kör megfordul. Viszont kisebb fokozatból a nagyobba csak úgy lehet lépni, hogy vagy visszafelé lépkedek hosszú gombnyomással, és mondjuk a legkisebből elmegyek a legnagyobbra, majd onnan a középsőbe, vagy hosszú nyomással visszalépek egyet a legnagyobbra, majd két röviddel a kicsibe, végül a középsőbe.
Arról nem is beszélve, hogy csak az első 6 módot tudom aktiválni, a max 4,5A-eseket nem, ott a hatodik módba teszi.
Szóval marad a ramping, aztán alkalomadtán megkérek egy rendes fórumtársat, hogy tegye már rá az Andurilt, mert az jó!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
_q
addikt
válasz UberMutant #49734 üzenetére
Azt nem is figyeltem, mondjuk akkor is érdekes.
-
TeeJay
félisten
vigyázz a Liitokala NCR18650B valamiért máshogy néz ki mint a Panasonics NCR18650B
a pozitív felénél a Pana jóval kisebb kört hagy míg a Liitokala jó nagyotmegnéztem kismillió feedback-et és biza ők is a jófélét küldik csak éppen free shipping mellett 14USD 6darab
[link]
én innen rendeltem már fel is adták, megnéztem magyarországról többen is rendeltek, valaki fotót is rakott is és mutatta hogy tényleg jó és 3400mAh-s valós akkuMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ZozzV6
senior tag
Az jó bizony. Abban a fokozatmentes úgy műxik hogy bérmikor ha hosszan nyomod felfele rampingol ha egy rövid majd a másodikat tartod akkor lefele. Kivéve ha ramp maxon van mert akkor egy hosszúra is lefele indul el. Vagy ramp minimumon a rövid hosszú kettőssel nem csinál semmit. Annyiban tetszik jobban a Narsilnál hogy ott emlékezned kell merre mentél utoljára fel vagy le. Ennél külön gombnyomásra van és ha lefele akarsz akkor lefele fogsz menni. Az andúril lépcsős módja ugyanúgy működik mint a ramping csak nem folyamatos a fényerő változás hanem ugrál. És a lépcsősben is te mpndod meg a ramp min max szintjét plusz megmondod hány fokozatot kérsz. És elosztja szépen szemre egyenletesen. Ha 5 kell akkor 1 a ramp alja és 5 a ramp teteje de duplára ott a turbó bármikor. Meg ami még különbség hogy kikapcsolt állapotból dupla klikkel csak a ramp maxra ugrik onnan mégegy dupla kell a turbóhoz.
Ha megy kicsit az angol csináltam a youtube csatornára Andúril fullos videót mi hogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz ZozzV6 #49738 üzenetére
Nem rossz, igazából nekem bőven elég, ha a ramping alját, tetejét be lehet állítani, aztán a többi nekem megfelel most is.
Angol megy, de én rátenni úgysem tudom, úgyhogy lehet, hogy majd egyszer megkérlek rá!Egyébként hővédelem nélkül tudtok már olyan GT Miniről, ami tönkrement? Hétvégén teszteltem kicsit az üzemidőt, ramping maxon egy ventilátorral megtámogatva 3 órát ment default hővédelemmel, ez 2700mAh fogyasztás volt, de bizony szépen csökkent a fényerő. Most kiszedtem a hővédelmet, tervezem, hogy az általam hasznosnak ítélt fényerő mellett (ramping közepe - 2/3-a) is lemérem, mit tud. Elvileg nem szabadna, hogy túlzottan felforrósítsa.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
nemethbalazs
tag
Ahoj!
Szerintetek ez bicikli lámpa milyen lehet? [link]
Tud valaki valamilyen értelmes lámpát biciklire, mondjuk 10, esetleg 15 ezer magyar pénzig? Tudom, vannak jó darabok, de nem hiszem el, hogy egy bicikli árát rá kell költeni egy normális lámpára (Nitecore BR35, Fenix BC30-35) -
Vegha
senior tag
-
Vegha
senior tag
válasz HardSanyeee #49742 üzenetére
valóban ! Benéztem, sorry.
Annyi háttérinfót kell nézni ezeknél a típuson kívül, hogy már teljesen belezavarodok.
-
Kozy10
tag
válasz nemethbalazs #49740 üzenetére
Van hasonló noname bicajos lámpám, de kevés az akkuideje, ennek sem lehet több nagyon...
hiába, hogy tölthető, de kb minden használat után tölteni is kell, ha nem akarsz meglepetést
az én javaslatom egy convoy S2/S2+ 6*7135 vagy ha tölthetőt akarsz akkor Eagle eye X2R + 3000-3500 mAh-s 18650-es akku és egy gumis rögzítő, elég stabilan fogja a lámpát könnyű le és fel tenni vagy menet közben állítani.
Ennél drágább kombót hétköznapi használatra feleslegesnek érzekmost 11.11 után egyik sincs jó árban, de majd alakul...
[ Szerkesztve ]
-
ks52
csendes tag
válasz nemethbalazs #49740 üzenetére
Nézz körül [itt] is!
Több ledes kero lámpák 15000 huf alatt!
Egyébként pl. egy BC 30 áráért milyen kerot kapsz és hol? Megyek oda és veszek én is, persze "tesco gazdaságos" szintű nem kell! -
FBLLMAG
senior tag
Én is ezt szerettem volna kérdezni. Mindig azt emlegetitek, hogy bicaj árában van a Nitecore, Fenix bicajlámpája. Kb 1990 előtt került a Favorit kerékpár 12000 Ft -ba, átszámolva. Ma a 2000 € -s kerékpárok nem a csúcsot, hanem átlagot jelentik. A Tekergő klubban a 6000 € -s kerékpárok az átlag, és ha jönnek a Komáromi versenyzők, náluk 10000 € alatti bringát nem látni. Mondjuk 1,5 kg az egész kerékpár. A nyugdíjasok körében egyre elterjedtebb az elektromos bicikli. Szerintem ezek sem 200 € -ba kerülnek. Persze lehet venni 40000 Ft -ért is bicajt, ha kimegyek vele csak a kinti kertbe, de ha valaki komolyan gondolja a kerekezést is, esetleg nehezebb terepre is merészkedik, hát.
Hogy ne sértsek meg senkit. A Volkswagen Golf GTI 2018 -as modellel sem fogok LADA NIVA -nak való terepre menni. Az AUDI A3 2018 -as modellel összevetve, alacsonyabb kategória, pedig 1 konszern gyártja ezt is azt is. A 2 autót egymás mellett teszteltük, volt különbség. A Škoda Fabia pedig már egészen más, pedig ugyanaz a konszern gyártja, csak a Fabbia 10000 €, a Golf GTI 30000 €, az AUDI picit drágább.Kb ugyanez a helyzet a bicajoknál, lámpáknál, stb.
-
ks52
csendes tag
válasz HardSanyeee #49747 üzenetére
Ez igaz!
A "peremfeltételeknek" a küldött link megfelel és hátha azonnal kell! -
G@ben
addikt
válasz FBLLMAG #49748 üzenetére
Azért a 2000 eurós, azaz több mint 600.000 Ft-os bringa nem átlag szerintem. Én is idén nézelődtem, 250.000-ért már igen jó felszereltséget, és minőséget kapni, de még az sem átlag! Ma aki új bicajt vesz, inkább 100-150k körül nézelődik, afölött inkább csak az, aki tudja, mik a különbségek az alkatrészek között, illetve van is igénye a jobb felszereltségre.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest