- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Elvileg Win+Space.
Nem tudom, hogy át lehet-e állítani, szerintem nem, de nézz körül a beállításokban. Ha ott nem, akkor csak valami "hekkelős" (pl. xdotool) megoldás lehet szerintem.
Én már nem használok elementary-t, így kipróbálni nem tudom.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
nagyúr
Lathronos fórumtársunk elkészítette legújabb remasterét , ezúttal az elementaryOS 64 bites változatának kiegészített magyar nyelvű változatát. [link]
Szokás szerint minden szükséges felhasználói programmal telepakolva és vizuálisan felturbózva, előző remastere alapján és az iso mérete miatt gondolom, a Voyager- rel tett utazás alapján kezdőknek kifejezetten ajánlom a kipróbálását, különös tekintettel arra, hogy az eOS kicsit szegényesen van felszerelve induláskor, sokan kell mókolni, hogy minden benne legyen, amire szükségünk lehet.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Lathronos
őstag
válasz ubyegon2 #553 üzenetére
Egy kis ismertető a remasterről
- az alapértelmezett fájlkezelő cserélve lett pcmanfm-re
- Numix-Circle az alapértelmezett ikontéma
- hozzáadásra került a conky manager néhány conky változattal köztük pl. névnap
- kernel 3.16
- Pantheon és rendszer hibajavítások, frissítések integrálva (2014. 04. 14)
- DVD író alkalmazás K3B hozzáadva + l10n magyar nyelvi csomag
- Clementine + VLC + Avidemux + SMTube
- TVTime tv tuner + infra távírányító vezérlő
- Double Commander kétpaneles fájlkezelő
- nVIDIA nyílt forrású driver PPA hozzáadva + Noob Labs
- elementary tweak integrálva + Plank themer
- Bleachbit rendszertakarító + Ubuntu Tweak
- Team Viewer 10
- Magyar nyelvű Skype 4.3.0.37 + Birdie
- MyWeather indicator + hardver szenzor indikátor + Variety
- qshutdown időzítő (leállítás, újraindítás)
- Teljes magyar nyelvű LibreOffice 4.4.2 csomag
- Screenlets All
- Format Junkie mindenes konverter
- Wine 1.7.2
- Systemback + Gnome rendszerfigyelő + Ütemezett feladatok + Ndiswrapper GUI-val + broadcom wi-fi driverek
- néhány igényes háttérkép
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
Lathronos
őstag
-
daczkó
aktív tag
Ha szól a Spotify, miért áll meg amikor kikapcsol a képernyő? Transmission pl tovább fut.
/ignore wwenigma
-
Aethelstone
addikt
Nos, visszatértem a Wheezy-ről az EOS-re. Ez a Freya valóban nagyon jó, sokkal jobb, mint bármelyik bétája.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
A 64 bites elementary OS Freya remasteremben volt néhány hiba amit javítottam, az új ISO innen tölthető ha valaki kipróbálná. Mivel többen jelezték, hogy a MEGA felzabálja a RAM-jukat, így Google Drive-ra tettem fel.
Javítások és módosítások:
- Google Chrome most már elfogadja a jelszavunkat
- Compiz minden komponense törölve
- Felesleges csomagbeállítások törölve
- Spotify előtelepítve
- Gufw előtelepítve(azoknak akik túl bonyolultnak találják a saját tűzfalat). Indítása csak terminálból lehetséges a gufw paranccsal
- Firefox random fagyás hiba javítva
- K3B puffertúlcsordulás javítva
- Minden frissítést tartalmaz 2015. 04. 25-ig bezárólag
Ha valaki még találna benne hibát, kérem pm-be jelezze. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
105kacsa
őstag
válasz Lathronos #563 üzenetére
- Google Chrome most már elfogadja a jelszavunkat - nekem eddig is elfogadta
- Compiz minden komponense törölve - nem használtam csak kipróbálás szinten, nem volt hiba
- Felesleges csomagbeállítások törölve - azt lehet törölni amúgy is
- Spotify előtelepítve - nem ismerem de akkor kipróbálom
- Gufw előtelepítve(azoknak akik túl bonyolultnak találják a saját tűzfalat). Indítása csak terminálból lehetséges a gufw paranccsal - nem volt gond a sajáttal
- Firefox random fagyás hiba javítva - nem használom a Firefoxot
- K3B puffertúlcsordulás javítva- nem tudom ez hogy, hol jelentkezett
- Minden frissítést tartalmaz 2015. 04. 25-ig bezárólag
Köszönöm a munkád nagyon jó lett az előző változat
Az újat hogy lehet kipróbálni hogy minden beállításom megmaradjon?ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
nagyúr
válasz 105kacsa #564 üzenetére
Live- ban a legegyszerűbb, bár én mindig feltelepítem inkább egy külön partícióra a többi Linux mellé. Az mégis csak teljesebb érzést ad, mint memóriából futtatni. Ha van elég helyed persze.
Lathronos munkái tényleg jók, bár ezt még nem volt időm kipróbálni, Debian 8 is csúszik, a Voyager XFCE viszont nagyon durva volt, ha nem lennék megrögzött Mint- es, már rég azt használnám.küldtem privit más témában, ha tudsz valami egyszerűt, előre is köszi ezúton is
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz ubyegon2 #565 üzenetére
Debian 8 tegnap jött ki a végleges, ha érdekel itt vannak az ISO-k.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz 105kacsa #564 üzenetére
1. Compiz-t azért töröltem belőle, mert nem kompatibilis a Pantheon-nal.
2. Felesleges csomagbeállítások törölve - igaz csak pár MB volt, de ha nincs rájuk szükség, minek legyenek benne nem igaz?
3. Gufw előtelepítve - például én nem értem a saját tűzfalának működését, ezért is pakoltam bele a gufw-ot.
4. K3B puffertúlcsordulás javítva - ketten is jelezték, hogy emiatt lefagyott az egész OS. Valahogy írás közben feltöltötte a RAM-ot 100%-ra és ez kinyírta állandóan az elementary-t.
5. Nálam a Firefox lépten nyomon fagyott. Most már nem.
6. Google Chrome - nekem pl. nem fogadta el a rendszergazda jelszavamat jelszavak mentésénél csak miután töröltem a keyrings mappát.
7. A saját beállításaidat úgy tudod megtartani, ha lemented pl. systemback-kel a /home partíciódat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lathronos #566 üzenetére
Le volt már szedve két változat, a Cinnamonost ki is akartam próbálni live- ban, egyből szoftver renderelt módban indult csak. Nem ez fogja letúrni a gépemről a Mint 17.1- et. Mondjuk az eOS se, ahogy olvasom a hibáit.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz Aethelstone #570 üzenetére
És akkor mi van? Azért, mert az a legmegbízhatóbb az Xfburn mellett. Az a pár MB KDE függőség amit pluszba felpakol nem oszt nem szoroz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz Aethelstone #572 üzenetére
Ha nem pörgetné 20x sebességgel a Brasero a lemezt írás közben mikor én 4x-es sebességet állítottam be, azt raktam volna fel. Tudom jönnek majd a Stargateből ismert adatkristályok.
[ Szerkesztve ]
-
Aethelstone
addikt
válasz Lathronos #573 üzenetére
Nos, én csak zenét írtam régen CD-re vagy valami linux/windows telepítőket, de amióta a verdám mp3-at is játszik gyárilag, illetve pendrájvról is lehet telepíteni, nincs miért használnom az optikát Az adatkristály nem hülyeség, de előtte a zpm-et is fel kellene találni
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
daczkó
aktív tag
Hogyan lehet beállítani, hogy két kattintásra nyissa meg a mappát / fájlt a fájlkezelő?
/ignore wwenigma
-
spammer
veterán
Nem emlékszem pontosan, de talán alapból nem tudja. Talán dconf editorral túrva megoldható, de az Elementary Tweaks-szel viszont tuti beállítható. Tweaks amúgy is kötelező, bár még azzal is fapad az egész sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
Sehogy. Elementary tweaks-ből kivették a files menüpontot a majmok és ott lehetne ezt beállítani, ráadásul dconfban sincs erre vonatkozó beállítási lehetőség. This is Sparta!
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Lathronos #577 üzenetére
Pár nappal ezelőtti írás: Double-Click to open a File/Folder in Elementary OS Freya
Elvileg tehát egy korábbi verziós Tweaks-szel megoldható.
-
törölt tag
A Luna-ban meg megvolt a window-fullscreen lehetoseg. Vagyis nem kellett felul a topbart bamulnom feleslegesen. Ezt a Freya-ban nem talalom. Esetleg valahogy bekapcsolhato/felteheto? Jo lenne teljes kepernyon bongeszni.
-
törölt tag
válasz Lathronos #585 üzenetére
Remelem nem lesz igazam, de picit tartok tole, hogy kivettek ezt az ablakkezelobol. Igy viszont sajnos kenyelmetlen 768px magas laptopon hasznalnom, mert a topbar+windowheader egyutt sokat levesz. Marad az ubuntu, ott legalabb fullwindow eseten a topbarba kerulnek a window gombjai. Koszonom az infokat.
-
spammer
veterán
válasz #68216320 #586 üzenetére
Gondolom lehet olyan GTK témát találni, ami vékony window titlebart használ, vagy ha nem, akkor lehet csinálni. A wingpanel eltüntetésre van "favágó hack" [link], de ez nyilván nem az igazi.
Vagy használj Openboxot, esetleg valamilyen Tiling Window Managert más disztróval, úgy nem lesz ablakkeret meg felesleges panelek.
-
spammer
veterán
válasz #68216320 #588 üzenetére
Próbáld ki ezt: Crunchbang++: friss, ropogós (ma jelent meg), Debian 8 alapú, készre szerelt Openbox. Még nem teszteltem, de az elődje (Crunchbang, Debian 7 alap) fut egy régi 1 magos laposon, kemény 78 MB RAM-ot kajál boot után. Remélhetőleg ez is jól sikeredett.
[ Szerkesztve ]
-
daczkó
aktív tag
Az miért van, hogy néha amikor bekapcsolom a gépet, nincs kép? betölt a rendszer, csak éppen kép nincs. 2-3 kikapcsolás - bekapcsolás után megjavul. Ez a hiba elég régen fenn áll az összes ubuntu vonalon operáló rendszernél, legalábbis nálam
/ignore wwenigma
-
Lathronos
őstag
Akkor valami driver hiba lesz, tippem szerint a videokártyáé. De most jut eszembe, a boot alatt nálam is kikapcsol a monitor, de miután betölt a rendszer visszakapcsol. A nyílt 331-es nvidia driver telepítése megoldja ezt a gondot már ha nvidia-d van.
[ Szerkesztve ]
-
daczkó
aktív tag
Fix double Google Chrome icon in Plank
If you’ve got a fresh installation of elementary OS and you already installed Google Chrome you might notice that Chrome icons shows up twice on Plank dock. You can fix this easily.
In Terminal, type:
sudo scratch-text-editor /usr/share/applications/google-chrome.desktop
Inside you can see 3 sections like “[Desktop Entry]”, under each add a following line
StartupWMClass=Google-chrome-stable
Then close Chrome, remove icon fron Plank and restart Chrome. Then re-lock icon.
If you will get “Your profile could not be opened correctly” error on browser launch – try to kill all Chrome processes (some background one could lock your profile data) by typing “sudo killall -9 chrome” in Terminal
/ignore wwenigma
-
spammer
veterán
válasz mAtThEw0319 #599 üzenetére
Még jó, hogy linuxon vagyunk, így viszonylag kényelmesebbé tehető a procedúra.
Nyisd meg egy szövegszerkesztőben (pl. Scratch) a /home/felhasznaloneved/.bashrc fájlt és másold be az aljára ezt:
# chrome ikon javitas
chrome-icon-fix() {
echo "StartupWMClass=Google-chrome-stable" | sudo tee --append /usr/share/applications/google-chrome.desktop
echo "Chrome ikon javitva!"
}Aztán ha megint frissül a Chrome, és megint nem működik, akkor csak kiadod a chrome-icon-fix parancsot a terminálban és kész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja