-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy van egy asus wl530g routerem és ezzel szeretnék otthon több gépre netet osztani, de a gond az ha routeren keresztül megy a net akkor csak kb a fele sebesség jön le és fel is, mintha simán a gépbe lenne bedugva a tikbél.
A router miért nem engedi át a nagyobb sebességet ? mikor a wan portja 10/100 as ?
vagy máshol kell keresgetni a dolgokat ? -
Atapi
senior tag
válasz Motaba78 #3654 üzenetére
ne tévesszen meg a 10/100as interface, a gyakorlatban nem tud annyit. tesztelték tomsguide.com-on, ez alapján megfelelő firmware-rel a digi sebességeit még talán birnia kéne (diginél neki kell a pppoe kapcsolatot is megvalositania, ami nagyobb terhelést jelent a teszthez képest).
routerben probálj meg minden extra szolgáltatást kikapcsolni (tűzfal, qos, stb), és probáld ki több fw-vel, nem baj az sem ha régebbi. volt hibás fw hozzá (lásd linkelt cikk), semmi sem garantálja hogy az ujabbakban nem rontottak el véletlenül megint valamit.üdv
-
Atapi
senior tag
válasz Motaba78 #3659 üzenetére
Egy kis támpont. szerintem N-es router alá ne add ha biztosra akarsz menni, és a pénztárcád is megengedi. azokbol egy szerencsésen kifogott darab még jo eséllyel egy sávszélességduplázást is kibir majd, ami azért a G-s routerek tulnyomo többségéről nem mondhato el. márpedig az ember viszonylag hosszabb időben kell hogy gondolkodjon, 2-3 éves viszonylatban pedig boritékolhato a sávszélesség emelkedése.
üdv
-
UserX
addikt
És vezetékesbe melyik routert ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
válasz Motaba78 #3661 üzenetére
az az igazság, hogy tapasztalatom n-es témában nincs, csak azt tudom, hogy az én wrt54gl-em 20/10 kiterhelésénél 60% cpu loadot produkál, ami alapján saccra 30/20 neki a vége körül van. ez a cucc pedig egy jóféle g-s routernek számít a maga kategóriájában. igaz az ára is megugrott az utobbi időben, az n-es kütyük pedig már majdnem ebben az árban elkezdődnek, de sebességben kb mind jobb tőle ahogy nézem.
amondo vagyok, várd meg a többiek véleményét is, hátha mondanak nálam okosabbakat, illetve nézz be a "milyen routert?" topicba, talán ott több tasztalat gyűlik össze.üdv
[ Szerkesztve ]
-
Márki84
csendes tag
Sziasztok
Nincs kedvem visszaolvasni. Légyszi valaki segítsen. Érdeklődni szeretnék, hogy a LAN-os netezés terheli-e a telefon számlát digiéknél?
-
Snipee
csendes tag
válasz Márki84 #3665 üzenetére
Nem ostobaság, csak nem ismeri a szolgáltatót...
Amíg az ADSL-nél a telefonkábelen jön a net is, a digiLAN-nál az internet kábelén jön a telefon. Jó, tudom, nem ugyanaz az elv de jól hangzik
Márki, amúgy nem is kell telefont rendelj a nethez, sőt a telefonnak nincs havidíja!
Amúgy befizeted a 2500 vagy a 3500 HUF-t és ezen felül nincs más internetköltség[ Szerkesztve ]
No Comment
-
-
xabolcs
őstag
válasz Márki84 #3668 üzenetére
szia,
en is 20/10-es netet fizettem elo naluk, es altalaban hozza a 20/12.5 sebesseget.
ahanyszor mertem, mindig tobb volt a feltoltes, mint 10mbit.ez a kisebb csomag nem nagyon ingadozik. es ahogy hallottam a szerelot, nalunk (kelenfold) az epuletben egy switch-en 6 elofizeto van.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
-
eXodus
őstag
-
Atapi
senior tag
szép teljesitmény egy mondjuk néhány honapos kütyütől hogy nagyobb teljesitményt nyujt egy több éves modellnél... azért ezt te sem gondoltad komolyan ugye?
a wrt54gl-t azért hoztam szoba, mert nekem az van, és tudom hogy egy megbizhato kütyü (legalábbis én a 100+nap uptime-ok és egyebek miatt annak tartom, remélem nem kövezel meg érte). szoval nem mondtam, hogy ezt kell venni, sőt, ha jobban elolvasod amit irtam, rájöhetsz, hogy inkább ennek ellenkezőjét javasoltam, egy n-es router formájában, pont azért, mert az valoszinüleg gyorsabb. az n-es routerek többsége meg azért csak 15k fölött van...üdv
-
-
Atapi
senior tag
a gl a kismillio custom linux based fw miatt van felülárazva, amikkel olyan dolgokat tudsz kihozni a kütyüből, amiről csak álmodhatsz egyéb eszköz esetén (döntse el ki-ki maga, hogy ezért megéri-e). a sebessége a mai lakossági csomagokhoz még elegendő. kicsit necces csak azért leszarozni, mert elérkezhetünk az olyan sebességű csomagokig, amiket már nem tud lekezelni...
mégegyszer mondom, nem biztatok senkit arra, hogy vegye meg, de a tudását azért el kéne ismerni. -
Jag
senior tag
Amit linkeltél router egy teljesen alap tudását nézve.
A Linksys WR-en gyakorlatilag egy linux fut. Gondolhatod, mekkora lehetőség ez.
Szanaszét lehet konfigolni, olyan QOS-t csinálsz rajta, amilyen jólesik.
Wol, ping, tarcerout, komoly statisztika, külön time server, reboot-reconnect automatizálása, scriptek futattatás, gyakorlatilag bármit lehet vele... A Wlant szénné állíthatod.
Egy kis modal egy 2GB-os sd kártyát beleépítve egy ftp server, vagy egy torrent kliens elfut rajta...Szóval össze sem lehet hasonlítani az általad nagyra tartott routerrel...
-
Wallz
tag
Volt egy kicsit több mint fél órás szünet,nem volt net.
-
eXodus
őstag
"a sebessége a ... kicsit necces csak azért leszarozni, "
Ez DIGI Topik. Itt nem ajánlok olyan routert ami nem vagy határon van sávszélesség szempontjából... A kérdezők is pont emiatt kérdezik h milyen routert vegyenek.
"a gl a kismillio custom linux based fw miatt van felülárazva,"
Tudom, kipróbáltam többféle fw-t, sokra nem mentem vele. (bár csak wrt54g-nél... de a gl is ilyen gondokba ütközhet...)
"tudását azért el kéne ismerni." Amíg sok tekintetben elmarad az olcsóbb konkurenciától, addig nem ismerem el. -
eXodus
őstag
"Gondolhatod, mekkora lehetőség ez."
Gondolom mekkora... első problémámat már nemlehetett megoldani custom fw-el...
Az itt felsoroltak 99%a nem fontos olyan embernek aki ebben a topikban érdeklődik h miylen routert szeretne. (Aki tisztában van a dolgokkal az nem it fog érdeklődni...)
De korábban írtam egy wrt54g-vel én is elég sokmindent megcsináltam. (Pár érdekes funkció cserében lassabb lett. . GL-el ugyan ez csak kicsit jobb)Emberek kérdezgetik h milyen routert és egyből azt mondják rá h linksys.
Ilyen nagy probléma ha olyat ajánlok ami tényleg megfelel a kérdezőnek? (Aztán ha mégsem hallgat rám vesz egy tizenezres routert amivel nem lehet kihasználni az adott sávszélességet...) -
Ranagol_5
senior tag
Üdv!
Nekem a D-Link DI-604-esem sehogy sem akar működni DIGI alatt. Egyszerüen képtelen vagyok beconfigolni úgy, hogy lássa a netet. Hiába állítom be a PPPoE-t, nem tud csatlakozni. Ötletek?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
AN Type: PPP over Ethernet (V3.20 )
Display time: Friday July 28, 2006 10:18:23Thursday July 27, 2006 00:00:04 DODriggered internally
Thursday July 27, 2006 00:00:04 start to dial-up
Thursday July 27, 2006 00:00:04 PADI sent
Thursday July 27, 2006 00:00:05 PADI sent
Thursday July 27, 2006 00:00:05 PADI sentEnnyi.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
-
Ranagol_5
senior tag
A legújabb firmware van rajta, 3.20-as ennél ujabbat nem találtam. Chello-hoz használtam, de már ott is voltak gondok, mert nem tudta leolvasni a modembe regisztrált MAC címet. Kézileg kellet beírnom neki. Lehet, hogy vehetek új routert?
-
Bischof
csendes tag
Sok D-link routerrel volt ez a probléma amit képtelenség volt beállítani...
-
Ranagol_5
senior tag
Erre felmerül akkor egy ujabb kérdés, hogy milyen routert vegyek sztetek? Ami megfelelően kiszolgálja a 30/20as digimet.
-
-
Wallz
tag
Jó ez a net,de inkább az uploadot emelhették volna meg 30 megára mint a downt mert ez így nem sokat ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs