Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz berzerker83 #4300 üzenetére
Amíg működik, addig szerintem nem kell frissíteni. Most pár napja nekem is megy normálisan, előtte meg minden nap elfelejtette a beállításokat. :/
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
szagnes69
aktív tag
Sziasztok!
A lányom (16 éves) nagyon szeret rajzolni hagyományos úton és számítógépen is, ezért úgy gondoltam, hogy karácsonyra vennénk neki egy digitalizáló táblát. Sajnos egyáltalán nem értek a digitális táblához. Egyelőre maximum 15000 Ft-ot költenénk rá. Olvastam, hogy az igazán jók ennél jóval drágábbak, de csak hobbira kellene neki. Olyan táblára gondoltam, ami fent tudja tartani a rajzolási kedvét. Visszaolvasva láttam, hogy a Wacom-ot ajánlották itt többen, de amilyen videot láttam róla azon MacBook-hoz volt kapcsolva, a lányom gépén windows 7-es operációs rendszer van.
Tudtok esetleg ajánlani neki valamilyen táblát?
-
MarQs
senior tag
válasz szagnes69 #4302 üzenetére
Szia!
Wacomból a kezdőknek, vagy hobbira ajánlott darabok is igazán jók - persze, mint ahogy köbö mindenben, ebben is lehet fokozni az élvezeteket! A lényeg: azt kapja az ember, amit vár is a pénzéért, mindegy melyik kategóriából választ!
Ha egérrel már rajzolgat a lányod, akkor biztos tetszeni fog neki a tábla, bár azért így is szoknia kell majd a dolgot, de ha lelkes, vagy sikerül benne fenntartani az érdeklődést, akkor gyorsan megfogja szokni, tanulni a használatát. (Szerintem jó kis ajándék! )
A belépő szint egy pár ezressel több, mint amit megjelöltélt, de ha kitudod még sajtolni a tárcádból a különbözetet, akkor ne sajnáld!
Ez a típus lenne az, amit keresel: LINK / LINK
Mind a két bolt jó forrás és természetesen 7-es Windows-zal is kompatibilisek a Wacom eszközök![ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
szagnes69
aktív tag
Köszönöm a válaszodat, sokat segítettél. Miután írtam még tovább olvastam és láttam, hogy amit kinéztem Wacom Bamboo is nagyon jó, de nem igazán a rajzoláshoz, ezért teljesen elbizonytalanodtam. Az általad mutatott tábla viszont nem sokkal kerül többe, mint amit kinéztem ennyit ki tudunk érte fizetni. Még egyszer nagyon köszönöm!
-
MarQs
senior tag
válasz szagnes69 #4304 üzenetére
Igazán nincs mit!
Megéri a különbözet a Bamboo és az Intuos között! A Bamboo inkább trackpad, mint rajztábla, szal itt most jobb választás a drágább! Ugyanazt tudja, mint a következő lépcsőn lévő 30ezres modell, csak kézre nem érintésérzékeny, nem "taccsos", de ez nem valódi hátrány, csak egy kényelmi plusz kispórolása! Cserébe olcsóbb a kütyü."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
BonFire
veterán
Ha jól tudom, amit régen Bamboo-nak hívtak, az új szériában az az Intuos. A régiben az Intuos volt a középkategória, ma nem feltétlenül. Most az Intuos is belépő. Csak azért, hogy félre ne tájékoztassuk.
Nekem taccsos Bamboom van, és sem a taccsot, sem a toll végén lévő radírt nem használom soha. Csak ezért nem feltétlen éri meg a felárat. Persze ha lenne egy olyan Intuosom, amin van programozható taccs gyűrű, meg dőlésérzékenység, az biztosan többet érne. De mivel kocarajzoló vagyok, a táblát pedig jobbára retusra és maszkolásra használom, bőven megteszi nekem a Bamboo is, csak a taccs legyen kikapcsolva.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
general
addikt
válasz BonFire #4306 üzenetére
nem vagyunk egyformák, szerintem igenis megéri a touch a többletet, én imádom és folyamatosan használom, annak ellenére hogy a zoom és a rotáció gesztusát fordítva értelmezi valamiért, de csak megszokás kérdése. ezt csak azért írtam le, mert nem lehet tudni, másnak tetszene-e, vagy sem, ne írjunk olyat, hogy fölösleges funkció, és feltétlenül éri meg a többletet.
más.
tapasztaltok olyat, hogy néha bekapcsoláskor egyszerűen nem tölti be a wacom driverét?
elkezd furán viselkedni, majd mikor betölteném a beállítások panelt, kiírja, hogy nem találja a driverét, nincs telepítve... anyád. tényleg mindig rácsodálkozom, hogy egy ilyen komoly cég, ilyen komoly eszközökkel a piacon, ráadásul mondhatni monopolhelyzetben, mert senki nem tud hasonló minőségű terméket felmutatni, szóval hogy ilyen komoly driver gondok legyenk állandóan. fura. -
berzerker83
csendes tag
válasz general #4307 üzenetére
Az irodai gépemen csak akkor tölti be a drivert rendesen, ha már a bekapcsolás pillanatában rá van dugva a gépre a tábla(cth460). Ha később teszem ezt meg, akkor a kurzort mozgatja, taccs is van, de se a nyomás, se a gombok nem működnek, ráadásul balkezesként minden fordítva van ilyenkor. Csak a restart segít.
Otthoni gépemre akkor dugom rá amikor csak akarom, minden hiba nélkül ment eddig.
Driver még valami 2010es mindkét esetben, és külön vicces, hogy az irodain szarozik, ami elvileg az ajánlott Win7. Az otthoni meg Win8 és 8.1, amin telepítéskor még valami kompatibilitási hibát is dob fel, és mégis okés... -
BonFire
veterán
…Az se tesz jót egyik hw gyártónak sem, hogy cirka 3 évente kompletten lecserélődik az operációs rendszer. Van egy ismerősöm, aki még mindig XP-t használ a hangkártyája miatt, de nincs más gépe, tehát kénytelen azzal is netezni, és tele van minden létező vírussal meg trójaival a munkára használt gépe.
És nem megoldás, hogy új rendszert vegyen, hanem új hangkártyát kellene vennie több tízezerért, aztán mindjárt itt a Windows 10, és újra csak nem fog működni a drága hardver.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Ja. E-MU 0404. De attól még kifogástalanul működik, csak éppen „szőnyeget” rántották ki alóla. Majd jövőre, ha kapni lehet a UR12-t, megbiztatom, hogy vegyen egyet, az XP-t meg felejtse el.
-
BonFire
veterán
Én azt nem tudom megmondani, de ha lenne hozzá, akkor valószínűleg már megtaláltuk volna. Ő sem szeret lukas XP-vel dolgozni, azért kereste eleget a gyártó oldalán. A nem hivatalos driver meg olyan, mintha enkezével telepítene trójai programot a gépére (persze így is tele van már vele minden).
„The product you have selected has been classified as 'End of Service Life'. ” – A Creative hivatalosan is levette a támogatott eszközök listájáról. A kör bezárult.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz BonFire #4314 üzenetére
Ööö...És megpróbálta az XP-s driverrel Win7 alatt? Mert jónak kell lennie hozzá (ugyanabban az installerben van a Win7-é is, mint az XP-é).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz BonFire #4318 üzenetére
Vagy csak simán hallgatni, mert kellemes hangja van (pár fórumtársat már megtérítettem a 1212-re). Bár mondjuk sejthettem volna, mert Te is zené(l)sz.
Egyébként ha (tippre) AMD alapú gépe van, akkor annál az alaplapi USB filter driver a hiba oka: azt kellene frissítenie (a South Bridge Driver Update Utility-vel tudja).
[ Szerkesztve ]
-
ilba
tag
Sziasztok,
Intuos4-hez keresek tollat. Akad valakinek felesleges?
Tudom, ez nem az apró, de nagyobb eséllyel találok eladót.Privátban keressetek!
Köszi
-
*Ropi*
félisten
-
FazekasLaci
aktív tag
Sziasztok!
Karácsony közeledtével néhány fontos és hasznos tanácsot szeretnék megosztani veletek a Wacom táblákkal kapcsolatban, amik az utóbbi időkben nálam többször felmerültek és van rá megoldás. Inkább kiírom ide, ha valaki nem nálunk vásárolt táblát, annak is boldog és hasznos legyen a Karácsonyi ajándék
Első és legfontosabb: Az új Wacom driverek bizonyos gépkonfigurációkon bugosak, legalábbis itthon érdekességeket produkálnak. Ha karácsonyi ajándékként kaptál/vettél Wacom táblát, az alábbi drivereket ajánlom, mert ezek stabilan működnek:
- Intuos (2013), Intuos Pro, Intuos5, Intuos4, Intuos3, Cintiq Companion, Cintiq Companion Hybrid, Cintiq 24HD touch, Cintiq 24HD, Cintiq 22HD, Cintiq 21UX, Cintiq 12WX, DTU-1031, PL-2200 and PL-1600 tábláknál WINDOWS operációs rendszeren: ftp://ftp.wacom-europe.com/pub/WINDOWS/pro638-4.exe [link]- Supports Intuos (2013), Intuos Pro, Intuos5, Intuos4, Intuos3, Cintiq Companion Hybrid, Cintiq 24HD touch, Cintiq 24HD, Cintiq 22HD, Cintiq 21UX, Cintiq 12WX, PL-2200 and PL-1600. MACINTOSH 10.7 felett (10.10-nél lévő új Wacom driverrel is voltak problémák, de ez a driver stabilan fut: ftp://ftp.wacom-europe.com/pub/Mac/pro638-2.dmg [link]
Telepítés: SOHA ne csatlakoztassátok a táblát, amíg nincs az illesztőprogram feltelepítve. Feltelepíted az illesztőprogramot, újraindítod a gépet, majd ezután csatlakoztatod csak a táblát. Ezután nem lesz gond, ha a fenti drivereket használjátok. De ha problémátok van, nyugodtan írjatok, mert segítek. Általában a privát a leggyorsabb, mert arról e-mailt is kapok, de lejjebb, az aláírásomnál a telefonszámomat is megtaláljátok. Szívesen segítek bárkinek.
Az Intuos Pen és Pen and Touch táblákat, ha megfordítjátok, három fedlapot láthattok. A középsőt lecsúsztatva a fedél belsejében vannak a tollhegyek, a lyuk, amit a fedél alatt láttok, arra szolgál, hogy azzal egyszerűen el lehet távolítani a tollhegyet. De arra egy csipesz is jó. Mondjuk ezt speciel a magyar kézikönyvben leírtuk, de ez nem mindenkinél elérhető. A másik két fedél a wireless modul (Wireless Accessory Kit) elemeinek tárolódedele. Ha esetleg ilyet vett valaki, itt kell betenni. Arra figyeljetek a Wireless kitnél az akksival, hogy ne merítsétek le teljesen, mert akkor meghal az akksi és lehet újat venni. Nem értem, hogy miért, de erre a gyártó külön is felhívja a figyelmet...
PRO táblákat meg ne öntsétek le alkohollal az ünnepek alatt, az utóbbi időben több leöntött tábla megfordult nálam és sajnos ezek nem garanciálisak és a Wacom is drágán javítja - kb. 200-300 EUR mérettől függően, úgyhogy nem nagyon éri meg a javítás, mert ezért már akár újat is kaphattok.
Ha speciális, Wacom programozási, használati, stb. kérdésetek van, nyugodtan keressetek, sajnálom, hogy már nem tudok olyan gyakran itt lenni, mint szeretnék, de egyszerűen alig van szabadidőm.
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
MarQs
senior tag
-
tikshow
addikt
válasz FazekasLaci #4323 üzenetére
Hm, a 6.8.4 tényleg stabil driver, utána a 6.9.x viszont tényleg az eddigi legrosszabb amivel valaha találkoztam a kb 15 éves PC-s életemben, viszont a 6.10-be ami momentán fent van az oldalon már javítottak nagyjából mindent. Azt azért leírnám, hogy a Cintiq 22-24 touchot / Companion Hybridet senki se vegyen OSX alá, mert az OSX touch funkciója egyszerűen borzalmas. Szörnyű ezt leírni arról a gyártóról aki a nagyközönség elé tárta a Multi-Touchot, de sajnos ez van. Egyszerűen kezelhetlen tárgya az egész. Viszont Win 8/8.1 alatt, 125%-ra felvett dpi-vel istenkirály a Hybrid.
-
ilba
tag
Köszönjük!
-
Menyus91
újonc
Sziasztok!
Dilemmában vagyok, és történetem kicsit hosszú lesz.
Az a helyzet, hogy nagyon úgy tűnik, majd' 8 év után megadta magát imádott Intuos 3 táblám. Olyannyira meg voltam vele elégedve, hogy nem is nagyon nézelődtem utána idáig szerviz, illetve alkatrészcsere lehetőségeknek, tehát szégyen vagy nem, de ennyi év után képes vagyok zöldfülűnek lenni etéren.Két évvel ezelőtt, mikor másik laptopot kaptam, akkor kezdte a vacakolást, valahogy nem úgy működött, mint az előző gépen; pár perc munka után mintha megbolondulna, nem tudok egyenes vonalat húzni, illetve részletesebben kifejtve- ha a tablet bizonyos részein húzom át a tollat, görbe vonalat húz, ugrál (mintha nem érzékelné bizonyos pontokon a tollat); amit először a kopott védőfóliának tudtam be, de ez nem magyarázta azt a jelenséget, hogy miért csak egy kis idő után jelentkezik a dolog. (nem beszélve arról, hogy az előző gépnél még nem volt baj, hogy karistolt a fólia, ugyanúgy működött) Folyton ki-be csatlakoztatnom kell, hogy egy darabig működjön, aztán megint elkezd rosszalkodni. Vizsgáltam azt is, hogy a fóliát leszedve csinálja-e ezt, és igen.
Gondoltam, driverprobléma, biztos az új gépen nem működik megfelelően, leszedtem a régit, felraktam újra az eredetit amit hozzá adtak, annak rendje és módja szerint jártam el a telepítésnél (win7-nél erre ugye kicsit jobban figyelni kell), kipróbáltam, darabig működött, aztán bumm, megint adta a rosszformáját. Hagytam a fenébe, hát akkor így dolgozom vele, gondoltam én megadóan; de a helyzet idővel egyre rosszabbodott, legutóbb konrétan úgy tudtam vele rajzolni, hogy vonal helyett már csak pöttyözve raktam össze egy vonalat, "reszketett" meg rángatott a kurzor mint a nyavaja, aztán begurultam, és hagytam az egészet a francba.
Emellett a kábel is kicsit megtörhetett, lehet ez is egy probléma a sok mellett.Mindenesetre gondoltam, ha így történt, bevizsgáltatom vagy valami, de neten hiába keresgéltem, valószínű dilettáns is vagyok, de nem találtam szervízt ahol megcsinálnák, a wacom oldalán pedig (ahol ráadásul igen nagy arculatváltás történt) technikai segítséget csak garancián belül, és amerikában igérnek. Ezek után gondoltam, akkor már rendelek legalább egy védőfóliát a szerencsétlennek, de írták több helyen, hogy valaki megpróbálta, de rossz méretűt kapott meg nem olyat, mert hogy olyat már nem forgalmaznak. Megijedtem, úgyhogy inkább nem rendeltem semmit.
Ezek után már inkább elkezdtem afelé hajlani, hogy veszek egy újat. Wacomon kívül nem vagyok hajlandó mást venni, pláne, hogy az előző is olyan szépen működött hosszú ideig, nem csak 1-2 évig, szóval mindezek után is azt vallom, ők egy olyan minőséget adnak, amibe be lehet fektetni. Szóval nézegettem az új választékot, ami ijesztően átalakult. Nincs ezzel baj, csak hirtelen nem tudom mit válasszak. Intuos pro mediumra fáj a fogam, de csúnya egy ára van. Tetszene a small verzió is (árban jobb lenne), csak nem tudom mit gondoljak az A6-os méretről, idáig A5-ösön dolgoztam. A sima intuos verziókról mit gondoltok? Azt hallottam, azok a verziók nagyon zabálják a tollhegyet, ez mennyire igaz?
Bocsánat hogy hosszú lére eresztettem, leegyszerűsíteném a problémát: Érdemes-e a régit javíttatnom, ( karrier szempontjából úgyhiszem nem, csak nagyon sajnálom szegényt mert hozzámnőtt az évek során) vagy hagyjam a fenébe és vegyek egy újat, ha igen, mit?
Ha tudtok tanácsot adni, segíteni, előre is köszönöm!
Üdv, és Kellemes Ünnepeket Nektek! -
tikshow
addikt
válasz Menyus91 #4327 üzenetére
Az Intous Pen Touch Medium végső soron egy Intous 3 A5 (sima nem wide). Ennek 216 x 135 mm az aktív területe, míg az Intous 3 A5-nek 203x152 mm.
Toll dőlés nincs. Viszont van benne Multitouch. Ugyanúgy 1024 pontos érzékelés van. Viszont csak 4 darab gyorsgomb található rajta, illetve nincs TouchStrip.
Az meg, hogy mennyire kopik a hegy igazából szerintem nem számít. Pár száz forintos kopóalkatrészről beszélünk.
Az Intous Pro ettől azért többet tud. Vezetnélküli vezérlés, 2048 pontos érzékelés - na mondjuk ezt szerintem pont nem fogod észrevenni. Van toll dőlés érzékelés, jóval több gomb + 1 TouchStrip, mint az Intouos 3-on, csak itt körbe van. Viszont árba plusz 150 euro.
Szvsz én azt mondom, ha elég neked a 4 gomb és nem kell a TouchStrip és nincs szükséged az Intous Pro extra dolgaira, akkor Intous Pen Touch Medium.
Ezt majd csekkold holnap, hátha akcióznak valami jót neked.
[ Szerkesztve ]
-
Menyus91
újonc
Nincs asztali hangszóróm, egerem vezetékes, wifi elég távol van szerintem és máskor nem volt vele probléma, monitor pedig a laptopom monitorja csak, azt nem tudom eltenni Szerettem volna én is ezt hinni hogy csak ennyi a baj de sajnos csak azért sem akar rendesen működni
Persze azért még megnézem mi lehet bekapcsolva a tudtomon kívül, ami nem tetszhet nekiKöszi a tanácsot!
-
Menyus91
újonc
válasz tikshow #4328 üzenetére
akkor lehet maradok az Intuos touch-nál. Ezt a ceruzahegy dolgot azért kérdeztem, mert valaki említette, hogy neki 1 nap alatt koptatott el egy hegyet, ezt azért extrémnek éreztem, pár száz forint ide vagy oda
Igazából tényleg erre voltam kíváncsi, hogy van e legalább olyan, mint a régi Intuos, vagy butább-e, de ha kábé ugyanaz, akkor nincs értelme pár extráért ennyi pénzt kiadnom.
Köszönöm válaszod!
-
*Ropi*
félisten
válasz Menyus91 #4331 üzenetére
A laposodban van Bluetooth és Wi-Fi, ugye? Próbáld ki, hogy kikapcsolod őket egy időre!
Ja és próbáld meg egy másik USB kábellel: lehet az évek során megsérült az árnyékolása és annyi elektromos zajt szed fel a környezetéből, ami már ilyen anomáliákat okoz!
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
vettünk egy bamboo pad cth-301k-t,be lett kapcsolva világított a lámpa ,utána kikapcsolt azóta semmire nem reagál a lámpa sem világít pedig a drivert is próbáltuk mindenféle módon telepíteni.kikapcsolni,újraindítani stb...mi lehet a baj???
usb-s[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
duni84
aktív tag
válasz Muerte68 #4335 üzenetére
próba másik usb kábellel? másik portra dugva, esetleg másik számítógépre? csak így első teszt gyanánt. esetleg telefon töltő (ha van olyan, ami nem 450mA vagy hasonlóan "bivalyerős") és arra az usb kábelt? csak, hogy lásd eljut-e a tabletbe a delej
[ Szerkesztve ]
#metszéspontok
-
Muerte68
addikt
válasz tikshow #4338 üzenetére
Megnyitotttam a Photoshop-ot, hogy kipróbáljam. Maga a ceruza is működött, mozgatta a kurzort majd egyszer csak megszólalt a windows USB eszköz csatlakoztatva/eltávolítva hang és nem működött.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
BonFire
veterán
válasz Muerte68 #4341 üzenetére
Akkor előbb töröld a driverét, majd tedd föl a gyárit (miközben a tábla nincs csatlakoztatva). Driver frissítés után dugd rá a táblát, hátha észhez tér.
Ha nem, akkor újra elölről az egészet, csak immár másik USB aljzatba dugd. Abban hátha működni fog.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz Muerte68 #4347 üzenetére
Sajnos a Bamboo Pad egy elég gáz Wacom termék. A tolla picike, ráadásul sok a probléma is vele. Nem is értem, hogy a Wacom miért adta fel a korábbi elképzelését, hogy árban nem versenyez a Trust, Genius és hasonló termékekkel, hanem a saját kategóriáján belül ajánl minőséget. Azt meg sajnos csalódásként élem meg, hogy egy korábbi sikerterméket átnevez Intuos-ra (ld. 3. generációs Bamboo-k) és azokhoz képest egy kisebb, rosszabb tudású terméket dob ki ugyanazzal a névvel. Ez sajnos az új felhasználóknak megtévesztő. Aki korábban tudta, mi a Bamboo, szívesen ajánlja másoknak, viszont aki ma elmegy Bamboo-t venni, nem azt kapja sem tudásban, sem minőségben, mint amit a régi Bamboo-k tudtak. Aki a régi Bamboo tudását keresi azonos (régi) árkategóriában, az a régi Bamboo ára körül ma az Intuos PEN (CTL-480-as cikkszámú termék) táblát kellene, hogy megvegye. Vagy a nagyobb tudású Intuos Pen and Touch-okat. Ez a mostani Bamboo sorozat még hobbira is gyenge, max játszadozásra jó, napi fél-1 órára. Mivel nem teljesértékű a tolla, ergonómiailag sem áll a csúcson, én szakmailag mindenképpen Intuos-t javaslok, aki Bamboo-ban gondolkozott a barátok tanácsára.
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
*Ropi*
félisten
Hogy ne csak rosszat mondjunk a Genius-ról: egy pozitív példa.
Jó, azt nem tudjuk, hogy minden funkciója megfelelően működik-e...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest