- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz Turion #61048 üzenetére
A gyártó nem hazudott semmiben, esetleg te nem érted mi történik.
Egyrészt a NAT-olás egy igen megterhelő feladat hardveres gyorsítás nélkül, másrészt a PPPoE kapcsolatnak is van overheadja.
Attól hogy a portok rajta gigabitesek, az egyáltalán nem garantálja, hogy NAT-olni plusz PPPoE-t intézni is tud ilyen sebességgel.
Ettől még LAN-on, simán negy rajta a gigabit.
Switch Tax
-
Vakegérke
félisten
válasz viktorhu #61053 üzenetére
Legalább megerősíted amit mondtam.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Cunaja
addikt
válasz Turion #61048 üzenetére
TP-Link TL-WR1043ND V3 kicserélt firmware és DIGI 500-as net.
Megjegyzem, 10.emeleten lakunk és lentről külön kábelt húztak fel az ajtóig.
A wifi eszköztől függően és zsúfolt panel környezetben 2,4 GHz-s frekkin, mert az 5GHz-t nem tudja a router, kb 40 - 100 Mbit/s. Nem tudja ez sem ami rá van írva, mert az csak névleges wifi sebesség.
Egyszóval ez szerintem bőven elég.
Nekem is olyan volt mint neked, azért is cseréltem le, mert 200 fölé nem ment a net.
Amíg ezen nem cseréltem ki a firmware-t, stabilan 510-530-al ment és fel 200 felett volt állandóan.
Egy mérés a végére.
Még annyit, hogy azért gép is kell a megfelelő sebesség eléréséhez.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
addikt
A házban állítólag csak nekünk van ez bekötve, és a szerelő ezt már mondta mikor bekötötte. Azt mondta, hogy ne lepődjünk meg ha több lesz, mert teljesen más ágon vagyunk mint a többiek.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cr00py
senior tag
Üdv.
Végre itt nálunk is elkezdték az FTTB-ről FTTH-ra történő átépítést ( Debrecen- Repülőtér környéke ).
Olvastam, hogy az FTTH-hoz lesz majd 1-2( ? ) kis doboz, akit az ajtó közelébe raknak fel. Ennek viszont kell áram.
Nos.. ezek 3 emeletes társasházak, s itt az ajtó közelében nincs konnektor. Régebbi panelekben volt egy bizt. szekrény az ajtó mellett, onnan könnyedén lehetett kivezetni áramot..itt viszotnt semmi nincs.Hogyan kell ( ? ) akkor itt megoldanom? Avagy a szerelők tehetik máshová is a "dobozt" ? . A legközelebbi konnektor elég messze van.
Köszönöm.
-
Cr00py
senior tag
Azért kérdeztem, mert ugye most FTTB-n mindegy.. korábban pedig írta valaki, hogy ajtó felé/közelébe rakják, illetve hogy kell neki áram.
A "gond" az, hogy a legközelebbi konnektor a fürdőszobában van.. ez is 6-7m alsóhangon.. oda pedig nem lenne túl szerencsés.
A könyha/étkező a következő "állomás", majd a szoba/szobák, ahol a gépek is vannak.
-
Akelaus
senior tag
válasz Cr00py #61063 üzenetére
Nekem sem az ajtónál lesz, nem barmoltatok ott szét semmit. A legközelebbi lehetőség majd szépen a nagyszobában a tv mögötti konnektor. Eleve oda húzták be az utp kábelt is, most majd nem jobbra indulnak el, hanem balra. Nem fogok szétbarmolni mindent ezért. Így is reménykedhetek, hogy wifis ONT-t kapok, mert a mostani ruterem, egy halom sz.r. és csak 100-as. Amúgy nekem is a fürdőben lévő konnektor a legközelebbi az ajtónál, szépen nézne ki ott.
-
-
Cr00py
senior tag
válasz adika4444 #61066 üzenetére
Ennek örülök.
Nálam minden ilyen a szobába van bevezetve ( lényegében ez a lakás "közepe" ) Itt a legkényelmesebb, mivel itt vannak a gépek. Az összes többi eszköz, okos kütyü wifin csatlakozik, amihez van egy Amplifi HD + pár Mesh, így nem kell a vezetékkel bajlódni.
Köszönöm.
-
-
TeeJay
félisten
válasz Cr00py #61070 üzenetére
igen én már láttam olyan lakást ahol a kutya a réz kábelig rágta a koax-ot vagy az UTP kábelt a dugóban már csak a 8 ér tartotta a burkolat össze vissza volt szaggatva
azok még ezt úgy ahogy kibírják
az optikai kábel meg ha kap egy széket vagy tépést nem biztos hogy szeretni fogja
főleg az ONT-nél ahol be van dugva a csatlakozóaztán míg a koax-ot meg UTP-t otthon bárki 1-2ezer forintos eszközzel meg tudja csinálni
addig az optikai kábelhez majd jöhetnek a DIGI szerelők
és ha 2napig nem fognak tudni akkor jön a jajgatásha meg az ajtó felett lenne ahova sosem néz fel senki sem és az eszközhöz sem nyúl senki
talán évekig gond nélkül el lesz majd a kábelMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Új albérletre költözök ahol jelenleg be van kötve a Digi okoscsomagja (kábel tv, internet, telefon) viszont nekem ezekre nincsen szükségem csak egy 100-as netre hűség nélkül 2200 ft-ért.A tulajdonossal úgy tudtam megbeszélni, hogy ő lemondja a saját előfizetését, én pedig meghatalmazással kötök egy net előfizetést a saját nevemre.
Kérdés: Ilyenkor is több hetet kell várni arra hogy kijöjjenek személyesen és bekössék hozzám a netet vagy ezt akár a központból is eltudják majd intézni?
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletetek egy megerősítést kérni.
Van egy digis végpont, ahol egy linux szerver van üzemben, ez végzi el a router és a tűzfal szerepét, illetve NAT-ot is ad a mögötte lévő hálózatnak. Pár napon belül technológia váltás történik DOCSIS rendszerről FTTH-ra.Eddig volt egy digis kábelmodem, amiből kijött az UTP kábel és bement a szerver bemenő WAN portjára.
Azt szeretném, hogy továbbra is ugyanez a felállás legyen a váltás után, a linux szerverem kapja meg a külső IP címet, és az végezze a router/firewall/NAT szerepeket is. Mi szükséges ehhez?Fentebb azt olvastam, hogy kérni kell, hogy a váltáskor telepítendő digis eszköz bridge módba legyen kapcsolva. Mindössze ennyi az egész, ezt meg tudja valaki erősíteni nekem?
És ezt a bridge módba kapcsolást ott helyben a telepítő szerelő meg tudja majd csinálni azonnal?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Watercolour
aktív tag
válasz Andralin #61073 üzenetére
Igen, bridge módba kell kapcsoltatni az eszközt. Szerintem a kiszálló szerelők ezzel nem fognak foglalkozni, felhívod az ügyfélszolgálatot, elmondod, mit szeretnél, és negyed óra múlva át is teszik neked bridge módba.
A szerveren a váltás nem lesz triviális. Ha bridge módba kapcsoltatod az eszközt, a szerverednek kell a PPPoE kapcsolódást elvégeznie, ezt neked kell megoldanod.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Sindare #61072 üzenetére
Alberlet, miert nem modositja a tulajdonos arra ami kell neked? Felesleges köröket futtok. Evente 1x ingyenesen lehet lefele modositani, persze ha lejart a husegideje. Ha nem jart le akkor max kifizeted neki a kulonbozetet tehat lehet jobban jarsz ha marad a tv/telefon is.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
crue
őstag
válasz Watercolour #61074 üzenetére
Én mondtam a szerelőknek bekötéskor, hogy bridge módba szeretném. Az egyik telefonált közvetlenül az illetékesnek és abban a percben meg is történt. Amíg összepakoltak én beállítottam a pppoe-t a routeren, teszteltem, jó volt és el is engedtem őket
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz Andralin #61073 üzenetére
Hali!
Igen, ennyi a teendő, utána a PPPoE kapcsolatot a saját gépen kell felépíteni.
Ehhez linuxon a PPPoE csomagot tudod használni, továbbá fontos hogy a mtu-t állítsd 1492-re, az alap 1500-on sajnos elég sok weboldal és szolgáltatás nem igazán működőképes, 1492-n nincs gond.
Legegyszerűbb ezt a sudo ifconfig ppp0 mtu 1492 paranccsal elvégezni, ha az interface ppp0 lesz ahol bejön a net.üdv, adika4444
-
Akelaus
senior tag
Akkor veled rendesek voltak, én kértem olyan másfél méter UTP kábelt pluszban, mert nem találtam sehol a ruterhez adott kábelt, de azt a problémázást.
Tény, hogy jól összevesztem velük előtte telefonban, mert rossz időpontot adtak meg nekik a papíron, ott vártak, felhívott az egyik, és úgy beszélt velem mint a kutyával. Közölte van 20 percem hazaérni. Én meg mondtam, a megrendelő én vagyok, szóval ne parancsolgasson nekem, ha nem tetszik, húzzanak el, beköttetem a Flip-et, amíg nem lesz az ezres net nálam kiépítve.
Tudom ember és ember közt van különbség.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Így egyesülhet a Digi és az Invitel
Ez szerintem sokaknak fájni fog.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz WaterWave #61084 üzenetére
Pl azoknak akik már arra vártak hogy átkerülnek a Digihez, erre most kitudja hová kerülnek és milyen feltételekkel, na meg ugye sok helyen legalább 1 évig a Digi nem csinálhat semmit, ami igazán nem túl verseny barát lépés így, mert a jelenlegi helyzetet konzerválja.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
WaterWave
veterán
válasz zsolt501 #61085 üzenetére
jha értelek..
én abban nem leszek olyan biztos, hogy a digi 1 évig nem fog csinálni semmit... kiskapuk mindig vannak
Majd kiderül...• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
half333
őstag
Üdv! Ha veszek uj modemot,akkor ennek az ip cimét kell beirnom a böngészőbe hogy beállitsam az internetet? Illetve pontosan hol kell beállitani a dolgokat? Csak a felhasználónevet és a jelszót kell megadni? Előre is köszi!
-
iMaverick
addikt
válasz Akelaus #61081 üzenetére
én kértem olyan másfél méter UTP kábelt pluszban,
Ezt már kitárgyaltuk korábban, hogy a Digi-s szerelők csak az ONT-ig szerelik a vezetéket ingyen. Ha "mögé" kérsz valamit, akkor az már fizetős mutatvány.
Nálunk amikor behúzták az optikát a korábbi modem+router kombó helyére, ott helyileg bedugdostam a csatikat az ONT-ba (amik előtte a router-be mentek + a koax vezetéknek volt ott egy elágazása, az ment a korábbi modembe.) Megírta a munkalapot a szerelő, és nem kért egy vasat sem. Pedig mint írtam már, majdnem a komplett dobot letekerte nálunk. (110m)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Akelaus
senior tag
válasz iMaverick #61091 üzenetére
Nem azzal volt bajom, hogy fizetnem kellett a kábelért. A pofavágás, és az értetlenkedése volt a szerelőnek amivel "gondom" volt.(meg előtte a hangnem a telefonban ahogy utasítgatott) Tudtam, hogy fizetnem kell, hiszen ez még UTP-s bekötés volt, kaptam papírt amire ráírták hány métert húztak be. Rá sem néztem, aláírtam azt hello!
Ahogy írod, akkor ha valaha lesz aktiválva majd az ezres net, az ONT-ig ingyen lesz a vezeték.
-
ludus
aktív tag
Sziasztok!
Van valami tippetek arra hogy egyszer el tudok érni FTP-n egy távoli szerveren lévő könyvtárat egyszer meg nem? Az FTP kliens 550-es hibát ír.
A két belépés közt semmilyen beállítás nem történik, egyszer megy aztán nem. Ha a telefonom megosztott wifijén keresztül próbálom úgy működik.
A digi ügyfélszolgálat nem tud segíteni, szerintük náluk minden rendben.Ja Digis internetről van szó mielőtt még...
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz cooi11 #61079 üzenetére
Szia, ezt sajnos passzolom, de ez talán segíthet: DIGI útmutató
üdv, adika4444
-
temporello
tag
Hali!
Nálunk a feltöltés még most is 50-nél tetőzik.Ez ugye bőven a garantált fölött van,viszont úgy néz ki,mintha erre lenne beállítva.Vagy nem volt automatikus az emelés mindenkinek?
-
DonMaster
addikt
válasz temporello #61099 üzenetére
nem volt automatikus emelés, nézd meg digi oldalán mit ír milyen csomagban vagy ha 1000 akkor más a gond ha nem 1000 akkor azért nincs több.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5