Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz Gigi01 #30330 üzenetére

    Ráadásul nem csak jól néz ki, de kb. a Phantom Liberty háttértörténete is szegről-végről.

    Ha jól értem:

    "2070-et írunk*, egy NUSA (New United States) ügynök, Solomon Reed akar kijutni Night City-ből az után, hogy Night City ostroma végett ért egy egyezménnyel. Az ostrom, amely a NUSA + Militech által zajlott, hogy a várost (és Szabad Kaliforna nagy része) vissza kerüljön a NUSA zászlaja alá, így elbukott. Reed lába alatt forró lett tehát a talaj.
    A kijutást egy netrunner, Song So Mi, vagyis Songbird támogatja, aki Reed elmondása alapján az elnöknő kedvence. Viszont So Mi valójában csapdába csalja (eladta) Reed-et, a vonaton ugyanis fegyveres civil ruhások (feltehetően Solo-k), majd Arasaka katonák támadják meg."

    Majd vágás és napjaink:

    "Rosalind Myers, a NUSA regnáló elnöke különgépével éppen Night City felett repül el nagy magasságban, vele szemben So Mi ül, amikor egyszer csak egy légvédelmi rakéta találja el a gép jobb szárnyát, és a város felé zuhanni kezd a gép..."

    *A vonatkozó bejegyzés az idővonalról:

    2069-2070, Az Egyesítési Háborúk (Unification Wars) / Fém Háborúk (Metal Wars)

    2069 végén új elnöke lett az Új Egyesült Államoknak (New United Stated of America, röviden NUSA): Rosalind Myers. Zászlajára tűzte, hogy újra egyesíti az államokat, így kvázi háborút hírdetett a korábban kivált területek ellen, mint Montana, Wyoming, Észak-Kalifornia vagy Arizona. A háborút az államosított Militech támogatja, míg a túloldalon támogatóként feltűnik az Arasaka, aki fegyverrel és "tanácsadókkal" támogatja a szabad államokat. Night City a háború tűzvonalába kerül, ahogy Dél-Kalifornia felől a város határához érnek a NUSA erői. A város megszállásának hadműveletét végül egy, az Öbölbe befutó Arasaka szuper-repülőgép-hordozó megjelenése állítja meg - a Militech ilyen volumenű háborúba nem kíván beszállni.
    Végül 2070-ben Myers és a Szabad Államok megegyeznek - nem fog csorbulni a Szabad Államok autonomitása, sőt, nagyobb szerepet kapnak a NUSA kormányában, de cserébe többet kell adóként beleadni a közös költségvetése. Myers kelletlenül megy bele ebbe a kompromisszumba, de az Arasaka támogatta háború rövid úton kivéreztetné a NUSA-t, így ez a legjobb módja, hogy valahogy gátat szabjon az új erőre kapó megavállalat térnyerésének.
    Night City egy független, szabad városnak lett kinevezve - sem az Észak-Kaliforniai Szabad Állam, sem a NUSA törvényei nem vonatkoznak rá. Cserébe viszont kvázi a megacégek játszótere lesz, ahol egy egymással való együtműködésre és versengésre is van módjuk. Szimbólikusan a 2023-ban ledőlt Arasaka torony helyére kezdik el építeni a japán megacég új főhadiszállását 2070-ben...

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák