Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _X10Dead_

    aktív tag

    válasz Jackal2 #47580 üzenetére

    A Devo7-es nagyjából a kőkorszak óta velünk van és mechanikai szempontból a mai napig nincs nála jobb a kategóriájában. A kis CP-ken kívül minden Walkera modellnek ez volt a belépő távja, és volt olyan idő, amikor a Walkera volt az egyetlen gyártó aki a pórnép számára is megfizethető cuccot kinált - ezért találkozni vele sűrűn. A Devo10 ennek a nagytesója, kétszer annyiért. Nyilván csak az adott érte pénzt, akinek megérte, vagy az, aki azt kapott a kamerás drónjával (QR-X, Tali) A Deviation a a 2.0.0-ás kiadástól, 2012 novembere óta támogatja (A 6-os után a második modell volt a listán).
    A Devo7E a Devo6 kistesója, a Walkera park-flyereihez járt alapból. De nem ezért van sok belőle, hanem azért, mert elég gyorsan kiderült, hogy unlock-kolható és hardveresen is, szoftveresen is okosítható. A 4.0.0-és deviation már korlátozottan támogatja (2013 december vége). A 60 dollár körüli árával szintén csak a fele a Devo10-nek, így akinek csak a deviation miatt kellett, annak többnyire elég volt ez is (A miniknél nincs jelentősége a két potinak és a plusz két kapcsoló sem életbe vágó).
    Mivel még a modellező korszakban született, a feature-listája nem olyan csilli-villi, mint a mai, main-stream cuccoknak, azt meg, hogy milyen a fogása, milyenek a gimbaljai, csak akkor tudod meg, ha kipróbáltad. De nem teszed, mert az FlSky olcsóbb, a Tara meg beszél...
    És itt kanyarodnék vissza az X7-hez: Értem én, hogy dizájn, meg feleannyiért csak ne legyen már X9D, de akár a Devo-hoz, akár az AT9-es Radiolinkhez mérem, az jön ki, hogy kényelmetlen és "nincs benne anyag".
    Félre ne értsd, szerintem is a legjobb választás a 100 dollár körüli ársávban, csak nem értem, miért pont az ergonómián spóroltak...

    Csatornák:
    Simán repkedek a minikkel 6 csatornával is úgy hogy van kill-switch-em, buzzerem, legalább 3 repmódom , és 2-3 fokozatú pitch/roll-om, mert van sok kapcsolóm, azoknak az outputjait meg úgy mixelem, ahogy akarom (deviation rulez).
    A Qr-X-en csak 2 tengelyes a gimbal, így oda is elég 7 csatorna, 6 repmóddal.
    Persze nem kapcsolgatok LED-eket, kamerákat, nem dobálok ejtőernyősöket és eszembe sem jut repülés közben a gép viselkedését piszkálni, örülök, ha azt csinálja, amit nagyjából megszoktam... Te TÉNYLEG kapcsolgatod is ezeket a cuccokat, vagy csak "ezt is tudná, ha akarnám" alapon vannak fenn?

    [ Szerkesztve ]

    LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc

Új hozzászólás Aktív témák