- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #9897 üzenetére
En egy Atten SS-50-et hasznalok. Sajna a Banggood-on mar nem kaphato, de anyagminosegben nagyon ott van. Nem egeti a kezem akar hosszabb hasznalat utan sem. Szabalyozhato a homerseklete es ahogy tapasztalom rendesen tartja is - pl 260 fokon nem kozmal oda az on, igy gyonyoruen lehet vele a vezetek veget cinezgetni. Par masodperc (kb 10) alatt felmelegszik a kivant homersekletre, mivel 50W. Ezert USB-set nem is ajanlanek. Mire az atmelegit valamit lejar a szemelyid. Es a hosszabb ideig tarto magasabb homerseklet ki is nyirhatja az alkatreszt. Egy oszcilloszkopot raktam ossze vele. A BNC dugasszal allitolag sokat szenvedtek a tobbiek, en feltekertem 320 fokra es 20 masodperc mulva mar bent is volt.
Amugy lehet kapni helyi elektroban is 32 Euro, en 24-ert vettem a Banggood-rol.
Ja, a hegy epseget azzal is vedheted, ha nem vizes szivaccsal tisztitod, mert egy ido utan porozusssa valhat. En vettem hozza egy tisztito cuccost amiben rezhuzal (vagy szivacs, tormelek???) van. Nem huti le a hegyet es gyorsan lekapja a revet alul, felul, nem ugy mint a szivacs.SMD-re ajanlott a kes formaju hegy, amikor a Samsung-ban voltam, olyat hasznaltunk.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
Kopterek százhuszonkilencedik motorcseréjéhez. Ma az Eachineben kellett cserélnem és nem akarok mindig apámnál kunyizni. Szerintem veszek valami jóárasított olcsó kínait, aztán ha belejövök, veszek valami jobbat.
Ezekről vélemény? aki ért hozzá:
- TS 100 16.000-ért
- A-BF 10-ért
- egy egyszerűbb 60W-os 3700-ért
- EU-ban van tartó és párna, kb. 1500 ft a kettő.[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
laslie92
senior tag
Sziasztok Cx-20 vásárlása előtt állok. Vagyis már megvettem csak várom hogy ideérjen. Hirtelen felindulásból ez volt szerintem a legjobb választás. Aztán minél többet olvasok róla annál inkább azt látom,hogy kidobtam a pénzem :/
Gondolom itt is megfog oszlani a vélemény de nekem lenne egy kérdésem.
Én nyitott verziót rendeltem így elvileg mp használható lesz vele. Én arra szeretném használni, hogy egy falu felett légi felvétlet készítsek nem FPV hanem egy galaxy s5 telefont tennék rá és azzal videóznék. Elvileg az RTH és a GPS jó ebbe modellbe és megbízható csak sokat kell szerelni és állítani miután kibontottam. Na ezekre még nem találtam egyértelműválaszt,hogy mit is kéne majd vele kezdenem azonkívül,hogy szétkell majd szedni biztosan. lassan 8 éve modellezek helivel és repülővel a szerelés nem probléma van némi rutinom ilyenbe. Esetleg ha valaki lenne olyan kedves leírná mi az amit feltétlen csináljak meg az első repülés előtt?
Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
Jackal2
senior tag
válasz laslie92 #9905 üzenetére
Amit feltétlenül csinálnod kell, az hogy beszélsz Marciart kollégával marciart.blog.hu itt van leírás, ő mivel kezdte.
-
KovA
tag
válasz KisApám #9884 üzenetére
Én megreptettem már párszor -- ködben, este, nappal ... de csak a Szüleimnél a kertben Tapolcán.
Úgyis elsőre a lebegést és kisebb manőverezést gyakorlom vele ...A többi majd szép fokozatosan ...
Nem tudjátok az FPV monitor árnyékolóját lehet külön kapni ? Mert letört az egyik oldalán a felfogató "nyelv"..
Lehet írok TDnek hogy küldjenek újat ... de ha van külön akkor rendelnék is egyet pótnak ..
Üdv ..
KovAhttps://kova.hu/konfig
-
Olii
újonc
Sziasztok. Ami a képen be van karikázva azt csak meg kell a motron fordítani ? Vagy szerintetek az nem jó egy k300c drónba? http://itcafe.hu/dl/upc/2016-01/02/587478_hzq4pmc4drlnvcjq_image.jpg
-
DisRespect
csendes tag
válasz Jackal2 #9904 üzenetére
Hát wellert nem vennék az biztos. Közép suli óta nem szeretem (bár azóta eltelt egy pár év). Az elsőt nem szabad megvenni mert nagyon hosszú a szár nehéz lesz vele dolgozni. A másik kettőben az a jó, hogy ha jól láttam ugyan az a hegy megy rá mint sok másik kínaira. Így azt fogsz kapni kilóra. Amit én sokáig használtam és szerettem az az aoyue 909. Bár ez egy komplett állomás de van nekik külön pákájuk is.
-
Imy
veterán
válasz DisRespect #9919 üzenetére
Wellerrel mi a gond? Az egyik legprofibb cucc. Én sokat forrasztok, de a páka weller, a többi nonamevel nem lehet forrasztani. A hegyük semmire sem jó. Ha kevesebbet forrasztasz akkor jó az olcsóbb, de én ha forrasztok, akkor egy NYÁK-ot összerakni amiket csinálok 1-6 óra. Oda meg nem jó olyan, aminek a hegye nem jó. Nem beszélve, ha SMD-t is tervezek rá...
-
Imy
veterán
válasz Jackal2 #9904 üzenetére
Én a kínai 230V-osotól ockodnék, mivel, ha meghibásodik, és kikerül a fázis a forrasztó hegyre, akkor nem kell mondani, hogy mi lehet, tehát olyanba NE gondolkozz...
1, OK, de drága
2, 3 a fenti okok miatt NE vedd meg!Solomon az jó [link].
Vagy veszel egy hakko 907-et, én építek neked egy elektronikát, és bedobozolod. (kell egy 24V/60W trafó is) -
DisRespect
csendes tag
Lehet azért vagyok weller ellenes mert anno suliban szét gyalázott kattogos wellereket használtunk és nehéz volt vele dolgozni. Illetve azért mert szerintem túl árazott. Ha megnézed a hakko-t illetve a solomont ugyan azok a hegyek mennek bele mint az aoyue-ba meg abba amit Jackal linkelt. Nekem pl a solomon azért nem tetszik mert vastag a markolat. Hakko viszont jó.
-
cris78
őstag
25$ alatt a tarantula.
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Imy
veterán
-
Jackal2
senior tag
Multimeter is kellene
-
Jackal2
senior tag
Tettem ki cikket távirányító alapokról, ha valakit érdekel. Ha van benne hiba, akkor jelezzétek. Lesz még folytatása is (valamikor)
-
trident1
tag
Sziasztok!
Ezek az általatok linkelt 0-100 dolcsis drónoknak meddig birják a motorjai?
Nekem az auchan-ben vásárolt x5c-nek a motorja 3 napot birt ki. -
Imy
veterán
válasz trident1 #9934 üzenetére
3 nap okés, de hányszor töltötted, és mennyit mentél vele? Ha 72 töltés, azaz nonstop használtad, akkor érthető, és jól bírta.
Általában 3...10 óra. Van amikor kevesebb, van mikor több. De itt vannak tapasztaltabb emberek, akik már hosszabb ideje repkednek. Jackal például gépgyilkos. Vagyis tolja nekik, ami a csövön kifér. -
jony77
tag
Egy kérdést fűznék az előbbinél! Hogy tudom megnézni,észre venni hogy az egyik motor már nem tökéletes? Tehát még müködik de már teljesítménye nem az igazi?!ki lehet mérni?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Teszel a gepre egy nagyobb terhet. Altalaban gyengebbik motor fele fog egy kicsit billenni erosebb gazadas hatasara. Arulkodo jel, ha egyenesen mesz elore nyelgazon, majd fekezel es a gep kiter a haladas iranyatol valamerre. Azt vettem eszre, hogy merulo akkunal jelentkezik ez a jelenseg jobban. Jo minosegu akkunal meg nehezebben eszreveheto.
A legjobb persze tesztpad es PWM vezerlo lenne, dehat senki nem fogja kiszerelni a motort, megmerni, aztan vissza. Igaz, van aki 70 dolcsit meg rakolt a 70 dolcsis gepere, hogy alig eszreveheto javulast erjen el.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #9933 üzenetére
Most orakulumot fogok jatszani:
a Turnigy T9X keltette fel az erdeklodesedet, de egyelore nem fulik a fogad a modolasahoz. Van belole pro verzio amin mar van USB, etc es nem kell elektromuszereszt jatszani ha flashelni akarod.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz trident1 #9938 üzenetére
Sajnos ennyi lehet.... Nekem ez a stat.
Hubsan X4: 222 perc jobb hátsó
Eachine H8 mini: 360 perc jobb első
WLtoys V686G: 66 perc még egyik sem
MJX X600: 144 perc bal 3, 160 jobb 2, 208 jobb 1, 312 bal 1, 344 jobb 3, 432 jobb1/2 440 jobb 1De az MJX nél két gépből műtögettem össze és egy csomót keresztbe is kötöttem, mert akartam repülni várni viszont nem, szóval az első 4 mondjuk reális.
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #9939 üzenetére
Majdnem jó, de azért még a Mátrix orákulumához gyakorolnod kell
Ezért jó, ha az embernek van egy blogtársa, mert Marciarttal mindig ezen vitatkozunk, mert két végletet testesítünk meg:
- ő legszívesebben venne egy üres műanyagdobozt és áramköri elemek szintjéről maga építené meg
- én meg bemennék a boltba és levenném a polcrólPersze az igazság valahol középen van, mert mi a skála végpontjain állunk és próbáljuk a másik véleményét középre húzni. Nekem az a véleményem, hogy távirányító esetében nem érdemes rizikózni, mert a gépedbe kerülhet. Nekem nem tetszik ez a szétmodolom a távirányítót dolog, mert veszélyesnek tartom. Valamit elrontok, lesz miatta egy jelvesztésem és megy a gép a kukába.
Aki viszont úgy érzi, hogy profi az elektronikában, az nyugodtan nekiállhat szétműteni ezeket. Én a béna elemtartóval kezdeném, és Lipora vagy Lionra cserélném át, csomó hibaforrás.
Elolvastam a Turnigy 9-et Oscar Liang blogján és egyből elment a kedvem tőle, szóval ez nem talált. Helyette elkezdtem nézni a FrSky Taranist és a Radiolink AT9/AT10-et.
Taranissal az a baj, hogy drága, de van EU raktárban, cserébe 60.000, ami azért sok embernek meg fogja feküdni a gyomrát (az enyémet is egyébként).
Rádiolinkek 30-40 között vannak, de annyira kevés az infó hogy én kicsit fázom tőlük.
Nem akarom lelőni a poént, majd írok róla cikket a blogra, de van megoldás erre is, meg arra is hogy egy szereld magad racerrel összekössük a dolgot.
-
csmat
senior tag
Sziasztok és buék!
A magasfeszültségű vezeték bezavarhat a wl 686 irányításába?
Az miért van hogy lezuhanás után nem működik a kamera?
Valamint felszálláskor, csak nyélgázra emelkedik fel, utána rendesen működik. Továbbá az egyik motor sokkal hangosabban "kattog" ha kézzel tekerem. -
wyattthoearp
tag
Van itt egy videó, nagyon "kellemes" felvételeket lehet készíteni egy CX-20 és egy telefon segítségével.
[link] -
csmat
senior tag
Bocs az offért: aki jártas a modellhelikopterek világában, lenne egy kérdésem. Vennék egy "szép" kinézetű (asszem scale a neve) olcsó kicsi helit. Már volt egy merlin tracer80am, de továbblépnék a nem koaxok irányába, ha nem sokkal nehezebb az irányításuk. Gondolom a következő lépés egy 1 propelleres, de stabilizálóval ellátott lenne, ilyesmit pl ezt lehet a wl 686g távjával irányítani? vagy ez?
[ Szerkesztve ]
-
Olii
újonc
Sziasztok. Ami a képen be van karikázva azt csak meg kell a motron fordítani ? Vagy szerintetek az nem jó egy k300c drónba? http://itcafe.hu/dl/upc/2016-01/02/587478_hzq4pmc4drlnvcjq_image.jpg
-
Jackal2
senior tag
Valaki pár napja kérdezte, hogy mi van EU raktárban, nos a TD-nél van:
- Xiaomi Yi 23.000 -ért (aki parázna a vám miatt, na ez megoldja és az ÁFA -ával még drágább is lenne)
- vannak power bankok is, pl. 5000 mAh, 10400mAh, 16000mAh-s UK-ból.Ezek a Xiaomi cuccok elég jók (meglepő, de minőségre is), én arra gondoltam, hogy mikor kimegyek repkedni ezekkel a toy grade szarokkal, rátolok egy USB-s osztót és töltöm a lemerült akksikat, csak az a kérdés, mennyi ampert tud kitolni a power bank.
Fülhallgatóik is jók, vettünk is és jó hangjuk van.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #9946 üzenetére
Attol, hogy a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye. Mar megint egy IQ light youtuber probalja megtalalni a szent gralt 0 hozzaertessel.
Itt pl egy Phantomra tettek iphone-t es alig van jello.
Az elso arc csavarokkal (bazzzz) rogzitette a masik meg valamilyen gumis szerkezettel.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest