- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
-
dchard
veterán
válasz leviske #96048 üzenetére
Egy túrost ilyen. Szarul szerelik, aztán ha nincs látványos panasz, akkor úgy tesznek mint ha minden rendben lenne. Nálam -21 a vételi, ezt műszerrel is ellenőriztem, a modem nem téved sokat. Az hogy nálad -34-ről "javították" -28-ra, az azt jelenti, hogy szarul csinálták meg annó, ezt át sem lehetett volna adni.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
FattyDove
őstag
Most nézem a digi oldalán, hogy miután behúzták az optikát automatikusan megváltoztatták a szerződést:
DIGINET 1000 - FTTH 2019
2021-06-23-tól
2899 FtMost tényleg az eddigi FFTB 500 helyett, ami kemény 3100Ft-volt (igen, elcseszték és 3300 helyett ennyit fizettem évekig), kapok 1000Mbps-es netet, ráadásul 200Ft-al olcsóbban?
Azt sem értem, hogy miért 2899Ft-ot kell fizetnem érte, ha a listaára 3100
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
dchard
veterán
Nézd, a hivatalos link budget -28dBm-nél húzza meg a határt. Ez FEC nélkül értendő, nyilván ha van FEC, akkor 1.5-2dB-t még rá lehet rakni, de a legtöbb OLT alarmozik -28dBm alatt, nem véletlenül. Nálunk van FEC, de -26dBm alatt nem veszek át egyetlen végpontot sem, mert nem maradna semmi tartalék a rendszerben (ennek évekig működőképesnek kell maradnia, a kábel öregszik, vagy kábelátvágás javítása után nő a csillapítás amúgy is). Szóval igen, a -28dBm is nagyon a határon van.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96062 üzenetére
Most indítottam új, nem történt semmi. Mindjárt írok nekik vagy felhívom őket
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96064 üzenetére
Böngésző. Asztali gép, cat6-os kábel és gigabites hálókártya. A router pedig egy Tp-link AX1500 ami szintén full gigabites. Próbáltam full duplex-ben illetve auto negotiation-ben is, de ugyanazt a fix 400-440Mbps-t kapom, mint előtte
Közben felhívtam őket, hát sokat nem tudott segíteni, csak ismételgette, hogy biztos nálam nem jó valami, meg biztos nem elég jó az AX1500 Meg amúgy is, ha a telefon fent van wifin, akkor biztos amiatt veszik el 500Mbps.
Végül lerázott azzal, hogy mivel a garantált sebesség megvan, ezért én őt ne zaklassam
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz FattyDove #96065 üzenetére
Gépet kérdeztem, az, hogy gigabites lan van benne kb lényegtelen információ, mert eleve az 500-as nethez is feltétel volt, a cat6 is lényegtelen, mert cat5e-től már jó mindegyik.
Milyen proci, rendszer.... Nézd meg applikációval és a parancssoros megoldással is, esetleg valami letöltéssel, ami biztos, hogy megy 500Mbps feletti sebességgel is.[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96066 üzenetére
"Milyen proci, rendszer."
Na nemár..
Akkor úgy mondom, pontosan ugyanannyival töltök le egy jól seedelt torrentet, mint az optika előtti időkben. Hidd el, a hiba nem nálam van. Amikor bekötötték is ez volt. 500-as lett rendelve, aztán kaptam 100-ast. Szerintük a hiba akkor is nálam volt, de a 15. telefon után valamiért hirtelen 500-as netem lett
-
cof
veterán
válasz FattyDove #96067 üzenetére
Azért kösd rá az ONT-ot direktben a PC-re és kiderül, hogy nálad van-e a hiba. Routerben is szokott "beragadni" valami, és egy gyári beállítás után száguld az ezres net.
Ha ügyfélkapun látod, hogy ezres csomagban vagy akkor a hiba nálad van.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Dragon3000
veterán
válasz FattyDove #96067 üzenetére
Amikor bekötötték is ez volt. 500-as lett rendelve, aztán kaptam 100-ast. Szerintük a hiba akkor is nálam volt, de a 15. telefon után valamiért hirtelen 500-as netem lett
igen, mert a kettő ugyanaz, az ügyintéző fttb esetében nem tudja megmondani, hogy 100-as vagy 1000-res csatlakozóra vagy kötve csak azt látja, hogy megtörtént a bekötés és megy a net. Ftth esetében nincsenek különböző csomagok.
ugyanazt a fix 400-440Mbps-t kapom, mint előtte
Eleve 500-as net esetében is a legtöbb esetben 500 felett szokott menni a letöltés, az meg, hogy most ftth esetében is totál ugyanannyival megy szerintem nálad lesz a hiba. Véletlen a routerben nincs bekapcsolva a qos vagy szülői felügyelet esetleg valami ilyen szarság? Mert ezek esetében nincs hardver nat és a soc izomból próbálja megoldani az egészet, így a sebesség a soc erejétől függően 200-400Mbps-ig bármi lehet. -
Apucy01
őstag
Srácok!
Meddig lesz még DIGI a DIGI itthon? szerintetek?
ha nagyot változik árban vagy másban akkor sajnos váltanom kell az upc/voda eleve ki esik nem tudom milyen lehetőségeim lesznek itt salgótarjánban.
Esetleg van itt valaki a környékemről?
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Dragon3000
veterán
válasz Apucy01 #96071 üzenetére
Ez ugyanolyan kérdés, mint, hogy hol és hogy fog fejleszteni a digi, ha esetleg van is itt olyan, aki tudja, nem fogja leírni, mert ezek belső információk. Az ár miatt előre aggódni meg kár, ha eleve van hűségidőd, akkor nem fog változni annak lejártáig, de szerintem amúgy sem nagyon fog, mert nem hiszem, hogy az a cél, hogy az emberek szolgáltatót váltsanak.
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96070 üzenetére
Na, miután megint felhívtam őket ismét az történt mint korábban... Megjavult a net és most már 940/330Mbps-t mérek. Mégse nálam volt a hiba
Semmi ilyesmi nem volt bekapcsolva a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
-
E300TD
tag
válasz Flashget #96077 üzenetére
már vagy 5 éve. Amikor beköttettem az volt, de 3 hónap múlva lecserélték. Utána még volt 1 hónap, mire rájöttek, hogy az 1 dolláros eszközöket is le kel cserélni és jó is lett vagy 4 évig ...
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96075 üzenetére
Az ontot én is indítottam már újra többször is. Nem lehet, hogy központilag mókoltak valamit azzal ami abba a szürke dobozban van a lépcsőházban? Mittom én mi az (terminál?), de asszem ők tették fel
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz FattyDove #96079 üzenetére
Nem, központilag max annyit tehettek meg, hogy 500-ról 1000-re raktak át, mert pl elmaradt, de ha tényleg így is volt, akkor se 400-zal ment volna, hanem 500-520-szal, illetve újraindítják az ontot. Az a gyanús, hogy ugyanannyival ment, mint fttb esetében, miközben egy teljesen új hálózatot építettek ki.
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96080 üzenetére
A gigabit is max 940-el megy (inkább 910). Sosem mértem anno 500 felettit vagy aközelit. Lehet valahol megy az is 500-520-al itt nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz FattyDove #96081 üzenetére
A gigabit azért nem megy többel, mert maga a link sebességnek ez az elméleti maximuma, ami az 500-as net esetén is gigabites kapcsolaton megy, pl ha 100-as neted volt, akkor 94Mbps körüli max sebességet lehetett elérni, ha ezt kötötték át ftth-ra, akkor, amíg nem aktiválták a nagyobb csomagot máris 100-110Mbps lesz a sebesség. Akinek meg 100 feletti nete volt fttb esetében is, ott gigabites portra volt kötve, így ha nem volt semmi gond 500-520-szal ment is az embereknek. A lényeg, hogy ftth-ra átállás esetében ennyivel kellett volna mennie a netednek, míg nem aktiválták a gigabites csomagot.
-
FattyDove
őstag
válasz Dragon3000 #96082 üzenetére
Hát akkor passz. Én az égvilágon nem állítottam semmit, de "megjavult"
-
supercow
őstag
válasz Intruder2k5 #96042 üzenetére
Megoldódni látszik a probléma, kizárásos alapon a Digi Online szolgáltatást fogom használni az Android TV boxon illetve okostv-n. Megpróbáltam de az RG6 kábel csak önmagában fér be a 16-os gégecsőbe, egy UTP kábel sem fér mellé nem hogy 2, ezért el sem kezdem az áthúzást. Ha 20mm-es gégecsövet használtak volna amikor kiépítették akkor befért volna
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
MODERÁTOR
válasz supercow #96089 üzenetére
Azért azt tudni kell, hogy a DIGI Online szolgáltatásba egyrészt messze nem érhető el az összes csatorna, pl. az RTL csoport csatornái sem, másrészt nézettebb műsorok esetén előfordul, hogy túlterhelődik, akadozik, esetleg nem elérhető. Pl. most a napokban magyar meccsek idején is írtak ilyenről. Szóval csak arra építeni merész vállalkozás. Jobban felszerelt, szélesebb kínálatú üzletekben kaphatsz "extra vékony" 75 Ohm-os koax kábelt, ezek 4mm körüli vastagságúak, így azt talán be tudnád húzni az egyik UTP helyére.
Amúgy van külön TV-s topik: DIGI kábel TV - digitális adás
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
válasz Intruder2k5 #96094 üzenetére
Ráadásul csak úgy érhető el a DigiOnline, ha van kábeltévé előfizetés is, úgy meg nem nagyon éri meg.
Ha van rokonnak, esetleg érdemes lehet megkérni, hogy adjon hozzáférést a sajátjához, 3 különböző eszközön lehet használni egyszerre, külön jelszóval.Elfogadom a sütiket.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #95952 üzenetére
Tegnap frissítettem a DIGI-s, TP-Link Archer AX10 (AX1500) routert!
Androidos Tether alkalmazással, mert a routerben ilyen menü pont természetesen nincs! (köszi DIGI)
Új verzió: 1.8.4 Build 20210519 Rel. 54836
Természetesen ez is DIGI-s, tehát vannak benne nem elérhető menü pontok továbbra is.
Újdonságok:
Internetnél VLAN lehetőség
MU-MIMO
Magyar nyelv is választható
Nem valami sok...
WPA 3 nincsen továbbra sem.
ÉS természetesen a 10 másodperces ""Detect Online Interval" sem változott!
Tehát továbbra is átkell írni "0" értékre! (legalábbis nálam, és több felhasználónál is)
Ui:
A frissítés nem írta át az általam már átírt nullát újra tízre, de én csináltam egy alapbeállítást is hogy megnézem a DIGI-s alapértéket is. (mennyi felesleges munka)
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest