Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz Carlas #5750 üzenetére

    Hali,
    Csak fotó retusra sztem elég a sima, nem kell PRO. Arra figyelj, hogy 2018as modell legyen ezek ugyanis már 4k-s tollal vannak.
    A PROn több gyorsgomb és touchring van, de ezt pont fentebb tárgyaltuk ki, hogy még így se tod teljesen kiváltani a bill.-t. Az egyetlen ami hasznos lehet és plusz az a dőlésérzékenység, nah meg a ProPen 2 ami ugye már 8ks, de ezek igazából csak rajzolásnál jelenthetnek egy kis extrát.

    6 évig használtam rajzoláshoz egy Pro M-t 4ks tollal, teljesen megvoltam vele, a dőlésérzékenység néha jó volt, de nem létszükséglet. Január óta használom az Új Pro Pen 2-t tényleg nagyon jó, pontos érezhető a fejlődés, de sztem csak fotóretusra teljesen felesleges a 2x-es felárról nem is beszélve.

    Ami a méretet illeti olyan 22-24"ig rajzolásra is elég szokott lenni az S, de ez egyén függő csuklóból vagy inkább alkarból dolgozol. Csak fotó retusra sztem nem kell a nagyobb, de ha van lehetőséged Pesten 2 hely is van ahol kitod próbálni (a Pro és a sima közti különbséget is) érdemes lenne megnézned.
    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák