Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz biga #10958 üzenetére

    Őszinte leszek, nem értem a rózsaszín köd dolgot. Lehet azért, mert magamból indulok ki.

    Az egész témával a fő probléma, hogy az emberek kényelmesek.
    Igen, az EV sem zöld igaziból. mert nem Zéró szennyező, csak jelentősen kisebb szennyező mint egy ICE vagy PHEV vagy bármi belső égésű. Ha full zöldek akarunk lenni, akkor kerékpározni kell. De az átlag embert ez nem érdekli igaziból annyira, szerintem, hogy emiatt menjen EV irányba. EV-nek 2 nagy baja van.
    Mivel "új" technológia, a fejlesztési ár masszívan benne van a végtermékben. Kevesebbet adnak el, újabb, így arányaiban nagyobb része az árnak. Emiatt drága.. már ha nincs állami támogatás, mint Kínában. Illetve drágább, mint az ICE.
    Másik baja, hogy az emberek nem tudatosak. Mióta vannak EV-k, kiderült, hogy az ICE használók mind évente min 20x mennek 1000 km-t ahol bizony 1 perc veszteség sem fér bele (Kényelem) olyan luxi dolgokkal, mint töltés. Persze a számok amúgy mást mutatnak.

    Jelenleg az EV nem való mindenkinek, mert igenis van, akinek valós élethelyzet a fennt vázolt szitu. Lehet sose lesz jó mindenkinek. De minden egyes EV, amit egy ICE vagy PHEV helyett használnak, vagy PHEV amit ICE helyett használnak lassítja az aktuálisan zajló kihalási hullámot. Szerintem ez azért fontos, mert így több idő van valós megoldásokat keresni.

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák