Hirdetés

Aktív témák

  • Goziman

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    SOS, SOS, sürgős segítséget kérek! Kissé kezdek az idegösszeomlás szélére kerülni. :(

    Nekem d-link di-524UP routerem van.

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy éveken keresztül volt már egy ugyanilyen routerem, de többször leesett a földre, s pár héttel ezelőtt felmondta a szolgálatot.

    Talán tegnapelőtt vásároltam egy újabbat. De az istennek se tudom ráhangolni a laptopomat. Pedig már szinte mindent megpróbáltam. :( :W

    Ugye kaptam egy telepítő CD-t hozzá. De ha a laptopról indítom el, a kábelek csatlakoztatása után azt a hibaüzenetet írja, hogy az ethernet kábel nincs megfelelően csatlakoztatva.

    A számítógépemről meg eleve el se indul, mert Windows98 van rajta.:S

    Bár úgy emlékszem, hogy az előző routerem telepítésénél/beállításánál sem használtam a CD-t. Akkor, s most is a Media Marktban vettem a routert, s korábban tőlük kértem telefonos segítséget; hathatósan segítettek, de most nem vagyok olyan idegállapotban. Bár ha nem járok sikerrel, lehet, hogy megint ez lesz. Csak az aggaszt, hogy tényleg szinte mindent megpróbáltam, s egyszerűen nem jön össze.

    Szóval a kábeleket rendszerűen csatlakoztattam, hisz van abban rutinom, hogy hogyan kell.

    Megpróbáltam a laptopról rácsatlakozni úgy, hogy egy böngészőbe beírtam, hogy http://192.168.0.1
    Kért tőlem egy felhasználónevet, és egy jelszót; előbbibe beírtam, hogy Admin; utóbbit üresen hagytam. Látszólag rácsatlakozott; de a netem nem indult el.:S

    Megpróbáltam azt, hogy a routert és a modemet is kihúztam a konnektorból; majd visszadugtam; vártam perceket, s megpróbáltam újra csatlakozni, de ez sem segített.

    Visszaolvasgattam itt pár hozzászólást; láttam például egy http://support.dlink.com/emulators/di524/ linket; próbáltam hasznát venni, állítgattam ezt-azt, de nem segített.

    Ezért kérlek, ha lehet, gyorsan válaszoljatok; s áruljátok el, mit csinálok rosszul. Mit, hol, s hogyan kéne állítgatnom, hogy végre laptopról is tudjam használni a routert. A tanulmányaim szempontjából és egyéb szempontokból is fontos lenne.

    Már tényleg kicsit ki vagyok borulva.

    Még annyit hozzáfűzök, hogy a nagy számítógépemen csak akkor tudok rácsatlkakozni a netre; ha a modem nincs összekötve a routerral.

    Illetve van egy ZYXel routerem is - persze nem printerszerveres, jól átvertek vele még régebben -, most egy ideig hasznát vettem; de most már valamiért az sem müxik rendesen.:S

    Ha valaki tud nekem segíteni és kihúz a gödörből, adósa leszek!

    Please, help!

    Üdv!

Aktív témák