-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalman61
csendes tag
Bocs igazad van. Milyen DVB-C-t készüléket javasoltok?
-
dh66e
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
Üdv mindenki!
Van egy Technisat HD4-CX set top boxom, kábeltv előfizum, meg internetem. Na szóval most egy elég érdekes jelenségre lettem figyelmes. Azt eddig is tudtuk, hogy főleg az ilyen esti órákban, de visszaesik az internet sávszél, na meg a digitális adás minősége is. Most is van jó pár csatornám, ahol alacsony a quality 70-80 körül, kockásodik, akad a hang stb. És most még ráadásul azt vettem észre, ha közben valamit letöltök, pl. HD video a youtube-ról, a quality leesik 1!!!!!!!!-re, és szinte nincs kép se hang. Ha bezárom az oldalt, rögtön visszaugrik 70-re (azt most ne firtassuk, hogy az is szar). Ezt most próbáltam ki, 100%, hogy az befolyásolja. De csak pár csatornán, ami alapból is szarakszik állandóan, pl Discoveryk, Nat Geo stb. A kérdésem az lenne, hogy a netnek és a tvnek mi a búbánatos köze van egymáshoz, mikor külön kábelen jönnek be a lakásba? A másik meg, hogy mi ez a szarakodás így esténként, nézhetetlen az egész, mindjárt kibaszom a picsába. Eddig semm gond nem volt, pár hete csinálja ezt. Pl. a Nat Geo nálunk egész nap szar.
The Truth is out there...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz kalman61 #4200 üzenetére
Bármilyet választhatsz, nincs nekik egyikből sem. Anyámék több hónapja fel vannak iratkozva náluk egy várólistára, és még mindig vagy nyolcvanan vannak előttük... Anno nekünk tavaly májusban még rögtön kihozták, akkor még nem volt hiány, szerintem azóta nem is szereztek be tunereket.
[ Szerkesztve ]
-
Pille69
tag
válasz Lackooo84 #4205 üzenetére
Érdekes jelenség.
Nálam Miskolcon minden rendben, este a letöltések ugyanolyan sebességgel jönnek, mint nappal, vagy éjszaka.
Most, ebben a pillanatban a jelminőség 0-10-es skálán 9, jelerősség pl. a NatGeo HD-n 9, az m1-en 10.
Nálam, ha olyan 6-7 körül van a jelminőség, akkor is jó a kép. (Panasonic DVB-C-s tv.) -
kalman61
csendes tag
LG 42PQ3000, tegnap béreltem Digit HD4-CX-t. a képminőség lehetne jobb is, sajnos nincs magyar nyelv, a szoftverfrissítés nem sikerült, valamint a csatorna váltása nagyon lassú. Valami javaslat vagy hívjam a szervízt esetleg örüljek, hogy ilyen jó! Olvasva a többi sorstársam hozzá szólását.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz kalman61 #4208 üzenetére
Hehehe, én írtam a német Technisatnak, hogy hol a búbánatban van a manualban feltüntetett magyar nyelv, erre visszaírták, hogy lépjek be a menübe, majd a nyelveknél válasszam a "magyar"-t. Visszaírtam, hogy pont ez a probléma, hogy nincsen, az egyetlen elérhető firmware meg német nyelvű. és nem merem feltenni. Annak meg örülj, hogy kaptál tunert, mint mondtam országosan hiánycikk a DIGI-nél, nem is értem hogy kaphattál.
-
ToBeY
nagyúr
Már kb 1napja (vagy 2 is van talán) angolul megy a Discovery Science másnál nincs ilyen probléma?Csak digitálisan analóg módban a másik tv-n ok!
[ Szerkesztve ]
-
digikábeles
aktív tag
Az áramzabálásról: tavaly 11.000 ft.-ot kaptam vissza az elektromos művektől. Ennyivel lett kevesebb a fogyasztásom az előző évhez képest, amikor még használtam a UPC kütyüit.
A felvételi lehetőség miatt szándékomban áll box vásárlása, de csak olyan érdekel, ami médialejátszó is egyben. -
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Végére jár az upc-s hűségem és nézegettem a digis DVB-C szolgáltatást. A Tv-m rendelkezik a DVB-C tunerral, így minden ok lenne, ha meg tudnám valósítani a felvételt is.
Ehhez kérném az segítségeteket!
Olyan boxot keresek, ami köv tulajdonságokkal bír:
DVB-C,
HD,
PVR.
Na itt kezdődnek az igényeim.
Szeretném ha egyszerre min 2 műsort tudna felvenni (ahogy az upc-s is tudja).
Szeretném ha az időzített felvételkor ismétlődést (hétköznap, hétvége, összes nap, heti, stb) is meg lehessen adni (vagy ha azt tudná, mint az upc-s, hogy észreveszi a sorozatokat)
EPG-ből is lehessen időzíteni a felvételt. (ahogy az upc-s is tudja).
Lehessen időráhagyást adni a felvételekhez (ismerve a pontos magyar műsorkezdést)
A timeshift különösebben nem érdekel, mert azt a tv-vel meg tudom oldani (de ha van, nem fogom kidobni)
Médialejátszó funkciók sem érdekelnek.
Előny, ha belső vinyót képes kezelni, vagy legalább hátul van az usb csatolója.A segítségeteket előre is köszönöm!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
GuruZone
őstag
válasz kalman61 #4208 üzenetére
#4208 és #4209:
töltsétek ezt, feltöltöttem anno tárhelyemre: > LINK <
Ebben biztosan van magyar nyelv, de szerintem a Ti birtokotokban is ez van.1. Formázzátok az usb meghajtót FAT32-re,
2. csomagoljátok ki a "györkérbe" a zip tartalmát,
3. meghajtó bedug.ui.alman61: nagyon jó cucc a HD4CX, örülj, hogy hozzájutottál!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
VINIKOR
senior tag
Székesfehérváron a Playboy TV (23-05-ig) és a Private Spice (23-05-ig) erotikus csatornák helyén mik vannak napközben? A Viasat Explorer-ről tudok, de mi a másik?
Köszi!
-
allfinanz
senior tag
-
M_AND_Ms
veterán
válasz allfinanz #4224 üzenetére
Köszönöm!
De azt hiszem nem fogok most nekiállni egy HTPC-nek (se időm, se energiám nincs rá. Én már kinőttem a barkácsolásból, nekem kulcsrakész rendszerek kellenek), csak azért, hogy rögzíthessem a műsorokat. Akkor inkább maradok az UPC-nél, vagy lemondok egy-két igényemről (amikre nagyon könnyű volt rászokni).Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
gezse23
csendes tag
sziasztok!
Digikábel szolgáltatásom van otthon, technisat hd4 cx stb-vel. Kérdésem, hogy fel tudok-e venni úgy műsort, hogy másik csatornát akarok közben nézni? Az tökéletesen működik, hogy azt a műsort rögzítem pendrive-ra, amit éppen nézek, de az igazi az lenne, ha közben más tudnék nézni. A gyári magyar leírásban (ami tegyük hozzá végtelenül egyszerű) nem írják ezt sehol...
köszi!
-
hb000
aktív tag
válasz gezse23 #4233 üzenetére
Hát ha felvétel közben a TV-n az stb-től függetlenül nézed az adást (akár digitális, akár analóg) akkor pontosan ez a helyzet.
Általában pedig dvb-c és dvb-t esetén az azonos frekvencián fogható digitális adásokból egy időben egyetlen tunerrel is lehet nézni/felvenni többet is, de ez az azonos frekvencia kitétel miatt azért eléggé behatárolja a lehetőségeket. Ráadásul ez pusztán lehetőség, kérdés, hogy az stb programja kihasználja-e. -
hb000
aktív tag
Márc 20-tól új kiosztást hirdettek meg (lásd honlap). Egyelten változás, amit találtam az az, hogy rai due helyett hrt1 nevű horvát adó lesz. Valószínűleg pont annyira fog hiányozni a rai due, mint amennyire örülök a hrt1-nek. Vagyis semennyire
-
Pille69
tag
A rögzítés számomra nem egyértelmű, egy e-mail-t megér.
-
gezse23
csendes tag
Akkor magyarul nem lehet. Mert ugyebár, ha elindítom a felvételt (mindegy, hogy manuálisan, vagy időzítve), akkor nem tudok átkapcsolni másik csatornára. Csak így szerintem éppen a lényeg nem működik. Alapesetben minek akarjak felvenni egy olyan adást, amit éppen meg tudok nézni. Viszont, ha két különböző csatornán egyszerre megy két műsor, ami érdekel, akkor csak az egyiket tudom nézni, a másikat pedig nem tudom felvenni...
-
Alfonz64
csendes tag
Digi kábelem van + Samsung tv ami fogja dvb c-t
Egy setop box-al szeretném rögzíteni az adást, van 1db usb dokkolom 250GB hdd-vel.
Egy stabil felvevős setopox kéne, ez a legfőbb.
Jó lenne ha tudna NFTS-re felvenni, olyan ismert formátumban hogy azt áttudjam konvertálni akár divx vagy xvid-be pl ts.
Az már csak hab lenne a tortán ha ha a géppel is összetudnám kötni lan-on és onnan tudnék az usbre másolgatni konvertálni.
Az se lenne rossz ha digis kártyát is lehetne bele rakni +adók miatt, de ez nem fontos.
Lehet media center is de akkor lehessen bele 2 tunert rakni és egyszerre felvenni.Én ezeket találtam nagy vonalakban:
DVC felvevők:
1 tuneres:
-Coolstream ZEE 59.900Ft
DVB-C (opcionális),Felvételi lehetőség EPG és Időztő segítségével,Bármekkora merevlemez csatlakoztatható,Magyar menürendszer
-Synaps CHD-3000 CI CX PVR 27.990FT
Műsorfelvétel külső USB tárolók használatával,tuner típusa : dvb-c,
-Optibox Cable HDMI PVR Ready
DVB C,HDMI,PVR Ready
-Optibox CCX PVR HDMI 26.970 Ft
DVB c,PVR Ready és Timeshift funkcióval. (Felvétel maximum 3 órás file-ok),HDMI,
-Echolite HDC-2210 23.500 Ft
HDMI,USB 2.0 Port / PVR támogatja (Felvétel USB-re),MAGYAR Nyelvű menü,Beépített Conax kártyaolvasó,Teljesen kompatibilis a DVB-C Mpeg 4 és Mpeg 2-es szabványokkal,Káles Mpeg4-es beltéri Digi Kábelhez
http://www.boltcenter.hu/kabel-tv-dvb-c/118-echolite-hdc-2210-dvb-c-mpeg-4.html
-Golden Media 9080 : 48 000 Ft http://www.betacomszerviz.hu/download/Golden_Media_9060-9080_CICR_HUN_Betacom.pdf
opcionális DVB-T/C/S NTFS fájlrendszer,PVR (Personal Video Recorder) és TimeShift funkciók (USB - s eszközökre),hdmi,Ethernet 10/100 (RJ45) csatlakozója,MPEG2 és MPEG4 támogatás,Magyar menü,
-GOLDEN MEDIA 9060 2CR2CI HD PVR Kábel TV vevő 34.900 Ft
DVB s/t/c ocionális hdmi, PVR (Personal Video Recorder) és TimeShift funkciók (USB - s eszközökre),10/100 Mbps full duplex Ethernet csatlakoztatás,
http://www.betacomszerviz.hu/download/Golden_Media_9060-9080_CICR_HUN_Betacom.pdfNekem ez jött be mert tud olyat hogy leteszteli az usb-t és megmondja hogy tud-e olyan sebességgel rögzíteni amilyennel jön a jel, nem utólag derül ki.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz gezse23 #4239 üzenetére
Ez az amit én is keresek. Két tuneres készülék, ugyanis ez kell ahhoz, hogy felvesz miközben nézed (ez a te igényed) vagy egyszerre két műsort tud felvenni (ez meg az én igényem)
A buta upc-s box ezt tudja (sőt az ottani HD-s Philips három tuneres). Ezt szeretném kiváltani vagy megoldani és akkor áttérek a digire.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
GuruZone
őstag
irdatlan kockásodás és képhibák!!!
Győr, Marcalváros I., Technisat box
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
VINIKOR
senior tag
Székesfehérváron a digitális csatornák így kockásodnak: [link]!!!!!
MIÉRT? Javítanak valamit?
-
konrada
tag
válasz M_AND_Ms #4231 üzenetére
Én ezt használom: [Selteka CIC-402HD]
Amire nekem kell - felvevőnek, mivel a tévém dvb-c-s - arra megfelel.
-
Pille69
tag
válasz M_AND_Ms #4241 üzenetére
Korábban én is UPC-s voltam.
A tunerok számával kapcsolatban kérdezlek. Úgy emlékszem, hogy amikor egyszerre 2 adót vettem fel, nem engedett csatornát váltani. Ez még mindig így van? Mert ha felvételkor nem enged csatornát váltani, akkor szvsz két tuneres a készülék, és nem három.
Valahol a neten a HD-s Philips belsejéről van egy kép, ott is két tuner látszik.
Akkor most hogy van ez?Szerk.: Valahol azt olvastam, hogy egy tuneres készülékkel is lehet egyszerre rögzíteni és egy másik műsort nézni, akkor, ha ugyanazon a frekin megy a két műsor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest