Hirdetés

2018. december 9., vasárnap

Hozzászólások

(#2751) BioNiCMaN válasza Amati (#2750) üzenetére


BioNiCMaN
(PH! addikt)

Hátul van rajta egy reset gomb.

Szvsz azt nyomd vagy fél percig, aztán élni fog az alapbeállítás.

Böngészőbe: 192.168.0.1
A felhasználó név: admin
A jelszót pedig üresen kell hagyni.

Ha így sem jó, akkor valószínű nem sikerült a reset.

[ Szerkesztve ]

Igen, ismétlem, nem.

(#2752) Amati válasza BioNiCMaN (#2751) üzenetére


Amati
(újonc)

Szia!

Köszönöm a firmware kész, de a net nem elérhető a modemen keresztül. 651-es hibát küld.

Tudsz segíteni, hogy mi lehet a gond?

köszönöm.

(#2753) RAiN91


RAiN91
(őstag)

Hali, lenne pár kérdésem, nem volt még routerem :)

1.Ti 0-24-ig bekapcsolva hagyjátok a routert? Próbáltam minél messzebb rakni az ágyaktól, de sajna nincs máshol konnektor, így 2m-re van tőlem, vagy ilyenekkel ne foglalkozzak?

2. Mennyit eszik a tápja?

3. Hogyan tudom levenni a wifi erősségét?

(#2754) perhacsa


perhacsa
(újonc)

A következő a gondom.Jelszóval levédettem a wifis hálózatomat.A készülékek felismerik,csatlakoznak is a hálózatra,de még sincs netem.
Mi lehet a gond?

(#2755) donguba


donguba
(lelkes újonc)

Nekem olyan problemam lenne a di-524 es ruteremmel hogy faszan fogom a lapin a netet de ha torrentezek igy random szeruen maskepp nem tudom irni elfogy a net a lapin....ilyen kor kihuzom a tapot a ruterbol visszadugom es muxik megint.....mi lehet a problema:??

(#2756) vadászcsiga válasza donguba (#2755) üzenetére


vadászcsiga
(PH! félisten)

Nem az van hogy elkezdi tölteni a fájlt vastagon és hirtelen szetkapcsol? Mert nálam ez van de lehet hogy az én esetemben az UPC-vel van a probléma bár ők azt mondjak náluk minden rendben. Egy modem újraindítás mindig segít, utána jó.

https://www.facebook.com/sniperstraps/

(#2757) donguba válasza vadászcsiga (#2756) üzenetére


donguba
(lelkes újonc)

Nem...random modon csinalja...van hogy egy ora utan vagy hogy ketto van hogy nem....de csak a laptopon fogy el a net a nagy gepen nem...erdekes

(#2758) vadászcsiga válasza donguba (#2757) üzenetére


vadászcsiga
(PH! félisten)

Nekem sem mindig van így, néha csinálja ahogy írod én viszont csak laptopon tudom kipróbálni vagy esetleg egy másikon :) Sőt nálam még az sem lehet hogy a torrent klienst diszkriminalja a UPC mert múltkor a telefon 400 megás hivatalos fw letöltése közben szakadt meg. Ki kéne próbálni egy másik routerrel.

https://www.facebook.com/sniperstraps/

(#2759) kripo67


kripo67
(újonc)

Üdv!D-Link DI-524 routert használok kb 4 éve gond nélkül.
Tegnap a vihar ( volt egy közeli villámbecsapódás is) után kis időre minden upc eszköz lefagyott, majd gond nélkül újraindult.
Kivéve a router.
Ezt azóta sem tudom beüzemelni, pedig a ledek alapján (legalább is szerintem) működnie kellene.
Kapcsolgatom, dugdosom a vezetékeket..... Mit tegyek??? Help!
köszi
(kidobni nem akarom :) )

[ Szerkesztve ]

(#2760) Levi123 válasza kripo67 (#2759) üzenetére


Levi123
(senior tag)

Szia,
esetleg a reset?
Több mint valószínű, hogy tönkrement az eszközöd, a túlfeszültség miatt.

Levi

(#2761) DJA1B2


DJA1B2
(újonc)

Hali

Következő problémám van, adott a DI-524-es Router, ha harmadik gép is be van kapcsolva akkor a megszakad az internet, van mikor egymás után kétszer is.
A régi DSL internetnél ilyen nem fordult elő, a mostani internet UPC 50/5.

(#2762) user12 válasza DJA1B2 (#2761) üzenetére


user12
(senior tag)

Az előző neted milyen sebességű volt?
Én úgy tudom ennek a router-nek a max throughputja úgy 25-30 Mbit körül van, ha többet kötsz rá, hajlamos meggajdulni (bár nem csak ez, másfajta is). Olvastam már nem egy ilyen esetet, itt is és más helyeken is.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#2763) SupahKashim


SupahKashim
(újonc)

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni hogy ennek a routernak van-e olyan módosított fw-je,aminél belehet állítani mac/ip címre hogy milyen sebességű internetet kapjon pl:kb/s megadni stb?Esetleg a gyári fw-nél van-e ilyen lehetőség én nem találtam meg sajnos.
Ugyanis bátyám 0-24be ha teheti torrentezik a feltöltési sávszélt majdnem 100%-ra kihasználja, és így nem lehet mellette neten játszani, ja ha szólunk neki ő van kiakadva.
A routerem h/w revB4-es fwver 2.07 természetesen di-524
a segítséget előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#2764) Levi123 válasza SupahKashim (#2763) üzenetére


Levi123
(senior tag)

Szia,
én nem tudok róla, de van erre megoldás:
torrent kliensben állítsd be a le/feltöltési korlátot úgy, hogy még neked is jó legyen a pinged a játéknál.
üdv

Levi

(#2765) SupahKashim válasza Levi123 (#2764) üzenetére


SupahKashim
(újonc)

Ez már meg csináltam de ő mindig át állítja mivel külön gépe,van.Ezért gondoltam ilyen routeren belüli meg oldásra.Mert ahhoz nem ért:DNeki a lényeg hogy menjen a net és jó gyorsan.

Akkor egy másik kérdés tudtok olyan routert megfizethető áron 15ezer alatt amiben van ilyen vagy van hozzá olyan fw én most így hirtelen TP-LINK TL-WR1043ND routert néztem ki.Mivel jövőre jobb netünk lesz remélhetőleg, és ahhoz jó lenne egy gigabites router mit mondotok erre?!

[ Szerkesztve ]

(#2766) Shono válasza attilav2 (#2706) üzenetére


Shono
(fanatikus tag)

Mivel nem a mai volt az első, még fórum nélkül is a B* fw-t raktam a H/W: B4 eszközre, mégis meghalt...
Pingje van, de web GUI nincs.
Rá lehet valahogy telnet-elni erre a cuccra? (Próbáltam de nem sikerült)

(#2767) Shono válasza Shono (#2766) üzenetére


Shono
(fanatikus tag)

Nohát, ha valakinek sikerülne még rajtam kívül elrontani a lehetetlent, akkor itt a megfejtés:
- Német D-Link oldal
- Van fent nekik force-flash verzió (van mellette egy .exe, ami felpakolja az FW-t)
- Elindít.

Ki is jelezte, hogy talált egy "crashed device"-t, lefutott, minden jó.
(kellett egy gép restart, mert nem ette meg az admin/semmi user infót)

Link a B és D FW-re (2.07)

Nem értem, hogy a magyar support oldalak miért sz@rok....

(#2768) akoska85


akoska85
(újonc)

Sziasztok!

Egy ideje problémám lépett fel ezzel a routerrel. Bekapcsolás után pár percig csak a Power világít, majd kb. egy percig "vibrál" mellette a többi led is. Utána, mint egy futófény, fentről a Power felé sorban kigyulladnak-kialszanak a led-ek folyamatosan, mint ahogy rendes boot-nál. Ezt befejezi egy idő után és mintha minden rendben lenne, de aztán még sokszor eljátssza ezt a futófényes dolgot és van, hogy 10-15 percig nincs kapcsolat vele.
Firmware update (most 3.13 van fent), és hard reset is átmenetileg megoldotta a problémát, de csak pár áramtalanítás erejéig, utána mindig előjön. Wi-Fi letiltása sem segített. Vkinek van vmi ötlete, mi okozhatja, esetleg tapasztaltatok ilyet? Köszi előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#2769) BioNiCMaN válasza akoska85 (#2768) üzenetére


BioNiCMaN
(PH! addikt)

Miért kell áramtalanítani? :F

Igen, ismétlem, nem.

(#2770) akoska85 válasza BioNiCMaN (#2769) üzenetére


akoska85
(újonc)

Mert napközben nem használom, addig se fogyaszt :)

(#2771) BioNiCMaN válasza akoska85 (#2770) üzenetére


BioNiCMaN
(PH! addikt)

Kemény ~10 watt körül van a fogyasztása... Ha utána számolsz, ez éves szinten kb. 4.300,- Ft, ami naponta 9-10 Ft-ot jelent... Tényleg megéri kikapcsolni? :U

[ Szerkesztve ]

Igen, ismétlem, nem.

(#2772) KillArmy


KillArmy
(tag)

Sziasztok!
Ilyen routerem van, és az lenne a problémám, hogy CoD6 multi közben egyszerűen nem talál szerverlistát, sehogy sem, csak ha egy steames barát mellé joinolok be, utána jó, de ha kilépek-visszalépek már újra rossz.
Már minden létező fórumot végigbogarásztam és sehol nem tudják a megoldást, még egy ötletem van, mégpedig hogy a routeren a portokat beállítsam, [link] esszerint a link szerint. Ebben tud valaki segíteni?

Köszi előre is :B

(#2773) RAiN91 válasza BioNiCMaN (#2771) üzenetére


RAiN91
(őstag)

Az input-ra 34,5W-ot számoltam, outputra 11,25W-ot. Melyik az igazi? (inputnál azt jelenti, hogy max annyit vehet fel, különben szénné ég?)

[ Szerkesztve ]

(#2774) Wyll


Wyll
(őstag)

Sziasztok!

Van ennek a routernek egy DI-524UP jelzésű változata, ami azt tudja, hogy van benne nyomtatószerver meg egy USB port is, ahova nyomtató csatlakoztatható.

Namost a kérdésem az, hogy nem tudjátok, hogy ez milyen nyomtatókkal kompatibilis? Itt van az adatlapja is, eszerint:
"Printing protocols: TCP/IP, Line Printer Daemon Protocol"

Most akkor a nyomtatóról kell kideríteni, hogy tudja-e ezt az LPD protokollt?
Pl. egy Samsung MP-1670 -esről ti ezt hogyan derítenétek ki?

(#2775) RamboII


RamboII
(tag)

sziasztok

digi netem van, di-524 up routerrel. 1.07-es firm van rajta. ha kábellel használom, gyönyörűen megy a net, viszont wifivel, se kép, se hang. olvastam vissza, hogy admin felületen a service name-t üresen kell hagyni, teljesen üres nálam. esetleg, ha van valami ötletetek, akkor légyszi írjatok.

köszi :K

(#2776) szab13 válasza RamboII (#2775) üzenetére


szab13
(fanatikus tag)

Nálam is hasonló a probléma
Digi net, tökéletesen megy kábelen, wifit leosztja, mobil, laptop látja, csatlakozik, de nem tölt be egy oldalt se.
valaki?
DI-524 2.04
köszönöm

(#2777) rvn_10 válasza Scrym (#2100) üzenetére


rvn_10
(senior tag)

Ezeket a portokat hogy tudom megnyitni?

TCP: 80, 443, 9988, 20000-29999, 22990, 17502, 42127
UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire R9 390 Nitro, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic / Asus X552M+OCZ ARC100.

(#2778) delta1017 válasza szab13 (#2776) üzenetére


delta1017
(tag)

nekem ez volt a problémám, az fw frissitettem 3.12 - 3.13.-a és csodálatosan megy azóta
ja és D-524 van nekem is

probéla meg maradna itt a tel.számuk 80/ 315-465

fw letöltési helye: ftp://ftp.dlink.hu/di/

(#2779) delta1017 válasza rvn_10 (#2777) üzenetére


delta1017
(tag)

bocsi ez a teljes elérési út: ftp://ftp.dlink.hu/di/di-524/driver_software/Gx/

20090105_524_V313b02.BIN és ezt töltsd le

(#2780) zoo2


zoo2
(kvázi-tag)

Sziasztok,
Adott egy dlink di-524-es router.
Egyik napról a másikra a notebook nem tud wifire kapcsolódni, csak ha nem állítok be a routeren a wifinek titkosítást. PC simán csatlakozik, telefon is. A laptop valamiért nem akar :( nem lehet hardveres gond, mivel security nélkül simán megy.

Mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#2781) kali válasza zoo2 (#2780) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a noti felcsatlakozik másik titkosított hálózatra?

(#2782) zoo2 válasza kali (#2781) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

Igen. Simán.

(#2783) kali válasza zoo2 (#2782) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

korábban azonos titkosítással felcsatlakozott?
nem lehet, hogy közben módosítva lett valami? például wpa -> wpa2, és a noti hardveresen vagy szoftveresen nem támogatja utóbbit?!?!
miként kapcsolódne fel a noti; előre létrehozott profil alapján, vagy külön kéri a jelszót?

(#2784) zoo2 válasza kali (#2783) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

Volt ugyan egy router reset, de minden tök ugyanúgy lett beállítva. Elég faék beállításokkal operálok :) Korábban tökéletesen felcsatlakozott. WPA-val volt mindig titkosítva.
A win kéri külön a jelszót.

(#2785) kali válasza zoo2 (#2784) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

megfelelő paraméterek alapján előre létrehozott profil által sem csatlakozik fel?

(#2786) zoo2 válasza kali (#2785) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

hopp ezt a kérdést nem értem :B

(#2787) kali válasza zoo2 (#2786) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

létrehozol egy csatlakozási profilt, abban elmentésre kerülnek a szükséges adatok, és csak ráböksz a csatlakozáshoz, vagy beállítod, hogy a wifi bekapcsolásakor automatikusan felcsatlakozzon, ha elérhető adott wifi hálózat;

w

(#2788) zoo2 válasza kali (#2785) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

kifejtenéd nekem, mert nem értem :( Köszii

(#2789) zoo2 válasza kali (#2787) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

Tökéletes, működik, nagyon köszönöm. :R
Mi lehetett a probléma? Csak hogy értsem, mit csináltam :)

Közben felmerült egy másik gond. Van egy dlink dns 323-as NAS-om. Eddig az is tökéletesen működött, de router reset után, hiába adom meg ugyanúgy a DDNS beállításokat, az Istennek sem lehet rá csatlakozni ftp-vel. (hálózaton működik jól)

(#2790) kali válasza zoo2 (#2789) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

csak előre megadtad a jelszót, a titkosítás módját...stb a kapcsolat felépítéséhez, nem a notinak kell beazonosítani a titkosítás módját, illetve a jelszót is beolvassa magának!
adott esetben, korábban vagy nem jól azonosította be automatikusan a megfelelő titkosítási módot, vagy tévesen lett megadva valami...
mas; ellenőrizd a router beállításait is, lehet valami olyan is alapra állt a reset során, ami korábban módosítva lett!?!?!

(#2791) zoo2 válasza kali (#2790) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

Lecsekkoltam mindent ami a DDNS menüpontban van. Ott minden stimmel.
Más beállítás is kell hozzá?

(#2792) zoo2 válasza kali (#2790) üzenetére


zoo2
(kvázi-tag)

megoldva tárgytalan köszi:)
Elfelejtettem porthforwardolni

(#2793) geza12345 válasza zoo2 (#2792) üzenetére


geza12345
(tag)

Sziasztok!

Digi net van ,meg egy d-link dir 300 router ami wifis és a laptopon megtalálom a routert tökéletesen tudok rá csatlakozni,de ha megnyitom pl az explorer akkor bejön a kezdőoldal és feljön az ablak kapcsolat nélküli munka és ennyi.Segítsetek plízzz!

"Amíg engem látsz nem vagy vak"

(#2794) Levi123 válasza geza12345 (#2793) üzenetére


Levi123
(senior tag)

Szia,
szerintem nincs beállítva az internet kapcsolat.
Próbáld ki vezetéken, hogy működik-e a net.

Levi

(#2795) mcgeri1


mcgeri1
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem is egy Dlink di-524es rooterem van. B sw-vel. 3 éve nyúzom eddig tökéletes volt, de most bekötötték a 25 megás invitel VDSL-t és wifiről csak 8 mega jön le, felfelé megvan a 4,5 mega. Kábelről ugyan ez 25 le és 4,5 fel. Próbáltam a firmware frissítést, felraktam a 2.04 helyett a 2.07-et, de nem lett jobb :( Valakinek valami ötlet mit lehetne még kipróbálni hogy wifiről is meglegyen a 25 mega közeli letöltés? előre is köszi a segítséget. :)

mcgeri1

[ Szerkesztve ]

(#2796) delko1


delko1
(újonc)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az ipad és a router összehangolásában.
Az ipad látja a routert( DI-524), de hiába írom be a jelszót, nem lehet rá csatlakozni.
Van valami ötletetek?

(#2797) sebi83


sebi83
(újonc)

Sziasztok.

Én egy di-524-es routert szeretnék beüzemelni.Sikerült is mindent beállítanom,kábelen leossza a netet rendesen,viszont olyan gondom van,hogy a wireless része nem megy a routernek.Sem a wireless led nem világít rajta,ha meg belépek az admin felületre egészen egyszerűen hiányzik a wireless rész róla.
Csak Wizard,Wan,Lan,DHCP fülek vannak a Home menűpont alatt.
Mi lehet a probléma?

(#2798) Levi123 válasza sebi83 (#2797) üzenetére


Levi123
(senior tag)

Szia,
a Home menünél kellene lenni a Wizard és a Wan között egy Wireless menünek is.
Biztos hogy di524-es a router?

Firmware ami nekem van: Firmware Version: V2.07 , Tue, Mar 18 2008

Neked milyen Firmware van fent?

Levi

(#2799) Levi123 válasza delko1 (#2796) üzenetére


Levi123
(senior tag)

Szia,
a jelszót jól írtad be?
A Home menü wireless fülnél a security-nál válaszd a WPA/PSK / WPA2/PSK -t,
majd írd be a jelszót (ékezet nélküli karaktereket használva).
Frissítsd a hálózatokat az ipadon, majd csatlakozz rá.
Így működnie kell.

Levi

(#2800) Levi123 válasza mcgeri1 (#2795) üzenetére


Levi123
(senior tag)

Szia,
sajnos nem tudok segíteni, nekem 8/8 megás netem van, itt megy wlan-on is ez a sebesség.
Már más is írt hasonló problémát, nem tudom azt hogyan oldotta meg.
Én valószínűnek tartom, hogy az eszköz ennyit tud, "elég régi technika" már a gyorsan fejlődő routerek világában, de ez csak az én véleményem, mert nekem 2007 óta folyamatosan megy és lekopogjam nincs vele semmi bajom.

Levi

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.