- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DrBubo77 #116553 üzenetére
És még pdf-be is így nyomtatja. Jó nagy lehet az a csőtörés a belvárosban.
xuldar: "A harmadik pedig, hogy a helyi vállalkozásoknak nem kell a dolgozóik utaztatására költenie, ezért már az ingyenesség bevezetésének kezdetén bejelentették, hogy az így megspórolt pénzt a dolgozóik fizetésemelésére fordítják."
Biztos vagyok benne, hogy itt is ez történne... Agyhalott ez az egész ország.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz #05304832 #116557 üzenetére
Én nem vagyok szaki, de azt tapasztaltam, hogy az akkuk alkalmatlanok néha elemek helyettesítésére. Nekem pl. a fali termosztátba 2 db. AAA elem kell, akkuval viszont nem hajlandó működni.
Ennek egyébként, ill. az általad tapasztaltaknak is oka lehet pl. az (szerintem), hogy az elem névleges feszültsége 1.5v, míg az akkuk esetében csak 1.2v.
Szerk: Én mostanában Varta Industrial elemeket szereztem be, azokat használom.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Részemről rég elfelejtettem a tölthető elemeket... Hasonlóakat tapasztaltam én is (mondjuk az igaz, hogy a tölthető akksik árkategóriáját tekintve az alsó - alsó-közép kategóriából választottam). Sokkal egyszerűbb volt venni egy "alap" elemet és a tölthetőhöz képest nagyságrendekkel hosszabb ideig lehetett az eszközt gond nélkül használni. Nyilván a töltő sem mindegy, hogy milyen, de belefáradtam a kísérletezésbe - ráadásnak egy normális töltő és a normális akksi kombináció nagyon nem olcsó játék...
-
törölt tag
A problémát az szokta okozni, hogy sok eszköz úgy van méretezve, hogy kell neki az 1,5 V, ami a hagyományos szárazelemek feszültsége. Az akkuk (NiCd, NiMH) tipikusan 1,2 V-os feszültséget adnak. Szóval ha az eszköz igényli mindenképpen az 1,5 V-ot, akkor nem fog működni akkuval. Ha nem igényli, de nem készítették fel arra, hogy akkuról hajtsák, akkor az akkut gyorsan fogja meríteni a nagyobb áramfelvétel miatt.
Komolyabb eszközök képesek alkalmazkodni az akkuk alacsonyabb feszültségéhez, esetenként akár beállítás is van rá, hogy mivel akarod használni.
Kisfogyasztású eszközökbe egyébként nincs értelme akkut rakni. Ami három évig bírja elemről, azt érdemes elemmel használni (távirányítók, az általad említett távmérő, de akár a faliórák is, bár utóbbiak inkább csak hónapokat bírnak). Ahol nagy a fogyasztás, ott érdemes akkut használni, mert az elemeket olyan tempóban fogyasztja egy ilyen eszköz, hogy a gatyádat ráköltöd. Vakuba pl már érdemes inkább akkut használni.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Akit esetleg érdekel van egy eladó Giga gtx 1050Ti G1 vidikártya 2,5 garanciával amely LeC kollégához szól!
Topiklakóknak 50e
[link]KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Salex1
őstag
válasz #65675776 #116562 üzenetére
Így van, megvan mindennek a helye. Én a Vakun és a gyerek RC autóján kívül mindenben elemet használok. Viszont a vakuban nagyon elégedett vagyok az eneloopal (bár amerikai változat, nem tudom a cimkén kívül miben tér el). Ha két hónap után veszem elő akkor is számíthatok rá.
Egyébként, ritka, de lehet kapni 1,5V-os akkut is, az ilyen eszközökre. -
nagyúr
válasz #65675776 #116562 üzenetére
+1 Az akksik ma már max. játékokba alkalmasak, meg olyan dolgokba, amik pár óra alatt le tudják az elemet meríteni. Sőt, van már otthon olyan játékautó is, ami akksiról nem hajlandó elindulni, mert vmi kis processzor van benne ami nem kapja meg a megfelelő tápot és elájul. Viszont ugyanarról az elemről megy már vagy két éve.
Szerintem a NiMh akksik ideje lejárt, már a legolcsóbb sz.rokat is beépített Li-ion akksival szállítják. -
xuldar
addikt
válasz athomi #116555 üzenetére
Tudom, hogy akkor indult be. Meg azon is meglepődtek, hogy az új Euro6-os motorral szerelt buszok mennyit zabálnak. Meg állítólag költséghatékony buszokat kapott a DKV, pl. az elektromos vezetékeknél kb. egy fajta színt használtak, így szerelésnél mindent mérni kell. Vannak urban legendek, hogy mi igaz ezekből, nem tudom. Azt viszont én is tapasztaltam, hogy sokkal ritkábban járnak a buszok mint régen. Az kétségkívül pozitívum, hogy eltörölték a szakaszhatárokat, 1 út 1 jeggyel megtehető, illetve össze is vontak járatokat, szintén elősegítve, hogy ne kelljen 3 jeggyel 2x átszállni, közben meg fél órákat várni.
local1: Honnan tudod, hogy a háttérben nem ő a tulajdonos?
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
-
-
Sanki
addikt
Köszönöm srácok.
Akkor egy papírért bemegyünk -
törölt tag
válasz Sanki #116577 üzenetére
Debrecenben akartam régebben Bodaszőlői átjelentkezést csinálni. Akkor még mint lakó.
Nem lehetett. A böszörményi (oda tartoznánk) jegyző helyi utasítása az volt, hogy minden törvényi szabályozás szerinti papír mellé kellett egy szállásadói nyilatkozat.* Emiatt lehetett menni vidékiába. Csak ott, csak úgy.*A böszörményi járásba sok családot telepítettek ki az akkor új utca építések, meg a táblabíróság miatt sok éve. És voltak visszaélések az üres hobbytelkekre bejelentkezőkkel...
De szerencsére ez már a múlté.
-
Morgal
aktív tag
Eladó dolgok:
- Pentax SMC 50mm 1.4 manuális fix objektív - 25k
- 2db Microsoft Lifechat LX-3000 fejhallgató (csak kipróbálva voltak) - 4k / db
- Braun Series 1 elektromos borotva - 2k
- Cooler Master Hyper 101 AM3 hűtő - 2k
- LG dvd meghajtó - 1k
- Wiko Rainbow android-os telefon (bootloop-os) - sör/csoki
- Creative SB X-Fi Fatal1ty front panel - sör/csokiÉrdeklődni privátban!
-
őstag
-
kungzi
veterán
Leeco Le Max 2 telefonhoz nincs valakinek eladó felesleges szilikon tokja? Köszönöm
-
Mika1227
őstag
Debrecen környékén keresek hétvégi házat pü-t várok ha valaki tud valamit!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
atike
nagyúr
Eladó dolgok:
Tp-Link WR840N router (új, bontatlan, kaptam egy szolgáltatáshoz a meglévő mellé pluszba, nincs rá szükség) -
3 000 Ftilyen (új ára kb 4 500 Ft)
2 000 Ft---
DSC PC-1832 riasztóközpont fémdobozzal (új, bontatlan, nyeremény volt) -
12 000 Ftilyen (új ára kb 31 000 Ft)
10 000 Ft---
Díszdobozos fekete Police Lancer óra (új, csak ki lett bontva a doboz megnézni az órát , ajándékba kapta a kollégám) -
25 000 Ftilyen (új ára kb 35 000 Ft)
20 000 Ft---
2 db Philips Lightscribe DVD-R (bontatlan)
500 Ft / 2 db400 Ft / 2 db4 db Verbatim Digital Movie DVD+R (bontatlan)
1.000 Ft / 4 db600 Ft / 4 db[ Szerkesztve ]
-
tahepa
senior tag
-
Zuzu
csendes tag
Sziasztok
eladó pár cucc
Seagate Constellation ES.2 2TB 7200rpm 64MB SATA3 12eft
GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB 65eft
ZOTAC GeForce GTX 1060 3GB 60Eft
[link] -
Shokkolo
addikt
Szépjóestét,
Valakinek esetleg "olcsó" 120-as Sata csatolós SSD-je nincs elfekvőben?
(jótékonysági célra keresem )"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Wajk
addikt
Sziasztok, keresek hasonló, H11-es LED izzót ködlámpába. Van 5tlet hova lenne érdemes benéznem?
Elég jól bírták, 1+ év, de elfelejtettem előre gondolkozni tartalék rendelésről.Ehhez hasonló, nem trafós sima kellene, ledes....
előre is köszönet ha van valakinek tippje...iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
tothantal27
csendes tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valaki aki meg tudna nekem szoftverezni e ilyen kütyüt?Lehetőleg Debrecenben.
[link]Természetesen csak ha anyagilag megéri!
Köszönöm
Sziasztok[ Szerkesztve ]
Nem vagyok új csak elhagytam a régi e-mail címem emlékeztető válaszát!:-)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz tothantal27 #116595 üzenetére
Itt a topikja, összefoglalóban mindent megtalálsz.
(Az enyémen is custom rom van, amit könnyű feltenni, de az S905w, a tiédre elvileg nem jó, mert az sima S905.)#?*@&!
-
tothantal27
csendes tag
válasz zeon.hu #116596 üzenetére
Lehet nem voltam pontos.Nem pont ugyan erről az eszközről van szó.Szerintem csak a gyártója más.
Sajnos már próbáltam,de a gép nem látja.És ez az a rész amit nem tudok megcsinálni.
De természetesen nagyon köszönöm a segítséged.
Átolvasom még egyszer hátha látok valamit ami elkerülte a figyelmemet.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok új csak elhagytam a régi e-mail címem emlékeztető válaszát!:-)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz tothantal27 #116597 üzenetére
Az amlogic a lényeg, ha a Tied S905, akkor a topik jó, amit linkeltem.
: Nekem X96 mini van (2/16), 18$-ért vettem GB-ről
[ Szerkesztve ]
#?*@&!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest