Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz SG3rg0 #1304 üzenetére

    Közben szerkesztettem.

    Hát jah, mérd meg minden reggel mondjuk, azokat írd. Napi több mérésre sincs szükség szerintem, főleg napközbeni mérésekre, amelyeknél még nehezebb biztosítani a standard körülményeket. Azzal nem leszel előrébb, ha rámérsz 4 órával egy kiadós ebéd után, és azt látod, hogy magas. Eleve nincs megadva, hogy kaja után 4 órával hol van a normál tartomány (az éhomit minimum 8 órás éhezés után kell mérni), és akkor kérdés ugye, hogy milyen és mennyi szénhidrátot ettél. Másnap, más kaja, nem 4 órával később tudsz mérni, a napi dolgaid miatt, hanem mondjuk 3,5 órával, más érték jöhet ki, közben fikarcnyit sem változott még az inzulinérzékenységed.

    A gyakori méréseknek azoknál van fontos szerepe, aki inzulinoznak. Persze szurkálhatod magad, ha szereted a fájdalmat, ebben az esetben nem akarlak lebeszélni. ;]

    "De kaja után is mérhetek gondolom mert ha nincs gáz akkor 10 fölé nem fog menni. ( tekintve hogy diétázok )"

    OGTT-nél kaja után 2 órával 11,1 mmol/L felett számít diabetesnek a dolog. És ez fix szénhidrát mennyiségre van megadva. Nyilván valószínűtlen, hogy diéta mellett többet vinnél be, mint az OGTT-s szénhidrátmennyiség, szóval ilyen szempontból méregetheted. Én csak arra akartam utalni, hogy a kajás méréseket úgysem tudod annyira standardizálni, hogy érdemben összehasonlíthatóak legyenek (pontosabban tudod, de lehet nem éri meg mindig utánaszámolni a szénhidrátmennyiségnek, és akkor a szénhidrát formája egy olyan hibafaktor, amivel nem tudsz kalkulálni). Az éhomi értékeknek nincs ilyen hibafaktora, azok nagyobb biztonsággal összehasonlíthatóak, informatívabbak.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák