- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz szabogabor10 #55250 üzenetére
szerintem a home az 1700-1800 körül.. a building meg 2200 körül...
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
veterán
-
WaterWave
veterán
válasz szabogabor10 #55253 üzenetére
12 hónapos hűséggel nézd, mert azon is lehet faragni
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
veterán
-
őstag
válasz szaboi6512 #55240 üzenetére
Nincs már eszköz, ahol tudnak 2 kábelt húznak, egyet a netnek, a másikat a telefonnak. Ha nincs szabad csatlakozó, akkor elutasítják.
-
szoszo75
aktív tag
válasz szabogabor10 #55256 üzenetére
Igen a régi csomag volt.De már lejárt a hűség. A netet is felemelték 1000-re, mivel ftth-n már csak az van. Anno az ügyfeles is azt mondta hogy ha nem hosszabbítok akkor marad az "új" listaár a 2500Ft. Ezért is furcsállottam most ezt kiküldött új 2018-as listaára levelet. Most már tényleg kíváncsi leszek hogy jan-tól milyen listaárat fognak számlázni..
[ Szerkesztve ]
DIGI 500 ról 1000-re
-
Jony2420
tag
Sziasztok, tudom , hogy nem ide tarozik ez a kérdés de lenne egy furcsa kérdésem,: létezik olyan , hogy a netten beregizek valami web oldalra, ahol internetet lehet venni (nem) meghatározot időre, pl. ugy mint VPN szerver, vagy más megosztószerverek...természetesen lan kapcsolat..
-
KurtCobain
őstag
válasz szoszo75 #55258 üzenetére
Kérlek szépen, mi a 100/100-as netet rendeltük, és tart még a 2 éves hűség okos csomagban. November 1-től viszont megemelték a sebességet gigabitre, viszont maga a csomag maradt a 100/100-as, és annak az árát kell továbbra is fizetni. A listaár szerint 3250 -> 2890Ft-ra fog változni.
Aktív csomagok résznél ezt írja:
Digi film, Digi film kedvezmény, Digitel 200, Digitv, Okos kedvezmény 2 év, Okos kedvezmény 2 év int, Diginet 1000 sávszél akció, Diginet 100 pro - ftth
Mmm'kay?
-
Draken
őstag
Nem igazán értettem a jelenlegi problémát. Adott egy router, megfelelő fw-vel, eddig rendesen jött 500al. 93nál megállt most valamiért a max, router restart megvolt, laptop oldal kábelvég ellenőrzés is. Semmi. router wanból bejövő ki-be, egyből visszaugrott 500ra..
-
Calogero
addikt
válasz szoszo75 #55258 üzenetére
Szerintem ha a szerződéseden 4xxx Ft van, addig annyit is fogsz fizetni amíg nem írsz alá új szerződést olcsóbb áron.
Itt Debrecenben újra kellett kötnöm a szerződést anno, hogy az olcsóbbik 500-as netet megkapjam.
(#55262) Draken: Ezt nálam is eljátszotta már kétszer, szintén 500-as net.
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz egykori #55239 üzenetére
Az optikai kábel ott pihen több hónapja a lépcsőházban-ról annyit hogy nézd meg a 2016.04.20 hozzászólásomat,akkor fényképeztem le a lépcsőházban,nálunk lassan 2 éve ott pihen,pedig Dunaújváros a digi szülőföldje.A digis szerelőket megkérdezve,azt mondták,az még odébb lesz mire optikai megy a panellakásokba.
-
dchard
veterán
válasz Alteran-IT #55235 üzenetére
Na nézzük:
"Érdekes, hogy a 8-as csatorna kivételével meg maradt a sorrend
(persze nem sorrend szerint kell a modemnek csatlakoznia és több csatornánál más a szempont, mielőtt valaki belekötne)és hogy pont azon van a probléma, ami azért tényleg nem kevés probléma, viszont azt az egy problémát kivéve rendben van a letöltési oldal"Próbálom értelmezni a hablatyot, most akkor melyik probléma a nem kevés probléma?
DCID=1-en (elsődleges DS) megy a SYNC és a MAP is, így ezen a csatornán lesz messze a legtöbb forgalom üres járásban is. Így az ezen a csatornán látható stat csalóka, mivel a mértékét elhúzza ez a sok egyébként ügyfél nézőpontjából nem releváns forgalom. Egyébként jól látszik, hogy kevés az SNR DS oldalon, 35dB alatt láthatóan nő a bithiba arány, a korábbi tudásunkkal ez összevág, semmi meglepő nincs itt.
"a feltöltés viszont egy vicc, magas az adási érték"
Kamu, 50dBmV egy csatornán és 32QAM US mellett teljesen tökéketes.
"és szerintem az SNR is szar"
Nem egyéb, mint tipp. Annak is elég gyenge, mivel power budget még bőven van, így kérhetné a CMTS az adásszint emelést, ha szarnak ítélné meg az US-t, de nem teszi.
"Amúgy szerintem az inkább 6,4 MHz-es, mármint a feltöltési csatorna"
Nem vélemény kérdése, pontosan annyi, benne van a belinkelt adataiban (5120 kSym/s).
A leírása alapján simán lehet modem hiba is, ha újraindítás után 1-2 napig jó, utána meg graduálisan mászik el...
Továbbra is a több olvasást és kevesebb kommentelést javaslok a témában.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
BITBOYS
addikt
digi 1000 teszt. router nélkül betárcsázva tűzfal, vírusirtó kilőve win10 64bit és a legsilányabb utp kábellel csatlakoztatva 620/220 a maximum. ezt az eredményt így stabilan hozza most a rendszer. eddig semmit sem állítottam át, kapcsoltam ki és max 300/205 volt a plafon.
szóval nagyon összeszedett rendszer kell a maximumok eléréséhez. -
jé
csendes tag
A héten kötötték be hozzánk a Digi500-at, eddig minden szép és jó is volt vele. Ma viszont azt tapasztalom, hogy egyáltalán nincs feltöltés, konkrétan a speedtestről készült screenshotot sem tudom csatolni, úgyhogy csak link: [link]
A letöltés is elég instabil egyébként. Wifin, kábelen (router nélkül), laptopon, telefonon is ez van. Találkozott valaki már hasonlóval?
-
Alteran-IT
őstag
válasz dchard #55266 üzenetére
Kicsit sokáig tartott míg válaszoltál, kíváncsi voltam már mikor szólsz hozzá
Amúgy az oké, hogy azon megy a legtöbb forgalom, viszont nem kéne, hogy ennyi probléma legyen vele, persze ez ráfogható a modem hibás működésére is.
"Nem egyéb, mint tipp. Annak is elég gyenge, mivel power budget még bőven van, így kérhetné a CMTS az adásszint emelést, ha szarnak ítélné meg az US-t, de nem teszi."
Már ahol, sajnos nem minden CMTS egyforma és gyárilag nem mindegyik tesz meg magától mindent, néha fel is kell paraméterezni tudtommal, hogy mikor mit csináljon, onnantól viszont automata, persze ha rosszul tudom akkor javíts ki nyugodtan.
Na már ha most a DIGI csak összetákolt a legolcsóbb eszközökből (ez látszik ügyfél oldalon is) a lehető legkevesebb hozzáértéssel egy hálózatot azért, hogy rövid ideig kihúzzák vele, akkor nem kell tőle olyan sok dolgot elvárni, sőt érdemes benne a legtöbb hibát keresni. Bár lehet egy cég rakta össze nekik, akik ezzel foglalkoznak mint pl. az optiwella, ez esetben tárgytalan amit írtam, mert valószínűleg rendesen meg van csinálva, de azért én még mindig a legrosszabbra gondolok."Nem vélemény kérdése, pontosan annyi, benne van a belinkelt adataiban (5120 kSym/s)."
Pont azért írtam, hogy annyi, de most na, ha már odaírom, hogy "szerintem" (bár ha már olvasás, tovább lehetne olvasni a mondatot és idézni is) akkor már beleköt valaki
Egyébként inkább modem hiba, kérdéses hogy másnál nem-e fordul elő ilyen, mert akkor már nehezebb rákenni a modemre, hacsak nem mindegyik hibás pl. szoftveresen.
Amúgy ahol esetleg hülyeséget írtam, vagy írok (pl. amit most írtam) ott köszi a korrigálást, bár megpróbálok hozzá érteni, de mivel tapasztalati lehetőség már nem nagyon van, így sajnos marad csak az elméleti, az meg olyan amilyen, nem mindenhol ugyan azt írják a témáról, még a gyártók oldalán sem, bár gondolom egyéni megoldások is közrejátszanak benne.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem vettem észre a kevés SNR-t a DS oldalon, mert ez azért olyan, hogy ha álomból felkeltetnek akkor is tudnom kell.[ Szerkesztve ]
-
hide5
csendes tag
válasz szoszo75 #55255 üzenetére
Hali!
Január 1-től csökken az internet ÁFÁ-ja, ezért van az új listaár.Egyébként is gáláns módon viselkednek. A gyereknél (XII kerület, FTTH kapcsolat) az eddigi (hűségidő nélküli) 500-as csomagját megemelték 1000-re, és az árat levitték 2500.-Ft-ra, November 1-vel visszamenőleg!
A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!
-
dchard
veterán
válasz Alteran-IT #55271 üzenetére
A válasz amit várok tőled nem újabb oda nem illő locsogás és terelés, hanem, hogy elismered:
- Igen, butaságot mondtam az US szintről.
- Igen, csak tippelgetek az US SRN-ről.
- Igen, elfelejtettem, hogy ez lehet modem hiba is (és amikor más leírja a megfejtést, nem ismételgetem, mintha a sajátom lenne).
- Igen, a bithiba indikátorok önmagukban semmit nem jelentenek, mert egyrészt nem ismerjük, hogy melyik csatornán mekkora a forgalom, másrészt nem ismerjük, hogy összesen mekkora teljes forgalomra jutott ennyi hiba, ergó nem tudunk belőle bithiba-arányt számolni. Nem ismerjük az időbeli eloszlását sem. Tudniillik lehet, hogy a hibák nagy része időponthoz köthető (külső zavartatás, újraindított ONU stb.)
- Igen, a modem nem műszer, akár 2-3dB-t (60-100%-ot!) is tévedhet.
- Igen, soha életemben nem terveztem távközlési hálózatot, főleg nem DOCSIS-t, soha nem konfiguráltam CMTS-t (velem ellentétben).
Ha ezeket letudtad, akkor majd beszélhetünk arról, hogy milyen minőségű a DIGI koax hálózata, mi ennek az oka, egyáltalán miért alakult ez így, és mi ebből a kiút.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Alteran-IT
őstag
válasz dchard #55274 üzenetére
Az a baj, hogy nem, egyrészt elismerem, de azt mondtam, hogy lehet hogy modem hiba, illetve azt is, hogy lehet hogy az US SNR szar, de azt is oda írtam, hogy azt csak CMTS oldalról lehet látni, szóval nem mondtam biztosra, vagyis hülyeséget se mondtam, mert ugye nem vagyok teljes információ birtokában (sőt te se, mert ha konfigoltál is CMTS-t, gondolom azt nem tudod hogy most a DIGI-é hogy van konfigolva, ergo 1-2 esetben csak te is találgathatsz), így mindenre csak lehetséges választ adtam, aki meg teljes információ birtokában van az te vagy így te tudsz pontos dolgokat mondani, csak veled meg az a baj, hogy keveset jársz fel és nem nagyon mondasz semmit, max. valaki másét javítgatod kötekedésképpen ahelyett, hogy inkább megválaszolnád és közben kiokosítanád a másikat is.
És egy kis locsogás még (tudom hogy és-sel nem kezdünk mondatot, de leszarom): Minden más esetben igazad van, távközlési hálózatot sem terveztem (őszintén nem is nagyon akarok, mert a jó hálózat kurva drága lenne, arra meg nincs szükség ebben az országban úgy, hogy zsebre menne belőle egy csomó, én meg szart nem adok ki a kezem közül), de az nem azt jelenti, hogy nem tudnék, másrészt nem azt jelenti, hogy aki tervezett, illetve épített az tudja is, mert kábeleket kihuzigálni, dugózni és összedugni a hülye is tud kellő instrukciókkal, ez meg is látszik a legtöbb távközlési szolgáltató hálózatán (hagy ne mondjak példákat, bár szerintem te is tudod, mert ilyeneknél dolgoztál), illetve a kormányközeli emberek munkáján, akik hiába végzik, halvány lila fingjuk sincs hozzá, lényeg hogy egy 10 milliós dolog 10 milliárdba kerüljön és így tovább, persze ezt nem visszavágás miatt írtam le, csak azért hogy annyira ne túlozzál, nyugodtan korrigálhatsz, sőt meg is köszönöm, de csak normális keretek között, ellenkező esetben te sem vagy több, mondjuk amúgy sem, csak neked volt lehetőséged arra, hogy ilyeneket tanulj, más meg csak abból tanulhat, ha az olyanok mint te tanítják, ezt meg nem gúnyosan kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Z.m.Z
aktív tag
Sziasztok.
Gondolom, már volt téma, de az igazat megvallva lusta vagyok visszaolvasni. Adott egy Digi 1000 előfizu. Anno kaptam hozzá egy Huawei wifis modem-router combót. Ameddig közvetlenül arra csatlakoztam vezetékkel, jött is úgy 960-980 között az áldás. Majd kicsit átépítettük a házat és a kicsi wifi hatókör és a már meglévő kábelezés miatt úgy gondoltam, hogy beiktatok egy gigás routert a rendszerbe. Meg is vettem, egy D-Link dir-842 AC1200 cuccost és rádugtam a Digis Huawei kütyüre és hopp.... ugrott a sávszél... sőt olyan mesebeli lett, hol volt holnem volt internet. Rommá állítgattam, majd visszavittem, hogy rossz a router, hisz az itthon lévő cuccok bármelyike képes volt stabilan a saját áteresztőképességének megfelelően működni. Ezen meg egy youtube videó nem ment le fél óra töltögetés és szaggatás nélkül. Kicserélték, hazahoztam, dettó... Elkezdtem megint állítgatni természetesen vaktában de egyesével és odáig jutottam, hogy ha a " Enable DNS Relay" tiltva van, akkor már-már majdnem zökkenőmentes a kapcsolat. De vezetéken 380-400 mbit a max, wifin meg még most is meg meg áll a youtube... Felhívtam a digit, semmit sem tudott segíteni a mandró.. próbáltam a D-link-et hívni, lehetetlen... 2 nap után odáig jutottam velük, hogy egyszer 26 perc csengetés után egy emberke közölte, hogy az egész országra ő van egyedül de most nem ér rá mert konferencia hívása lesz, hívjam később... azóta megint nem veszik fel. kb. az ideg szét.....sz már, hogy nem képes jól működni. Valami ötlet?Köszi, hogy végigolvastad, és ha segíteni is tudsz akkor meg pláne köszi!!
-
törölt tag
Nem kellene inkább egy rendes routert venni?
A D-Link gyártmányú routerrel már másnak is volt gondja. (... úgy rémlik tán ezen a fórumon panaszkodott.)
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
Valaki írt már azzal kapcsolatban talán pont itt, hogy vett egy ilyen, vagy hasonló (már nem emlékszem, de talán pont ilyen) D-Link routert és szinte ugyan ilyen baja volt vele, bár ő még le is frissítette a szoftverét és utána már talán végképp nem volt jó rajta semmi, de szobadísznek még elment.
Egyébként hogy van a hálózat, tehát van a DIGI-s modem/router és rá van kötve a D-Link router, kérdés csak hogy melyik porton keresztül, illetve hogy a DIGI-s kütyü közben még mindig router módban van, vagy már csak modemként használod és a D-Link van beállítva PPPoE kapcsolatra? Mert ha a DIGI-s eszköz modemként működik és a D-Link a router és így szar, akkor vagy valami alapbeállítás van rajta elbaszva, vagy gyári hibás, bár mivel nem látom és nem tudom állítgatni így csak találgatok, viszont ha pedig a DIGI-s eszköz még mindig routerként funkcionál, akkor két választásod van, vagy switch-be teszed a D-Link routert és úgy használod az egyik LAN portján keresztül (talán így rendesen fog működni és ha a másik Wifi-t is akarod használni, akkor több értelme is van), vagy pedig a DIGI eszközt bridge módba raknod és a D-Link routeren beállítod a PPPoE-t és vagy jó vagy nem és azért írok ilyet, mert ha most esetleg dupla NAT lenne, akkor se nagyon lenne szabad ilyennek előfordulnia, bár van egy ötletem hogy esetleg mi lehet, de mivel még nem találkoztam ilyennel, ezért inkább nem írom le[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Huawei maradjon router módban. Dlink egyik Lan portjára (Lan1) dugd rá a dlinket.
Fontos.
Huawei adja a dhcp-t. Pl 192.168.1.2-192.168.1.20
Ekkor a dlink címét át kell allitani pl 192.168.1.20-ra. A wan port kilőve. Wifi is switchként működik amit a dlinkben kell beállítani (SSID+password)
//Ja meg ha dlinkkel akarsz natolni akkor a router cimét át kell tenni 192.168.2.1-re. Csak így megy a wan port rendesen, viszont így azok a gépek nem látják egymást amik a Huaweien vannak wifin.
Ezzel matpozs* én is rendesen már.[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
WaterWave
veterán
válasz xeon forever #55283 üzenetére
"Dlink egyik Lan portjára (Lan1) dugd rá a dlinket"
ezt én nem értem?
-
Z.m.Z
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Sajnos a Huawei eszközt nem tudom, csak modemként használni,mert szükség van a wifi hatókörére. a D-link eszközt meg nem tudom úgy beállítani, hogy csak switch legyen. Úgy érzem túlnőtt rajtam a probléma. Kénytelen leszek hívni valakit. De valóban ez az első hogy D-linket vettem és az utolsó is. Tplink-el, Asus-al sose volt gondom, még több router összekapcsolásánál sem.
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz xeon forever #55287 üzenetére
A huaweinek 4db lan portja van, abból 3 él, egy pedig "szolgáltatói" port. Jelenleg a Lan1-re van dugva a D-link Wan portja. És a státuszok szerint minden rendben. Most a kábelre gyanakszok. Elég hosszú úton ér ide kb. 40 méter és elég régi vezetékek.
-
puhoska76
tag
Sziasztok olyan problémám van hogy ujraraktam a gépet azóta viszont a netem belassult volt olyan telepítés elött hogy 59,4MB/s szedtem le a steam-ről most meg 11,9 MB/s a legmagasabb.A gépen annyi változás történt hogy a régi vinyom helyett beraktam egy 1TB, SATA3, 7200rpm, 3,5", WD Gold -ot.Feladatkezelőbe nézve a hálozat 98-99%-on megy.Hálókártyán sebesség és duplex 1Gb/s van állítva,illesztőket is próbáltam már.
-
zozo76hun
kezdő
Szia!
EN vagyok az az emberke akire a tobbiek hivatkoztak hogy gondja volt a D-Link router-el! Nalam ugyanez a hiba, csak nekem nem AC1200 hanem AC1900-van. De a hiba ugyanez mint nalad!
Amit eszrevettem ha az AC1900 DIR-879 van a ZTE mogott:
- sebesseg jo (legalabbis jobb mint a regivel)
- 1.03 firmware (gyari): bizonyos weboldalak nem jonnek be. nem tudom mi alapjan szelektal, de ilyenek pl hogy valamire rakeresel es a google linkek kozul van ami bejon, van ami nem. index.hu bejon, xbox.com meg az istennek sem
- 1.05 ugyanaz mint az 1.03
- 1.06 na itt mar SEMMI sem jon be, kiveve a YOUTUBE meg a TWITCH (!), lehet hogy pl az indevideo is bejon, nemtudom nem probaltam mi megy meg.
- youtube: a TVn alig megy, ilyen tok alacsony bitrataval kezdi (par kbps), johogy 240-be fut, aztan valamikor, NAGY NEHEZEN eleri talan a FULLHD felbontast. de van hogy 240p/360p-ben is elkezd toltogetni!
- XBOX ONE X: na ez erint a legfajobban (a youtube mellett), ugyanis, latja az XBOX a halozatot, rajta is van, de az XBOX LIVE-t mar nem eri el vagy csak felig-meddig, nem megy a MULTI, nem megy a STORE.
- mindegy hogy SMART MODE-ban hansznalom, csak 2.4Ghz-en, csak 5GHz-en, a jelenseg ugyanez mindig.
- en mar mindent vegigprobaltam, az osszes beallitas egyenkenti ki/be kapcsolasat (azt hiszem), allitgattam az MTU-t meg a DNS Relay-t meg amit at lehetett kapcsolgati ezen a szaron, szinte mindent. nem lett jobb...
Nem sok minden beallitasi lehetoseg van rajta, osszehasonlitva pl a D-Link DIR-605L-el, eg es folt a ketto kozotti kulombseg (az AC1900-ban kb 5% a lehetoseg a 605L-hez kepest). Mondjuk ez nem baj, mert nekem, laikusnak tokeletesen eleg lenne ha mukodne, de nem mukodik rendesen (szinte sehogy).
Most hogy EZT a dolgot a DIGI okozza-e, tehat hogy teszemazt a UPC-nel mukodne, vagy ott is ilyen szar lenne, nem tudom, de van egy olyan erzesem hogy lehet megsem a router a szar, hanem tenyleg a DIGI-t nem birja, plane ha masnak is ilyen, hasonlo hibaja adodik. Nekem, optikai net van, a feher, allo ZTE-vel (688? 668?), ebben NINCSEN router, es mar nem vagyok NAT-olva sem.
Ja a lenyeg: visszateve a D-Link DIR-605L-t, minden megjavult es minden mukodik, persze nyilvan a sebesseget leszamitva.
En meg nem kuldtem vissza, de ugyis fel akarok menni pestre, ugyhogy szemelyesen viszem be a szervizbe, mast nem tudok, de hogy D-Link-et nem veszek tobbet az het szentseg.
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz zozo76hun #55291 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál. Akkor nem keresem tovább a hibát. Nálam is hasonló a helyzet, vannak oldalak amelyek egyáltalán nem töltődnek be, DNS hibára hivatkozva. De van amelyik csak wifin, és olyan is, hogy az adott oldal mobil verziója bejön, de az asztali nem... Most már nagyon unom, úgyhogy ugyanitt D-Link router eladó. Nem lopott, kicsit nem megy, kicsit fos, de simán megér egy tízest!!
-
törölt tag
válasz zozo76hun #55291 üzenetére
"Most hogy EZT a dolgot a DIGI okozza-e, tehat hogy teszemazt a UPC-nel mukodne, vagy ott is ilyen szar lenne, nem tudom, de van egy olyan erzesem hogy lehet megsem a router a szar, hanem tenyleg a DIGI-t nem birja, plane ha masnak is ilyen, hasonlo hibaja adodik."
"Ja a lenyeg: visszateve a D-Link DIR-605L-t, minden megjavult es minden mukodik, persze nyilvan a sebesseget leszamitva."
Ez a két fejtegetés akkora ellentmondásban van, hogy a fal adja a másikat.
A DIGI kompetenciája a szolgáltatói eszköz portjánál végződik. Pláne, ha az eszközük még esetleg BRIDGE módban is van. Amennyiben ott bizonyítják neked az internet kapcsolat meglétét és szerződés szerinti sávszélességét, részükről rendben is van a dolog.
-
zozo76hun
kezdő
válasz #29810560 #55293 üzenetére
Tehat akkor pontositok: Valoban megy a regi routerrel, mindossze arra gondoltam hogy EZZEL az AC1900-al nem megy, tehat ENNEK a routernek van valami gondja a DIGI-vel. Na meg ezek szerint az AC1200-al sem megy.
Ugye faja lenne ha mashol ki tudnam probalni (mondjuk ott ahol nem digi van), de hat nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
zozo76hun
kezdő
Ha mar ott voltam a modem kornyeken, megneztem mit adtak pontosan:
ZTE GPONT ONT ZXHN F620
2014 aprilis -
törölt tag
válasz zozo76hun #55294 üzenetére
Ennek a routernek nem a DIGI-vel van gondja, hanem önmagával. "Láthatóan" rosszul kezeli a névfeloldást. (A leírásotok alapján.) Tipikus firmware hiba.
... de, ne higgyétek, hogy más routereknél nincs gond. AZ ASUS-ok legújabb 3.0.0.4.380.7743 firmware-jében speciel a NAT van el...va. Ezért használják sokan a régebbit.
Ja! ... és ennek sincs köze a DIGI-hez.
[ Szerkesztve ]
-
KurtCobain
őstag
DIR-842-m van, ZTE után kötve, és nincs vele problémám (csak az 5GHz hatótávjával, mert a 2 szintes családi házhoz kevés).
Mmm'kay?
-
Z.m.Z
aktív tag
Anno amikor két éve bekötötték a digit, előre vettem egy szintén dlink dir-860L routert, mert azt hittem csak modemet hoznak, mint az elődeik. Amikor meghozták, és kiderült, hogy router megörültem neki, hogy nem kell plusz eszköz. Amikor kiderült, hogy a digi eszköznek a wifi hatóköre botrány... és csak az adott szobára korlátozódik, azért én összeraktam a 860-assal. Tökéletes volt, de antenna híjján annak a hatóköre sem volt valami ász, ezért eladtam. Fel sem merült bennem, hogy egy modernebb dlink eszköz ennyire fos lesz. Bár ez tolja wifit mint vaddisznó, de minek ha böngészni meg nem lehet rendesen....
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz KurtCobain #55298 üzenetére
Lehet hogy kérnem kéne egy cserét ZTE-re? Nekem Huawei HG8247H van és nem jó a 842-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest