Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    Sziasztok!
    Egy budai lakóparkban lakok (mint tulaj), régebben érdeklődtem, hogy milyen módon lehet felvenni a kapcsolatot a Digi-vel annak érdekében, hogy a lakópark (négy utca határolja) egyik utcájában már végigvezetett FTTH légkábel hálózatot bevezesse a Digi hozzánk. Akkor ajánlottátok, hogy a közös képviselettel kell ezt intéznem, és közben a Digi is ezt az infót adta vissza nekem.

    Közel fél év alatt nagy nehezen (első levelemre nem is válaszoltak ez ügyben) a közös képviselettel sikerült erről infót kérni. Röviden ők annyit válaszoltak nekem, hogy a tudomásuk szerint a Telekom és a UPC hálózata van kiépítve csak, és ahhoz, hogy beengedjük a Digit a közös képviselő kizárólag akkor hajlandó hozzájárulását adni a témához, ha a hálózat kiépítése rejtve, falban futó kábelcsatornákon keresztül lehetséges, és a levelezésben azt írta le, hogy ez nem lehetséges, így röviden "No Digi" a részükről. Még odáig se jutottam el velük, hogy milyen közgyűlés vagy kutya-füle kell ehhez.

    A neten találtam egy indexes fejtágító cikket, ahol azt írják, hogy senki sem akadályozhatja egy új szolgáltató beengedését, ha van róla sikeres szavazás a lakóktól, valamint az új szolgáltató, ha úgy gondolja, a társasház eddigi kábelezésén változtathat. Ha jól olvasom, akár hozzá is nyúlhat a többi szolgáltató kábelcsatornáihoz is. Erről ti mit tudtok, tud valaki valami NMHH forrást is ehhez, szabályzatokkal?

    Nálunk az a szituáció, hogy a UPC elosztós erősítői és a Telekom rézdrótos kötődobozos szekrényei a lakópark minden lépcsőházának mélygarázsában találhatók, egy külön terembe, (itt vannak a lakások villanyórái is). Innen megy fel a lakásokhoz a villany, a UPC koax és a Telekom rézdrót kábelcsatornákban. Nyilván az utcáról a Diginek ezekbe a helységekbe kéne az első kábelt bevezetni, és szétosztani. Nah már most, a lakópark 2009-ben épült, és akkor volt az átvételnél egy olyan dokumentum, ahol az volt részletezve, hogy a Telekom és a UPC a saját költségén csinálta meg ezen kábelek kiépítését a lakásokig, és ebben egy olyasmi dolog is volt, hogy kb 8 évig, ezek módosítása nem lehetséges, tehát addig az övéké és senki más sem nyúlhat bele és vezethet benne más kábelt. Létezhet hogy az ilyen kábel és a kábelcsatorna az a szolgáltatók tulajdona, és nem nyúlhat hozzá más? Ez a 8 év már bőven letelt, de azt kérdezném, hogy tudtak valami NMHH-ás forrást ehhez, ahol írnak valamit arról, hogy a szolgáltatók vezethetnek-e egy közös kábelcsatornában is kábelt egymás mellett? Az FTTH-nál használt pár milliméteres átmérővel (mekkora pontosan a fiber kábel átmérője?) rendelkező kábel nem hiszem el, hogy nem férne el valamelyik szolgáltató már meglévő kábelcsatornájában pluszba egy koax vagy UTP mellett, főleg úgy, hogy a folyosókon ezek álmennyezetben mennek a bejárati ajtókig, tehát azokon a szakaszokon lehetne külön is vezetni őket korrekten, és gondolom csak az emeletek felvezetésénél lenne valami közös csatorna.

    Nekem nagyon úgy tűnik, a közös képviseltünknek ez a téma csak egy újabb gond és teher meg csak munka (és dolgozni nem szeret), és próbál lerázni, hogy ne kelljen dolgoznia az ügyön, tehát, valami hiteles forrásokkal szeretném válaszban tudatni vele, hogy igen is a falban történő kábelcsatornázásnak működnie kellene, attól még hogy más szolgáltatók már itt vannak, csak akarni kell a dolgot, és neki nem az lenne a feladata, hogy offolja csípőből az ilyen dolgokat, hanem egy szolgáltatásként minket kéne képviselnie, nem pedig helyettünk elutasítani dolgokat egyből.

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák